Iphone 5 VS Xperia Z VS HTC One

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Re: Iphone 5 VS Xperia Z VS HTC One

Post od iLuka »

iphone 4s ima bolji ekran i kameru, brze i fluidnije radi od svih telefona koji su trenutno aktuelni... svaku aplikaciju brze otvara, boje su realnije i prirodnije, ima jasniji i svetliji ekran i od S3 samsunga... za mene - i vise nego dovoljno za odabir :)

Nexus 4 je brzi od S3 i ima bolji ekran od njega... (kvalitetniji prikaz boja, sto ja volim da kazem - bela je bela, plava - plava itd...)
samsung S3, koji je do juce bio vrh u ponudi, je sada inferiorniji od vecine a ip4s dere i njega i nexus 4s uzduz i popreko...

sve je ovo sto pricam testirano u isto vreme uzivo, nista ne pisem napamet... dva telefona - jedan pored drugog...

inace, pre ip4s sam imao nexus 4, imao instalirane ajd da kazem 4 apps u to vreme testiranja... kad sam video koliko je bolji ip4s odmah sam prodao nexus 4 i vratio se na apple :)

note 2 nisam imao nikada ali je imao @baraba koji je testirao i ja mu verujem...

komsija sa kojim pijem kafu svaki dan ima beli ip5, testiram ga svaki dan paralelno sa ip4s i samo mogu da kazem da je to moj sledeci telefon 8)

P.S velicina i core-ovi RAM i ostalo nisu bitni ako je sistem uradjen tako kako je uradjen... (da ne sirimo sad pricu kakav je iOS a kakav Android)

8)

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Ljudi, kupite ono sto vam najvise odgovara, proporcionalno tome koliko mozete da izdvojite sredstava. :) Ne robujte markama.
Evo, ja recimo imam Nokiju 808 PureView i iPad 2 3g. :) Retko ko bi isao na takvu kombinaciju ali eto, meni ona zavrsava odlicno najveci deo posla koji sam zamislio.
Pa opet, razmisljam se da ako Note 3 ispuni neka moja ocekivanja da zamenim ova dva za all in one kombinaciju. Znaci prelazak na Android posle symbiana i iOsa. I sta ima to veze ako ce dobro da me sluzi. :)
Ono sto ja mogu da potvrdim onako objektivno iz prve ruke je to da mi iPad nikad nikad nije nesto ozbiljno zabagovao, restartovao se ili tako nesto( osim FB aplikacije posle novijeg updatea :wacko: )
Isto tako Nokia ima apsolutno fenomenalnu kameru koja mi menja fotoaparat( da, meni licno menja foto aparat, ja ne koristim dslr i zadovoljan sam sto odlicnu kameru mogu da stavim u dzep :P ). Medjutim isto tako, brauzer je kriminalno los i baterija ode za 4 sata surfa, tako da kad imam duze pauze na fakultetu natezem se sa baterijom na symbianu. :o Posto iPad ne mogu bas stalno da iznosim iz kuce to je jedan od razloga sto bih ovu kombinaciju zamenio za Note 3 ako bude imao malo veci ekran, malo jacu kameru a ostane mu dobra autonomije baterije posto vidim da svi hvale Note 2 oko toga.

Eto prodao bih iOs, symbian, Jabuku i Nokiju za Samsung plastikanera ako bi mogao da odradi ono sto zelim.... Jer eto, sami odlucijemo kako cemo procerdati nase pare. :)
Ali opet, plasim se da posle ,,smooth" iskustva na iOsu tesko se navikava na nesto drugo. :) :)
Nokia Lumia 1520

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Recite vi sta hocete, ali ipak je jako subjektivno to sta je bolje. Meni 997D od trenutno postojecih modela mogu da zamene samo One Touch Idol (Ultra) ili One Touch Snap. Zadrzite vi vase retine, vanzemaljske ppi-ove i 5.5" ekrane jer za mene i moje potrebe bolje od gore navedenih NE POSTOJI! :P :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: Одг: Iphone 5 VS Xperia Z VS HTC One

Post od miodrage »

Iwantchitzz napisao: Ja ovom telefonu manu nisam našao, a večeras mi dolazi drug iz inostranstva, pa ću uporediti moj Note 2 sa njegovim 4S, baš da vidim koliko je 4S "brži".
Nemoj to da radis, ako si imalo objektivan izbedacices se, prodati tu kantu i uzeti Apple-ovo cedo. Osim, u slucaju da si neobjektivni Android fanboy, sto je druga strana medalje.

