iPhone 6 vs S6 edge

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Dart Vejder
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 09. Okt 2015. 10:21
:: S7 edge
:: Xiaomi Mi8

Re: iPhone 6 vs S6 edge

Post od Dart Vejder »

Meni licno manjak memorije nije problem, jer mi je sve uglavnom bekapovano na nekom oblaku ili na kompu. Ukoliko uzimas tel. na duze onda bi bilo bolje da uzmes iP6s, ali ako ti je memorija problem i volis da drzis sve na telefonu i plus planiras da menjas tel sledece godine, onda uzmi iP6 ili SGS6 sa vise memorije.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Ip6s ima jako dobru kameru ali nije najbolja na celom trzistu

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Ne znam sta da ti kazem na KP s6 edge je oko 530evra, Ja da sam na tvom mestu ne bih uzimao iP6 bas zbog tih 1gb. Uzmes mozda s6 edge i kad malo padne cena ip6s onda prodas edge i kupis ip6s , ali ce onda i taj edge izgubiti dosta na ceni. Kad se pojavio edge je kostao oko 800-900 evra a evo sad za 500. Takav pad cena kod iphone-a nema

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

Dmitar@ nije samo u pitanju malo bolja kamera i vise rama, tu je i prilicno napredniji cipset i mnogo kvalitetniji aluminijum od kojeg je izradjen.Ima vec negde pisano o tome a razlika u ceni je 150e (530e ip6-680e 6S).Licno mislim da se isplati dati ako znas da si miran bar 3 godine sto se tice softverske podrske.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ja sam presao sa ip6 na ip6s+, (imao sam dve 6ice i jedan 6+ prosle godine), upravo ovih dana i mogu ti reci da stvarno ima razlike i da se to oseca u svakodnevnom radu...
ali, ako nisi imao bar dva, tri modela apple u poslednje vreme - neces primetiti razliku niti ce ti znaciti ako uzmes 6s umesto obicne 6ice...
razlika je u oglasima 550/650eur za 16gb modele...

Alsap
Banned

Post od Alsap »

Oseća se i to dobro, jeste da sam uporedjivao sa mojim 5S ali je zaista impresivno kako radi.

Dmitar
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Jun 2007. 20:51
:: S22 Ultra
:: iPhone 13pro

Post od Dmitar »

@slavisaj to si u pravu samsungu pada puno brze cena nego iPhonu. Ko sto je pre bilo izmedju nokie i sonyia.
@Alsap to sto se podrske i SW tice to si potpuno u pravu. Ja imam poslovni iphone 4 i jos sve ide kako treba mada je dosta usporen kad se nesto radi ali nije ni cudo koliko je telefon star i koji SW trenutno ima na njemu 7.1.2. Do pre neki dan sam imao iPhone 5 sa 9.0.2 verzijom i sve je islo dosta brzo i nije stekao. Telefon sam uzeo 2013 u novembru. I tad mi je bila dilema izmedju 5 i 5s ali sam ovaj prvi uzeo bas zato sto mu je cena pala. Ali eto sad sam ponovo na istom mestu i tada mi je malo bilo krivo sto nisam uzeo 5s vec kad se uzima da uzmem kako treba. Tako da sada moze da se desi da bas se odlucim za taj iP6s.
@DartVejder nemam nesto preterano iskustva sa tim cloudom. Kako npr da dodjem do tih podataka ili slika ako mi negde trebaju u toku dana? jel to funkcionise kao kod dropboxa da mozes uci i videti kao minijaturne slikice ili samo cloudu mozes pristupiti preko pc-a? Jer kada sam imao iP5 pre nego sto sam ga prodao uradio sam backup na cloudu ali sad ne znam kako da pristupim tim slikama i tim stvarima i da ih skinem na pc.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Cloud servisima mozes da pristupis kako sa telefona, tako i sa racunara. Dropbox je samo jedan od tzv cloud servisa.
Ti si uradio bekap na iCloud, to je Eplov servis. Naravno da mozes sa racunara da mu pristupis, istovkao sto mozes i sa telefona pa da skines sta ti treba odatle.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Interna memorija nema kompromis za neke stvari. Uzme čovek da snima 4K video i cvrc. Treba mu nešto sa oblaka i nema neta.

