Potrebna preporuka za izbor telefona iz Telenora

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
_Neo_
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 02:49
Kontakt:

Potrebna preporuka za izbor telefona iz Telenora

Post od _Neo_ »

Naime hoću u ponedeljak da odem da uzmem novi telefon na moj stari paket (Prenesi i surfuj 1000), vreme je da zamenim staru Nokiu X6.
Za oko su mi zapala da kažem 4 modela, 2 nokie i 2 samsunga. Izbor je sledeći i neka moja zapažanja o istim
Samsung Galaxy S2+ dobra kamera (jedino što nisam skontao je da li ima svetlo dok snima), solidna baterija za ovakav fon, u suštini sve ok
Samsung Galaxy S3 mini, po meni najlepši, ali 5mp kamera i slaba front kamera

Nokia Lumia 720, dobra kamera za mrak, solidna za dan, dobra baterija, solidan ekran, wp8 što će reći nema preteran izbor aplikacija, ono što je meni jako bitno, postojanje shooter tastera za kameru
Nokia Lumia 820, kažu dobra kamera danju, slabija noću, slabija baterija, wp8 što će reći nema preteran izbor aplikacija, ono što je meni jako bitno, postojanje shooter tastera za kameru

E sad ono što ja tražim od telefona:
Dobra kamera, očekujem da ima mogućnost menjanja ekspozicije, naravno iso-a, white balansa, u suštini kamera sa malo ozbiljnijim podešavnjima (kao što recimo ima Nokia N82 sa čijom sam kamerom prezadovoljan). Takođe kao što sam napisao gore, volim kada telefon ima posebno dugme za kameru, nekako nisam ljubitelj tapkanja po ekranu ako hoću nešto da slikam
Autonomija baterije, naravno ne očekujem 5 dana, ali recimo uz normalnu upotrebu, znači recimo 10 min razgovora, 20-30 sms, malo neta, da mi igura glat 1 dan, ako ne i 2, ovde poredim sa x6, kada sam je uzeo, visio sam i na netu i čačkao sve i svašta, pa je držala 1 dan, sada mi glat izgura 2, nekad i 3 dana ako manje koristim fon

E sad, pošto sam nov što se tiče WP8, interesuju me vaša iskustva sa istim, recimo da sam ne preterano zahtevan korisnik, ono šta mi treba su solidan web pretraživač, pristup forumima, pristupačnost aplikacijama koje bih instalirao (tu koliko znam mogu da stavim sve na homescreen), brz pristup gmail-u. Znam da su stari WP7 telefoni imali problem sa bt jer nisu mogli da šalju slike, nadam se da je to ovde ispravljeno?

Takođe, kao što sam napisao hoću u ponedeljak da kupim telefon pa bih voleo ako bi do tada dobio neke konkretne odgovore. I ukoliko imate neki predlog da je u toj cenovnoj klasi, znači uz prenesi i surfuj paket do 15k dinara
Hvala.
Nokia 6300, N82, X6, Lumia 820 all in black

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Potrebna preporuka za izbor telefona iz Telenora

Post od znemanja »

Svakako da je kamera na Lumia telefonima superiornija u odnosu na kameru na Samsung telefonima, s' obzirom da ti je kamera prioritet kao i postojanje fizičkog tastera za fotografisanje onda nema drugog rešenja osim Lumie.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

_Neo_
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od _Neo_ »

A konkretno između ova 2 telefona? Neko kaže da je 720 bolja od 820 što meni naravno nema logike ako gledamo nomenklaturu. Meni se sviđa i 620, barem dizajn, a opet gledam hw je kod 820 najbolji pogotovo zbog 1gb rama

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Lumia 820 po vecini testova ima losu kameru,slike su mutne,gledao sam na vise sajtova.E sad dal ce se to popraviti kroz neki updte videcemo...
720 je ok fon,on ima dobru kameru,ako su ti prioritet fotke...
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

