jučer sam obišao par radnji da pogledam svaki od gore navedenih modela.
kako stvari stoje, odustat ću od j5 2017, na stranu fantastična izrada, ali ekran mu je uži nego kod prošlih j5 modela, što mi je potvrdio i prodavač, jer ciljali su na dizajn s8. znači ekran je uži ali viši, to mi se ne sviđa. i skuplji je oko 50 evra od redmi note 4, a od honora 8 lite oko 35 evra.
ostala su mi dakle dva u izboru, redmi note 4/4x i huawei honor 8 lite. interesantno je da je u dve radnje honor 8 lite bio nešto jeftiniji (oko 15tak evra) od p8 lite 2017. na moju konstataciju da su to ustvari isti mobiteli, prodavač je odgovorio da je p8 lite 2017 malo skuplja nabavna cena zbog imena huawei i oznake "p". što je zaista smešno, jer su identični mobiteli
smeta što tradicionalno ne koriste kapacitivne tipke ispod ekrana, nego donji bezel neiskorišten, osim za honor logotip, pa je površina ekrana ustvari manja, a opet dimenzije mobitela nisu baš male za 5,2'' ekran.
šta sad da uzmem, redmi note 4/4x mogu dobiti 30evra jeftinije, ali ne znam kakva mu je kasnija vrednost u slučaju prodaje?