Telefon za oko 330 eura!

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
mia san mia
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 03. Avg 2014. 13:42
:: Samsung Galaxy S3

Telefon za oko 330 eura!

Post od mia san mia »

Pozdrav svima,
zanima me neki telefon sa nekim zeljama koje cu upravo iznesti,buzdet je oko 330 i koja desetina eura gore dole,uzeo bih u obzir I polovno I novo .Trebalo bi mi nesto sa ekranom oko 5 inca,hd ili full hd.Memorija minimum 16 GB jedino ako je ostatak hardvera izuzetan pa da se memorija od 8 GB nadoknadi sd karticom.Kamera sto bolje moze ali nije bitnija od fluidnosti I glatkoce uredjaja.Dakle na prvom mestu bi mi bilo da telefon ne koci,da se brzo odaziva home dugme,da se aplikacije otvaraju brzo.Koristio bih za gledanje filmova,slusanje muzike,surfovanje,mislim da bi sto bolji zvucnici bili pozeljni,igrice ne igram nesto preterano ali recimo ako ne moze da se igra tipa rr3(iako mi se igra ne svidja I nemam zelju da je igram imao bih neki gorak osecaj kao sto imam trenutno sa S3 cinilo mi bi se da je uredjaj slab).Baterija nesto standardno.Ukoliko ima neki telefon koji se ne greje previse to me iritira.
Najbitnije mi je sledece:brzina,zvucnici,ekran,proverenost,android!
Trenutno imam S3 na koj sam dosao sa trend plusa pa sam trenutno zadovoljan ali posto je tel koristen dosta vidi se da je hardver rudario I da ne moze da bude kao nov pa mi je zbog toga malo iritantan pogotovo kad dodamo da se dosta greje.
Hvala unapred!

PavleVuk
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 02. Feb 2015. 01:42

Re: Telefon za oko 330 eura!

Post od PavleVuk »

Htc M8 ima odlične zvučnike i displej, kao i završnu obradu,Sense je brz, ne laguje. Sad, pogledaj neke recenzije i vidi da li ti se sviđa. Slaba tačka mu je kamera koja zaostaje za flagship modelima. Ekran je 5 inča (full hd), baterija mu je dobra. A imaš i Samsung S5 koji ima veći displej, 5,1 inča uz istu rezoluciju. On ima lošije zvuke, a ekrani su tu negde, zavisi koji tip panela voliš (Amoled vs IPS). Ima bolju kameru od M8 ali softver mu je sporiji i ima laga u odnosu na Sense koji M8 poseduje. Mada, imaš i Sony Z2, 5,2 Inča, iste rezolucije, sa dobrim zvučnicima, kamerom, baterijom i softverom, jedino ako ti se ne sviđa oblik. Pogledaj par recenzija ovih telefona na yt i vidi koji ti se sviđa. Z2 je u prednosti jer jedini ima 3GB RAM-a

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Pogledaj Xiaomi Mi4, moze se naci na kupujem/prodajem za 330e, verujem da ce ispuniti vecinu tvojih zelja koje si ovde naveo. Na kraju krajeva ja bih licno uzeo Mi4 da sad moram da biram neki Android.
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Taman sam hteo da ti preporučim L930, kad videh ono za grejanje i Android. :D
Onda, ništa.. ;)
S5 zbog AMOLED-a, G3 zbog veličine ekrana, ili M8 zbog zvučnika. Pa biraj. 8)
Poslednja izmena od Evindzer u Pet, 07. Avg 2015. 01:14, izmenjeno 1 put ukupno.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Mislim da je S5 najbolje rešenje. Odlična kamera, jako dobra baterija, fenomenalan AMOLED ekran od 5. 1 inča i sasvim korektan zvuk na zvučniku. HTC M8 ima odličan zvuk, ali slabu kameru. Z2 je takođe dobro rešenje ako zeliš uređaj koji je vodootporan.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

mia san mia
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mia san mia »

S5 mi se dosta svidja samo me interesuje da li se zagreva posto se ovaj moj s3 poprilicno zagreva.Dok sam pored ovog z2 primetio Z3compact koji je slicne cene kao s5 pa me zanima i kakvo je vase misljenje o njemu.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Svaki telefon će malo više da se greje kada su spoljne temparature visoke kao što je trenutno slučaju, međutim S5 nema tendenciju pregrevanja kao što je slučaj sa nekim drugim modelima.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Ajde ljudi realno, preporucujete s5 pre m8 , a covek trazi:
1. brzina - m8 sije s5 , z2 je bolji isto od s5, g3 isto radi bolje od s5,
2. zvucnici - m8 sije sve ostale, pa onda z2, pa s5 i g3 isti manje vise
3. ekran - tu cisto kako tvom oku prija da li ces amoled ili lcd, nema greske ni sa jednim jer su svi full hd osim g3 sa uhd
4. proverenost - ne znma sta si hteo da kazes ovim ali svi su provereni i svi rade lepo.
5 i 6 ti ja dodajem ovako mali info. :)
5. kamera gde je g3 najbolji
6. baterija gde je z2 najbolji pa ide m8 pa s5 pa g3
Generalno da sam na tvom mestu uzeo bih m8, pa onda ako volis sony dodao malo za z3, s5 i g3 ne bih jurio jer su za ovo sto si napisao generalno bolji izbor prva 2.
edit:
I jos nesto, m8 ih dere sve u kvalitetu izrade :)

