Da li mjenjati n80 za k800?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

AnGeL oF LoVe napisao:Kao da niste culi da postoje digitalni foto aparati.

A ti kao nisi cuo da postoji pc, pa ti treba symbian telefon :lol: :lol: Ajde molim te...

Kome jos treba symbian... :wacko:
iPhone + CX300

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

Spyker napisao: Kome jos treba symbian... :wacko:
daj nemoj o5 molim te.. ima kome treba.. i nemoj vise o tome.. pocinje da bude dosadno..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Symbian ima mana i moze ponekad da iritira ali zaista moze da koristi,eto meni sinoc je odlicno koristio,posto sam radio nesto iz statistike a napredni kalkulator sam ostavio kod druga ja sam iskoristio onaj koji sam imao na telefonu,koji ima potpuno iste napredne mogucinosti i sad cu samo njega koristiti kada sam van kuce da ne teglim onaj veliki.
Ko god ima zivce ja toplo preporucujem symbian,jer moze biti vrlo koristan i teze ce dosaditi od obicnog dumb phona. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Ok, ne kazem, moze da koristi, ali to je toliko malo, da je to zanemarljivo... Bude dve situacije godisnje da kazes da ti je trebao, a opet muzika i kamera su cesto u upotrebi(pogotovo muzika)... A, svako normalan ce uzeti i sve lepo zavrsiti na kompu, na lepom ekranu od 20 inca, a ne na 2 inca... I, to sto puta udobnije, i brze... Am oni koji sebe nazivaju biznismenima i kao koriste symbian ne znam ni ja za sta, valjda imaju lap top... Pogotovo sto su i oni sada postali dosta jeftini... Znaci, symbian moze da ponekad posluzi, ali za sve normalne radnje je bespotreban, i ne vidim zasto mu davati veliki znacaj...
iPhone + CX300

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Spyker, pa pazi, sebe ne mozes smatrati vecinom pa tako ni generalizovati svoje misljenje. Ok, ti smatras da aplikacije i sam symbian nije potreban a ja smatram da je neophodan i da bez njega ne vredi davati pare na telefon. I sta cemo sad? Ko je u pravu a ko nije? Cije misljenje treba uzeti kao ispravno? :uhuh: :dry: Jednostavno decko je vec rekao da ne zeli da se odrekne symbiana i njegovih prednosti, to je njegov stav i kao takvog treba svi da ga ispostujemo sa predlozima i argumentima za i protiv ovog ili onog. Sto se tice lap topova, pa nije bas uvek i svugde toliko jednostavno nositi racunar dok telefon kako god okrenes nosis gotovo stalno uz sebe. Druga "mana" LT-a jeste nejgova tezina koja na prvi pogled i na 10 minuta drzanja i nije neka ali tih 1,5-2kg ako nosis 8 sati postaje opterecujuce. A ovakvi telefoni su upravo tu da ti zamene na kratko racunar gde ces naravno sve to odraditi lakse, lepse, jednostavnije i komfornije nego na telefonu..

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Svako od nas ima razlicite potrebe a to neki ovde nikako da shvate.Kao da misle da postoji univerzalni telefon pa sta oni vole to vole svi.Neko slusa muziku na mobu,neko se igra,mali broj slika a nekome(kao na primer meni)treba za mnoge stvari a najmanje za muziku.U stvari uopste ne slusam ni mp3 ni fm jer muziku slusam kod kuce,u autu,na poslu pa gde vise da je slusam?Sigurno ne ulicom,na semaforu u prodavnici.Volim da telefon podrzava sto vise funkcija (one ne moraju da imaju vrhunski kvalitet)pa cu ih upotrebljavati po potrebi.Za sve vise sto mi treba imam lap,digitalac i mp3 a telefon mi sluzi da to koristim kada ne nosim iste.Glupo je ponavljati stalno istu pricu,kome treba syimbian,vazna je muzika i kamera i sl.Symbian je odlicnan o.s-em kome treba i ko zna da radi a za decu i osobe uskih potreba i interesovanja nije preporucljiv jer je uglavnom sporiji i bagovitiji od dumb telefona.Uvek imam dvadesetak aplikacija u telefonu a ne jednu ili dve kao pojedinci.
LG G2 Black,16GB

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

AnGeL oF LoVe, upravo sam to pokusavao da objasnim Spyker-u ali na drugaciji nacin. Suludo je generalizovati svoje misljenje i uzimati ga kao neko opste. Moje potrebe su takve da mi treba telefon kakav imam, sa nekolicinom aplikacija koje svakodnevno koristim, slikam kad nemam pametnija posla ili nesto stvarno smesno vidim u prolazu a muziku i nemam u telefonu osim zvonjave. Slazem se oko potreba i da od toga zavisi sta ce ko kupiti, bez daljenjeg..

