Zamena galaxy s3 za lumia 920??
- McSkiltron
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 16. Jul 2013. 12:44
- :: Galaxy S7 g930f
- :: Huawei medpad T1 8.0
Re: Zamana galaxy s3 za lumia 920??
Imao sam modele od 4 vodece firme sa androod platformom htc,samsung,lg,sony ericsson.svaki je imao greske i nikad se nisam mogao pouzdati u njega kad mi treba nesto,svaki zapucava,trenutno imam desire c kao drugi tel i on zapucava iako nista nema na njemu.
mi mozemo ovako u nedogled ali cinjenica je da nekom lezi vise android a nekom wp.a sad kome sta treba,iz mog ugla android je igracka a windows ozbiljni os za ozbiljnije potrebe.sta ce mi otvoren sistem kad ja time gubim garanciju a mogu trajno da izgubim tel i da ciglira.neka hvala.sasvim sam zadovoljan wp i lumia920 i ostajem pri tome,ko zeli android nek izvoli...ja htedoh samo da dam svoj savet i da neko kome treba ozbiljan telefon preporucim Windows Phone.a svakome bi preporucio da proba oba OS i neka sam odluci.
mi mozemo ovako u nedogled ali cinjenica je da nekom lezi vise android a nekom wp.a sad kome sta treba,iz mog ugla android je igracka a windows ozbiljni os za ozbiljnije potrebe.sta ce mi otvoren sistem kad ja time gubim garanciju a mogu trajno da izgubim tel i da ciglira.neka hvala.sasvim sam zadovoljan wp i lumia920 i ostajem pri tome,ko zeli android nek izvoli...ja htedoh samo da dam svoj savet i da neko kome treba ozbiljan telefon preporucim Windows Phone.a svakome bi preporucio da proba oba OS i neka sam odluci.
- "Za svako resenje postoji problem!" True story
McSkiltron, tu si upravu 100%.
Ko ne eksperimentise sa telefonom i kome telefon treba za osnovne potrebe (poruke, pozivi , kamera i par nekih korisnih aplikacija) dovoljan mu je wp.
Ostalo je stvar ukusa, a o ukusima se ne raspravlja.
Ko ne eksperimentise sa telefonom i kome telefon treba za osnovne potrebe (poruke, pozivi , kamera i par nekih korisnih aplikacija) dovoljan mu je wp.
Ostalo je stvar ukusa, a o ukusima se ne raspravlja.
Kakvo resetovanje iz rikaverija da bi se obrisale aplikacije i igrice?McSkiltron napisao:ja imam i gmail i yahoo i hotmail nalog i to sve na live tile.samo sto nema google chrome,jer je to android aplikacija pa se boje da puste za wp da ne bi izgubili korisnike.
cvoruga, ja mogu da menjam i jedno i drugo,tj da postavljam custom melodije jer sam uradio update GDR3 beta.(official verzija kod nas za ova dva modela (l920 i l820 dolazi pocetkom sledece godine ali meni i beta jako dobro radi)
mrkixxx prvi android mi je bio htc wildfire i to kad je se pojavio na trzistu i od tad sam korisnik androida i samo androida,stim da sam pre nekih 6 meseci imao iphone 4s i opet se vratio na android.i sad sam odusevljen wp. i poseduje skydrive i toolbox sta god da ti koristis
Behemoth, kako mislis nema nista???mislis na glupe apolikacije i igrice sa marketa koje smore za 10 dana pa ih obrises a one i dalje ostavljaju za sobom popunjenu sekciju dok ne resetuhes telefon iz recovery-a???WP ima sta god je potrebno da ima danas jedan smartphone, ima aplikacija koliko je potrebno pozive,poruke,wi fi,mobile network mail od aplikacija:vesti,parking,fb,twiter, whats app,viber,skype,igrice koje mogu da vam ubiju vreme dok nekog,nesto cekate.youtube (iako web verzije jer je opet google zabranio Windows phone-u kao i google chrome.sta ti tu podrazumevas nema nista?ima sve sto i android samo kvalitetnije.a ako si mislio na cackanje kao sto su root i razni custom rom i tako ta poboljsanja...zasto da se mucim i cackam i rootojem gubim garancijiu da bi napravio sistem poput WP kad isti mogu da kupim i to za manja pare i da imam i garanciju.
Zbog ovakvih komentara sumnjam da si koristio android kao sto pricas,jer se vidi da blage veze nemas.
Takodje izguglaj sta je trim i zasto ga je google ubacio u 4.3 android pa se vrati da ostalima objasnis zasto si lupetao.
O poredjenju kvaliteta i broja aplikacija bolje da ne pocinjemo jer iz licnog iskustva znam koristeci L920 da je vecina aplikacija u store samo shortcut do mobilne verzije sajtova.
Lumia 920 je realno kesa uredjaj naspram N4 koji sada nosim.jedina prednost Nokije je kamera i mozda displej,sve ostalo je na strani Nexusa.
