6120 classic ili 6220 classic

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Radisa Rasa napisao:Sve je to lepo i necu da ulazim u raspravu ni sa kim,znaci svako ima pravo na svoje misljenje a moje je Fuck the rest, NOKIA is BEST!!!
Au sta to napisa pa ostade ziv?Jedno je licni stav, a drugo su cinjenice.
Nokia je bila lider,kad kazem lider mislim na stvarno liderstvo,a ne ovo koje oni sada imaju i zasniva se na staroj slavi.Pa dajte ljudi pogledajte malo portfolio Nokie!Pa pogledajte njihove poslednje modele u zadnjih godinu-dve.Pa to je strasno,sve kopija do kopije a o obradi ne smem ni da govorim.Jedino cast E seriji a ostalo bruka.
Jos uvek ima korisnika koji misle Nokia forever,Nokia je najbolja... ,e od takvih oni jos uvek "zive" i imaju "liderstvo".
Na kraju pogledajte izvestaje poslovanja.Mislim sta reci (a ne zaplakat' :) )
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Jerkann, govorim iz ličnog iskustva. I moj telefon je kao nov, ali mnogo jeftinije izgleda od samsunga m3510 beat. :wink:
Nokia C6

Radisa Rasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 15. Nov 2008. 23:14

Post od Radisa Rasa »

E BOGAMI ovo da PRECUTIM NECU....
1.Nokia je bila,jeste najbolja i ostace najbolja.U to budi siguran i to ne zbog toga sto ima ovakvih kakav sam ja, vec sto ljudi naprave jedan model(5800) izbace ga i ostvare prodaju kakvu samsungm,se,mot mogu samo da sanjaju...ljudi ne glupirajte se pa to je njeno poslovanje,nema je nema je,i kad dodje nov model a ono BUMMMMMMMMMMMMMM:
2.Ne znam ja to ko koga kopira,a ako se bar malo razumes ili pratis da se tako izrazim automobilizam,videces da u najskupljim limuzinama stoji telNOKIA a ne neka druga marka
i zakljucak...ako ti tvrdis da je to odraz firme koja propada,onda svaka ti cast....e sad to sto nemamo mi svi pare pa da kupujemo n96,i sl/niko nam nije kriv pa morramo da pljujemo po njima...n70 i 6230-kakvi su to tele.samo steta sto su od nokie...MOJ SAVET UDJI U BILO KOJU PRODAVNICU MOB TEL,I PITAJ KOLIKO IMATE APARATA NOKIE A KOLIKO OSTALIH,PA CEMO VIDETI KO JE NAJVISE ZASTUPLJEN,a ako te mrzi ja cu ti reci NOKIA i tacka.NOKIA = MERCEDES!bas propadaju

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

5800 je napravio bum i dobro se prodaje ali ti ocigledno ne shvatas da jedan model ne moze drzati preduzece u zivotu! trenutno nemaju neki zavidan uspeh u poslovanju jer nemaju neki model koji skrece paznju na sebe. Cak i N97 je do sada razocarao dosta ljudi ali o njemu ce se ozbiljnije moci suditi kada izadje, pa ce se onda videti ko gresi.
Da li si ti ispratio ovogodisnji sajam mobilne tehnologije u Barseloni?
Nokia nije najavila nista vredno pomena dok su konkurenti skrenuli paznju na sebe sa nekoliko mnogo kvalitetnih modela.
Samsung je ostvario odlican profit prodajuci Omniu koji je ne uporedivo bolji telefon od 5800, ali posto ima onih koji ne zele da vide ne uspeh svoje omiljene kompanije onda nastaju ovakve polemike.
Nisi razumeo o kopiranju. Rec je o tome da Nokiini modeli lice jedan na drugi, a kvalitetom su sve losiji u poredjenju sa starijom bracom, takodje nove Nokie 90% lice jedna na drugu samo sto su pojedini modeli "ogoljeni" za neke funkcije. Uglavnom sve se svodi na jedno te isto bez ikakve kvalitetnije promene kod novih modela.
Sto se tice zastupljenosti u prodavnicama, to je posebna prica jer je nas narod neobavesten i to ti je isto kao Golf II. Svi ga hvale jer je kao najbolji, a odavno ga pregazilo vreme i ima mnogo boljih vozila od njega. Ali o5 zavisi ko kako to shvata i ko je koliko otvoren za nove poglede.
Pominjes N96 koji je ocajan telefon!
Da li si ga ti koristio ili makar drzao u rukama?
Ako nisi nemoj pricati na pamet jer je telefon katastrofa. Najavili ga kao neki nabuzeni novitet, a od N95 8GB je mnogo losiji, a skuplji za ne poverovati.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Svasta... Neki nikada nece shvatiti neke stvari i umeti da sagledaju situaciju realno. Radisa Rasa, koliko ti je godina? Bez uvrede ali mislim da zaista nemas realnu sliku o stvarnom stanju. Mozda zvucim grubo ali ne mogu da te razumem. I ja sam bio fan Nokie, i dalje mi je taj bred drag ali realno, ono sto su nekada bili to vise nisu, ima daleko kvalitetnijih brendova i modela telefona.

