čime da se počastim za novu godinu?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

kapoerista90, kefalo, što se tiče 5800,sve to stoji,ali nisam siguran da želim da čekam nešto što neće možda biti po najavljivanoj ceni.Sem toga,ako ovako nastavi,neće se njemu cena stabilizovati do februara.A to što je Nokia kod mene i nije neka prednost.Nisam ljubitelj.Pre sam sklon da marku shvatam kao odraz kvaliteta kad je SE u pitanju.Symbian me iritira sa sertifikovanjem,i to je to.

Što se tiče PDV,ne pravi mi drastičnu razliku,ja igram na malo drugačiju kartu,a to je ova:Evro skače,a moja plata je vezana za isti,tako da što viši evro,to ja više dinara dobijem.Lepo pazarim fon sad na karticu,a onda do sledeće plate,kad evro još malo skoči,ja već imam fon po staroj dinarskoj vrednosti,a imam i više parica da ga otplatim :D

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Evo ovako:

konačan izbor mi je pao na Samsung F700 VS Nokia N78.

Prvi ima šminkerski touchscreen i qwerty,ali je u suštini standardni fon i nema mnogo opcija.

Drugi ima običnu tastaturu sumnjive upotrebljivosti,ali fenomenalnog izgleda,wifi,i symbian,ako baš poželim da se igram.

Cena je tu negde,razlika je nekih 1500 dinara.

Moram priznati,Samsung mi je po izgledu lepši,ali me živcira što ima samoVodafone izdanje,čak i kod zvaničnog distributera.Nokija je čista šminkerica,odlično izgleda,i plus ima ok funkcije pod haubom,ali koliko je kvalitetna izrada?Sviđa mi se što uz nju ide 2gb kartica.

Šta mi vi predlažete?

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

F700 je mama među dumb telefonima :D .Ima zaista vrhunski ekran i tastaturu :) .
Ako ti ne treba qwerty, tu je i šminkerica f480 :wink:
Nokia C6

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

tehno maniac, misliš da to što je Vodafone edition svuda u opticaju,neće praviti neki problem?

Inače,nikako da saznam može li bilo šta sopstveno od tonova za sms,pa makar i samo MIDI fajlovi.Ssve,sve,samo da je više od one 4 ponuđene :cry:

Kontam da sam bliži Samsungu nego Nokiji u svom finalnom izboru,imajući u vidu da mi sada BB pokriva sve Smartphone potrebe koje imam.

Dakle,da čujem još nečije mišljenje,šta od ta dva?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

araphel, Zar je Vodaphone izdanje i u Roamingu? To me cudi - Vodaphone izdanje bi trebalo da se prodaje iskljucivo od strane Vodaphone-a i partenrskih provajdera. Daklem kod nas bi Vodaphone verzija mogla legalno da se prodaje iskljucivo sa VIP paketima.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

tomas.hokenberi, bejah juče u Roamingovoj radnji u bulevaru,i dobih objašnjenje da je model rađen isključivo u Vodafone verziji,a kasnije takav pušten i na slobodno tržište.Prodavac mi takođe kaže da bez obzira na to,nema problema sa MMS i GPRS i da svi ti servisi najnormalnije rade,kao i da regularno dobijam zapečaćeno pakovanje,srpski meni,dve godine garansije,i sve ostalo...Sad,ja pametan nisam...

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

araphel, da čudno je to. :chytry: .Ako ga roaming prodaje, onda verovatno neće praviti probleme :wink: .

P.S. u paketu su 2 maske (poklopci baterije), sjajna i mat :D
Nokia C6

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

tehno maniac, uuuu...kul!A baš sam se pitao kako na nekim slikama vidim mat a na nekim sjajnu pozadinu.Kontam da je mat malo i zgodniji za držanje u rukama....Vidim ja da već polako rešavam,uz vašu pomoć :wink:

Interesantno da na forumu nema nikog sa tim telefonom,da malo prosvetli nas potencijalne kupce.A interesantno da se niko ne javlja da me ubeđuje kako je Nokia bolja,od silnih ljubitelja marke :D

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Pa budimo realni, sta ima da te ubedjujemo :) Ja prvi nikad ne bi uzeo N78... lep jeste, al mislim, bljak :dry: drugo, F700 je smekerica :D a i mnoooogo je dobar :D Inace, ako ga VIP prodaje sa vodafone oznakom, sumnjam da ce biti nekih problema... Dakle, uzimaj :) Btw, kartica i nije neka prednost,i mas kakve oces kartice za male parice :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

araphel napisao:A interesantno da se niko ne javlja da me ubeđuje kako je Nokia bolja,od silnih ljubitelja marke
:lol: Ma sta ima da te ubedjuju da uzmes N78 kada telefon nije nista narocito!

Ovaj Samsung iako je dumb telefon moze da privuce vece smpatije kupaca nego N78.
Jos si i sam rekao da ti treba QWERTY s` toga dileme vise nema. :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

IDzO, ja sam rekao da volim qwerty,zbog pisanja word-a,ali da u celu premetačinu ulazim jer mi sad BlackBerry pokriva te potrebe,pa mogu sa se bacim na neku šmekericu za privatni fon.To što f700 ima qwerty je samo plus,kad sam se već navikao kod poruka :D

Inače,skontao sam jedan kul detalj:kad god nešto skroluješ na ekranu,ako vučeš prst po levoj strani ekrana,ide baš brzo,a ako vučeš po desnoj,ide stavku po stavku...korisno :D

Realno,ono što ja najviše koristim od smart funkcija je word,i dobar organajzer,koji je već neko vreme sasvim dovoljno dobar i na običnim fonovima.Tako da....možda i padne taj F700.

