Moja prva tema-lud sam vise

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Moja prva tema-lud sam vise

Post od kefalo »

Evo skinu sam i ja mrak i nakon dugog staza u iscitavanju vasih sto analiza, sto upadica a bogami i pokojih gluposti, rjesih da se i ja prikljucim ovom debatnom forumu. Znaci ovako, doslo je vrijeme da uzmem drugi telefon, u zadnjih godinu dana imao sam razne modele razlicitih proizvodjaca ( D820,6233,E50,trenutno EF81) rjesih da uzmem neko muzicko rjesenje od telefon. Treba mi vas savjet i pomogucnosti da je izanaliziran ne samo ono tipa meni je ovaj ljepsi, vec i argument. Cisto da vam bude lakse i naravno da ja budem koliko toliko zadovoljan sa savjetima, moji parametri su ovo: budjet do 250evra, to je maximum, ali racunajte da bi mi optimum bio nekih 220e, jer jednostavno imam psiholosku granicu za telefone preko 200e, drugo kamera mi je skroz nebitna, na svakom od ovih modela koje sam koristio sam uslikao ne vise od 10 slika jer ozbiljne stvari slikam digitalcem, 3g nebitno necu jos da dajem pare i na funkciju koju nekoristim, vrlo vazno da ima dobru i glasnu reprodukciju muzike, po mogucnosti dobru autonomiju, slajder ili mono blok sve jedno, i onako ih cesto mijenjam pa necu docekati da mi flet rikne. :D
E sad razmisljao sam o nokijinoj 5300 ali ona je otpala, slobodno je uvrstite u vase misljenje ako mislite da sam pogrijsio sto sam je vec u statu skartirao, isto tako sam i pored povoljne cijene odbacio i w950 jer zasto da placam za neke stvari koje nekoristim,a i svoje potrebe smart telefonima i potpunom personalizacijom telefona sam izlijecio davno sa mpx200, ovako razmisljao sam ja jos i o ponovnom vracanju na 6233 ili 6300 jer su im kartice sada jeftine ali nekako mislim da sobzirom da trebam cistokrvni pjevac mislim da vas savjet treba da se bazira na poredjenju ovih modela za koje nikako da odlucim a to je W810-w850-w610-w710.
Molim da u analizi ako znate odgovorite i na ova pitanja,
1.nejasno mi je kako w810 iako ima istu bateriju i manju rezoluciju ekrana od modela w850 moze prema testu da pjeva nekih 14h a w850 cak,28h, dali to ima veze sa walkman second generation ili je u pitanju marketing za noviji telefon,
2. sta dobijam sa tim second etition izdanjem osim kozmetike, mislim na walkman telefone,
3.nasiroko raspredan problem telefona w810 sa posljednjim softverom oko tiseg zvuka, pa me interesuje jos moze li se taj telefon vratiti na stariju verziju, jer sve prodavnice imaju telefone sa posljednjom verzijom softvera, ili jos bolje da neko nezna dali je moguce jos u gradu naci telefon sa starijim softverom i gdje- neznam da li su ovakva pitanja dozvoljena ali nadam da negrijesim ;)
4. vrijedi li telefon w610 tih para sobzirom da je po meni on reinkarnacija modela w810, i da li mu je na danasnji datum ta cijena realna, pa da ga odmah pazarim, ili se moze ocekivati pad.
5.ovo mi je sad palo napamet, isplati li mi se mjerkati nokiju N73ME posto sada trenutno i nije puno skuplja od w850, iako mi simbijan i 3,2mpx netreba, ipak kada je odstupanje minimalno, mozda bih mogao i da se nategnem, cisto interesuje me njegove muzicke sposobnosti, kakve su mu sluske i jacina na njima,molim i to proanalizirajte, mada bih volio da se zadrzim na neko od walkman telfona.
Eto toliko od mene za prvi put i previse
;)

tomi44
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 31. Jan 2007. 19:46

Post od tomi44 »