Radisa Rasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Radisa Rasa »

god.20, ma ja imam svoje misljenje 8) i ne moze niko da me ubedi u suprotno :uhuh: .Naravno da sam ga drzao u ruci...tel je extra.Ima boljih vozila,ali skupljih!!!a taj fiat punto(sam.i se)-komparacija) sto se sad prodaje nikako nece moci da dostigne slavu tog golfa 1,2,3,4,5, i sad 6.I da zaista nema razloga da me ubedjujete u suprotno,vreme ce pokazati :wink: A kako to gledamo po prodaji ima kvalitetnijih brendova?Ne bih bas rekao,gledao sam izvestaje i cik pogodite...jos je prva kad je budu oborili sa tog mesta javite se...Samo da vam kazem nesto ja sam za 200 e,dobio 5 mp,smart fon,ekran vrh ma gomilu stvari,to je trenutna moja fin.sit.i kad budem hteo da ga prodam sigurno cu da izvucem vise nego kad bih prodavao drljavi samsung i550.KRAJ :wink:

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Radisa Rasa, E hajdemo polako redom.
Prvo kada vec hoces da vodis diskusiju iskljuci Caps Lock i nemoj koristiti velika slova jer se za to smatra za VIKANJEM u cyber svetu,a za tim stvarno nema potrebe.Polako.. bez nerviranja...,hajde malo.. disi,disi.. jel dises? :)
Pazi drago mi je da ima takvih pristalica Nokie jer mnogo volim da vidim ljude koji iako grese nece da priznaju, pa to ti je...
O komentarima koje si izneo za poslovanje necu da komentarisem jer vidim da ti to nije jaca strana a ja nemam vremena da ti sad raspredam o tome.Mogu ti preporuciti par knjizica da malo steknes uvid u to ako te zanima.
Pominjes zastupljenost u nasim prodavnicama... ,pa znas kako kada neko vidi da mu odredjena roba dobro ide i da ima naivnih kupaca koji su spremni da iskesiraju novac za tu robu normalno je da ce je nabaviti i da ce im ona biti primarna.
Niko ovde nije rekao da Nokia kao firma propada,da si malo upucen u poslovanje preduzeca znao bi da to ne moze tako lako i preko noci da se desi,narocito gigantima kao sto je doticna kompanija.
Kazes finan.izvestaji nisu merilo poslovanja preduzeca (citam izmedju redova) pa u sta onda da gledam? U pasulj?
Spominjes N70 i 6230 (valjda vidis ih u mom potpisu,sta li..),znas kako uvek bi se pre odlucio za jedan od ta dva modela nego za "fantasticnu" N96.
I na kraju kao slag na tortu odusevio me je tvoj komentar o vozilima i nokiji kao sastavnoj opremi,zista fascinantno.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Ako je tebi N96 extra onda je i razumljivo sto neces da se urazumis i prihvatis sta se stvarno trenutno desava, a barem je 90% ljudi na ovom forumu (koji aktivno ucestvuju) i veliki broj korisnika na netu potvrdilo da je telefon ocaj i cist promasaj.
Shvati da se ne radi o popularnosti vec o kvalitetu koji se isporucuje krajnjem kupcu, a to Nokia ne odradjuje kao sto je radila pre npr. 3 god.
Kakve si gledao izvestaje?
Da li si video i one da je Nokia u drugoj polovini 2008. ostvarila najveci neuspeh u istoriji svog poslovanja, a da je HTC, u istom tom periodu, porusio sve rekorde u svom poslovanju i ostvario enorman profit koji je za respekt i za primer uspesnog poslovanja.
Naravno sada (u prvom kvartalu 2009.) sve kompanije (neke vise neke manje) beleze neuspeh zbog ekonomske krize ali Nokia je jako slaba sto ti mogu portvriti strani strucnjaci, samo nadji prave izvestaje i intervjue.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

tehno maniac, malo si me razocarao sad sa ovom izjavom, li dobro to je tvoje misljenje.
ne znam sto si uopste uzimao telefon ako mislis da jeftino izgleda ipak za taj novac si mogao da kupis neki drugi.

