Koji telefon ?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Zemun
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2009. 22:02

Koji telefon ?

Post od Zemun »

Pozdrav
Drugarica hoce da uzme novu djuntu do 300 evra i uzi izbor je na ova tri modela

-Samsung s5 ili s5 Neo ako ima drasticne razlike ?

- LG G3

- LG flex 2

Prioritet je kamera.

Hvala na odgovorima.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Re: Koji telefon ?

Post od El Laki »

G3 ima najbolju kameru, ali zbog drugih aspekata (baterija, performanse, hardver, baterija) bih preporučio Flex 2. Još je i nešto jeftiniji. S5 je po meni precenjen, a S5 neo nije flagship.

Zemun
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Zemun »

Ne znam taj G3 zbog one lajsne sto puca, to malo odbija, ali rizik pa ko hoce.
Pa jel bas osetno bolja kamera na G3 od Flex 2 ili su neke nijanse u pitanju ?

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Ma nijanse su u pitanju, ništa toliko spektakularno. Ja bih isto išao pre na Flex 2. S5 ne bih ni razmatrao, skuplji i od G3 i od Flex 2, a ništa bolji.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Pucanje lajsne potpada pod garanciju, barem kod operatera pa ako uzima njihov primerak nema brige. Ne znam šta kažu prodavnice po tom pitanju.

Što se tiče kamere, G3 je osetno bolji u low-light situacijama dok je preko dana manja razlika u kvalitetu fotografije.

Hardverski Flex 2 ima identičnu optiku kao G3, ali je softverski malo oslabljen kvalitet. To ti kažem jer će možda android m to promeniti. U svakom slučaju kamera je daleko od loše, ali nije identična onoj na G3 (sem hardverski opet kažem).

Flex 2 je osetno brži, ima noviji hardver, manje se greje, zakrivljen displej je odličan za multimediju, malo duže drži baterija, itd.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

S obzirom da je zensko, i da ce joj verovatno biti bitno da ima izbor maski i propratne opreme za njega, izbacio bih flex 2 iz price.

Izmedju S5 i G3, bolje S5, zgodniji je za zensku ruku, i point and shoot slike su bolje na Samsungu.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Zemun, Mislim da je S5 najbolji izbor, najkompletniji uređaj od nabrojanih. G3 ima odličnu kameru, ali se tu završava lista njegovih prednosti. Flex 2 je najbolji odnos dobijenog-uloženog, ali ima inferiorniju kameru od S5 i G3.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Koristim G3 vec mesec dana, same performanse telefona su odlicne. Radi sve glatko, bez lagovanja i zabadanja. Kamera takodje odlicna, a mislim da je best buy od tih koje si naveo zbog njegove trenutne cene koja se moze naci u oglasima. Ne znam o kakvom pucanju lajsne je rec, moj telefon niti se pregreva, niti bilo sta puca :)
S5 takodje dobra masina ali bih se slozio sa El Lakijem da je precenjen. Ono sto je meni licno odbojno kod tog telefona jeste jako dosadan UI, kao i sam dizajn koji je unazadjen nakon S4. Jedino sto je telefon po dimenzijama nesto manji od G3 pa je mozda laksi za rukovanje.
Festina lente.

Zemun
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Zemun »

Ok, hvala na odgovorima, od G3 je definitivno odustala, ostalo je da odluci izmedju S5 da li ce dati 300 evra i LG flex-a za 250 evra a ostatak za sminku :D , njima nije toliko bitan UI, sta one izvade tel. udri po porukama i kameri, vecina i ne zna sta imaju u telefonu da li je KK il LL......
Da li ima negde u Uscu da se pogleda flex 2 ?

@Apolo iskreno koliko sam citao poprilican broj ljudi se zalio na pucanje maske kod ir, sto se desavalo posle par meseci.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

S5 nije 300, već 350e otprilike. Moj savet je Flex 2 jer će raditi dosta bolje. Neće bagovati, zatvarati aplikacije itd. Kamera na S5 nije ništa bolja od Flexove.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

El Laki, kao prvo nijedan od ta 3 telefona ne baguje, ne zatvara aplikacije itd pri normalnom koriscenju. Kao drugo, drzite se neke price kao pijan plota, sagledajte pricu malo iz drugog ugla, stavite se u njenu kozu.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Nikako S5 ne vredi vise 100€. Kamera po danu je bolja na flexu, noćne fotke su egal ili je za nijansu bolji S5. Ovo pričam na lolipopu. Na kit katu je imao bolju kameru ali su nesto zeznuli na lolipopu. Baterija je možda za nijansu bolja ba s5 ali ništa primetno. Jedina prednost kome znaci je senzor otiska prsta ali nikako zbog toga ne vredi 100€ vise.
I sto se dizajna tice tu je flex zanimljiviji i privlači paznju

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Flex 2 sa bordo leđima je pun pogodak. Svakako se izdvaja iz mase monotonih telefona.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Dexter neće nasumično, ali i G3 i S5 i te kako znaju da zabaguju, izbace iz aplikacije pa čak i restsrtuju. Flex 2 je kategorija iznad njih po pitanju performansi i fluidnosti.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

El Laki, Ali po pitanju kamere S5 je osetno bolji od flex 2, a autoru teme je bitna kamera.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ako uporedim sa kvalitetom fotografija na S5 od pre 7-8 meseci na LP, nije. Čak naprotiv. E sad, prošlo je dosta od tada, nisam ispratio da li je Samsung to popravio kroz neki novi update. Na KK je kamera bila zaista odlična dok se ono na LP ne može meriti sa G3, pa čak ni Flex 2 koji je odmah tu po kvalitetu fotografija sa G3. Ako se to popravilo, onda u redu. Ali i dalje ostaje cenovna razlika, jer je S5 skoro 40% skuplji.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Ja imam flex 2 a moja zena s5. Uporenjivao sam i flex je bolji po dobom svetlu dok je s5 malo bolji u low light malo. Ako nekad nadjem vremena mogu da uporedim i okačim slike. Ali kamera generalno nije bolja. Možda kad dodje 6.0 to isprave ali to treba da se vidi kad puste update. A možda i na flexu poboljšaju low light kad dodje 6.0 ko zna. A flex ce 90% pre dobiti update nego s5. Nema bolje kupovine trenutno nov telefon za oko 250€

Odgovori