Ako ti je vazan zvuk u slusalicama onda definitivno neki walkman
a ako ti je vazan zvucnik onda SE telefoni su slabi u tom pogledu :uhuh: :uhuh: :uhuh:
Ja bi uzeo w850 nekako mi je naj od svih njih ili nokia n73me koja ima super zvucnike i super zvuk u slusalicam i usput ima dobru kameru i odlican ekran a bat dost traje (meni na obicnoj traje 3 dana sa dosta slusanja muzike(2 - 3h dnevno) i koristenje kamere,par poziva , 5 poruka i koristenje aplikacija) :D :D :D
Nokia N73+1 GB mini SD & Sony PSP+MS duo pro 512mb

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

A ja ti kazem ako hocesh da "slusas" muziku da zaobidjesh mobilni jer oni jednostavno nemaju dovoljno jak ni izlaz a ni kvalitet bogami...Promenio sam ih dosta i kad sam cuo zvuk na obicnom mp3 plejeru(doduse renomiranih firmi ne ovih krndelja i kopija) ladno sam se smejao zasto sam uopste i pokusavao da nadjem muzicko resenje u viu fona...
E sad ces ti da kazes ja zelim sve u jednom...ne mogu da nosam mp3 i mobilni....A ja na to kazem da imash toliko malih i laganaih modela mp3 plejera koji teze po 20g i staju u onaj mali dzepic od farmerica a baterija im traje i do 40 sat(opet samo probranih firmi)...
Recimo da josh imash odlican plejer koji razbija sve te "muzicke" telefone uzduz i popreko za 2800din a to ti je Creative Nano....
A za 200e ti lepo kupi sebi telefon koji ti se svidja na izgled,ili pak biraj telefon koji dobro obavlja svoju glavnu funkciju a to je telefoniranje a ozbiljne stvari ostavi za druge gadgete...
Ovo je samo konstruktivan predlog za tebe i ostale koji kobajagi slusaju muziku...Nisam ekspert ali brate primetim razliku sada posle svih tih promenjenih "muzickih telefona" Inace sam bio bash kao ti...Zeleo sve u jednom,zeleo muzicki fon koji ce a peva kao linija ali posle bacenih 200-300e(toliko sam otprilike puko menjajuci ih) skontao sam da mp3 plejer jednostavno caruje....A te review-e sto citash od Eldara Murtazina su malko nestrucna...Dosta sam ih procitao i video da za neke stvari bukvalno radi copy paste i daje dosta pogresnih info-a...

Nego da se vratim na tvoja pitanja...W810 je super fon za tinejdzere tj ljude kojima treba od svaceg ponesto i stvarno dajem glas za taj model(jedino ako ti se vise svidja izgled w610)...Ali ne ocekuj reprodukciju mp3 da bude savrsena...U stvari tebi mozda i bude jer nadam se da nisi cuo nista ozbiljnije od sprava za reprodukciju tako da ce ti i ovo biti super...Svihvale mega bass opciju koja jeste super ali kad je isljucis videcesh da modeli i nisu bash nesto sto se tice reprodukcije...tu su sa 6233 i drugim modelima...ma svi su ti oni isti...Ali trajanje baterije je tacno za Walkman modele stvarno razbijaju....Sto se tice duzeg veka baterije na W850 to je cisto optimizacija potrosnje tako da te to ne brine...Trebalo bi da moze rollback na stari software ali nikad radio...Nova verzija plejera navodno donosi malo bolju reprodukciju ali stvarno razmisli da li bi Sony razbio svoju ponudu mp3 plejera izbacivanjem sopstvenih mobilnih koji bolje "pevaju" od njih...
N73ME je trenutno mozda najbolja kupovina ali to ne govorim zbog 2gb kartice(na koju mnogi obracaju paznju ko da su im poklonili 5000din,iako ne vide da takva kartica kosta samo 1400din a oni je naplate 3500uz fon)...Doba je kupovina zbog bolje maske koju ipak da se razumemo ako nadjesh da kupish u slobodnoj prodaji platicesh je min 30e(naravno mislim na original)
E sad je i od mene previse...Ubice me forumsai sto pljujem malo po muzickim fonovima lai sve sto pricam i pisem je istina...
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

