Note 8 ili Mate 10 Pro

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Re: Note 8 ili Mate 10 Pro

Post od dachakragujevac80 »

Batak napisao:Upravo ta. Ne moram nocu da jurim kabl i nabadam ulaz, ovako ga samo spustim i milina. Plus nemas rizik od ostecenja konektora. Veoma prakticna stvar.
To je možda bio problem sa mini usb i starim konektorima,sa "c" nije bitno kako i sa koje strane ga štekaš,tako da je po mom mišljenu wireless punjač praktična stvar,ali samo ako ga dobiješ u paketu,tj za dž,inače bacanje para. Ali ko ima,taj se i rasipa...[emoji16][emoji6]

Послато са LG-H870 уз помоћ Тапатока

Batak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Maj 2017. 11:31
:: Samsung S8 plus

Post od Batak »

Mislis da usb c ne moze da se osteti? :)
Inace punjac kosta 18e, toliko mi vredi komocija i nepostojeci rizik od ostecenja konektora. ;)

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Dart Vejder napisao:@Apolo, nije feleričan, jednostavno je takav. Šomi generalno ne može ni da se poredi, nisu ista klasa, ali u dve stvari je činjenica da postoji razlika, a to je da obaveštenja stižu dosta brže i da u 70% vremena brže radi najosnovnije stvari. Što kaže Onaj Nemac Franc, da je bolja kamera i kvalitet poziva ne bi ni uzimao u ruke S7.
E sad, Honor je druga priča, to je već ozbiljan Kinez, koji ga šije i uzduž i popreko u svemu osim u video snimanju i hajde da kažem ekranu, ali to je već stvar ličnih preferencija..

@marko.jtd, možda su moji standardi viši od tvojih, možda ti ne znaš kako telefon može da radi, a možda sam jednostavno koristio nešto što dosta brže radi pa sad ne mogu da se naviknem na sporaća. Ne znam samo zašto je toliki greh ovde napisati nešto što je činjenica, pa iako je to u negativnom kontekstu za hvaljeni S7e.. Ko god da tvrdi suprotno, neka proba oba telefona paralelno pa neka me onda napada. Ja pišem samo ono što sam iskusio i totalno se razočarao jer sam lepe pare pukao, mislio da dobijam nešto dosta bolje, a dobio šipak.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
"Šije" ga pre bih rekao, jer telefon da bi šio neki mora de fakto da bude bolji do te mere. Imaš izrazito subjektivno mišljenje o S7 ili da kažem o Samsung flegšip telefonima, a to se vidi i kako komentarišeš kameru koja je dokazano među najboljima za taj novac i u toj kategoriji.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Festina lente.

Dart Vejder
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 09. Okt 2015. 10:21
:: S7 edge
:: Xiaomi Mi8

Post od Dart Vejder »

@Apolo, nije baš tako. Koliko god subjektivno izgledalo stvarno je tako. Apsolutno nijedan jedini razlog nemam da bih bio subjektivan, čak bi bilo logičnije da branim Samsung jer sam ga uzeo i biće kod mene minimum godinu dana, ali samo iznosim ono što vidim iz korisćenja. Voleo bih da probate barem na sedam dana Honor 8 ili P9, pa da vidite o čemu pričam.

@marko.jtd, kod mene je sve po difoltu podešeno. Ništa ne čačkam.

@Batak, nisi me razumeo ili se ja nisam dobro izrazio, nisam rekao da S7e jedva izbaci 4 sata, vec da sam zadovoljan da mi bilo koji telefon koji koristim kao privatni izbaci toliko. Ovaj mi izdrži minimum 4,5h sot-a uz dva i po dana bez punjača. Što je ok.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Na koji zvuk misliš? Preko slušalica ili stereo zvučnika?

Kad ih već spomenu i to je prednost koju Huawei ima po manjoj cijeni a to je stereo zvuk. Isti je izuzetno jak bez izobličenja i kristalno jasan. Takođe ima i "dubinu" zvuka sa blagim basom, ali ruku na srce čini mi se da je na Mate 9 bio blago jači zvuk.

Na slušalicama još nisam isprobao.

Sent from my Mate 10 Pro

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Dokle se palite na komentare Dart Vejder ? On i nema S7E. Inače, do skoro je to bio "vrhunski" telefon:
http://www.mobilnisvet.com/forum/viewto ... 34#p584734

@janka_88, zvuk u toku poziva i na slušalicama nekim boljim, u poređenju sa Note 8?