Sad sam gledao ovaj novi SE w595 u SE brand store-u,i priznajem da je kul igračkica,ali nema taj šmekerski appeal koji nosi Samsung.A i pošto imam jedno 3 komada dobrih sluški,taj 3,5mm jack je više nego dobrodošao.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

araphel, Hehe,kakav preokret.Kako "uleti" N78 u opticaj? :)
Moj glas ide za samsung, (uh,kako ovo mrzim sto pisem) samo zbog toga sto imas BB pa mozes sebi bez problema priustiti dumbphone koji je ruku na srce stvarno prelep i bas smekerski phone.E, jedino sto trebas dobro da se raspitas su ona glupa samsung ogranicenja.Nadam se da su svedena na minimum.
Nokiu N78 ne bih uzeo ni da mi je dzaba daju.U stvari mozda bih,ali bih je odmah zamenio za drugi phone. :)
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ako razmisljas o W595 sacekaj jos malo, taman do nove godine, doci ce i W705 koji je poboljsana verzija W595... plus ima wi-fi, gps (kakav god on bio)...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Wicker Man, pa gledao sam šta ulazi u kombinaciju te cene i 3,5mm jack za sluške.

Koliko nađoh na netu,nema glupog ograničenja za skrolovanje fotki sa kartice(kao što ga ima na g600),ali ništa ne nađoh za sms ringtone ograničenje.Što se tiče toga da pesmu sa kartice ne možeš da staviš kao zvono,već je moraš prekopirati u memoriju telefona,to je isto na svim dumb Samsung telefonima,i ovde je tako,ali sa time sam se već pomirio,ionako seckam parčiće pesama za zvono,a cele držim na kartici za slušanje mjuze.Šta znam,mogu da živim sa svim Samsung ograničenjima osim tog za sms tonove.Ustvari,najgluplje je što Samsung nije revnostan i ne radi isto na svim modelima,već različito pristupa problemu zavisno od modela telefona....ko zna šta ti kosooki imaju u glavi :lol:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Druze evo ti prelistaj ovaj sajt i tu ima objasnjeno kako se podesava sopstveni sms ton!
Link: KLIK

Citat sa sajta: "P.S. A few people have said that they can't change their message tone. To do it you, SELECT MENU, SETTINGS, PHONE PROFILES (select normal), EDIT (bottom left hand icon), TOGGLE TO MESSAGE (envelope on top tab), MESSAGE ALERT TONE, CHANGE (bottom right), SELECT Use my alert tone, CHOOSE SONG etc."

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

IDzO, hvala na pomoći.Vidim da su mišljenja jako podeljena i da uglavnom svi tvrde jedno,a to je da sa Vodafone softverom fon odlično radi i sa njime nema nikakvih problema.Ok,jasno mi je da razni ljudi očekuju razne stvari,otud i drugačija mišljenja.Mislim da ću svratiti do radnje ovih dana i probati da ih ubedim da mi daju da se malo poigram pre no što odlučim.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa kad si vec sveo na ova 2, onda Sljamsung, iako ih bas ne ljubim preterano, osim mozda ovog i780 koji mi je interesantan, kao i Omnia. Nokiu sa predznakom N ne bih ni uzimao u razmatranje. E series only :)
No ti si sam rekao sta ti treba, a dovoljno iskustva vec ionako imas, pa da ti ne solimo dodatno pamet.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

miodrage,pa ako ne računam wifi,koji retko koristim,Curve mi je sad po funkcionalnosti identičan kao e61,čak ga i premašuje u nekim stavkama.A kako na službenom koristim net za dž,nema potrebe za wifijem uopšte.Tako da ostaje muzika i osnovne funkcije,plus eto malo fenserisanja,a mislim da šljamsung to ok odrađuje.

budemo videli :lol:

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

araphel, onda uzimaj f700.Em je telefon sam vrh dumb telefona, em ga niko nema :D .

Za kuću i svakodnevnicu mat maska, a za noćne izlaske sjajna, pa da se sav cakli i tako privuče pažnju. :lol:
Nokia C6

LesaZMN
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 16. Sep 2008. 14:38

Post od LesaZMN »

btw. ova zbrka oko Vodafon edicije F700 u radnjama, pa i F700 kod VIP-a je dosao od Roaming-a. Pored toga, VIP ne bi dozvolio nikome da prodaje Vodafon telefone (leglano) jer su oni ekskluzivni VF partner. Znaci dil je izmedju VIP-a i Roaminga da se telefon prodaje i kod njih i u slobodnoj prodaji. Sama cinjenica da je Roaming uvoznik i imas 2 godine garancije trebalo bi da skine sumnju sa ispravnosti samih telefona (ko je lud da se zeza sa dve godine garancije na nekim "ubivenim" modelima)

Da je redak redak je :-) Ali stvarno dobor izgleda, a i svidja mi se taj Croix UI koji su napravili. Fora sa playerom je do j..ja :-)

Odgovori