_Neo_
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od _Neo_ »

jesu i fotke i aterija, e sad opet kapiram, da je 820 ybog 1 gb rama bolja varijanta za neki update, ako ga dobije

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

pa ne znam, ja sam sumnjicav prema lumia kamerama, meni su cak lose slike po danu i na 920 modelima. Prvo bih otpisao s3 mini pa 720, a izmedju 800 i s2 plus je mrtva trka. Mozda bih pre uzeo s2+ zbog androida i cinjenice da od svih proizvodjaca samsung ima najbolje algoritme za obradu slike.
Sa druge strane imam 2 nova predloga:
1. dodaj jos 8000 i uzmi nexus 4 :)
2. Uzmi uz tvoj paket za dinar ZTE glade G(dual core, 4.5" ekran), a za tih 15000 uzmi npr Canon PowerShot SX150IS koji je oko 12000

_Neo_
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od _Neo_ »

nije problem fotoaparat, njega imam, ali nekako ne nosim ga non stop sa sobom, a ovako je telefon stalno uz mene, danas sam bio, i nekako mi je izbor ipak 820-tka,
e sad još jedno pitanje, kakva je 620-tka? Pošto se ispostavilo da mogu da uzmem 2 telefona, pa sam mislio devojci da uzmem 620, ona prelazi sa c5 pa mi je bitno da joj baterija drži recimo 2 dana uz muziku i fb (preko 3g)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

I moja preporuka ti je S2 Plus,ima stvarno dobru kameru,(imao sam S2 Plus pa pricam)i generalno je bolji telefon i od 820 i 720.
A 620 je ok,sasvim lepo radi,ima ok kameru i zvuk,pristojan telefon,nisam cuo da se ljudi zale na njega.
Baterija ne ocekuj da ce ti trajati vise od 32/33 h

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Bezi od Androida koliko te noge nose.
512 RAMa ili 1 GB RAMa igra ulogu samo u pojedinim napucanim igricama i to je to, sve drugo ce da radi fantasticno. Sto se kamere tice, po specifikacijama je bolja na 820, pa sad ti racunaj.
Lumie sa ovim tvojim specifikacijama koriscenja ce glat da izguraju 1 dan.
E da, ako uzimas i devojci uredjaj, obavezno uzmi 2 WP8 uredjaja, ima zaista fenomenalnih opcija preko Rooms da se odradi...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

d27
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 16:50

Post od d27 »

_Neo_, od ponudjenih ti preporucujem sgs2+.
Medjutim, posto vidim da su ti kamera i autonomija najbitnije, savetujem da uzmes Blade G, da ga prodas, dodas tih 15k i da kupis Nokiu 808.
Galaxy S, Note 2 demo unit, Note 3 demo unit

_Neo_
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od _Neo_ »

danas idem da vidim šta ću i kako ću, još se dvoumim između sgs2+ i 820, nekako sgs2+ mi je old school :) ipak je to u neku ruku sgs2 koji je opet star 2 godine i kusur, još se dvoumim kao što kažem, videću na licu mesta kad uzmem oba telefona u ruke, ali nekako mislim da ću se opredeliti za 820

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Na S2 Plus baterija traje bas dugo,osetno duze nego na obicnom S2.Meni je mogao sa umerenom upotrebom 2 dana puna da izgura.

Opet pominjem,pogledaj malo kakve slike pravi 820,ja sam se iskreno razocarao.S2 Plus ima super kameru.

