Koji tablet kupiti?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Re: Koji tablet kupiti?

Post od iKe »

araphel, normalno, svako prema svojim potrebama. Dobro Nexus 7 sada postoji u 3G varijanti, ali nema mogućnost razgovora. Kaži mi samo da li možeš da štampaš direktno sa tableta ( mislim preko wi-fi-ja, na wi-fi štampač)?
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Azimuth, pa kolega pazi ovako ako je to od burazera,znaci ako ga dobijas besplatno samo uz tu mesecnu postpaid pretplatu,bez ikakve doplate njemu,onda uzmi,sto da ne.Iako je na njemu ona stara verzija v3.1,ne znam kako stoji sa update-tom da li moze da se azurira i na koju verziju.Ali kazem ti opet ako ga dobijas besplatno samo uz placanje post paid obaveze sa netom onda ga uzmi..

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

iKe, sa Galaxy nisam probao, ali sa iPada može, na printere koji podržavaju onaj....valjda se air print zvaše. Probao na jednom printeru na poslu,i radi. Mada, ja nemam previše potrebe za time.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

evo da se nadovežem sa pohvalama za 7" galaxy varijante. imao sa kao i kolega araphel prvo onaj cuveni p1000, a sada imam p6200 tj samsung galaxy tab 7" plus.
kao što sam već negde na ovom forumu napomenuo, potpuno mi menja laptop, a kad idem napolje cesto ga vucem sa sobom jer staje praktično svuda. ujutru kad se budim, na njemu namestim da mi se skidaju torrenti serija, jer μ torrent šljaka isto kao i na običnom kompu, nešto od toga pogledam i na njemu, podržava bukvalno sve fajlove. koristim ga za surf, fb, pomalo youtube, kuckanje dokumenata (nisam zahtevan, pa mi je polaris office koji dolazi uz njega dovoljan, druge nisam ni isprobavao), whatsapp, sms i poneki poziv.
odavno je već izašao oficijelni ICS, a kažu da će ovaj model dobiti i Jelly Bean, mada je i ICS dovoljan po mom mišljenju. još nešto što me je oduševilo je trajanje baterije, jer ga punim svaki drugi, a ponekad i svaki treći dan.
ovaj model je zaista pomalo zapostavljen, a nudi stvarno mnogo, hardverski je to zapravo jedan veliki samsung galaxy sII, osim što ima kameru od 3mp, ali ta kamera je zaista odlična, moguće da igra ulogu i to što su kod tableta u mogućnosti da ubace kvalitetniju kameru jer imaju više prostora na raspolaganju.
sve u svemu, jako sam zadovoljan ovim tabletom, ako nekog interesuje nešto još, neka pita, trenutno ih ima po oglasima novih, sim free za 220-240e što mislim da je apsolutni best buy kad su tableti u pitanju.
::luv phonez::

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Pored nexusa 7 tesko da je best buy,za iste pare imas dosta bolji hardver.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od djoxie »

Chobby88, prvo, nisu iste pare, drugo, nexus nema podrsku za telefoniranje ni u 3g verziji, trece, nema zadnju kameru, itd, itd. tab plus je ipak malo jeftiniji

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

djoxie, Sve se slažem sa tobom. Ja merkam baš taj 6200, zbog blica. Ako se ne snađem, uloviću i dvojku 7.0 odnosno 3100, ali primarno gledam sedmicu plus.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od djoxie »

evo i nekoliko slika, potpuno bezveze i na brzinu uslikano:

Slika Slika Slika
Slika Slika Slika

muskron
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 19. Dec 2012. 22:13
:: HTC Incredible S

Post od muskron »

Bravo za vas drugari. Dok procitah sve ovo odpadose mi oci :D

Nego ja bi da se sa vama posavetujem vredi li da kupujem ovakav tablet za 180 evrica
Zaista bi mi znacilo misljenje dobronamernih poznavaoca ovih uredjaja

http://en.ployer.cn/mid_detail.php?id=25

Model Ployer momo12 10.1 Inch Tablet PC
CPU Rockchip RK3066, 1.6GHz, Cortex A9 dual core; GPU: Mali 400 MP4
Operation System Android 4.1.1
RAM 1GB (DDR3)
ROM(Memory) 16GB Nand Flash
Shell Material Aluminum shell
Screen Size 10.1 Inch
Type Capacitive Screen, IPS
Display LED
Resolution 1280 x 800px
Visible Angle 180°
Extend Card Support TF card up to 32GB extended
Camera Dual camera, front is 0.3 megapixels and back is 2.0 megapixels
Gravity Sensor Yes
Multi-Touch Yes, 10 points touch
Bluetooth Yes
Play Store Yes
Flash Support Flash 11.1
Email and Browser Yes, built in
WIFI Yes, 802.11 b/g/n
3G Not built in, support external 3G dongle: E1916, ZTE AC2736, HUAWEI E1750, HUAWEI EC122, HUAWEI EM770W
Earphone Interface 3.5mm
Work Time Up to 6-7 hours
Battery 6000mAh
Video 1080P, AVI/MOV/MP4/RMVB/FLV/MKV…
Ebook UMD, TXT, PDF, HTML, RTF, FB2…
Music MP3/WMA/WAV/APE/AAC/FLAC/OGG
Other Applications ApkInstaller, Search, Browser, Play Store, Clock, Calculator, Calendar, Music, Email, Gmail…
Product Size 263 x 173 x 10mm
Product Weight 596g

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ja se lično nikad ne bih igrao sa tim "stigosmo najednom od nikuda" markama. Support je nikakav, ko zna kad i da li će biti apdejta, i šta da radiš ako nešto crkne, daleko bilo?

