Pomoć oko kupovine telefona do 270e
Pomoć oko kupovine telefona do 270e
Pozdrav, planirao sam da uzmem novi telefon pa bih molio da mi pomognete oko izbora. Ja sam već malo suzio izbor na nekoliko uredjaja. Razmišljao sam o ovim telefonima: Asus Zenfone 2 (model sa 4 GB rama), Iphone 5c, Meizu M2 Note, Zte Nubia Z7 mini, Xiaomi Mi4i, LG G Flex 2. Kod telefona mi je bitno da ima dobru kameru i ako se radi o Andorid operativnom sistemu da ima najmanje 2 GB rama, nije bitno da li je nov ili polovan, a spreman sam da dam 270e za telefon. Takodje, možete mi i vi preporučiti neki ako imate neku bolju ideju. Hvala unapred
.

-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Re: Pomoć oko kupovine telefona do 270e
Mozes mozda za te pare da nadjes polovan Sony Z3,to bi ti bio best buy.Ako ne i Z2,izmedju kojih su jako male razlike.
To ti je moja preporuka jer znam kako rade ti modeli,gotovo identicno kao Nexusi.
A da moram od tih sto si ti nabrojao najpre bih uzeo Xiaomi.
To ti je moja preporuka jer znam kako rade ti modeli,gotovo identicno kao Nexusi.
A da moram od tih sto si ti nabrojao najpre bih uzeo Xiaomi.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Nikola125, Za tu sumu mislim da je Z2 odličan izbor. Od nabrojanih Flex 2 se namaće kao dobro rešenje, jedina mana je nešto lošiji kvalitet fotografija u low light uslovima.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Space55
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Uto, 21. Apr 2015. 10:00
- :: HTC One M8
- :: Samsung Galaxy S5
Ako ti odgovara polovan telefon najbolji izbor je Sony Z2/Z3 ili Samsung S5, ali vidim da trazis nov telefon tu bi izbor suzio na LG Flex 2 i Xiaomi Mi4i.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ako i WP dolazi u obzir, Lumia 930 je vrlo dobar uredjaj, ili 830, pa da ti ostane 50-70€. Oba imaju odlicnu kameru, i svaki posao odrade adekvatno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Hvala na odgovrima. Sada sam suzio izbor na Z2/Z3 ako uspem da nađem do 270e i na Lumia 930. Space55 ne bih uzimao Samsung S5 zato što mi se ne sviđa njihov UI a i dolazi puno nepotrebnih preinstaliranih aplikacija. Imam još dva pitanja, da li će ovi modeli (Z2, Z3 i Lumia 930) moći da rade pristojno naredne 3-4 godine? Da li je možda bolja opcija uzeti neki Nexus jer je na njemu čist android sistem?
EDIT: Šta mislite o Xperia Z2/Z3 ali compact?
EDIT: Šta mislite o Xperia Z2/Z3 ali compact?
- Space55
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Uto, 21. Apr 2015. 10:00
- :: HTC One M8
- :: Samsung Galaxy S5
Ako vec uzimas telefon na 3-4 godine, onda ti je bolje uzeti nov.
Mislim da za 270e mozes da nadjes novu Lumiu 930 i to je definitivno najbolja kupovina, ili za 200-220e Lumiu 830. Ako ti je prioritet dobra kamera, moje misljenje je da ne uzimas Nexus. Ako grijesim nek me neko ispravi.
Mislim da za 270e mozes da nadjes novu Lumiu 930 i to je definitivno najbolja kupovina, ili za 200-220e Lumiu 830. Ako ti je prioritet dobra kamera, moje misljenje je da ne uzimas Nexus. Ako grijesim nek me neko ispravi.
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Android da radi 3-4 godine bez problema? Odmah se oprosti od toga. Ako ti je najbitnija kamera i duža upotreba od 2 godine onda definitivno Lumia 930. Može da se nađe par meseci stara za 250-260e, pa i manje ako je stara oko pola godine. Verujem da bi ti završila posao i 830...
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
Hvala svima na odgovorima, izgleda da ću uzeti Lumiu 930
.

-
Pa nisi bas u pravu.Recimo Sony Z2 ce zavrsiti sa podrskom najverovatnije sa nekim 6.1.1 ili 6.2 androidom,ali obzirom na to da ce imati ozbiljnih custom romova,a i da je hardver u njemu i njemu slicnima neuporedivo jaci kada se uporedi sa androidima od pre par godina funkcionisace i radice lepo on i posle 2/3 godine jos.Prosto ne mogu da zamislim neku aplikaciju koju tada ne bi lako pokrenuo takav telefon izuzev neke najnovije igrice od preko 1GB memorije koja bi izasla tamo negde 2018filip11314 napisao:Android da radi 3-4 godine bez problema? Odmah se oprosti od toga. Ako ti je najbitnija kamera i duža upotreba od 2 godine onda definitivno Lumia 930. Može da se nađe par meseci stara za 250-260e, pa i manje ako je stara oko pola godine. Verujem da bi ti završila posao i 830...

