Najbolja kamera na telefonu za 400e?
Najbolja kamera na telefonu za 400e?
Kupujem nov telefon u rangu oko 400e (40-50e gore dole) i prioritet mi je pre svega odlicna kamera posto vec u tom rangu sve ostale performanse verujem da ce mi biti zadovoljavajuce, a kamera mi treba zbog posla.
Za sada imam dilemu izmedju Huawei Honor 8 i Sony Xperia Z5.
Huawei Honor 8, za koji sam citala samo reci hvale. Odlicna kamera po toj ceni. Specifikacija je skoro ista kao i kod Huawei P9, i cena je veoma slicna. Ja dajem malu prednost za P9 posto mi se vise dopada mat izgled. Tako da ovde i dalje vagam. Kada smo vec kod Huawei -ija jako mi se dopada i njihova Mate serija, mada mi je Mate 9 van opsega, a stekla sam utisak da Mate 8 ima losiju kameru u odnosu na Honor 8.
Sony Xperia Z5 - za njega su svi rekli kako ima neprevazidjenu kameru, mada je to recimo stariji model u odnosu na Huawei modele. Ne znam da li je to u ovom slucaju bitno i sta mozete da mi kazete u vezi ovoga. S druge strane, razlika u broju pixela je duplo veca u korist Sony-ija, iako znam da to nekad ne mora da bude najvaznije.
Ukoliko imate jos nekih predlofa slobodno, ja sam recimo do sada iskljucila LG G5, HTC 10, zbog nekih komenatara na koje sam naisla. Mozda nisam bila u pravu...
Za sada imam dilemu izmedju Huawei Honor 8 i Sony Xperia Z5.
Huawei Honor 8, za koji sam citala samo reci hvale. Odlicna kamera po toj ceni. Specifikacija je skoro ista kao i kod Huawei P9, i cena je veoma slicna. Ja dajem malu prednost za P9 posto mi se vise dopada mat izgled. Tako da ovde i dalje vagam. Kada smo vec kod Huawei -ija jako mi se dopada i njihova Mate serija, mada mi je Mate 9 van opsega, a stekla sam utisak da Mate 8 ima losiju kameru u odnosu na Honor 8.
Sony Xperia Z5 - za njega su svi rekli kako ima neprevazidjenu kameru, mada je to recimo stariji model u odnosu na Huawei modele. Ne znam da li je to u ovom slucaju bitno i sta mozete da mi kazete u vezi ovoga. S druge strane, razlika u broju pixela je duplo veca u korist Sony-ija, iako znam da to nekad ne mora da bude najvaznije.
Ukoliko imate jos nekih predlofa slobodno, ja sam recimo do sada iskljucila LG G5, HTC 10, zbog nekih komenatara na koje sam naisla. Mozda nisam bila u pravu...
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Re: Najbolja kamera na telefonu za 400e?
TamaraP, Pogledaj Nexus 6P koji ima odličnu kameru, tu je i S7 koji se kreće nov oko 420-450 evra koji takođe ima osetno bolju kamaru od Huawei i Sony.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Ako nije tajna za sta ti konkretno treba kamera?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Najbolja kamera za malo vise od 200€ ima L950 ali je pitanje koliko ti odhovara Windows. Kamera je u top 3 ako ne i najbolja sto se fotografije tice. Video je dobar ali ima i boljih telefona sto se toga tice
@znemanja
Bas sam juce svratila do Huawei radnje u Uscu i pitala za Nexus 6P koji mi je takodje bio jako zanimljiv. Medjutim, prodavac mi je rekao kako to nije pravljeno za nase trziste i kako bih imala velikih problema sa njim upravo zbog te podrske. E sad, da li je hteo samo da me odgovori od toga ne znam...ne bi trebalo posto ipak to Huawei sklapa i valjda bi trebalo da se nalazi u njihovim radnjama ako se prodaje kod nas. Kako god, oni to nisu imali, ali ja svakako vidjam taj model na nasim sajtovima, ali me je njegov odgovor zbunio.
S druge strane, kako mislis da je Samsung S7 oko 420-450e? Na svim sajtovima gde se pojavljuje najjeftiniji model je 645e? Da li si na oglasima nasao za tako nisku cenu?
@novak
Bavim se grafickim dizajnom, pa mi dobra kamera treba jer mi je estetika jako bitna pre svega, i koristila bih ga za prikazivanje radova, brzih skica, zamenu skenera u neophodnim uslovima, itd. Trenutno imam LG G2 koji me i dalje ok sluzi (sem sto mi 16GB rama vise nije dovoljno), ali kamerom odavno nisam zadovoljna. Pa ako vec menjam telefon, to mi je veoma vazno zarad ocuvanja zivaca
)
@rock9855
Da li mislis na ovaj Lanix L950? Da li to uopste ima kod nas da se kupi?
Iskreno, nisam veliki fan windows-a u tom smislu, nije mi se nimalo dopalo kako Lumia funkcionise, ali mozda je ovo drugaciji nacin. Ne bih znala. Mada ipak bih pre Android..