kefalo,kao prvo dobrodosao na forum
Ovako gledajuci iz mog ugla mislim da bi trebao da prskocis n73me jer i sam kazes da ti OS ne treba,a bogme i za kameru si to rekao,sto ces onda davati kintu za nesto sto ti ne treba
Od modela iz w serije (ja imam w810),preporucio bih ti w850,jeste da je slajder i da ima losiju kameru od w810,ali uz njega ide 1 gb kartica i vrlo lep ekran,uzgred on jedan od onih modela kojima jako slabo opada cena (k800 je u pocetku bio skuplji,a vidi sad-sada je jeftiniji),i sto se tice ostalih funkcija mislim da ce te zadovoljiti.........baterija je na nivou ostali se telefona,ma nemas brige sa njim,cak sta vise dobices i odredjenu dozu excluzivniosti jer je redak model........
Znaci moja reporuka je w850 :lol:
D500&E71

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Jones,svaka cast,odlicno napisano.Potpuno se slazem sa svim sto si napisao. Mnogo je lepo imati sve u jednom ali to u kvalitetu nikada nije isto kao kada imate zasebne uredjaje.:) :) :)
LG G2 Black,16GB

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Jones »

AnGeL oF LoVe, zahvaljujem na komplimentima...Ja samo pokusavam ljudima da ukazem ono sto sam ja shvatio teskom mukom i lose po dzep!!!

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Ljudi savrsena all in 1 naprava jos nije napravljena(PSP ne moze da telefonira to je razlog) :D :lol:
Salim se. Nema drugog izbora ili mali mp3 koji nije skup ili neki muzicki telefon tipa w950 ili n91 ali verzija 8gb :wink: oni su najpriblizniji i-pod kvalitetu. 8)
5130+Koss the plug....

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Masterokrata,jesu najpriblizniji i-pod kvalitetu,ali decko je naveo da ga ne interesuje OS na telefonu,a oba imaju OS (sto symbian,sto uiq),mislim da od ostalih ponudjenih najbolji odnos oprema/cena/kvalitet ima w850 ili w810.....
D500&E71

Milos!1!
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 21. Feb 2007. 10:55

Post od Milos!1! »

Da al lepo je covek rekao(napisao) da nece da daje preko 220 eura,a skoro sve sto ste naveli kosta 250+... Slazem se sa Lokijem,uzmi ili w850 ili w810...

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Za jones-svaka cast na postu, veoma argumentovano, ovako bi trebao da izgleda post svakog ko pretenduje da ga na kraju citalac na kraju shvata ozbiljno, ali….

Zaintrigiran tvojim predlogom malo sam danas sto surfao, sto telefonom kontaktirao radnje racunarske opreme u namjeri da se sto bolje informisem o tome sta dobijam ali I sta gubim sa plejerom, I dolazim do sljedeceg zakljucka,

Prvo I dalje mislim da mi je varijanta all in one isplativija, sto mozda I nije za sporenje, ali postoje I neke druge zackoljice zvog kojih plejer I nije najbolje rjesenje, a evo zasto

Prvo, koliko sam ja upoznat ja bih podatke na plejer prebacivao preko usb-a, sto mi je kao rijesenje sobzirom na ranija iskustva veoma iritirajuce, tako da znajuci sebe ja to nebih tako cesto radio, sto vodi tome da mi se neke pjesme zgade, za razliku od rijesenja koje sada koristim, a koje mi je puno brze narocito kada je kartica hot swap, a to je transver preko citaca. Da bih izbjegao ovu zamku ja bih se morao orijentisati na rjesenje, od 1 ili 2 gigabajta, cije se cijene krecu od 150evra pa navies, mislm naravno na ona kvalitetnija rjesenja koja si spominjao tipa creative, iriver, ili iPod. Znaci ona konbinacija od 2800 dinara otpada, mada je nisam ni nasao.
U ovom dijelu vec na startu se vidi nesklopiva finansiska konstrukcija, jer nebih da budem osudjen kasnije na neki telefon sa monohromatskim ekranom, vise preferiram dobar displej, a uostalom vidis I da su mi I posljednji modeli svi bili sa rezolucijom 240x320.