Generalno gledano, Android nije lose zamisljen, ALI, jedan sistem pisan za sve ne moze da fercera dobro i punkt. Jednostavno je nemoguce da telefon od 70 i 700€ rade isto na istom sistemu. To je gora utopija nego ono sto ja propovedam! Znaci, sjajna je otvorenost sistema, ali istovremeno mu je to i najveca boljka jer je time iskustvo u radu sa uredjajem naruseno... Evo, koji god Android uredjaj da sam uzeo u ruku, meni oni kasno, mislim da ne primaju komande i sl. Ja tako ne mogu da funkcionisem... u lagu, sa zadrskom ili kako god
Sto se iOS-a i WP-a tice oba rade fantasticno, krajnje iskustvo korisnika je na prvom mestu. Medjutim ovo je placeno poprilicnom zatvorenoscu sistema, sto je nekim korisnicima neoprostivo, jer nece svako da udje u neke kalupe. Na iOS-u dosta toga je nadoknadjeno Jailbreak-om, dok na WP nema nicega.
Za ne verovati je kako meni, kao ipak, rekao bih, power useru, i ovako zatvoren WP savrseno odgovara. Sve sto mi treba mogu sa njim da uradim. Ok, mozda mi fali nekoliko aplikacija koje sam imao na iOS-u, i par smesnih opcija, ali to nije toliko bitno (za mene licno)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

je l nije problem da kazes koje ti opcije fale na wp8 posle iOS? ozbiljno te pitam da se ne shvati pogresno :)

od navedenih u temi - ip5, ako imas para, moj predlog :)
Poslednja izmena od iLuka u Pet, 26. Apr 2013. 20:08, izmenjeno 1 put ukupno.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Ja sam svoje rekao.
Ocajno mali ekran za danasnji pojam,neprosiriva memorija i telefon koji je bez jb maltene neupotrebljiv je za mene smesno porediti sa note 2.
Svaka cast apple na fluidnosti i brzini u radu ali ja od toga ama bas nikakvu korist nemam dok mi je ovo gore must have.
Pazi situacije kad sam na putu ostao bez filmova,lepo nasao kolegu sa laptopom i prebacio 30 filmova na note preko usb kabla.
A koja mi je opcija sa iphone-om ili ipad-om?
Itunes?
Nemojte da se salimo. . .

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Одг: Iphone 5 VS Xperia Z VS HTC One

Post od iamivan »

miodrage, meni je apsolutno nebitno da li će mi se dialer otvoriti za 0,2 sekunde ili 0,5 sekundi. :)

Uporediću ga čisto da vidim tu razliku. :)

Sviđa se meni iOS, a naročito izrada iPhone-a, ali mi manji ekran od ovog sad nikako ne odgovara. A, i mrzelo bi me da se majem oko JB-a i tweak-ova (ne znam koliki je to posao, ali mislim da nije 10 minuta posla). :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Chobby88 napisao:A sta je to tako bolje na ekranu ip4s nego na note 2?
to sto ima veci ppi koji realno ne mozes ni skontati?
Ekrancina od 5,5" izgleda mocno spram sirotinjski malog 3,5",a i pristalica sam amoleda i njegovih jakih boja,sta ce mi realne boje na ekranu multimedijalnog uredjaja.
Kod mene na slikama je trava zelenija a nebo je vise plavo nego na telefonima od ortaka pa se oni tripuju da imam neku uber kameru a ustvari je fora u amoledu :)
Mislim super je ip4s,ali nemojte biti smesni pa porediti sa note 2.
jedina prednost ip4s u odnosu na note 2 je one handed operation,nista vise.
Bolje su boje, slika, prikaz na suncu. Bela je bela, crna je crna itd.
Tebi je moćno 5,5" i ok, ali vidi koliko je to sirotinjsko prema tabletu ili nekom monitru od 22" :) Znači, upotrtebljivost i korišćenje jednom rukom je ono na šta ja idem i šta meni treba. Imao sam note 2 i nisam mogao da se uklopim, jednostavno to je retrovizor, preveliko. Ako hoću veći ekran idem na tablet, on bar može da zameni monitr za više časovno surfovanje, telefon nikako.

