Evo da se javim,
Nakon svih onih obimnih postova shvatio sam da je ako je muzika moj prioritet, plejer najbolji izbor. Ispostavilo se da jeste.
Uzeo sam creative zen stone, nesto najnovije na trzistu od creativovog programa, mislim da sam napravio dobru kupovinu, kostao me (neznam da li je ovo dozvoljeno)

3800 dinara, u pitanju je 1GB memorije, dokupio sam i sluske KOSS spark plug za 2150 dinara. Ukupna investicija za vrlo kvalitetnu muziku 5950. Alternativa mi je bila neki sony koji su redom bili skuplji

i jedina prednost, je bilo prisustvo fm-a, drugi izbor je bio creativ zen nano, ciji izbor na nasem trzistu je oskudan, i njegova prednost je bila fm i izmjenjive baterije, ali cijena 5900 bez baterija, znaci ukupno bi me sa baterijama doslo oko 6700,govorim o kapacitetu 1GB.
Sto se tice mog plejera, izgled je subjektivna stvar, ali mu se elekancija nemoze sporiti, neznatno je veci od ipod shuffle, kao i shufle nema izmjenjivu bateriju, sto mi je bio u startu mali minus, ali sam na kraju shvatio da je u pitanju lion-polimer baterija koja za koju kazu da ima najmanje 500 ciklusa punjenja, mada sam na vikipediji nasao i preko 1000, uglanvnom po nekom mom intenzitetu koritenja imacu ga bez problema neke 3 godine, a do tada se moze destiti svasta sa njim, a i vjerovatno ce onda i cijena plejera sa hard memorijom osjetno pasti, pa se kupovina nove baterije, pod uslovom da sam se opredjelio za zen nano, nebi isplatila, a uostalom covjek je evolutivno bice, hoce vise i bolje, tako da mu tu neizmjenjivost baterija ne uzimama za veliki minus,
Druga stvar koja je ajde da kazemo losa, je to sto nema klasican punjac vec samo onaj koji se usteka u usb prikljucak, sto i nije nezgodno kada ste u gradu, odnosno svakodnevno dolazite kuci, nije nezgodno ni kada ste na moru, pa nacicete neki komp kojim mozete da se posluzite, vece je nezgodno kad ste u nekoj nedodjiji, npr na kampovanju

.
Doticni plejer nema displej, ali to mi vjerujte, meni kome je ovo prvi plejer, nije ni malo problem, rukovanje je vise nego intuitivno, postoji opcija za preskakanje cijelih foldera, i sve je do bola jednostvno, mislio sam da ce mi to biti veliki problem, ali iskreno, nije ni najmanji, iako sam malcice nervozan, pa sam i na telefonu stalno nesto cackao, tj, rijetko bi pijesma docekala kraj, ali ovdije ako i postoji takva potreba, sve se odradi bez ikakvih problema.
Sad malo o zvuku. Neznam kako zvuci SE walkman serija, ali ja kada sam sinoc pustio plejer, na koss sluskama, to je bila EKSTAZA,

sluske sto se tice zvuka vrh, mada sam imao i nesto slicno, motorolino, ali one su ajde po mojoj procjeni nekih 75 % kosovih. Ono sto odvaja ove kos je izuzetno inteligentno odradjena spuzvica na slusalicama, koja kada se stisne i ubaci u uvo, se lagano siri, i potpuno se prilagodi fizionomiji usne duplje, a kada pustite mjuzu, iz vana se nista necuje, tako da su mozda i opasne ako spartate po gradu pjeske ili bajsom, narocito tamo gdije je saobracaj jak. Inace zvuk je cist, basovi ekstra najboje sto sam do sada cuo, stereo efekat, izuzetan. Neznam dali uobrazavam, ali mi se cini da mi je muzika koja je dosla sa njim a sve numere su 128 bit rate, za mrvu bolja od ove moje mp3 format, neznam mu bit rate. Tako da cu se truditi da ga punim sto je moguce vise audio formatom.
Slusalice koje dodju sa njim su isto tako veoma dobre, mozda da sam probao njih, prije nego sto sam kupio koss, bi i odustao od kupovine kosovih, jer stvarno su dobre, daleko glasnije od nokijinih hp23, jednia mana je sto nisu plug in pa ce zvuk iz spoljnog svijeta, npr autobus, biti pomjesan sa zvukom muzike, znaci zakljucak ako hoces kvalitet zvuka moras se ispruziti jos malcice i za kvalitetne sluske.
Autonomija nije jos provjerena, ali nemam razloga da sumnjam u specifikaciju creativa, a ostalom na pobratimu ovog sajta, tj IT svet je kratak review dosao do podatka od >9,5h sto je sasvim korektno.
Eto a rezimiram, uopste se nekajem izborom, mislim da mi opcija all in one pod uslovom da je zvuk losiji, manje dobar izbor, i to narocito ako se ima u vidu da one i kostaju puno, primjer SE w950,mada je on sada pojefinio, i nok me73. Znaci koga ne mrzi da nosi dvije stvari, tj. Fon i plejer, a muzika mu je prioritet, toplo preporucujem, mislim da ne samo da ce te dobiti izuzetno kvalitetan zvuk, vec je u klasi plejera on trenutno najbolja kupovina

.
PS. malo sam off topic ali nadam se da mi necete zamjeriti

.
Unaprijed se zahvaljujem. pozdrav
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3