Drugo, neizbijam iz glave postove koje sam citao, a odnose se na zamjenu baterije, ovo se prevashodno odnosi na iPod nano, prvo, raspitao sam se u racunarskim radnjama o cijenama bateria, oni ih nisu imali I odma su me uputili na jednog od jacih distributera baterija sto za telephone, laptopove I dr. stvari, a to znaci samo jedno, cijena je paprena sigurno I duplo vise nego cijena baterije nekog walkman ili drugog muzickog rjesenja na telefonu. Drugo ta izmjena I nije nesto sto bi mogao da odradi prosjecan korisnik, sto opet zahtjeva servis, a ti kad doneses nesto sto recimo kosta 200evra pa nece te nikakav zahvat doci manje od 20evra.
Znaci I u tom dijelu je finansiska konstrukcija narusena,
Jer cini mi se da bi izbor plejera, bio nesto sto je neisplativije I iz razloga sto bi to onda znacilo da ga drzim nekih godinu ili dvije, odnosno dok nelipse, sto je naj neisplativije, mozese se neko zapitati, I sto ga ne prodam, ali trziste I interesovanje za tom robom je daleko manje od trzista I interesovanja za telefonima, koje bih mnogo lakse utopio, jer svako ko cita ovaj post, mora biti svjestan da je nas proscecan korisnik telefona, seljak, te da mu mnogo vise znaci vga kamera, nego da ga je ubjedjujem da je recimo iPod lijek za usi, ipak su ljudi ovdje jos tehnoloski nepismeni.

Trece, eto uzmem ja taj iPod I u onoj dzungli u busu mi se pokidaju sluske, a zar nije jasno koliko je oprema sa njega skupa, a narocito u nas-minimum 55, pa navise.
Vjeruj mnogo bi mi lakse pao gubitak tih hpn-70 sluski koje nove mogu da se nadju za 25evra a nokijine I hs23 I za deset.

A onda se I opravdano pitam, cemu svi ti hvalospjevi o walkman telefonima, pa I na ovom sajtu, ne izgleda mi vjerovatna verzija da niko od njih nije cuo ni jedan od kvalitetnijih plejera, pa nemoguce da su ti walkman telefoni toliko neupotrebljivi kao muzicka rjesenja, iako je veoma dobar I tvoj zakljucak da soni nebi izdavo telefon koji ce da sahrani njihov plejer, ali nemogu da vjerujem d a je razlika tolika,

Iz ovih razlog bih zadrzao ovu varijantu all in one I naravno svjestan sam da nemogu doviti savrsen plejer, jer mozda mi I netreba nesto tako a drugo I mozda vaznije, to mi je skuplja varijanta, jer kao sto sam napisao ja telephone, cesto mjenjam, I na njima negubim puno, jer ih neprodajem u mjestu kupovine,tj bgd-u a sa plejerom bilo kojim prosao bih losije,

Pa sad molim sve da se bazirmo na ovim muzickim telefonima, mislim da bi mi w810 bio najadekvatniji, jer bih za nekih plus 25evra kupio gigabajt, a postojecu prodao, sto mi je onako solidna kolicina muzike, isto molim da u analizi neizostavljate ni w850, ni w610, ako se tu razliku u cijeni u odnosu na prvi model, isplati dati,

Eto posto ja nisam bio nikada u prilici da slusam ni jedan od ovih navedenijh plejera, a ni muziku na walkmanu preko hpn-70, volio bi I kada bi mi neko koliko je naravno to rijecima moguce opise razliku, jeli razlika u jacini zaista tolika.

