Alcatel C7 vs LG L90

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
mikiklek
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2012. 16:54
:: SE Cedar

Alcatel C7 vs LG L90

Post od mikiklek »

Posto sam koristio oba mobilna, mislio sam da bi nekome bilo korisno, zanimljivo da iznesem poredjenje ova 2 telefona. C7 sam koristio 7,8 meseci, a L90 koristim nesto manje od mesec dana. Oba su prilicno jeftina, C7 se moze naci na oglasima za 100 eura, a L90 oko 120, govorim za nove telefone. To su telefoni sasvim dovoljni za vecinu korisnika, sa prosecnim prohtevima. Specifikacije mozete videti na sajtu, pa necu to sada navoditi, samo cu izneti moje iskustvo s njima.
Na izgled vise mi se svidja C7, mada su ukusi razliciti. C7 ima led lampicu za obavestenja, i navigacioni tasteri su mu osvetljeni, za razliku od L90, sto je po meni veliki minus, a ne kosta puno u proizvodnji. C7 ima tft ekran od 5 inca, rezolucije 480 x854, a L90 4.7 ips 540 x 960. Boje mi se vise svidjaju na C7, a L90 je bolje vidljiv na suncu, zbog ips panela, mada kad se pojaca osvetljenje moze se videti i na C7. Oba imaju niske rezolucije, mada za moje potrebe to je sasvim solidno. Takodje L90 ima bolju vidljivost pod uglovima, za mene ne bitno. Vise mi se svidja ekran od c7, zbog velicine i lepsih boja. Touch je definitivno precizniji na L90(na C7 mi se po nekad desavalo da pritisnem pogresno dugme tokom kucanja, a na L90 nikad). Zvuk je dobar na oba telefona, i sto se tice razgovora, i sto se tice muzike, za nijansu je glasniji na L90. Slusalice koje dolaze uz telefone su lose, za mene dovoljno dobre, malo su kvalitetnije na L90. Oba imaju prednju kameru od 0.3 Mpx, a sto se tice zadnje kamere, na lg je dosta bolja, mada nije nista posebna, ja za slikanje koristim foto aparat. Baterija je definitivno bolja na L90, na C7 nikad nisam mogao da sastavim ceo dan, mada telefon bas dosta koristim, a na L90 mi se jos nijednom desilo da mi se ugasi tel. Sto se tice brzine, slicni su, mada je C7 malo brzi. L90 ima snapdragon 400, C7 mtk 6582, iz licno utiska C7 mi je radio glatkije, i brze. Imaju po Gb RAM-a (tacnije L90 oko 900, a C7 1000). Antutu test takodje potvrdjuje da je C7 brzi. L90 poseduje android 4.4.2 ( ima i mogucnost nadogradnje na 5.0.2, jos nisam isprobao, zbog negativnih komentara), a C7 4.2.2 , ne vidim nikakve prednosti novijeg operativnog sistema u odnosu na stari, cak mi se vise svidja na C7.
Da ne kazete da ne znam za bolje koristio sam dosta smart telefona (Samsung S4, S3, S2 9250 Nexus, Alcatel 991,992,995, idol X , Sony M2, ZTE Blade Q, Blade 3 HTC 516, Nokiu 520, 925, Iphone 4s, 6 ... ).
Da sad biram izmedju ta 2 telefona, izabrao bih Alcatel C7, zbog izgleda, veceg ekrana i brzine.