DILEMA: Samsung galaxy s4 ili Samsung A5 ili LG G2
- Re_EDuCaTiON
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 26. Feb 2013. 16:30
- :: LG G7 ThinQ
Re: DILEMA: Samsung galaxy s4 ili Samsung A5 ili LG G2
IPS takodje ima jako dobre uglove vidljivosti, kod mog druga na g2 se jako dobro vidi ekran sa svih strana. Cudno sto bi i ja onda morao kod ocnog posto mi amoled nikako ne odgovara, taj jaki kontras i te jake boje bas znaju da zamore oci, bar meni. Prosto mi ne prija taj ekran. Daleko mi vise odgovara IPS. 

- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Ma ljudi,... naučite već jednom da je kvalitet ekrana merljiva kategorija, a ne vaš subjektivan utisak. Dakle, svi parametri koji utiču na kvalitet prikaza nekog displeja se bez problema mogu izmeriti, čime se lako dokazuje šta valja, a šta ne. Tačno se zna šta koja tehnologija može da ponudi (koje su mane i prednosti) i koji to ekrani imaju najverniji prikaz.
Ako već raspravljate šta je bolje, onda su jedino činjenice relevantne za tu raspravu, a ne ono šta se vama više sviđa. Po toj analogiji bi ovde i neki daltonista mogao da kaže kako su najbolji crno-beli ekrani na kojima on odmara oči (jer ne razlikuje boje). Koga to interesuje šta se daltonisti sviđa, ako hoćete da kupite najbolji uređaj za sebe?
Ako već raspravljate šta je bolje, onda su jedino činjenice relevantne za tu raspravu, a ne ono šta se vama više sviđa. Po toj analogiji bi ovde i neki daltonista mogao da kaže kako su najbolji crno-beli ekrani na kojima on odmara oči (jer ne razlikuje boje). Koga to interesuje šta se daltonisti sviđa, ako hoćete da kupite najbolji uređaj za sebe?
- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
- :: HTC One [m8]
1808, pa ako kupujes najbolji uredjaj za SEBE onda ces kupiti iono sto TEBI najvise odgovara, a ne sta kazu tamo neki parametri za merenje kvaliteta ekrana zar ne? Ako je nekome amoled bolji to je ok, ako je nekome ips bolji to je isto tako ok, kupice sta mu odgovara...
Samo nek se rolaju....sarme.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Pera Detlic, istina, ali kada savetujes nekoga oko kupovine, onda treba biti objektivan a ne subjektivan oko ovakvih stvari
Kao sto si i sam rekao, ono sto se tebi svidi ne mora i meni. To jeste sustina ovih nekoliko postova iznad. Ne treba nametati svoj ukus nekome, prosto treba predociti cinjenice i to je to. Nista vise, nista manje od toga. Posle takvih saveta, svako je sposoban da prelomi i uzme ono sto mu vise odgovara.

Kao sto si i sam rekao, ono sto se tebi svidi ne mora i meni. To jeste sustina ovih nekoliko postova iznad. Ne treba nametati svoj ukus nekome, prosto treba predociti cinjenice i to je to. Nista vise, nista manje od toga. Posle takvih saveta, svako je sposoban da prelomi i uzme ono sto mu vise odgovara.
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Onda definitivno S4. Ne moras nista da "cackas" da bi izvukao sto bolju kameru i slicno.mp007 napisao:Xвала свима на одговорима !не разумем се много, тј. уопште у те врсте "унапређивања" телефона и термине као што су рутовање и фиксови, не знам колико је то компликовано и да ли се губи гаранција након тога?
G2 je sjajan uredjaj (ja bih licno isao na ovaj model) zbog dosta bolje baterije i dobre xda zajednice.
Koliko vidim to nije za tebe(mislim na fix-ove i romove) i nemoj da se uvredis, mozes to svakako da naucis ali posto mi delujes kao ok lik i smatram da nemas vremena i znanja oko toga da se zezas, sto je normalno, onda je najbolje da ti preporucimo s4. Toliko..

ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0
G2 ima bolji cipset od S4 koji se masnovno koristi kod nas (9505) tako da bih ja isao na njega, a i kamera ubija kad se malo nasteljuje
S4 predlazem,mada i g2 mi je ostao u prelepoj uspomenimp007 napisao:Poštovani skupe, treba da produžim ugovor kod mts, pa imam dilemu, među telefonima iz njihove ponude:
http://www.mts.telekom.rs/index.php/sam ... xy-s4.html
http://www.mts.telekom.rs/index.php/sam ... xy-a5.html
Takođe, interesantan mi je i LG g2, koga bih u tom slučaju kupio za keš,a uzeo 50% popusta na pretplatu.
Manje više, karakteristike su iste, bitan mi je kvalitet kamere, kvalitet izrade, i recimo ekrana ( slike ). Ali prvenstveno kamera.
Unapred hvala na svakom savetu !
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Molim sve clanove da se manu besmislenih prepucavanja i da uvrede ne koriste kao argumente. Iznesite vase utiske ako ste imali neki od aparata koji se porede ili iznesite poznate detalje i specifikacije i zasto mislite da ce nesto biti bolje za onog ko bira koji ce aparat kupiti. Ako se ponove prepucavanja tema ide pod kljuc, a mozda i neki od ucesnika.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- Pera Detlic
- Mobil manijak
Azimuth, upravo tako, ne treba nametati svoj stav nikome nikada, treba izneti misljenje...
moja poenta je da je bolje dati savet kao sto je npr ovaj ekran ima toplije boje, jace osvetljenje, slabiji kontrast ili sta vec ne, nego metodom "aj da ga merimo" putem parametara koji je NAJBOLJI. to mi je opet kao kad krenu ljudi da se razbacuju sa specifikacijama nekog telefona iako to nema veze s mozgom kad uzmes telefon u ruke i svakodnevnom koriscenju istog - hiljadu puta prezvakana tema..
moja poenta je da je bolje dati savet kao sto je npr ovaj ekran ima toplije boje, jace osvetljenje, slabiji kontrast ili sta vec ne, nego metodom "aj da ga merimo" putem parametara koji je NAJBOLJI. to mi je opet kao kad krenu ljudi da se razbacuju sa specifikacijama nekog telefona iako to nema veze s mozgom kad uzmes telefon u ruke i svakodnevnom koriscenju istog - hiljadu puta prezvakana tema..
- 1808
- Expert
Dobro, evo recimo ja sad nekoga savetujem i iznosim svoje mišljenje da su mnogo bolji procesori Cortex A5 i A7 nego što su to Krait 400 ili Cortex A15. Zato pri izboru telefona treba birati uređaj sa nekim od prva dva procesora, jer su oni brži, sa boljom arhitekturom i pouzdaniji u radu.Pera Detlic napisao:....upravo tako, ne treba nametati svoj stav nikome nikada, treba izneti misljenje...
I šta sad??? Svi treba da ćute, jer je to eto moje mišljenje (subjektivna kategorija) koje može da bude i stvar ličnog ukusa (kako neki to vole da kažu). Nema veze što je sve napisano skroz pogrešno, što nije zasnovano na nikakvim činjenicama i što će nekog neupućenog člana navesti na potpuno pogrešan izbor u kupovini.
Ako se primeni ova tvoja poenta, onda o tehničkim stvarima svako ovde može da piše šta mu padne na pamet, (što se često i dešava), bez bilo kakvog logičkog smisla koji bi bio utemeljen na nekim (egzaktnim, mernim i naučnim činjenicama). Treba li glupost da dominira nad naukom i znanjem, samo da bi se umirila sujeta onoga ko je rešio da podeli neki (pogrešan) savet?Pera Detlic napisao:....moja poenta je da je bolje dati savet kao sto je npr ovaj ekran ima toplije boje, jace osvetljenje, slabiji kontrast ili sta vec ne, nego metodom "aj da ga merimo" putem parametara koji je NAJBOLJI.

- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Ubuduce,svaka tema koja se otvori S4 vs G2,treba je unapred zatvoriti
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Najgora tema s4 vs g2,a toliko puno ih ima i toliko se ode u Off da to nema smisla ni pratiti ni čitati.
Huawei
- 1808
- Expert
kutijagreha, bata bogdan, sve iznad napisano može da važi za bilo koju temu i nije uošte navijanje za bilo koji telefon iz naslova.
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
1808, nisam na to mislio. Kada se otvori ovakav tip teme,nema sanse da u istoj ne prodje bez 'teskih' reci
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Nisi nas razumeo, mnogo tema ima s4vs g2,i svaka na kraju završi nekom nepotrebnom raspravom,bas kao i ova tema, svede se na prepucavanje koje uopšte nema smisla za temu ovakvu, al dobro....
Huawei
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Ako cemo egzaktno, ova tema nije S4 vs G2, vec je u pricu ukljucen i A5. No, nije resenje bilo kakvo zatvaranje teme niti sprecavanje clanova da diskutuju. Poenta price je da postovi treba da budu utemeljeni na proverenim cinjenicama, tehnicki dokazanim cinjenicama. Da bi se to postiglo treba biti objektivan koliko god je to moguce. Clan 1808 ima validne argumente u pogledu tehnicke podrske svojih tvrdnji u postovima, medjutim pristup mu je pogresan, previse agresivan. Forum ne sme da dozvoli vredjanje ostalih clanova na bilo kojoj razini. Subjektivni element je neizbezna i on ne sme da bude razlog neprikladnog govora, prozivanja, vredjanja u bilo kom obliku.
Razumevanje tehnickih cinjenica zahteva odredjeno predznanja koje se ne moze ocekivati od svih clanova foruma. Oni koji ne poseduju nuzno znanje ce diskutovati i postovati shodno svom iskustvu, sto je ok, ali to treba da bude u granicama pristojnosti i uvazavanje argumenta ostalih clanova.
Razumevanje tehnickih cinjenica zahteva odredjeno predznanja koje se ne moze ocekivati od svih clanova foruma. Oni koji ne poseduju nuzno znanje ce diskutovati i postovati shodno svom iskustvu, sto je ok, ali to treba da bude u granicama pristojnosti i uvazavanje argumenta ostalih clanova.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Pera Detlic
- Mobil manijak
1808, iz dva citata si uspeo da citiras skoro ceo moj post izuzev poslednje KLJUCNE recenice... zanimljivo sta naglasavas i kako postavljas stvari, preozbiljno si shvatio moj post kao neki izgleda atak na tebe pa shodno tome odgovaras. opusteno nisam tu da napadam i da se prepucavam, ima oh toliko pametnijih stvari koje mogu da radim..
opet cu pokusati da sazvacem sustinu a ti pokusaj da shvatis, ili nemoj, na tebi je... ja NE OSPORAVAM da postoje cinjenice i parametri u kvalitetu ekrana... isto kao sto postoje parametri za cpu i ostale stvari koje uticu na rad telefona, ali ekran kao stvar koja ne utice na rad telefona (osim ako ne gura previse piksela ili tako nesto, ne mislim na to...), bar nije presudna za rad telefona, kao nesto sto vrsi interakciju sa nasim culima, koja se razlikuju od coveka do coveka, valjda je logicno da performanse nisu presudne vec prosto i jednostavno - odgovara mi / ne odgovara mi...
opet cu pokusati da sazvacem sustinu a ti pokusaj da shvatis, ili nemoj, na tebi je... ja NE OSPORAVAM da postoje cinjenice i parametri u kvalitetu ekrana... isto kao sto postoje parametri za cpu i ostale stvari koje uticu na rad telefona, ali ekran kao stvar koja ne utice na rad telefona (osim ako ne gura previse piksela ili tako nesto, ne mislim na to...), bar nije presudna za rad telefona, kao nesto sto vrsi interakciju sa nasim culima, koja se razlikuju od coveka do coveka, valjda je logicno da performanse nisu presudne vec prosto i jednostavno - odgovara mi / ne odgovara mi...
