N95(8 gb) vs N82

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Of course... Jedva čekam! A otkud ti sad N95?

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

N82 vs N95

Na prvi pogled N82 izgleda vrlo kvalitetno i cvrsto. i zaista jeste tako. Telefon je vrlo lepo napravljen,maska je odlicna,nema krckanja kao sto je to bio slucaj na N73. Za razliku od njega,N95 mi se cini nekako plasticno...
Jeste telefon lepo odradjen,al odaje neki jeftin utisak,u poredjenju sa N82.
Velika mana N82 je sto se prednja maska izuzetno lako prlja. Posle 2,3 koriscenja bude umazana otiscima,dok je na N95 taj problem neprimetan :)

Ekran,iako po specifikacijama isti,ima razlike. Na N95 su malo bledje slike nego na N82,sto je verovatno posledica veceg ekrana,a iste rezolucije.
Na N82 su slike zivlje,imaju malo lepse boje,mada se u pojedinim slucajevima,na N95 ispadaju malo realnije. Oba ekrana su za pohvalu,na suncu se lepo cita sa njih.

Kad je zvuk u pitanju,N95 ima malu prednost. Preko slusalica,jacina i cistoca zvuka su skoro isti,i za nijansu su jaci nego na N73ME(iste slusalice). Kad su zvucnici u pitanju,N95 tu odnosi pobedu,sto se jacine tice. Na N82 su smesteni sa iste(desne) strane oba zvucnika,pa je lako prekriti jedan rukom,dok drzite telefon,dok se na N95 nalaze sa obe strane po jedan. Iako ne toliko glasan,cini mi se da N82 ima malo cistiji zvuk od N95... Ne previse ali se moze primetiti razlika.

Kad je rec o tastaturi,moram priznati da je tastatura na N82 prijatnija za rad. Izmedju dugmica ima dosta prostora,tako da tesko mozete stisnuti 2 u isto vreme,imaju odlican odziv,i vrlo su precizni. Na N95 se cini da nemaju takav odziv kao sto to ima N82,ali su i dalje odlicni.

Kamere su na oba telefona identicne,i zaista,daju vrlo slicne slike,sve dok na red ne dodju nocne slike. Tad n95 polaze oruzje,jer je ksenonski blic na N82 za svaku pohvalu. U mrklom mraku mozete bilo sta da slikate i slika ce ispasti odlicna. Slike koje ove kamere daju su izvanredne,ostrina i boja su odlicne,nema zamucenosti... Makro mod takodje...

Sto se brzine telefona tice,zaista su jedni od najbrzih symbian telefona kojim sam rukovao,i koje sam imao prilike da vidim. Cak bi im neki dumb telefoni pozavideli na brzini. Pale se vrlo brzo,otvaraju programe velikom brzinom,i mogu baratati sa velikim brojem aplikacija u isto vreme,a da se ne oseti usporenje. Kad je pisanje poruka u pitanju,ni jedan ni drugi nemaju problem sa kasnjenjem. Svako slovo se istog trenutka stvori na ekranu...

Baterije bas i nisu za pohvalu,jer izdrze oko 2 dana rada max... Na N82 sa nekim vecim koriscenjem izdrzi 2 cela dana,posle je vec potrebno punjenje. Na ovoj konkretnoj N95,baterija sa slicnim koriscenjem traje oko dan i po,al telefon je malo stariji i dosta je koriscen,tako da to moze imati veze sa trajanjem baterije...

Nadam se da sam pomogao... ako ima jos pitanja,pitajte :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

n82 nije bas cvrst... Veruj mi sta ti kaem... Shvatices to kada ti ispadne... Meni nije samo pukao na jednom cosku na koji je pao, vec i na cosku na koji je pao nakon sto je odskocio... Znaci, na prvi cosak je pao sa nekih metar visine i pukao. Na drugi je pao sa 10cm visine, ako je bilo i toliko i....
...opet pukao...

Ali daleko od toga da je los telefon, cak sta vise, verovatno najbolji na trzistu...
iPhone + CX300

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

kapoerista90, vrlo dobar review,mada licno mislim da bi bilo zanimljivije poredjenje N82 vs N95 8gb,jer smatram da N82 bolje resenje od obicne 95-ice.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

Pa kao sto sam rekao,IZGLEDA cvrsto,i ne krcka u ruci... Jos mi nije ispao,hvala bogu,pa ne mogu da kazem koliko je otporan na udarce :D:D:D
Sale_M,nazalost sa N95 8gb sam se vrlo malo igrao,i iskreno,nisam uvideo neke vece razlike u odnosu na N95... Osim ekrana,gornje tastature i poklopca kamere,sve ostalo je manje vise isto...

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

to IZGLEDA bolje da ne proveravash ali ako je jak kao n73 onda mozhe dosta da izdrzhi .
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

za N73 znam da je kao tel cvrst,iako sam mu slomio masku jednom.... Primer je ortakov(od kojeg sam i capio N95)... Leteo je preko ucionice u tablu,pun je soli,preko terena za fudbal... i jos je ziv,radi bolje nego prvog dana :)

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkado »

zalivanje mlekom, ledenim chajem i obitavanje u 10cm vode 2 sata e to je dobro muchenje .
Poslednja izmena od darkado u Uto, 06. Maj 2008. 00:56, izmenjeno 1 put ukupno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

kapoerista90, N95 8GB je daleko jachi od obichnog N95 jer ima 128 MB RAM-a i 1200 mAh bateriju naspram 950 mAh. Znachi N95 obichan je sto se mene tiche tandara brotj, ali 8Gb verzija na kojoj su mnogo toga ispravili i poboljsali je 8)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

Darkado... kad imas sponzora da ti kupi nov ako ovaj kojim slucajem crkne :D :D :D :D
Miodrage... To znam.. al kazem,malkice sam ga cackao :) TANDARA BROTJ... de se toga seti... fali ti MANDARA :lol: :lol: :lol: :lol:

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkado »

kapoerista90, to sam mu sve uradio i prezhiveo je bez trajnih posledica .

Jordan23
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Jul 2007. 14:35

Post od Jordan23 »

darkado, Moj jadni N73 je bio ama bas svuda: u WC solji, u jezeru, na moru-tacnije u moru, malo je bio i na plazi pa se napunio citav pjeska, jos ga praznim, i eto, ziv je i zdrav, doduse sa novom maskom... :roll: :lol: :D A o padovima da ne pricamo... :D :D
N97, iPhone 4 on its way!

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkado »

a kao izdrzhljivi m65 mi se polomio u dzepu u kom je bio sam, ua marketing .

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Moj E61 je preziveo nekoliko tezih padova na go kamen, i jedino sto se desilo je mala ogreborina na donjem cosku koja se i ne vidi ako se ne zagleda. I da, jedina posledica je bilo trenutacno gasenje aplikacija i promena teme na default. Nakon minut rada sa njim sve se vrnulo u normalu. :)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od darkado »

verovatno ti se malo pomerila kartica iz leshishta .

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Vidim da je tema u debelom OFF-u
LOCK
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Zaključana tema