Iwantchitzz napisao: Tih ~0,5 sekundi što telefonu treba da otvori dialer, kontakte i zaključan ekran kad nisu keširani je meni npr. skroz nebitno. Dok Baraba nije to pomenuo nije mi uopšte to palo na pamet.

Ja ovom telefonu manu nisam našao, a večeras mi dolazi drug iz inostranstva, pa ću uporediti moj Note 2 sa njegovim 4S, baš da vidim koliko je 4S "brži".
Tako sam i ja govorio dok nisam probao apple, onda je počelo da mi smeta, kad navikneš na nešto što radi trenutno. I nije 0,5 sek, više je. Pogotovo kada ti je ugašen displej i pritisneš on/off da ga upališ, pa krene čekanje, a ako daš nekom fon da pogleda i pritisne da upali displej... beda brate, on pritisne i ništa, misli da nije dovoljno jako pritisno da nije odreagovalo i ponovo kreće da pritiska. Note 2 je odličan telefon, ali te sitnice su mi neoprostive za takav hardver. Onda kreneš od app, kako app lepo rade na ios, milina, bruka. E, sve to vidiš i primetiš kada neko vreme koristiš neki iphone, ne može za par minuta. O odličnoj kameri i mp3 zvuku na sluškama šta reći, iphone razbija na tom polju.
Što se tiče tog drugara što ti dolazi z inostranstva, ako on nije frik kao ti za fontele onda i nema ništa u njemu (cydia i twikovi koji život znače), pun je smeća (verovatno nema JB i nije čišćen), ali opet će sigurno fluidnije raditi.

1808 napisao:Aktuelni modeli su valjda oni koji su trenutno dostupni na tržištu, što naravno znači da su u
toj grupi svakako iP5, a evo sada već i Galaxy S4. (...možda si ti hteo da kažeš kako S4 nećeš
uzimati u obzir još 2-3 meseca dok se ne pojavi 5S). :lol:
Aktuelni modeli koji su dostupni kod nas na tržištu, na tamo negde daleko... iP4s šije novije modele a kada je izašao, iP5 je naravno još bolji, to je poenta. S4 mi je u obziru za novi fon (ali tek na drugom mestu, prvi je naravno iP) ako puste kod kao što je najavljeno, bez toga nikako jer vidim da ima lag na YT klipovima. Takav hardver, pa to mora da radi savršeno za tu lovu.