A mozda I grijesim, mozda je plejer zaista bolje rijesenje, ali kao sto rekoh samo mozda.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Sto se tice jacine,nemoj da brines - mnogi(pa i ja medju njima,a cini mi se i Jones) su ostetili sluh zbog hpm-70 sluski,jednostavno nije zdravo slusati na najjacem podeoku.Iskreno,telefon koristim vec godinu dana umesto klasicnog mp3 plejera(a kod kuce mi plejer skuplja prasinu),i ne pada mi na pamet da prelazim na iPod,iRiver i sl.,jer kostaju kao moj telefon,a ne mozes ih koristiti za razgovor...Bez obzira na cinjenicu da imaju bolji zvuk od bilo kog telefona,tvrdim da Walkman aparati isporucuju veoma kvalitetan,glasan,vise nego zadovoljavajuci zvuk.Sto se tice zvuka,uporedjivao sam moj k750 sa 3 plejera(Xwave,Transcend,Canyon,koriscene su iste sluske),i jedino je Transcend imao priblizno jak zvuk kao k750,ostala 2 su KANTE spram mog fona.Tako da mozes samo bolje ocekivati od w810,sto i jeste moja preporuka za kupovinu.
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Jones »

kefalo, pa ovako sto se tice number 1 moj USB MP# plejer prebacuje 200mb za nekih minut a i manje(necu da lupim 30 sek jer nisam merio) tako da sam na tom polju jako zadovoljan sto kod telefona koji nemaju USB 2.0 a cak neki i koji imaju ne mogu tom brzinom da napune karticu koja se nalazi u fonu(ako su cistokrvni 2.0 onda su dosta brzi)...Naravno tu je opcija citaca kartica ali zar to nije onda josh jedan gadget koji morash da kupish(pa rezonu all in one morao bi iskljucivo da koristish mobilni telefon za sve operacije)
number 2...zamena baterije...Trenutno posedujem Creative Muvo V200 od 256mb(ipod prodat jer stvarno mi ne treba 30gb muzike) a ovaj plejer je jedini blizu kvalitetu I pod-a i da taj mali mp3 plejer kosta 2800din ali sad se zove Nano i malo je drugaciji ali se nadam da je zvuk isti ako ne i bolji...Inace Muvo koristi jednu AAA bateriju koja mi traje i do 30-40 sati na MAX...Kupio sam i od 1100mah rechargable koje su josh izdrzljivije tako da je problem baterije lako resiv...Za Ipod i zamenu baterije si totalno u pravu...A ako ti neko kojim slucajem pokida sluske od Ipod budi happy pa kupi KOSS THE PLUG kooje su josh bolje...
number3 a da odgovorio sam

E sad nesto da prorazborim o Walkman resenjima...GEneralno to je izmisljeno zarad ludih Japanaca koji obozavaju all in one uredjaj(mozda lupam ali...) i super je prihvacen u ostalim delovima sveta...Odma da ti kazem da Walkman telefone izvlaci samo softwersko resenje Megabass(kad to iskljucish sve ti je jasno) i predobre sluske(odlican potez Sonjija)...I stvarno Walkman telefoni su stvoreni da poubijaju hrpu kineskih plejercica i raznih rugih korejskih proizvodjaca ali isto tako da ne diraju iriver i creative a ni svoju bracu....Apple ne pominjem jer ipak imaju vise prodatih podova nego sto je Sony prodao Walkman telefona...Samo govori za sebe...
Znaci za prosecnog korisnika i nekog ko ne mari sta slusa vec hoce cisto da se zabavi i da srpa sve u jedno tu je bog W810...Skidam kapu...
Ali ko iole kaze da slusa muziku i da ceni dobar zvuk...Ona druga varijanta....