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

AnGeL oF LoVe, Azimuth, bravo za referate..
Spyker, valjda si skapirao nesto..
N-Naravno..!

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

Jbt opet glupi vs pametni :smutny:

Sn1p3r, nemoj da menjas gubis extra fon...K800 jeste dobar fon za svoje pare ali ipak ja sam zavisnik Simbijana koji ima blato programa za bolji video,kameru i slicno...imao sam prilike da radim na N80 (svaki dan) i moji utisci su mrak fon :blinky: ne bi ga menjo nema sile gubis lepsi dizajn,bolji ekran,bolju kameru,simbijan...
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

Super Sayian sve je to u redu, i ja sam veliki ovisnik Symbian telefona i nema sanse da cu kupiti java telefon jedno duze vreme, ali moram u jednom da te ispravim, n80 nema bolju kameru od k800, to je odavno ustanovljeno, a to da je lepsi dizajn to je licna stvar, bolji ekran jeste, i symbian kao najveca prednost.
Podrzavam te u svemu sto si rekao al morao sam da te ispravim za kameru.
Sn1p3r jel si odlucio sta ces? jel ostajes pri n80 il ga menjas? daj javljaj da znamo.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan

Post od Super Sayian »

kljun, izvini kljun lose sam pofatao reci :smutny: ljudi smo i mi gresimo :) fala na ispravci na greskama se uci :oops:

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Azimuth, cim se neko dvoumi da li da uzme java telefon, znaci da mu nije bitan symbian... Isto kao i sto onaj ko razmislja da li ce m600 ili n73 ne daje kameri vaznost, jer ne bi ni razmisljao o m600...

Znaci, obratio sam paznju da li mu treba, jer ne bitno sta da je napisao, da mu zaista treba, on ovo ne bi ni pitao... :uhuh:

AnGeL oF LoVe, pa normalno da je najbolje uzeti ono sto ti je potrebno, jer neko rekao drugacije???

gallee, nemam sta da skapiram, kao sto vec et puta rekoh, ako on ima java telefon u planu, ocito ne koristi symb.

I, ako vi kazete da li sam ja u ravu koji kazem da se symb ne koristi, ili vi koji se koristi, ajde da ogledamo brojke, pa da vidimo, i dodjemo do toga da kameru koristi skoro svako, da muziku slusa skoro svako, a da za symbian i njegove mogucnosti zna nas pet hiljada na forumu i pet hiljada van njega, tako da u Srbiji za symbian zna lepih 1,5% stanovnistva, a za kameru i mp3 zna skoro svako osim penzionera, pa da vidimo sta je potrebnije
:uhuh: :P
iPhone + CX300

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Azimuth,Wicker Man i ostali su korektno i iskreno izneli svoje misljenje sto pozdravljam.Spyker- Coravom namigivati i gluvom saptati-ne vredi.Ti znas i za procente a znas cak i broj korisnika van ovog lepog foruma.Vidovito,nema sta.
LG G2 Black,16GB

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

AnGel oF LoVe napisao:za decu i osobe uskih potreba i interesovanja nije preporucljiv jer je uglavnom sporiji i bagovitiji od dumb telefona
Upravo tako,znaci svi koji imalo imaju strpljenja i zele nesto vise od obicnog pziva i sms symbian je prava stvar,i da naravno ako nisu deca. :wink:
Spyker, Ne bih se slozio sa tobom to sto neko ne zna za nesto ne mora automatski da znaci da je neupotrebljivo.
Sto se tice kamere na telefonu,nju najvise koriste tinejdzeri a ostatak vrlo malo, (slika-dve) za ozbiljnije fotke se uzme digitalac. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

