Evo da napišem par rečenica kao zadovoljni korisnik Galaxy S4 modela. Takođe sam bio u dilemi G2 vs S4, odlučio sam se za S4 pre svega zbog slota za SD karticu (pošto sam kupovao preko operatera nije bio u ponudi G2 sa 32 GB memorije), zatim AMOLED je nešto što je za mene No.1 u svetu mobilnih telefona. Unazad par godina koristio sam telefone sa AMOLED ekranom i kada se jednom navikneš na malo jači intenzitet boja koji je karakterističan za AMOLED ekrane, to onda ostaje, bar za mene
Dizajn mi je blago na strani s4, ali to je čisto subjektivno, svakako većin ljudi odmah telefon stavi u neki silikon, flip cover i sl, tako da to nije krucijlano. Kamera je odlična, pogledaj neke YT testove, nemam nikakve zamerke na istu.
Baterija je solidna, meni izdrži bez problema čitav dana, ali ne više od toga, uveče obavezno mora na punjač. Naravno kod mene je 3G konstatno upaljen, sve sinhornizacije, Vibere, FB, muzika, oko 30 min dnevno razgovora, nekoliko SMS-ova, osvetljenje je na fiksnom od oko 70%. Shodno nabrojanom zadovljan sam baterijom.
O hardveru "ispod haube" ne treba trošiti reči, guraće šta god da staviš pred njega. Sa root-om i brisanjem nepotrebnog smeća od app koje je ubacio Samsung, telefon leti.
G2 je takođe izuztetno moćna mašina i nećeš pogrešiti koji god da uzmeš, na strani G2 je jača baterija i kamera koja sa fix-om pravi odlilčne slike. Kod mene su atributi u vidu proširive memorije i, za mene, boljeg ekrana presudili u korist S4.