nokia Lumia 920 vs Apple Iphone 5

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
nonickname
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2012. 02:53
:: lumia 625

Re: nokia Lumia 920 vs Apple Iphone 5

Post od nonickname »

luca, u odnosu na iP5 jeste tezak :D 2-3 puta sam isao u prodavnicu, stavljao u dzep, uporedjivao tezinu sa iP4 i mislim da bih se brzo navikao na tezinu L920. mada opet, to je sve do coveka.
pratio sam i druge forume i vidim da se ljudi jos uvek samo raspituju u vezi WP, malo je onih koji su ga koristili/koriste.
izmedju 4s i L920 - glas za lumiju.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

evo sad sam na ip5, deluje mi kao igracka posle lumie :)

DukeofSerbia
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 19:32
:: ZTE V987

Post od DukeofSerbia »

Nema potrebe za svađom, sve što sam naveo su činjenice (zaboravio sam da exRIM nije izvšio samoubistvo, WP ne bi imao ni ova bedna 3,x % tržišta).

Evo i Balmer je danas najavio da beži sa Titanika posle velikog odliva direktora u poslednjih godinu dana.

Kad smo kod WP vs iPhone, ostaviću ove fotografije od pre tri godine (za one koji se ne sećaju MSFT marketinga):

Slika
Slika
Slika
ZTE V987 Grand X Quad + SanDisk Ultra microSD 8 GB

markonato
Banned
Pridružio se: Sre, 09. Jun 2010. 07:05

Post od markonato »

Joj što volim ove što sahranjuju OS koji se tek počeo razvijati ( mislim na verziju 8 ). :P Neka tebe na drndavom drndroidu :P
Nokia Lumia 820

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ja koliko vidim, ovde wp8 sahranjuju iOS!? hahaha vazi... mada moram da priznam da sam se posle povratka na iOS sa wp8 i lumia 920 osetio kao da apple moze mnogo bolje...

DukeofSerbia
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 19:32
:: ZTE V987

Post od DukeofSerbia »

@markonato

Android na mom telefonu radi perfektno glatko, a tvoja priča o razvoju se žvaće već tri godine "samo još malo i videćete".

WP je mrtav OS.

@luca

Pogledaj fotografije što sam ostavio - MSFT je imao bizarnu kampanju pre tačno tri godine kada su pustili WP7 kako će, eto, sahraniti i Phone.

Samo za MSFT astroturfere & Ballmer fanove:
https://www.youtube.com/watch?v=eywi0h_Y5_U

:lol: :lol: :lol:

Prvobitni MSFT odgovor na iPhone je bio:

Slika

:lol: :lol: :lol:

Najveći promašaj u istoriji mobilnih telefona i Ginisov rekord u brzini propasti mobilnog telefona na tržištu!

Neko će pomisliti da je muflon nešto naučio, ali ne - pojavio se Surface RT tablet :lol:.

Šta da kucam dalje, neki od nas imaju odlično pamćenje :lol:.
ZTE V987 Grand X Quad + SanDisk Ultra microSD 8 GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

DukeofSerbia, pricas gomilu budalastina, neistina, poluistina, i zlonamerno plasiranih poluinformacija. Sugavi drndroid nije ni prineti nijednom od druga 2 pomenuta sistema, to je sve samo notorna istina, gomila suvih cinjenica za razliku od tebe koji ni ne znas sta pricas. Srecom, kao dobar Hriscanin, oprastam ti jer si u zabludi :D
Taj tvoj ZTE cu svojom Lumiom da sahranim u svako doba dana i noci, samo kazi gde zelis da se odrzi duel. I isto vazi za svaki drugi ispljuvak od uredjaja koji na sebi fura promasaj sa logoom zelenog robota!

Do verzije 5 iOS je bio apsolutni lider i inovator na trzistu. Nazalost odlaskom velikog Steve Jobs-a kompanija je upala u letargiju iz koje nikako da se trgne, a njegovi naslednici jednostavno ne mogu da se pronadju i snadju u novonastalim okolnostima.
Sa druge strane Nokia fantasticno odgovara i izbacuje nekoliko najboljih uredjaja na trzistu danasnjice. Kao manji problem, priznajem inertnost diva iz Redmonda da jos agresivnije poradi na svom sistemu, i time dodatno uveca svoj proboj.