Dart Vejder
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Dart Vejder »

@Baraba, hahahahh pa tada ga ni nisam imao, da si pratio šta pišem video bi da telefon imam dva meseca i da sam se upravo zbog svih tih hvalospeva i razočarao kada sam ga uzeo jer sam bio obmanut od vas "stručnjaka" što ste promenili pune prikolice telefona..
I da, tada su oba telefona koja sam imao prilike da koristim radila mnogo bolje nego danas, ali je l' te, tada je tek trebalo da izadje S8, a S7e još nisu ubili apdejtima.
Kvalitet izrade nikada nisam komentarisao jer jeste na vrhunskom nivou. Isključivo sam rezigniran radom telefona.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Baraba napisao:....na komentare Dart Vejder ? On i nema S7E. Inače, do skoro je to bio "vrhunski" telefon:
Ha, ha, ha,.... dobro nema, ali ga je dosta koristio i zna da je S7e nešto najbolje - vrhunski kvalitet. Lepo kaže....
Dart Vejder napisao:S7edge, ....telefon nesto najbolje izbačeno do sada. Vrhunski kvalitet,....
...ja ga nemam, ali dosta sam ga koristio i cackao....

dachakragujevac80
Expert
Expert

Da se malo vratimo na temu. Kad se sve najbolje sabere,oduzme,podeli i pomnoži,ja bi sada pre uzeo s8+ nego ova dva modela. Note bi otpao zbog cene i baterije,a mate 10 zbog video moda,a i vise mi se sviđa Samsungov UI od Huawei-ovog EMUI! Ali,opet kažem, na svu sreću sledeći telefon uzimam tek krajem sledeće godine,tako da se nadam da će do tada oba brenda da ispeglaju svoje nedostatke,tj da će naslednici pomenutih modela biti superiorniji. [emoji16]

Dart Vejder
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Dart Vejder »

Ja bih najradije neku kombinaciju, nešto a la dr. Frankenštajn.[emoji1]

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Baraba, zvuk u slušalici je izuzetno kvalitetan. Jako čist i dovoljno glasan za sve uslove iako mi se čini da je na Note bio nešto glasniji ali ne kvalitetniji jer sam skoro uvijek morao smanjivati glasnoću jer doslovno oko mene svi čuju šta sagovornik priča. Slušalice još nisam isprobao ni fabričke a kad probam jedne Sony ZX 600 koje imam javim utiske.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Hvala.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Zvuk u slusalici je odlican, bolji nego na iPhone 7 koji sam imao. Jedino ne znam sta je problem u video zapisu? Nisam ispratio diskusiju.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

@batak ovca sam zato što sam svestan da nešto neumem i onda platim drugom koji to uradi iz prve. A što se tiče teme već sam pisao prvi utisak da se radi o vrhunskim telefonima nema se šta zameriti, oba sam čačkao u Telenoru koji god da uzmeš nećeš pogrešiti, meni lično iz nekog razloga Huawei je prihvatljiviji kako po ceni tako i po izgledu iako su identični ali kako leži u ruci ipak je prednost na strani Huaweia ali bih dodao da EMUI lančer je meni zanimljiviji I lepši od Samsungovog, no o ukusima ne vredi raspravljati. Kod mene bi cena bila odlučujući faktor, a ne sitnice koje su zanemarljive.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

Batak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Maj 2017. 11:31
:: Samsung S8 plus

Post od Batak »

Sve je to u redu, ali svakako je preskupo.
Ajde da ne bude bas sve off. Bice ovo lepa kupovina kada mu malo padne cena, i ako ispeglaju video.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Izašla je nadogradnja od oko 500MB za Mate 10 Pro. Nešto su čačkali oko videa, ako imate neki info... bilo bi lepo da nastavimo u tom smeru u ovoj temi. Ako nalazite da je neko snimao sa novom verzijom softvera neka postavi.

dachakragujevac80
Expert
Expert

Oko su unapredili video,onda je mate no1 što se tiče izbora!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Ako...

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Evo upravo skidam pa ćemo vidjeti. Slika

Sent from my Mate 10 Pro

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Ako imas neki snimak pre tog apdejta nabaci ovde i snimi jedan posle apdejta, da vidimo sta su uradili.
Mada cim pise da su cackali oko toga onda bi trebalo da su to odradili kako valja, videcemo.

Odgovori