Ako si se odlucio za L930 ok,ali mislim da su Z2/Z3 bolji izbor.
- filip11314
- Mobil manijak
Zaboravljaš da je to Android. Plus većina korisnika Android telefona ni ne zna šta je rut, dok jedan deo zna ali ih to jednostavno ne zanima. Prođu 2 godine, istekne ugovor, telefon završi u fioci ili na oglasima i kupuje se nov. Niko neće da se zeza sa telefonom starim 2 godine kome već polako popušta baterija ili lepak oko ekrana. Windows je realno druga priča, koliko god os bio slab sa aplikacijama i ružan ipak će posle 2 godine raditi bolje od Androida. A i taj Z2 se npr nije baš proslavio...
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Pitanje je koliko će i lumia 930 da bude aktivna u naredne 3 do 4 godine, i ovako su kratki sa aplikacijama, a kako se pokazuje sa wp os, pitanje je da li će i postojati uopste wp telefoni...?
Kad bi se tako gledalo trenutno, mozda i Android i wp i iOS puknu totalno, a bude nešto aktuelno za 4god npr...
Kad bi se tako gledalo trenutno, mozda i Android i wp i iOS puknu totalno, a bude nešto aktuelno za 4god npr...
Huawei
-
Kako mozes da kazes da se Z2 nije proslavio?Jesi ga koristio?Jel znas ti uopste kako rade Sony telefoni pa cak i midrange modeli,a kamoli flgaship?Ako znas sta je Nexus za android,Sony flagship telefoni su maltene egal sa njim,to moze da ti potvrdi i neko drugi ko je koristio Z2/Z3 itd.
- filip11314
- Mobil manijak
Uspeo sam da dignem prašinu, samo nam miodrage fali.
Pa nije se proslavio, kao nijedan drugi Sony. Probao sam telefon, kao i Z1, Z3 i ništa specijalno mi nije. Nije na mene ostavio onaj wow utisak. Ne kažem da nije dobar, da se razumemo. 2 glavne prednosti Sony-a su redovni update-i i dobra autonomija. Iz kamere nikako ne izvlače maximum. A hoću i da kažem da ti non stop forsiraš taj Sony... Čovek traži telefon koji će da koristi 3-4 godine, znači treba da mu se preporuči neki noviji model. Z3 je skoro isti kao Z2. Lumia će sigurno raditi dosta dobro i posle 2 godine. Ipak je stabilniji OS. Ako mu je bitna kamera onda je tu opet Lumia u prednosti, i to debeloj.

-
Necemo da se upustamo mnogo u diskusiju,ali kad vec pominjes nesto moras da budes potkovan informacijama i cinjenicama.
Nije glavna prednost Sonija ni update ni autonomija vec je to softver tj njegova otimizacija.Dovoljno je pomenuti samo Sony M2 koji je izasao u isto vreme kad i Z2 fura sad 5.1.1 i to fluidno kao da je neki high telefon,a ne midranage donje klase(telefon sa 1gb rama i sada vec slabasinim quad core procesorom na 1.2 ghz)
To sto na tebe Z2 nije ostavio neki utisak nije merilo toga kakav je zaista telefon.
Ja imam i S5 Plus koji ima jaci procesor,brzi,jacu grafiku,,sam telefon se pali i gasi brze od Z2,al dzaba mu sve to kad Z2 radi fuidnije,bez stucanja,tj ima neupordivo bolji softver,blje optimizovan.

To sto na tebe Z2 nije ostavio neki utisak nije merilo toga kakav je zaista telefon.

Ja imam i S5 Plus koji ima jaci procesor,brzi,jacu grafiku,,sam telefon se pali i gasi brze od Z2,al dzaba mu sve to kad Z2 radi fuidnije,bez stucanja,tj ima neupordivo bolji softver,blje optimizovan.

- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Nema šanse da se nađe dobar Z3 za te pare. Ili će biti oštećen ili bez opreme i sl.
Ostaju polovan Z2 ili nov Flex 2. Prednost Sony modela je baterija i objektivno izrada. Mada će se staklo lakše polomiti i ogrebati, ako si voljan da lepiš folije i nosiš futrole onda nemaš tih problema. Mada ima jako dobar hardver, Z2 ne oduševljava sa fotografijama pa mu tu ne bih dao prednost. Oba telefona su izuzetno dobra po pitanju performansi, ali zbog jačeg hardvera prednost bih dao Flexu. Radi rame uz rame sa G4/S6 itd. Displej je meni lično odličan. Zakrivljen, zaista pruža odličan ugođaj za gledanje filmova i igranje igrica. I za kraj, nov telefon je nov telefon.
Lumia 930 ima osetno bolju kameru od oba android modela koje ovde pominjemo. Ima i dobar hardver, odličan displej. Baterija slabašna. Ali za mene je velika mana softver tj OS. Najveća boljka definitivno nedostatak aplikacija. To sad opet zavisi kome su koje potrebne pa je najbolje da sam proveriš da li postoje te koje tebi trebaju i kakve su. E sad, budućnost windowsa nije svetla. A s obzirom da si rekao da ti treba telefon na duže staze... Dobro razmisli.
Lično bih išao na Lg.
Ostaju polovan Z2 ili nov Flex 2. Prednost Sony modela je baterija i objektivno izrada. Mada će se staklo lakše polomiti i ogrebati, ako si voljan da lepiš folije i nosiš futrole onda nemaš tih problema. Mada ima jako dobar hardver, Z2 ne oduševljava sa fotografijama pa mu tu ne bih dao prednost. Oba telefona su izuzetno dobra po pitanju performansi, ali zbog jačeg hardvera prednost bih dao Flexu. Radi rame uz rame sa G4/S6 itd. Displej je meni lično odličan. Zakrivljen, zaista pruža odličan ugođaj za gledanje filmova i igranje igrica. I za kraj, nov telefon je nov telefon.
Lumia 930 ima osetno bolju kameru od oba android modela koje ovde pominjemo. Ima i dobar hardver, odličan displej. Baterija slabašna. Ali za mene je velika mana softver tj OS. Najveća boljka definitivno nedostatak aplikacija. To sad opet zavisi kome su koje potrebne pa je najbolje da sam proveriš da li postoje te koje tebi trebaju i kakve su. E sad, budućnost windowsa nije svetla. A s obzirom da si rekao da ti treba telefon na duže staze... Dobro razmisli.
Lično bih išao na Lg.
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Nikola125 uopšte nije rekao da bi telefon koristio 3-4 godine , čovek se dvoumi između Androida i IOS-a , budžet do 270 evra za nov ili polovan i primarno mu je da ima dobru kameru .
Za 270 evra može da kupi , savršeno očuvane Note 3 , Galaxy S5 , Sony Z2. Ili nove Galaxy A5 , LG G3 , LG Flex 2 ...
Za 270 evra može da kupi , savršeno očuvane Note 3 , Galaxy S5 , Sony Z2. Ili nove Galaxy A5 , LG G3 , LG Flex 2 ...
16 godina na forumu MOBILNISVET
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Nikola125 napisao: Imam još dva pitanja, da li će ovi modeli (Z2, Z3 i Lumia 930) moći da rade pristojno naredne 3-4 godine?
Hvala na predlozima, ovde brzo dobijam odgovore u odnosu na druge forume što zaista moram da pohvalim. Sada sam malo na mukama, pošto ni mene baš WP ne privlači ali rek'o ajde kada ima dobru kameru i stabilan OS. Ako budem uzimao Flex ili Z2 uzeću Z2 pošto sam već imao dodira i sa LG i Xperia telefonima i Xperia mi se pokazala kao bolji izbor. E sada, mene interesuje zašto niko nije ni spomenuo Asus Zenfone 2? Na papiru ovaj Zenfone deluje kao best buy u tom cenovnom rangu, da li je u praksi drugačije? I šta mislite o iPhone 5c? Znam da sam sada malo dosadan i neodlučan ali već neko vreme muku mučim oko kupovine telefona pa mi treba pomoć od nekog ko je malo duže u toj oblasti od mene. zoreli ne bih uzimao A5 najslabiji je od tih telefona tu koje si naveo.
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
El Laki, pa totalno ste čoveka zbunili
... Ja sam skoro citirao njegov prvi post . Ako je već toliko neodlučan prvo i osnovno je da treba da se odluči koji će OS da koristi - e onda ćemo lako .
Edit: Nikola125, Asus i ostale malo poznate marke baš ti i ne garantuju neku dugoročnu pouzdanost u smislu podrške a iphone 5c je već "mator" (savet zaobiđi) .

Edit: Nikola125, Asus i ostale malo poznate marke baš ti i ne garantuju neku dugoročnu pouzdanost u smislu podrške a iphone 5c je već "mator" (savet zaobiđi) .
16 godina na forumu MOBILNISVET