Znaci moj predlog...za super kupovinu...
1,Creative Nano 256mb(perfektan zvuk,dosta memorije za 60 pesama) cena 2800din
2.Ako bash ocete memoriju izbor imate Neki apacer,transcend 2gb stikic cena 2000??? ne pratim bash ovo :oops:
3.Npr ako zelite lep fon SLVR L7 moze se naci za 80e super ocuvan....
4.Ekstra sam video akciju Samsung digitalac S630 naravnoo 6mpx,3x opticki,bruka slike pravi, a ima i snimanje video materijala u N93 fazonu znaci tog kvlaiteta kosta 110e

Znaci eto decku za 250e najbolji uredjaj koji odlicno slika,snima video,perfektno peva,super izgleda privlaci paznu...
Ali to se nekom ne svidja tako da ce on kupiti eto W950 koji se moze naci za 250e polovan i to je to...

IZvinjavam se Moderatorima za offtopice u ovom postu ali nadam se da ce nekom biti od pomoci

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

brate ko da kupujes spejs-satl a ne telefon od 200evra...

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Za Jones
Evo se nesto premisljam I na it svet sam nasao ponudu creative muvo v100 od 1gb za lijepu cifru, pa me interesuje kada bi se odlucio za njega, da li bi mogao koristiti njegove fabricke sluske, I kakve su po kvalitetu u odnosu na hpn70 imaju li dobar bas, ili moram dokupiti neke tipa koss. Isto me interesuje I to kakav je kvalitet izrade tog plejera I oce li se raspasti od cestog mjenjanja muzike, jer me nervira snuffle opcija, reci mi jos I koliko je lak za rukovanje, koliko se lako manipulise sa pesmama I da li postoji mogucnost kreiranja play liste,
Interesuje mi I kakav ti je prijem na radiju u odnosu na neki se ili nokijin telefon, cisto pitam jer ako je dobar onda bi isao na neki drugi model sa radiom , jer ovaj koji je trenutno u opciji nema fm.
Znaci poredi mi malo muzicke opcije jer ako nema razlike u kvalitetu, glasnoci, I ako sobzirom da fabricke sluske nisu tipa plug in ear mogu bez problema I bez sumova sa strane slusati muziku u autobusu, mozda onda plejer kao opcije I nije tako losa. Mislim isplativa je
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Opšti svetski trend ( :P ) je ''all in one''. Ako je ovde bitna muzika onda je W serija idealno rešenje jer je u rangu sa višom klasom mp3 plejera, i po kvalitetu zvuka i ''organizaciji'' (za vrhunsku ne znam, nisam im'o para).
Opušteno SonyericssonW uz neke dobre sluške na adapter = all in one. Moguće!
:chytry:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Hvala ti Vlado na sižeu, i ostali svaka čast na trudu, ali zaista nisam imao živaca da čitam sve ovo :uhuh:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

sto je mnogo,mnogo je :wacko: glas za w810 Slika
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Jones »

kefalo, kasnim na odgovoru...HPM su za 2 klase bolje sluske od onih koje dolaze uz mp3 plejere pa tako i uz Creative...Te sto dolaze uz Creative su dobre ali ne izoluju buku(samim tim utisak da su slabe) i lack of bass! E sad kvalitet izrade je odlican...od menjanja muzike necesh ga zeznuti...znaci kao i kod svih flash memorija to je 10000 upisa/brisanja pa tek onda pokazuje znake riknjavanja,jako lak za rukovanje(volume up down dugmici,paljenje/play/pause dugme i jog tockic za menjanje pesama i za ulazak u meni....
Sto se tice playliste da ali prethodno to morash na kompu bukvalno napravish folder npr tehno i u nju trpash tehno...posle na plejeru izaberesh da ti pusta iz tog foldera samo...
Na mom je radio super(mada ga ne koristim) ali mi je boji radio kod SE i Nokie tj bolji je prijem(nemam pojma zasto) mozda zbog mojih sluski KOSS
Za autobus ti trebaju bolje sluske...moje su 2300din i to je najjeftinije od visoke klase sluski....Ipak za autobus ti je mnogo bolje resenje W810...Meni je moje super ali morao sam kupiti KOSS(imam ih vec pola godine) i koristio sam ih uz brdo plejera...