_Neo_
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od _Neo_ »

ipak sam pazario 820 :) nekako mi deluje ozbiljnije :) sad na učenje za wp8 :)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

_Neo_, Čestitke na telefonu, ali mislim da se nećeš preterano oduševiti sa WP8 jer je porpilično zatvoren OS i sa jako malim stepenom personalizacije.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

_Neo_
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od _Neo_ »

Ma sve što meni treba ja ću smestiti na homescreen i to je to, već se polako snalazim, samo me baterija ubija, od sinoć je već na 22%, ostavio sam telefon na 60% baterije i legao da spavam, probudio se a ona na 40% WTF

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

_Neo_, baterija mora da prodje nekoliko ciklusa punjenja i praznjenja da bi "legla". Drugo, za tih 40% preko noci objasnjenje je jedino neki proces koji ti je ostao aktivan... To ces vremenom da utvrdis.
I da, imas moje najsrdacnije cestitke, nadam se da ces uskoro neki lep mini review da napravis. Posto je mnogo toga isto kao kod L920, mene najvise zanima ekran, pa malo vise napisi o njemu. :D

_Neo_
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od _Neo_ »

Što se mene tiče ekran je ekstra, čitao sam da se zbog "male" rezolucije vide pikseli ako se približi, ja to nisam video. Ekran je ultra osetljiv, i veoma prijatan za rad, ako radite sa jednom rukom trebalo bi da imate malo veće šake, meni to ne predstavlja problem pošto sam bivši rukometaš pa imam pozamašnu šaku :) Jedina zamerka koju sam ja našao, je u suštini zamerka WP8 a to je nemogućnost nameštanja alpfanumeričke tastature, verujem da bi sa njom i sa T9 stvari bile mnogo bolje. Takođe još jedna zamerka tastaturi je što nema sva naša slova, ima samo ć i đ :), fale joj č, š i ž :)
Mislim da nisam ni jednu aplikaciju ostavio preko noći, čak sam se sinoć igrao i baš sam išao da zatvorim sve što je upaljeno, ugasio i wifi jedino sam ostavio data transfer upaljen jer kapiram da nema šta da vuče noću. Skinut je danas u 15h sa punjača i sada ima 44% baterije, a imao sam ~10-15min razgovora, jedno 20-30 sms, malo slikanja, malo neta, videćemo do kad će izgurati (tj potrudiću se da je ispraznim) pa tako svaki dan pa da vidimo koliko će trajati.
Doduše kada se setim X6, kada sam je uzeo, jahao sam je i za 4h ispraznio bateriju, i tako je trajalo par dana i onda je počela da drži ceo dan, nekad i 2 :)
Takođe po meni jedna ogromna zamerka ide na nedostatak FM prijemnika, odakle im ideja da to izbace??? Pa šta očekuju, da non stop slušam neki stream i da potrošim bateriju i u busu, vozu, nebitno čemu, ovo mi nema nikakve logike, zamislite nekog amerikanca koji ide vozom na posao 45minuta i da upali neki stream i da sluša radio, i dođe na posao kad ono baterija već na 70% WTF...
Što se kamere tiče nije se nešto proslavila što se mene tiče, ali opet dobra je da zabeleži neke stvari kad nema aparata pri ruci
Slika

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

_Neo_, ima i č, š i ž :P Ako pogledas pazljivo, kad kucas, desno od ć imas jedan znak, koji izgleda kao nasa kvacica za ova slova, prvo stisnes slovo pa kvacicu i dobijes zeljeno slovo. Malo glupavo, ali radi ustede prostora a opet ocuvanja velicine tastera neke su stvari morale da budu odradjene kompromisno.

FM hardver u uredjaju koliko je meni poznato postoji (za L920 znam 100%), ali je softverski iskljucen. GDR2 update kad izadje ce da ga ukljuci, pisao sam i o tome, to je samo jos jedan dokaz da je WP8 bio ubrzan i isforsiran sa izlaskom.

_Neo_
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od _Neo_ »

O majko mila, koje glupo rešenje. A jel postoji neka aplikacija koja mi daje alfanumeričku tastaturu?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Koliko ja znam ne. A i ne znam koji ce ti alfanumericka kad imas qwerty... Ali dobro, razliciti smo, razlicite stvari koristimo na razlicite nacine, pa ono sto je tebi dobro meni moze da bude nepotrebno, i obrnuto...

Odgovori