Bolje dodati još malo parica, strpiti se, pa uzeti ipak nešto sigurnije. Plus ovaj tablet nema ugrađenu podršku za 3g, što je po meni apsolutni No No.

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Šta znam, to je nešto ovako prestigio multipad 10.1.
Vidim da se Prestigio dosta prodaje u zadnje vreme i da su korisnici mahom zadovoljni i telefonima i tabletima.

Možda i nije loša kupovina. Gde ima za te pare?
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

muskron
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od muskron »

@araphel
ovo je tablet koji sam naso u Nisu u prodavnici uz njega se dobija garancija a update sad kolko je bitan kad je na njemu najnoviji android

@iKe
U nisu sam ga naso mada ima i u Beogradu

Inace da kazem da mu je ekran perverzija

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

muskron, sve to stoji da mu nije potreban update posto je najnoviji os u njemu,ok to jeste,ali pitacu te za npr godinu dana,kada izadju jos 2-3,pa pocnu polako nove aplikacije da ne budu kompatibilne,i na to moras da razmisljas,mada za tu cifru kako ja to zovem,kupis,koristi,bacis..

muskron
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od muskron »

acamatic, pa i ja to razmisljam mada nikad nisam razumeo ko to obavlja poso oko update. Dal to radi proizvodjac ili ko vec. Mada mozda nesto moze da se odradi i preko mekog costum roma mada se tu nikad nisam petljao.
Iskreno po onome sto pise ovo je za te pare bestbuy iako je marka meni barem totalno nepoznata. Mada kolko mogu da vidim amazon i ebuy su preplavljeni svakakvim uredjajima a i na nasem internetu moze da se nadje sve i svasta.
Al ovde ipak ide garancija i mislim da je to velika prednost u odnosu na neke tamo kineze.

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

muskron, pazi ovako sve zavisi kako si finansijski,da li sada imas trenutno da izdvojis oko 300 i jace evra za kupovinu talbeta,koji ce isto za godinu dana,mozda i duze(ali to sumnjam) da postane stara kanta,jer ce ga poplaviti novi uredjaji.Tako da sa jedne strane za male pare,kako ovo stoji na papariu je ekstra,bolja ponuda nema,sto bi se reklo,ali ipak to nije poznata marka,ali sa jedne strane imas garanciju,jos ako je u tvom gradu nista lepse,ako mu nesto fali odneses ga na servis,ako zeza,trazis nov uredjaj ili povracaj novca i tako da te briga.Da li kupio sada malo skuplji tablet ili jeftinije oni moraju kad-kad da zastare,jedino ako se opredelis za nexus,koji je google-ov uredjaj koji ce redovno i da kazem dok postoji firma dobijati update.A sto se tice update,to kada proizvodjac pusti na svoje uredjaje update tek tada mozes da ga preuzmes u suprotnom ne,e sada imas neke rumove,koji ti lice,nadogradjuju sminku na taj vec postojeci softver,tako da tu necu da ti objasnjavam da je android veoma pogodan za sminkanje i personalizovanje,t.j. prilagodjavanje svojim potrebama...

muskron
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od muskron »

Pobornik sam dobrih uredjaja i imam HTC Incredible S telefon koji sam proslog avgusta uzeo tad je kostao oko 575-600 evra a za sledeci avgust planiram da uzmem opet neki ONE X ili nexus al o tome cemo jos da vidimo kad za to dodje vreme. Ovo bi mi bio prvi tablet i nisam siguran 100% ni koliko ce mi biti potreban ni koliko cu ga koristiti al eto palo mi na pamet i ispala ova dobra cena za ovako jak tablet pa sto da ne.

Iskreno vise para nebi dao za tablet jer to je nesto sto se po meni barem nekoristi tako stalno i cesto kao desktop ili laptop.
Ovo ce mi biti cisto treci uredjaj u kuci koji ce se ponekad koristiti za gledanje nekih filmova mozda neko surfovanje netom al nista vise i ozbiljnije od toga. Igrice koje igram, igram si ih na desktopu tako da igre nemam ni na telefonu :D

Sve u svemu da vidimo mozda se jos neko javi sa svojim misljenjem o ovom uredjaju pa cu doneti odluku a i ako ga uzmem obavesticu vas kakav je .

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Одг: Koji tablet kupiti?

Post od Baraba »

Onda ti je tablet visak, skupljace prasinu kuci, iskreno.

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Baraba, u potpunosti se slazem sa koleginom izjavom,onda ce ti stvarno biti bacanje para,bolje ih iskoristi na nesto pametnije...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Koji tablet kupiti?

Post od miodrage »

Onda je to cisto bacanje para. Bolje ih daj meni da ih potrosim kako valja:)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

DrBrMr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 27. Apr 2012. 18:36
:: nokia e7
:: nokia 6630

Post od DrBrMr »

Ovo bi mi bio prvi tabled, koristio bi mi najviše za čitanje pdf dokumenat i naravno za surf/yt. Dvoumim se između nexus 7 (http://www.asus.com/Tablet/Nexus/Nexus_ ... ifications) i prestigio pmp5097 (http://www.prestigio.rs/products/person ... MP5097_PRO). Znam sve prednosti nexusa jedino me brine diagonala od 7"-koliko je ugodna za rad/čitanje?

Odgovori