Chobby88 napisao: A koja mi je opcija sa iphone-om ili ipad-om?
Itunes?
Nemojte da se salimo. . .
Itunes ne koristim. Pošto nisi upućen rećiću ti iTools ili ifunbox. Oba rade perfektno. Što se tiče prebacivanja, iphone isto može da radi kao flash usb memorija (a apple delu samo pisali tweakove, baš za ovaj sam ostavio i sliku kako vidi memoriju i može da se kopira kako i šta hoće, ta ograničenja koja si negde čuo su važila pre par godina), dovoljno je instalirati tweak. Vidiš koliko nisi informisan. A sad ja, šta ti koristiš? Kies? Koji vidi telefon samo kada prizoveš kišu :D
Chobby88 napisao: Pazi situacije kad sam na putu ostao bez filmova,lepo nasao kolegu sa laptopom i prebacio 30 filmova na note preko usb kabla.
Tvoj kolega neće da ćoravi, isto kao što bih i ja uradio, laptop ili tablet, što bih ćoravio na malenom 5,5" za film ako to sve ima na mnogo većem :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Chobby88, Baraba ti je naveo alternative, koji crni iTunes, slazem se d aima bolida koji to jos uvek koriste, ili freakova koji su se jednostavno navikli, ali pored iTools, i iFunBox, ili jos pojedinih programcica, koriscenje iTunesa je kao mucenje samoga sebe ubadanjem igle sve dublje!
iamivan, u pravu si, nije 10 min, danas JB proces traje oko 90 sec! Procedura - instaliras program koji si skinuo sa neta, nakacis telefon na komp, stisnes dugme JB, i pustis da on sve odradi. KRAJ!
luca, ogranicenja u OS-u su zaista nesto sto bi retko kome palo na pamet jer to ljudi uglavnom ne koriste, ali ja sam zloupotrebljavao. Konkretno, na iPhonu imas mogucnost da podesis za svakog u imeniku razlicit ton za poruku. Od iOS 6 cak i razlicite sablone vibracije. Sa JB sam imao i PushTone, tweak koji je dodavao mogucnost da za svaku aplikaciju, i svaki event imam poseban ton - sto je dovelo do toga da telefon konstantno pisti razlicitim tonovima, a ja ne moram da gledam jer znam sta je. Eto, meni ovo najvise fali na WP8, fali mi mozda jos TeamViewer od aplikacija, Tapatalk (mada dolazi uskoro, najavljeno i zvanicno), i par ortopedskih aplikacija. Sve drugo imam savrseno. A najbolje mi je sto je kompletna integracija socijalnih mreza u sistemu uredjaja, pa ne moramd a se akam kroz razne aplikacije - neprocenjivo!

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Baraba napisao: Bolje su boje, slika, prikaz na suncu. Bela je bela, crna je crna itd.
Ej Baraba, toliko si pristrasan da čak negiraš i neke činjenice koje ne mogu biti pitanje ukusa.

Nema tog LCD displeja koji može imati dubinu crne kao što je na AMOLEDU, koji ima i Note II.
Dakle, na svim SAMOLED ekranima je izmerena vrednost crne 0 (nula), što nikada nije slučaj ni na jednom
LCD displeju bilo koje vrste ili podvrste, a samim tim je onda i kontrast uvek bolji na SAMOLED-u.
Zato ni jedna retina ne može imati (niti će imati) bolju crnu ni bolji kontrast od AMOLED-a.
Baraba napisao: Tebi je moćno 5,5" i ok, ali vidi koliko je to sirotinjsko prema tabletu ili nekom monitru od 22" :) Znači, upotrtebljivost i korišćenje jednom rukom je ono na šta ja idem i šta meni treba. Imao sam note 2 i nisam mogao da se uklopim, jednostavno to je retrovizor, preveliko. Ako hoću veći ekran idem na tablet, on bar može da zameni monitr za više časovno surfovanje, telefon nikako.
Ovo je već pitanje ukusa ili potreba korisnika. Ako tebi više odgovara 3,5 inča, zašto misliš da je to bolje
i za onoga koji ipak hoće da ima nešto veći displej, možda baš 5,5 inča.
Baraba napisao: Aktuelni modeli koji su dostupni kod nas na tržištu, na tamo negde daleko...
Pa naravno da su dostupni kod nas iP5 i Galaxy S4. Možeš odmah da ih uzmeš,
samo ako hoćeš da se ispružiš koliko trenutno koštaju. Ovo i ti znaš, ali opet ga nešto
komplikuješ i uvrćeš kako tebi odgovara, a ne kako jeste. Da ti nije miodrage drpio nalog,
pa to on ustvari piše umesto tebe. :lol:

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

1808 napisao:. Da ti nije miodrage drpio nalog,
pa to on ustvari piše umesto tebe. :lol:

Xaxaxa, ovo sam i ja pomislio dok čitam Barabine postove, a do juče se kleo u android :lol: :lol: :lol:
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

I ja se slazem sa gore navedenim u vezi filmova. Za malo duza putovanje tablet od 10" je ubedljivo najbolja stvar. Lakse za nosenje, baterija drzi 3 put vise nego na lap topu a 10" je sasvim ugodno za gledanje. Ja sam bas zadovoljan. Nedelju dana posto sam kupio ipad sam otisao na neku mini turneju u Bugarsku, pravo otkrovenje za mene. Btw, Bugari imaju bruka brzi internet od nas. O.o
E sad, ono gde zastaje je onako svakodnevno koriscenje napolju za surf, posto nemam obicaj da nosim iPad sa sobom niti mi je zgodno uvek da ga izvadim u busu tu bih prednost dao Note kategoriji. Zato cu verovatno i da probaM Note 3 kad izadje.
Voleo bih kad bi Nokia napravila Phablet WP 8 uredjaj. Mislim da bi to bio win win. (Ali bi tako nesto onda bilo tesko kao dve cigle :disgust: )
Nokia Lumia 1520