Ne nismo mi "slepi" nego ne mozemo da sutimo kada neki DEBIL (da debil) pise da WP8 koristi samo neko ko koristi on/off dugme... Mislim da taj doticni debil koristi off dugme na svom mozgu. Mozete me banovati zbog uvreda, boli me neka stvar. Ostavite debila na forumu ( koji ce se prepoznati) pa neka troluje o svom visocanstvu Lagdroidu !!!znemanja napisao:Strasti se i dalje ne smiruju, ali ne mogu da verujem koliko su korisnici WP8 OS "slepi" za neke stvari.
Nokia Lumia 820
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
markonato, Ne znam da li sam ovim postom prozvan ili ne, ali ja nisam napisao rečenicu vezanu za on/off taster.
No, činjenica je da WP8 ima nedostataka i to mnogo u odnosu na Android, a to korisnici WP8 ne žele da priznaju, jednostavno slepo se drže svojih stavova koji ne piju vodu.Sve što se nekom ne sviđa na androidu može da se promeni, dok na WP8 nije tako, Andorid ne laguje ni pribiližno koliko to ostrašćeni fanovi WP8 tvrde, bilo koji JB uređaj od 200+ evra radi sasvim fluidno i brzo bez ikakvog laga (to ne mogu da tvrdim za budžetske modele Huawei-a, ZTE-a i sl.)Broj aplikacija kao i njihov kvalitet je daleko veći kod Androida, perosnalizacija na Androidu je neograničena, a WP8 ne poznaje taj termin. Stoga ne vidim nijednu prednost WP8 osim te fluidnosti koja je takođe prisutna i na Android platformi.
No, činjenica je da WP8 ima nedostataka i to mnogo u odnosu na Android, a to korisnici WP8 ne žele da priznaju, jednostavno slepo se drže svojih stavova koji ne piju vodu.Sve što se nekom ne sviđa na androidu može da se promeni, dok na WP8 nije tako, Andorid ne laguje ni pribiližno koliko to ostrašćeni fanovi WP8 tvrde, bilo koji JB uređaj od 200+ evra radi sasvim fluidno i brzo bez ikakvog laga (to ne mogu da tvrdim za budžetske modele Huawei-a, ZTE-a i sl.)Broj aplikacija kao i njihov kvalitet je daleko veći kod Androida, perosnalizacija na Androidu je neograničena, a WP8 ne poznaje taj termin. Stoga ne vidim nijednu prednost WP8 osim te fluidnosti koja je takođe prisutna i na Android platformi.
Poslednja izmena od znemanja u Sre, 13. Nov 2013. 21:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
@znemanja Ne nisi ne daj Bože - prepoznaće se
.............

Nokia Lumia 820
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
znemanja, ali menjanje ikonica i pozadina nije jednostavno razlog da se neko odluci za Android uredjaj.
Stari smo "znanci" sa ovih stranica, imamo dijametralno suprotstavljene stavove, ali ja ti lepo kazem, a kazu i drugi, sa WP uredjajem, mozes da uradis sve sto ti treba, eto osim da promenim pozadinu i ikonice, mada i za to ima nekih resenja.
Nadalje, neko je navodio da je Android imao porast od 70%, u poslednjih godinu dana. Sjajno. WP je imao porast od 156% u poslednjem kvartalu samo! Trenutno je WP dostigao famoznih 10% svetskog trzista. I sve to najvise na ustrb bivsih Android korisnika, i delimicno Apple korisnika (Apple korisnici su daleko odaniji svom jatu, ja sam zivi primer, jer i pored svega i dalje tu i tamo pratim Apple scenu).
Mislim da je zamena S3 za Lumiu920 pun pogodak, i da treba da se odradi.
Stari smo "znanci" sa ovih stranica, imamo dijametralno suprotstavljene stavove, ali ja ti lepo kazem, a kazu i drugi, sa WP uredjajem, mozes da uradis sve sto ti treba, eto osim da promenim pozadinu i ikonice, mada i za to ima nekih resenja.
Nadalje, neko je navodio da je Android imao porast od 70%, u poslednjih godinu dana. Sjajno. WP je imao porast od 156% u poslednjem kvartalu samo! Trenutno je WP dostigao famoznih 10% svetskog trzista. I sve to najvise na ustrb bivsih Android korisnika, i delimicno Apple korisnika (Apple korisnici su daleko odaniji svom jatu, ja sam zivi primer, jer i pored svega i dalje tu i tamo pratim Apple scenu).
Mislim da je zamena S3 za Lumiu920 pun pogodak, i da treba da se odradi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
miodrage, 70% porast androida i 156% porast wp-a nije isto.
70% androida je npr. 70 000 , dok je 156% wp-a nekih 10 000 . Cifre su samo primjer, ali mislim da sam upravu.
U svakom slucaju, o ukusima se ne raspravlja ...