Dmitar
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dmitar »

Odlucio sam se za iPhone 6. Dobio sam jednu ponudu od jednog lika koji je imao tel vec godinu dana i imao problem sa uredjajem i posto ima apple care+ service dobio je novi uredjaj a stari je poslao nazad. I taj novi uredjaj hoce da proda cena. 600eura. Kaze da ga nije nikako koristio i da je orginalno sve zapakovano. Da li je neko koristio ovakve uredjaje nesto sam citao da su to vec koristeni uredjaji koje prepakuju? Ima li neko vise informacija i da li se isplati ovo uzeti?

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Cena je sprdnja, 600e za ip6 ? Ponudi mu 450 i to je to... Imas na oglasima obicnu 6 sa mreze za 500e pa da jos spustis malo ili simfree za malo vise para sa novom garancijom itd... Nr znam kako ide sa refubrished telefonima, da li ide novih godinu dana od preuzimanja istog ili traje isto kao pocetna. Inace ne brini za refubrished sve su to telefoni koji su prosli detaljna testiranja i nema sanse da nesto zeza.

Alsap
Banned

Post od Alsap »

dmitar... bez obzira sto je dobio nov telefon garancija se nastavlja od starog modela tako da je ta cena od 600e u najmanju ruku bezobrazluk.520-530e je vakum sa punom garanvijom.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ne znam zasto bi razmisljao o tome uopste?! ako imas kes, zasto ne bi uzeo preko oglasa nov, vakuum pakovanje ip6, biras boju, GB itd...
sim free su sada dosta ispod 600 a sa mreze max 500...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Preskupo, ne nasedaj na to nikako.

Dmitar
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dmitar »

pa to sam i ja mislio da je neka prevara ali lik navalio hoce da mi proda kaze sa ovim dobijas jos garanciju do 23.12.2016 ako ti se sta desi sa telefonom odmah mozes za novi zamjeniti jer je ko apple care+ prenosiv. Ne znam u svakom slucaju sam odlucio da cu uzeti 64GB jer iP6s sa 64GB mi je jos skup tako da je iP6 najizgledniji sto se tice kupovine a mislim da bi trebao da radi kako treba i da me sluzi 2 godine. Isto sam imao jednu ponudu od jednog drugog lika sa t-mobile mreze skinut tel 3 meseca star za 580€ ali mislim da je i to skupo iako tel izgleda nov i nema ama bas nista sto bi rekao da mi smeta. Iako je covek rekao da ga je koristio kao rezervni tel i nije bio puno koristen ima racun i sve.

Alsap
Banned

Post od Alsap »

I to je mnogo, pre 15-ak dana je jedna moja drugarica kupla ip6 star 6 meseci 128gb za 500e, sim free komplet oprema stanje perfektno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Dmitar, sve preko 450€ za taj uredjaj je bezobrazluk. Ako je taj navalio da ti proda nema, frke, ali ti diktiras uslove kao kupac, a ne on kao prodavac. Budi malo i bezobrazan, kazi da imas mnogo bolju ponudu. Ovo sto on zeli je klasicno 'leba preko pogace. Ne dozvoli mu da te nasanka.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Dmitar
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dmitar »

@miodrage, nije mi jasno kako je cena npr apple uredjaj u srbiji toliko jeftinija nego u drugim zemljama. Da li su ti svi uredjaji koji se prodaju po oglasima orginali i regularni ne znam ali po nekoj logici mi se vise isplati doci u Srbiju i onda uzeti tel i jos pokriti troskove puta i da mi jos ostane koliko bih platio ovde takav jedan tel sto nov sto polovan. :uhuh:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa jesi cuo za tzv PDV, VAT, AFA i sl. izraze? To je tzv porez na dodatu vrednost, u raznim zemljama razni su iznosi. Kad izneses robu iz neke zemlje, imas pravo na povracaj poreza. I eto objasnjenja.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

molder79bgd
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 17. Okt 2014. 22:02
:: Nokia e7
:: Samsung S3

Post od molder79bgd »

Za neupucene ip6 i ip6s imaju iste kamere,razliku nije moguce videti na slikama,kupi Edge jer je bolji,lepsi i jeftiniji.

Odgovori