Tehnicke specifikacije su samo specifikacije koje mogu i ne moraju da uticu na krajnji kvalitet.
Pored njih postoji jos niz stvari koje oblikuju krajnji proizvod.
Smesno mi je kad se neko uhvati za suve specifikacije i pocne da prica nesto, a ne za krajnji proizvod koji se pokazao ovako ili onako u praksi.
Moja struka je informatika, prema tome ne treba niko da mi upire prstom u specifikaciju da bi mi objasnio dal je nesto nadmocnije ili nije.
Ako me od super amoleda bole oci - sigurno da ga necu kupiti i preporucivati.
Takodje, pored dobre zamisli (specifikacija) on prosto i ne prikazuje boje kako treba vec su previse zasicene.
Sad se dalje otvara diskusija kako su i tft ekrani postali previse zasiceni u trci da se izjednace sa super amoledom, ali i daje su prirodniji (kako koji) i ne bole me oci od njih.
Dakle, neka zamisao moze da izgleda super na papiru, ali se uvek gleda kranji proizvod.
Ista stvar je i sa 2k ekranom u odnosu na full hd. Specifikacija je wow, a da li se zaista u svakodnevnom radu vidi neka razlika? Cak imamo i kontra efekat, da takav ekran utice na brze praznjenje baterije.
Ako treba da nacrtam, mogu i to, ali nekima nece vrediti
Pored njih postoji jos niz stvari koje oblikuju krajnji proizvod.
Smesno mi je kad se neko uhvati za suve specifikacije i pocne da prica nesto, a ne za krajnji proizvod koji se pokazao ovako ili onako u praksi.
Moja struka je informatika, prema tome ne treba niko da mi upire prstom u specifikaciju da bi mi objasnio dal je nesto nadmocnije ili nije.
Ako me od super amoleda bole oci - sigurno da ga necu kupiti i preporucivati.
Takodje, pored dobre zamisli (specifikacija) on prosto i ne prikazuje boje kako treba vec su previse zasicene.
Sad se dalje otvara diskusija kako su i tft ekrani postali previse zasiceni u trci da se izjednace sa super amoledom, ali i daje su prirodniji (kako koji) i ne bole me oci od njih.
Dakle, neka zamisao moze da izgleda super na papiru, ali se uvek gleda kranji proizvod.
Ista stvar je i sa 2k ekranom u odnosu na full hd. Specifikacija je wow, a da li se zaista u svakodnevnom radu vidi neka razlika? Cak imamo i kontra efekat, da takav ekran utice na brze praznjenje baterije.
Ako treba da nacrtam, mogu i to, ali nekima nece vrediti

- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
DILEMA: Samsung galaxy s4 ili Samsung A5 ili LG G2
Ma super amoled je mama, kakav crni ips kakvi bakraci 
Salu na stranu, ajde da se ne bi vise prepucavali. Dogovorimo se lepo da niko nikoga ne treba i ne moze da ubedjuje ili da namece svoj ukus. Dakle, kad preporucujes nekome nesto onda napises da je to iz TVOG ugla bolje iz tog i tog razloga, pa se javi neko drugi i kaze neki kontra argument. Vrlo jednostavno i civilizovano.

Salu na stranu, ajde da se ne bi vise prepucavali. Dogovorimo se lepo da niko nikoga ne treba i ne moze da ubedjuje ili da namece svoj ukus. Dakle, kad preporucujes nekome nesto onda napises da je to iz TVOG ugla bolje iz tog i tog razloga, pa se javi neko drugi i kaze neki kontra argument. Vrlo jednostavno i civilizovano.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Samo da pitam, koji je displej bolji, G3 ili S5?