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Najrealniji post, bravo :)
Huawei

mia san mia
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mia san mia »

Sad me je nekako najvise zaintrigirao Htc one m8,dok sam za Z2 cuo da se dosta greje odpozadi prilikom igranja igrica,a pored htc-a primetio sam i z3 compact koji je dobio dosta dobrih ocena.OD strane onog sajta usporedi hr nalazi se medju 5-6 top modela na trzistu.A do sada sam uvek imao samsung pa mi je poprilicno dosadio,dok su mi ovi htc i sonijevi telefoni izuzetno lepi kako spolja tako i unutra.JEdino ako moze jos neko da iznese svoje misljenje o One m8,Z3compact i Z2 da li se zaista dosta greje prilikom igranja.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

O covece svi ce da se greju ako je igra neoptimizovana/optimizovana, to je sve zbog j***nog thermal throttling-a(obara clock). Zavisi kako ko trpi toplotu, neko ne trpi velike temperature.

Ako ti je do igranja igara uzmi M8, ima najbolje optimizovan softver za snapdragon cpu koji je u njemu. Za gameing najbolji. Pored toga ima jedan od najboljih IPS ekrana. Ima dobre zvucnike i koliko vidim naveo si da je zvuk bitna stavka.

Uzmi telefon sa 1080p ekranom i uzivaj u igranju i odlicnim performansama, jednostavno je.

Kakav crni S5, Z2 i M8 (jedan od najbrzih uredjaja, priblizno radi kao nexus) ga siju u brzini. Oba su kvalitetnija. Plus sto su HTC i Sony softverski azurniji.

Biraj izmedju M8 i Z2.
Baterija mozda bolja na z2, podjednako su brzi, kamera na z2 bolja(u low light m8 dobar), m8 bolje zvucnike, z2 bolji multitasking, z2 ima daleko bolju stabilizaciju pri snimanju videa(greje se pri 4k)

A tebi Šomi svaka cast na postu ;)
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

mia san mia
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mia san mia »

Znaci One M8 i Z2,hvala :P ,moze li neko misljenje za Z3 compact... :)
Jos nesto sta moze da znaci to sto se na ovim modelima baerija ne moze zameniti,da li je moguce u nekom servisu zameniti je,ukoliko se uzme polovan telefon valjda moze da se desi da je baterija istrosena i da mora da se uzme neka novija.Ne znam kako idu tacno stvari sa tim baterijama.

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Hvala ljudi :)

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Ako ćemo realno, Z2 je ovde najveća cigla. U ono kućište bi mogao lagano da se ugura neki 5,5" ekran. Moj glas ide za HTC M8 jer se izdvaja iz svih ovih pomenutih monotonih modela. Probajte nešto drugo što nije Samsung, LG, a što je jednako ili više kvalitetno. Npr HTC, Motorola, Xiaomi, OnePlus, Oppo... Moj glas ide za m8. Odličan telefon.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

To je subjektivno misljenje, meni je recimo z2 zanimljiv telefon ako tebi nije. Preporucio M8 i Z2 coveku. Kamera bolja na z2, zvucnici na M8, vise rama na Z2, kvalitet izrade i izgled su subjektivna stvar.

O z3c isto mislim sve najbolje, svidja mi se model jer ima 720p rezoluciju ekrana a jak hardver sto znaci da ima odlicne performanse. Dakle ima ekran koji je mali potrosac i hardver koji lagano gura takvu rezoluciju, pa baterija mora da bude dobra. Video sam na drugom forumu sa wifi+2g gura po 10h SoT. Ako ti se ne svidjaju veliki uredjaji sa 5'+ ekranima, onda je z3c za tebe :) Galaxy Alpha isto nije los.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

mia san mia
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mia san mia »

Ne bih samsung vise, dok mi ostaje samo da razmislim izmedju ova tri.Ali me zanima ovo sa baterijom posto kod sva tri ona je ne zamenljiva, pa sta da radi ako recimo ona bude na izdisaju I pocne da se brze prazni, postoji li neka mogucnost zamene, jer bi ja ipak uzeo polovan telefon .

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

mia san mia, obrati se članu foruma DROM za M8 :wink:
16 godina na forumu MOBILNISVET

mia san mia
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mia san mia »

Ma trenutno me samo interesuje ako se neko razume u ovo sa baterijama, inace se izbor suzio na ova tri modela.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

M8 - odlična baterija . Ako ti nije dovoljno sve ovo što su ljudi pisali strpi se još godinu - dve - pet , dok ne srede baterije da traju po 7 dana :) .
16 godina na forumu MOBILNISVET

mia san mia
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mia san mia »

zoreli, Nemoj da me zezas :) Ne radi se o tome vec da li moze nekako da se zameni baterija ako je unibody kuciste, mogao si da primetis sta aam pisao, samo da nisi povrsno citao. Sorry :)
Poslednja izmena od Ninolina u Pet, 07. Avg 2015. 16:41, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nemoj da citiraš post koji se nalazi odmah iznad tvog. Podrazumeva se da na njega odgovaraš.

Odgovori