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

1808, brale, ti sediš na ušima ili šta? Ja sam citirao i odgovarao. Poenta jeste upravo kako sam i pisao, da je veličina displeja potreba korisnika, a ne neko da kaže ovaj je sirotinjski spram mog od 5,5" i to bez šlema. Mislim stvarno, ili čitaj sve ili mene ne vadi iz konteksta. Vidim da hoćeš da me iseckaš kao što sam ja vas, ali ne ide ti brale. Što se tiče boja i displeja, uzmi jedan 4s ili 5 ako imaš priliku i uporedi, nemoj napamet da pišeš. Crna je crna na amoledu, ok, crna je sve ostalo progutala na amoledu, ništa se ne vidi od crne.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

1808 napisao:Nema tog LCD displeja koji može imati dubinu crne kao što je na AMOLEDU, koji ima i Note II.
Dakle, na svim SAMOLED ekranima je izmerena vrednost crne 0 (nula), što nikada nije slučaj ni na jednom
LCD displeju bilo koje vrste ili podvrste, a samim tim je onda i kontrast uvek bolji na SAMOLED-u.
Zato ni jedna retina ne može imati (niti će imati) bolju crnu ni bolji kontrast od AMOLED-a.
A zahvaljujuci ovoj sjajnoj tehnologiji boje su toliko prirodne da te posle pola sata gledanja u ekran bole oci.

Sto se kradje naloga tice, to kad vidite da znemanja, Green i ostala Android kompanija pisu da vole iPhone, onda se zapitajte oko naloga...
Baraba je pametan momak, uvideo je sve prednosti i mane oba sistema, trenutno je u fazi odlepa za iOS-om (potpuno prirodno), ali jos nije dosao u fazu da mu se gadi Android. To je onaj poslednji stadijum, pred kraj putovanja na Mracnu stranu :D

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

@Baraba
Stvarno mislis da kolega kamiondzija ima na laptopu itools i ifunbox?
Vecina tih ljudi ne zna ni titlove da ubaci nego im deca lepe na video da bi mogli gledati.
Tablet sam imao i prodao i kupio note 2 jer je all in one uredjaj a laptop ne mogu u kamion da nosim zbog malog akumulatora.
Note kad prikljucim bilo gde pojavi se kao usb memorija i lepo kopiram sta mi treba,out of the box,bez tvikova root-a ili bilo cega drugog.
Jednostavno nam se razlikuju misljenja i upotreba telefona pa je bolje da prestanemo jedan drugog da nabedjujemo jer toj prici nema kraja:)

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Baraba napisao:1808, brale, ti sediš na ušima ili šta? Ja sam citirao i odgovarao. Poenta jeste upravo kako sam i pisao, da je veličina displeja potreba korisnika, a ne neko da kaže ovaj je sirotinjski spram mog od 5,5" i to bez šlema. Mislim stvarno, ili čitaj sve ili mene ne vadi iz konteksta. Vidim da hoćeš da me iseckaš kao što sam ja vas, ali ne ide ti brale.
Ma kakvo seckanje čoveče, samo sam pokušao da apelujem za malo objektivnosti u komentarima.
Baraba napisao: Što se tiče boja i displeja, uzmi jedan 4s ili 5 ako imaš priliku i uporedi, nemoj napamet da pišeš. Crna je crna na amoledu, ok, crna je sve ostalo progutala na amoledu, ništa se ne vidi od crne.
I ova tvoja poslednja rečenica dovoljno govorio o tome koliko su ti ozbiljni komentari na ovoj temi.
Očigledno nema svrhe da ti objašnjavam šta sam sve imao prilike da upoređujem i ko ovde piše
bez nekog predznanja o tehnologijama displeja, njihovim prednostima i manama.