70% androida je npr. 70 000 , dok je 156% wp-a nekih 10 000 . Cifre su samo primjer, ali mislim da sam upravu.
U svakom slucaju, o ukusima se ne raspravlja ...
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
mazzy, nije isto, ali kad vec zamenjujemo teze... Proboj je proboj. U apsolutnom iznosu, potpuno si u pravu, ali u proboju na trziste nisi, jer to znaci da WP osvaja sve veci deo kolaca. E sad, sta ce dalje da bude, niko ne zna, ja licno mislim da ce proboj WP da se nastavi izlaskom WP8.1, da bi se zaustavili na nekih 12-14% trzista. E sad, ako uspeju to da zadrze, ili osvoje jos koji procenat, do 2015. kad izlazi Win9, onda ce to biti sjajno. Jer onda procenjujem da ce napraviti vrlo veliki proboj (ako Win9 zaista bude objedinjen za sve uredjaje), i da ce brzo da dodju na 20-22%. Dotle ocekujem manju stagnaciju ili cak pad Apple-a i stagnaciju i manji porast Androida.
Mozda se i nista od ovoga ne ostvari, ali zivi bili i videli.
Mozda se i nista od ovoga ne ostvari, ali zivi bili i videli.
miodrage,"Mislim da je zamena S3 za Lumiu920 pun pogodak, i da treba da se odradi."
Mislim da je zamena S3 za Lumiu920 pun promasaj, i da NE treba da se odradi.
- znemanja
- Moderator
miodrage, Pa ako meni Android radi identično dobro kao tebi WP8, a ja plus mogu da promenim pozadinu, ikonice, font i još mnogo toga u vizuelnom smislu, zar onda nije bolji android?
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Kad bi svet bio idealan znemanja, onda da. Posto svet nije udealan, i Android ima neoprostivo mnogo malwarea, bugova, i nestabilan je kao sistem, meni nije bolji. Kome ovo ne smeta, naravno da ima vise mogucnosti sa Android uredjajem. Poato ja spadam u grupu ekstremno nestrpljivih, meni Android ne moze da uradi posao ni u ludilu
- znemanja
- Moderator
Bug jesam iskusio sa low budget telefonom (Ot-992D), to priznajem, ali nikakvih drugih problema nisam imao, što se tiče nekog višeg segmenta, sa SII, kao i sa Note II, nikakav bug, zastoj ili bilo šta slično nisam doživeo, a pritom mogu da ga kastomizujem do mile volje. Dakle, za mene Android perfektno vrši posao, onda kada WP8 bude imao opciju personalizacije kao i Androd i bar polovinu njegovih mogućnosti onda će mene dobiti kao korisnika istog, do tada Android je No.1.
miodrage napisao:Kad bi svet bio idealan znemanja, onda da. Posto svet nije udealan, i Android ima neoprostivo mnogo malwarea, bugova, i nestabilan je kao sistem, meni nije bolji. Kome ovo ne smeta, naravno da ima vise mogucnosti sa Android uredjajem. Poato ja spadam u grupu ekstremno nestrpljivih, meni Android ne moze da uradi posao ni u ludilu
O cemu ti covjece pricas, zasto LAZES, kakav malware, kakvi bugovi, sta je nestabilno? Frajer konstantno LAZE i izmislja, a sa androidom se nije ni u putu sreo...
WP8 od opcija jedino ima on/off dugme.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
A da ti malo oladiš od trolovanja ovde ha ???Behemoth napisao:WP8 od opcija jedino ima on/off dugme.
Nokia Lumia 820
- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
- :: iPhone 6 64gb SG
- Kontakt:
A da vi prestanete da fidujete trola?
Niko nije zabranio trolovanje, ali direktno vredjanje jeste.. (Vezano za ono debil)
Niko nije zabranio trolovanje, ali direktno vredjanje jeste.. (Vezano za ono debil)
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --
I za on/off dugme treba da postoji knjiga na 900 pisanih strana kako ga koristiti.S obzirom da se aplikacije skidaju preko fiksnog,Mihailo Pupin bi bolje osmislio sistem.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Argumentovan i krajnje objektivan postweska88 napisao:miodrage,"Mislim da je zamena S3 za Lumiu920 pun pogodak, i da treba da se odradi."

Iako se ne slažem sa miodrage, puno puta, ne slažem se ni sa ovakvim načinom napadanja na njega,open-mind napisao:O cemu ti covjece pricas, zasto LAZES, kakav malware, kakvi bugovi, sta je nestabilno? Frajer konstantno LAZE i izmislja, a sa androidom se nije ni u putu sreo...
posebno od članova koji imaju 640 puta manje postova i staža na forumu od njega.
Ja bi ovaj post izbrisao da sam Admin, ipak je miodrage, pomogao bezbroj puta bezbroj ljudi,
svojim odličnim poznavanjem OS i uređaja koje koristi, nema smisla ophoditi se ovakoprema njemu.

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Symbian je no1