Ja ti pricam da je kupovina mp3 plejer ok samo za cifru do 3000din a to je Creative Nano dok je za prelazak preko te cifre mnogo bolje kupiti SE Walkman ali ne neki preterano skup(btw tebi bi odlican bio W300 i cena mu je super) znaci W300 ti je bolja varijanta od moje za Creative Nano...
A ako imash kesha uzmi W810 jer po tvojim zahtevima ipak je on bolje resenje(zbog sluski,FM radio,all-in-one statusa koji ima)
Nadji negde polovan i dobro ocuvan za nekih 140-150 i eto ti super investicije!!!!

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Za Jones
Hvala na pojasnjenjima koja sam trazio,
Odlucio sam da to bude creative V100 sa 1GB a kosta 55 evra samo ga danas nije bilo ali rekli su mi da dolazi pocetkom sljedece sedmice nesto od creative pa ce valjda biti I ovaj model :smutny: , a sto se tice sluski, isprobacu ih pa ako budu neodgovarajuce, uzecu kos, koje sam na netu nasao za 26 evra plug in model a imaju I one sto se kace oko uveta, neznam kako se to kaze ali izgledaju strava :) I kostaju 23 evra, tako da mislim da mi je ova kombinacija odlicna, narocito, ako cu kao sto si rekao dobiti, cistokrvnog pjevaca u rangu irivera ili ipoda,-tvoj prvi post. :wink:
Znaci sa baterijama sve dodje ne vise od nekih 85-90 evra a punjac imam.
Istovremeno, pratim I cijenu w810 I w710 I to novog jer necu polovan, iz razloga sto neznam kakve sluske dobijam, I ako se tu zeznem opet mi je trosak, pa me na kraju dodje koliko I novi. To mi je rezervna varijanta, u slucaju da me ovi za plejer u radnji, zavlace :smutny: .
Hvala na ulozenom trudu da mi pojasnis sve nejasnoce, nadam se da nisam bio naporan, iako su se neki zalili na duzinu postova, uglavnom mislim da negrjesim :P , I da cistokrvni pjevac za koji se nadam da cu uspjeti da ga sklopim sa svim ovim konponentama, vrijedi taj iznos. Jos jednom hvala I javljam sta sam uradio.