dekimaks
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2010. 22:19

Iphone 5 VS Xperia Z VS HTC One

Post od dekimaks »

Izgleda su me mnogi pogresno shvatili,nisam rekao da imam love pa sam snob i kupujem iphone,a da vas zalim sto ne mozete. Naprotiv samo sam rekao da mnogi ne mogu da ga priuste(kao ni recimo note2,s3...)verujem da nema ovih telefona na ugovoru da se uzmu(99% je takvih telefona kod nas) mnogi ne bi ih ni imali. Generalno je problem kod iphonea sto nema legalno da se kupi u Srbiji. Ja licno ne nosim iphone sto je skup(ili jeftin) vec sto zadoboljava sve moje potrebe(zamenjuje mi 90%rada na racunaru)
O ovom liku sto je stalno imao problem sa iphoneom sigurno ga nije kupio novog nego istrosenog i polovnog. Pa takvih telefona ima na stotine. Svi se mi zaletimo kad vidimo cenu u oglasima koka je 30,40 ili 70e jeftinija...ali... Ko ne plati na mostu platice na cupriji...
Realno bas bi voleo da znam koliko je vas kupilo nov telefon kod nas? Pricam o novijim telefonima(n7100,i9300,hox...) da je je kupljen u radnji a ne preko oglasa? Ako je cena u radnji novog oko 600e,kako onda na oglasu bude 350e nov? O tome pricam. Iphonea nema u ponudi kod nasih operatera i zbog toga kazem da je skup.

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Одг: Iphone 5 VS Xperia Z VS HTC One

Post od iamivan »

Baraba napisao:...Poenta jeste upravo kako sam i pisao, da je veličina displeja potreba korisnika, a ne neko da kaže ovaj je sirotinjski spram mog od 5,5" i to bez šlema...
Nadam se da nisi na mene mislio kada si ovo pisao. :)
Ja sam i sam napisao da svako fura ono što mu najviše odgovara. Meni "retrovizor" odgovara i nikako ne bih mogao da pređem na manji ekran.

Dalje, kod mene taj lag definitivno nije preko 1s, možda je čak i manje, takav osećaj imam :)
miodrage napisao:A zahvaljujuci ovoj sjajnoj tehnologiji boje su toliko prirodne da te posle pola sata gledanja u ekran bole oci.
Sa ovime se ne slažem. Imao sam S2, sada Note 2 i oči me do sad ni jednom nisu bolele nakon dužeg gledanja u ekran.
Gledao sam serije na najjačem osvetljenju i nikakvih problema nakon toga nisam imao sa očima (tipa da me bole ili peku).

Ova tema se sad pretvara u prepucavanje korisnika iOS-a i Robota. Ljudi, svako koristi ono što mu najviše odgovara, ako nekome odgovaraju "življe" boje SAMOLED-a, on će to i da koristi (S3, S4, Note 2). Onaj kome više odgovaraju mirnije i prirodnije boje, taj će uzeti npr. iPhone ili Nexus 4.

A, da li nekome dialer učita za 0,2s ili malo više, to je već sitnica koja nekome smeta, a nekome ne (Barabi da, meni ne). :)

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Imao sam iPhone 4 oko 2.5god, posle sam uzeo Note 2, hteo sa da vidim dali je android bas bolji ko sto svi pricaju. Do tad sam cackao pomalo alcatel 995 (mogu da kazem da je krs). Note 2 je super ali veliki, to je po meni mana. Zamenio sam ga za Nexus4, koji je bolji i fluidniji od Note2, lepse boje,... Ali sto vise koristim Android, sve vise mi nedostaje iOS. Da bi android bio otvoren, treba da se rootuje, a da bi ios bio otvoren, treba da se jailbreakuje, sto je jedno te isto, a oba se rade jednostavno, cak je mozda i komplikovanije rootovati telefon na pojedinim uredjaima.
Jedva cekam da izidje novi iPhone, i odma cu se oterasiti androida, jer jos nije dorastao iOSu
toliko od mene

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Slika :D

Zaključana tema