Za momka kome je potrebna pomoc u odluci: 4s ce duze da ti drzi cenu, ako ga sada kupis polovnog.
Sa druge strane, pitanje je sta zelis od uredjaja. Ako ti treba kvalitetna kamera, multimedija, glatkoca, i stabilnost u radu, WP8 uredjaji su pravi izbor. Ovo sve jeste i na strani iOS-a, ali ne zaboravi - 4S je vec 3 godine star uredjaj.
Android - ovo inace nikome ne preporucujem, ovo je samo za nezrele adolescente kojima je bitno da menjaju oblik i boju ikonica i da imaju osecaj "slobode da rade sa svojim uredjajem sta hoce". A na sve ovo mogu da kazem samo jedno MUAHAHAHAHAHAHA.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Одг: nokia Lumia 920 vs Apple Iphone 5

Post od znemanja »

Mislim da nema smisla da se svaka tema gde se pominje vise OS pretvara u glupo subjektivno prepucavanje. U svim ovim postovim sam samo procitao da svako brani svog konja, ni traga od objektivnosti. Svaki OS ima svoje prednosti i mane, korisnik treba da izvaga sta mu je bitno i shodno tome izabere uredjaj za sebe. licno ne volim ni Apple ni WP8, najvise mi smeta zatvorenost i nemogucnost kastamizacije GUI-a, android to moze a pritom radi dosta fluidno i brzo, kada na to dodam ogromnu podrsku sa strane programera u vidu app za mene je android trenutno No.1. Kome navedene stavke ne igraju vecu ulogu neka izaberu neki drugi OS. Poenta je da na trzistu postoje razliciti OS za svacije ukuse, pa ko sta voli neka izvoli :)
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

Glupo jer je "subjektivno",znači niko ne iznosi stvarne činjenice i hvataju se za market share ko pjan plota...po tom BMW je sranje od auta,a Fiat full mašina samo zato što bmw moze da priusti samo 10% a fiat voza ko hoce,gluposti...WP dozivljava expanziju priznali to ili ne,u jyznoj americi drzi 25% i drugi je OS,čak je i starim lumiama skocila cena,ako malo pratite oglase,jedino je šteta što u WP8,nema Zte i Huawei i Alcatel,jer je sad Wp=Nokia...a to ne valja....evo sad uključih fruit ninja na HoX i puče restart...mighty droid

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

luca, veličina ekrana mi nije presudna, oba imaju svoje prednosti. :wink:

miodrage, znam da si imao oba pri ruci, pa zato ako možeš da napišeš i koju oko trajanja baterije t ojim korišćenjem i jačinu zvuka na zvučniku.

Android imam, ali bih ga menjao za jedan od ova dva. Trenutno važem koji. :)

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

vla-do, pitaš verovatno najsubjektivnijeg člana foruma! :)
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vla-do »

m@c|-|oR, znam, ali ima zanimljive tekstove. hehe :lol:

miodrage, izvini, ali prilika za šalu je bila jako dobra. :D Nema ljutiš.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

m@c|-|oR, nisam subjektivan, jer lepo poredim WP i iOS, jedina 2 sistema koja nesto vrede danas na trzistu :D
vla-do, ne se ljutim.
Vidi, meni je baterija na oba uredjaja ista, sa mojim koriscenjem, izdrzi ceo dan, zavisno od njakanja. KAd ga urnisem, onda zna da bude i daleko krace trajanje baterije, a o tome sam vec pisao. Sto se tice osvetljenja, na oba uredjaja sam drzao tu negde na 50%. BlueTooth i NFC ugaseni uvek, WiFi, 3G, GPS, push notifikacije sve uvek ukljuceno.
Jacina zvuka mi je za nijansu jaca na L920, ali mi se cini da je na iPhonu bilo nesto cistiji zvuk.
E sad, sa iOS-om, uz JB imas i dosta toga sto mozes da promenis na svom uredjaju. Na WP fali tako nesto, ali mislim da je WP8 za nijansu stabilniji od iOS-a (sa JB).
Svaki sistem ima svoje prednosti i nedostatke, meni licno je WP trenutno odlican, sto ne znaci da ce tako i da ostane. Mozda Apple dogodine kad izbaci iOS8 opet unese neku revoluciju u mobilnu telefoniju.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

vla-do, potvrđujem sve što je miodrage, rekao malopre. Naime korstio sam Iphone 5 oko 4-5 meseca i JB stvarno omogućava mnogo toga, ali zahteva previše vremena da bi se sve dovelo u red. Naravno i puno živaca. Mene je cena opredelila da zamenim 5-cu sa Lumia-om jer sam za te pare kupio nov telefon i ostalo je još parica...
Iphone 5 je po meni telefon koji najlepše leži u ruci, prosto kad ga držim pomislim da je od zlata. Mana crnog modela je što se okolna lajsnica veoma lako guli...
Inače ekrani na oba telefona su fenomenalna i u rangu su sa S4. Mislim da je baterija na Iphone-u malo bolja kada se telefon koristi "agresivnije" dok je kod nekog korišćenja tipa samo sms i razgovori Lumia bolja.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vla-do »

Hvala obojici na odgovoru. I vuče me više ka Lumiji, ali sam hteo ipak saznati više informacija od nekog iz prve ruke. :)
Za iP5 znam da se guli i zato mi i nije zanimljiv, a i zbog dosta veće cene.
Mislim da će L920 da padne u dogledno vreme. :D

Odgovori