Bas sam juce svratila do Huawei radnje u Uscu i pitala za Nexus 6P koji mi je takodje bio jako zanimljiv. Medjutim, prodavac mi je rekao kako to nije pravljeno za nase trziste i kako bih imala velikih problema sa njim upravo zbog te podrske. E sad, da li je hteo samo da me odgovori od toga ne znam...ne bi trebalo posto ipak to Huawei sklapa i valjda bi trebalo da se nalazi u njihovim radnjama ako se prodaje kod nas. Kako god, oni to nisu imali, ali ja svakako vidjam taj model na nasim sajtovima, ali me je njegov odgovor zbunio.
S druge strane, kako mislis da je Samsung S7 oko 420-450e? Na svim sajtovima gde se pojavljuje najjeftiniji model je 645e? Da li si na oglasima nasao za tako nisku cenu?
@novak
Bavim se grafickim dizajnom, pa mi dobra kamera treba jer mi je estetika jako bitna pre svega, i koristila bih ga za prikazivanje radova, brzih skica, zamenu skenera u neophodnim uslovima, itd. Trenutno imam LG G2 koji me i dalje ok sluzi (sem sto mi 16GB rama vise nije dovoljno), ali kamerom odavno nisam zadovoljna. Pa ako vec menjam telefon, to mi je veoma vazno zarad ocuvanja zivaca

@rock9855
Da li mislis na ovaj Lanix L950? Da li to uopste ima kod nas da se kupi?
Iskreno, nisam veliki fan windows-a u tom smislu, nije mi se nimalo dopalo kako Lumia funkcionise, ali mozda je ovo drugaciji nacin. Ne bih znala. Mada ipak bih pre Android..
Mislim da je mislio na Lumiu 950 
Sent from S6 Edge !

Sent from S6 Edge !
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Ja bih ti preporučio S7 pa G5. Na Kp se S7 moze naci za nekih 400e, samo treba malo bunarati.
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Festina lente.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Ma uzece s7. Svudece joj se kako izgleda. A i fon je korektan samo ga TW ubija...
Trazila sam na oglasima i nasla sam S7 za nekih 450e, sto mi je isto ok. Jedino sto nisam bas neki veliki fan Samsung telefona. MADA, gledala sam testove izmedju S7 i Nexus 6P, i veoma su blizu kada je rec o kameri. Jedino sto S7 ima mnogo bolji video snimak i fokusiranje uopste. Mnogi mu zameraju presvetle slike i mogucnost da neke detalje 'pregori', mada se meni uvek svideo vise njegov efekat....
s druge strane dizajn Nexusa mi je lepsi iskreno....
s druge strane dizajn Nexusa mi je lepsi iskreno....
Tamara... problem kod nexusa 6p iako je odlican uredjaj je taj sto ne postoji nikakva garancija, tj. ima neka koju i ja mogu da ti napisem.S7 je pravi izbor za tebe.
@Alsap
To mislis da nijedno prodajno mesto/prodavac ne nudi garanciju za ovaj model jel tako? To je razlika u odnosu na to kada u Srbiji postoje ovlasceni servisi za te modele....
To mislis da nijedno prodajno mesto/prodavac ne nudi garanciju za ovaj model jel tako? To je razlika u odnosu na to kada u Srbiji postoje ovlasceni servisi za te modele....
Nemoj me drzati za rec ali mislim da ga nema regularno u radnjama, samo kod svercera preko KP.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Mator je to sada telefon. Jedino ako nađeš negde Nov sa garancijom do 400e. Ako ne, kupi S7 sa garancijom i fiskalnom sa oglasa. Jeftinija varijanta i odlična kamera LG G5, ima 2 kamere, druga je wide.
G5 mi je takodje bio na spisku ali je i drug kupio skoro taj telefon, i posle nekog malog kvara u servisu mu preporucili da bolje malo doda para i zameni sa S7 jer imaju mnogo reklamacija na G5. Iako sam bila zadovoljna do sada sa G2, ipak je celu seriju obelezila pojava zute mrlje, pa sam nekako i dalje pod utiskom da ce i ovom nesto da fali....
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
S7 je najkompletniji uređaj trenutno, ja licno vise preferiram LG ali činjenično stanje je da su felerični. S7 je malo skuplji ali verujem da nema greske sa tim izborom.
Festina lente.
- pero0000
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
- :: Samsung S10
- :: Nokia 6210
Мој предлог је С7, без размишљања.
Послато са Lenovo TAB S8-50L
Послато са Lenovo TAB S8-50L
Otkud sad c7?
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Rekao bih da je mislio na S7, ali piše ćirilicom pa otuda i nesporazum.
@pera0000, moram te zamoliti da pišeš isključivo latinicom s obzirom da je ovo regionalni forum.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
@pera0000, moram te zamoliti da pišeš isključivo latinicom s obzirom da je ovo regionalni forum.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
- pero0000
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
- :: Samsung S10
- :: Nokia 6210
^Da na S7 sam mislio.
A za pisanje latinicom, primljeno k znanju.
A za pisanje latinicom, primljeno k znanju.
Haha, oprostite mi što sam ćorav. Dobar predlog