MA jednostavno, to su subjektivna misljenja. Evo pogledaj koliko nas ima mali broj postova, sto ne znaci da ne znamo nista ili ne koristimo symbian na "pravi" nacin. Konkretno, ja odgovaram na postove koji mi zapadnu za oko zbog gluposti ili kad je vec nekom potrebna pomoc. Stvarno ne znam na osnovu kog kriterijuma si dosao do tih podataka o procentu stanovnika koji koristi symbian. I opet generalizujes svoje misljenje, to sto ti koristis toliko kameru ne znaci da je svi koriste, to sto si slusas toliko muziku ne znaci da je svi slusamo...Ne mozes tako da razmisljas, istina je da neki ne znaju da iskoriste sve prednosti symbiana ali velika vecina koja poseduje takve telefone zna sta i kako treba sa njima da bi dobili ono sto treze i zele. Evo primera radi napravi paralelu sa racunarima, koliko nas ima racunare i svma sluza za razlicite potrebe ali ih svi koristimo. Mislim da je suludo da se prepiremo oko ovoh i slicnih cinjenica jer razlozi za kupovinu telefona kao i potrebe, mogucnosti dolaze sa godinama. Meni je isto tako bilo interesantno kao studentu da slusam muziku dok idem do faxa ali sad kad radim jednostavno niti imam vremena a ni mogucnosti jer muziku imam u kolima pa mi ne treba na telefonu ali mi zato treba na telefonu nesto sto ce moci da mi zameni racunar na to neko vreme dok nisam pored njega. O tome ti govorim..

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Azimuth, racunao sam sve clanove foruma, nikad ne gledam koliko ko ima postova...

AnGeL oF LoVe, nema veze, neka sam ja omasio i deset puta(a opet nisam bas toliko), opet ce biti 15%... To sto ti neces da prihvatis je druga stvar...

Wicker Man, ok, slazem se, ali ima i onih koji znaju sta je nesto, a ne koriste ga, iako je dobro (recimo, znam sta je wifi, i znam da je super, ali ga nemam u kuci)
iPhone + CX300

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Spyker napisao: Wicker Man, ok, slazem se, ali ima i onih koji znaju sta je nesto, a ne koriste ga, iako je dobro (recimo, znam sta je wifi, i znam da je super, ali ga nemam u kuci)
Nije poenta da wifi koristis u svojoj kuci nego bilo gde na otvorenom, po kaficima, restoranima, trznim centrima, hotelima...
A sto se tice postova to sam naveo kao primer, cisto da malo slikovitije objasnim...

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

Spyker, mislim da je problem to sto ti to nama mnogo subjektivno predocis..

covek na pocetku njegove potreznje za telefonom treba da se pita koliko ima para, sta ocekuje od fona, za sta mu treba i na sta on baca akcenat..
N-Naravno..!

Sn1p3r
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 22. Avg 2006. 18:59

Post od Sn1p3r »

Joj ljudi nisam bio tu par dana, obaveze kaobojagi 8) N80 jos nisam prodao, imam 2GB karticu koju sam skoro nabavio, tel je stvarno u extra stanju, imao sam priliku za p990 ali je u ocajnom stanju, uostalom nije me nesto ni odusevio, tel mi se cinio sporiji od vec dosta sporog n80 :? a k800i mi se svidja jer dosta pucam fotke, i treba mi poprilicno dobra kamera, a znamo svi da je k800 najbolji na tom podrucju.. n80 nema AF sto me iritira :wacko: 23. mi prijatelj dolazi iz SLO kojem sam obecao prodati n80 jer je "navalio k'o lood" bicete jos obavjesteni raja, ima li neko da mi preporuci neki fon koji pravi dobre slikice? Nemojte mi savjetovati digitalce jer nemam ja zivaca da nosim pune dzepove ili pederuse :D :P
HTC Touch Diamond, Vertu Ascent Ferrari 1947, LG KC910 Renoir, Nokia e90, SE P990i.

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan

Post od Super Sayian »

Sn1p3r, Imas N95 koji razvaljuje sa fotkama a imas i neke SE to nek ti preporuci doticni Spyker, :D sad ti se najvise isplati prodas N80 doplaits jos nekih 180e i uzmes polovan N95 ^^

Odgovori