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Evo da se javim,
Nakon svih onih obimnih postova shvatio sam da je ako je muzika moj prioritet, plejer najbolji izbor. Ispostavilo se da jeste.
Uzeo sam creative zen stone, nesto najnovije na trzistu od creativovog programa, mislim da sam napravio dobru kupovinu, kostao me (neznam da li je ovo dozvoljeno) :oops: 3800 dinara, u pitanju je 1GB memorije, dokupio sam i sluske KOSS spark plug za 2150 dinara. Ukupna investicija za vrlo kvalitetnu muziku 5950. Alternativa mi je bila neki sony koji su redom bili skuplji :smutny: i jedina prednost, je bilo prisustvo fm-a, drugi izbor je bio creativ zen nano, ciji izbor na nasem trzistu je oskudan, i njegova prednost je bila fm i izmjenjive baterije, ali cijena 5900 bez baterija, znaci ukupno bi me sa baterijama doslo oko 6700,govorim o kapacitetu 1GB.
Sto se tice mog plejera, izgled je subjektivna stvar, ali mu se elekancija nemoze sporiti, neznatno je veci od ipod shuffle, kao i shufle nema izmjenjivu bateriju, sto mi je bio u startu mali minus, ali sam na kraju shvatio da je u pitanju lion-polimer baterija koja za koju kazu da ima najmanje 500 ciklusa punjenja, mada sam na vikipediji nasao i preko 1000, uglanvnom po nekom mom intenzitetu koritenja imacu ga bez problema neke 3 godine, a do tada se moze destiti svasta sa njim, a i vjerovatno ce onda i cijena plejera sa hard memorijom osjetno pasti, pa se kupovina nove baterije, pod uslovom da sam se opredjelio za zen nano, nebi isplatila, a uostalom covjek je evolutivno bice, hoce vise i bolje, tako da mu tu neizmjenjivost baterija ne uzimama za veliki minus,
Druga stvar koja je ajde da kazemo losa, je to sto nema klasican punjac vec samo onaj koji se usteka u usb prikljucak, sto i nije nezgodno kada ste u gradu, odnosno svakodnevno dolazite kuci, nije nezgodno ni kada ste na moru, pa nacicete neki komp kojim mozete da se posluzite, vece je nezgodno kad ste u nekoj nedodjiji, npr na kampovanju :( .
Doticni plejer nema displej, ali to mi vjerujte, meni kome je ovo prvi plejer, nije ni malo problem, rukovanje je vise nego intuitivno, postoji opcija za preskakanje cijelih foldera, i sve je do bola jednostvno, mislio sam da ce mi to biti veliki problem, ali iskreno, nije ni najmanji, iako sam malcice nervozan, pa sam i na telefonu stalno nesto cackao, tj, rijetko bi pijesma docekala kraj, ali ovdije ako i postoji takva potreba, sve se odradi bez ikakvih problema.
Sad malo o zvuku. Neznam kako zvuci SE walkman serija, ali ja kada sam sinoc pustio plejer, na koss sluskama, to je bila EKSTAZA, :D sluske sto se tice zvuka vrh, mada sam imao i nesto slicno, motorolino, ali one su ajde po mojoj procjeni nekih 75 % kosovih. Ono sto odvaja ove kos je izuzetno inteligentno odradjena spuzvica na slusalicama, koja kada se stisne i ubaci u uvo, se lagano siri, i potpuno se prilagodi fizionomiji usne duplje, a kada pustite mjuzu, iz vana se nista necuje, tako da su mozda i opasne ako spartate po gradu pjeske ili bajsom, narocito tamo gdije je saobracaj jak. Inace zvuk je cist, basovi ekstra najboje sto sam do sada cuo, stereo efekat, izuzetan. Neznam dali uobrazavam, ali mi se cini da mi je muzika koja je dosla sa njim a sve numere su 128 bit rate, za mrvu bolja od ove moje mp3 format, neznam mu bit rate. Tako da cu se truditi da ga punim sto je moguce vise audio formatom.
Slusalice koje dodju sa njim su isto tako veoma dobre, mozda da sam probao njih, prije nego sto sam kupio koss, bi i odustao od kupovine kosovih, jer stvarno su dobre, daleko glasnije od nokijinih hp23, jednia mana je sto nisu plug in pa ce zvuk iz spoljnog svijeta, npr autobus, biti pomjesan sa zvukom muzike, znaci zakljucak ako hoces kvalitet zvuka moras se ispruziti jos malcice i za kvalitetne sluske.
Autonomija nije jos provjerena, ali nemam razloga da sumnjam u specifikaciju creativa, a ostalom na pobratimu ovog sajta, tj IT svet je kratak review dosao do podatka od >9,5h sto je sasvim korektno.
Eto a rezimiram, uopste se nekajem izborom, mislim da mi opcija all in one pod uslovom da je zvuk losiji, manje dobar izbor, i to narocito ako se ima u vidu da one i kostaju puno, primjer SE w950,mada je on sada pojefinio, i nok me73. Znaci koga ne mrzi da nosi dvije stvari, tj. Fon i plejer, a muzika mu je prioritet, toplo preporucujem, mislim da ne samo da ce te dobiti izuzetno kvalitetan zvuk, vec je u klasi plejera on trenutno najbolja kupovina :wink: .
PS. malo sam off topic ali nadam se da mi necete zamjeriti :oops: .
Unaprijed se zahvaljujem. pozdrav

Odgovori