sto se tice e serije mislim da trenutno ne moze po kvalitetu nijedan telefon da joj pridje, ali zato kosta :x

IDzO da li imas n82 ili neki tvoj drug. ne slusaj mnogo druge sta pisu nego se prvo uveri pa napisi.
da li znas nekog ko ima n97?
isto bi bilo da ja sad pricam nesto o SE x1 koji nikad u ruci nisam drzao, ali sam od nekog iskompleksiranog cudaka sa foruma cuo da ne valja, pa da pricam da je telefon sranje.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

jerkann, imam N82 i to duze vreme, a vala drugi se zale sto ti je i Kapoerista napisao.
N97 je procackao Eldar i jos neki kraci pregledi koji se mogu procitati pa sam na osnovu toga izneo moje zapazanje (ne konacan odgovor i zakljucak), ali nisi procitao moju poruku s` razumevanjem pa ti je promaklo ovo: "o njemu ce se ozbiljnije moci suditi kada izadje, pa ce se onda videti ko gresi".

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

IDzO, ja do sad nisam cuo da se iko zali ali to i nema veze.
Procitao sam dobro tvoju poruku. sto onda trcis pred rudu sacekaj da ga lepo procackas pa lepo kazes svoje misljenje.
Sto se mene tice iskljucujem se iz ove polemike, jer osim sto nije o tome tema, javljala se na forumu toliko puta i svako je drzao svoju stranu price da je glupo vise o tome.
Ovo me podseca i na ono symbian VS wm.

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

Ajmo admini ovu temu pod lock. . . . ova tema je otishla u totalni offtopic :chytry:
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Uopste se ne radi o istrcavanju vec o iznosenju odredjenog zapazanja, a ne zakljucka. Nisam ja rekao: "da jeste tel je krdza, raspad..." (a da ga nisam koristio) vec sam samo preneo misljenja onih koji su se susretali sa N97.
Ni ja nisam znao da se neko zali na N82 dok ga nisam kupio i dok nisam poceo da istrazujem po netu utiske i ostale informacije o njemu.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

6220.
Абсолутно. :D
Слобода или смрт

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

IDzO napisao: Inace ako me secanje dobro sluzi Nokia je prodavala i monitore za kompjutere.
Nokia je pocela u XIX veku kao firma za proizvodnju proizvoda od gume i kablova :-).

U periodu kada su poceli da se bave elektronikom su dugo bili poznatiji kao firma za proizvodnju industrijskih robota (jos uvek ih proizvode) nego kao proizvodjac telekomunikacione opreme. Medjutim na vreme su prepoznali potencijal GSM mreza i "uskocili u GSM vagon" pa je danas Nokia prakticno sinonim za mobilne telefone.

Problem je samo kada to dodje do "Nokia je Nokia" parola koje su potpuno besmislene. Glupo je ocenjivati kvalitet iskljucivo prema brendu.

Radisa Rasa, posto, kako kazes, imas 20-godina ponasaj se tako a ne kao da imas 12 godina. Ako se ne slazes sa komentarom iznesi kontrargumente a ne parole. Ovo nije tema Nokia vs Ostali.
Ako se ovako nastavi tema ce stvarno "pod kljuc".
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

A odgovor je covek vec dobio u prvih 5 postova... Za oba telefona postoji tema, sve je receno sto se covekovog izbora tice, tako da bacajte lock...
Nokia E71... Elegant, but deadly

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

samo da nadjem sliku, slikao sam neki malo starjii auto sa nokia gumama. nego i ja planiram kupovinu 6220 i sad citam komentare o zameni maske i sl. da li je toliko losa plastika da se izguli posle nekog vremena??? ne menjam cesto telefone, obicno na 2 god. i ne zelim da nosim izguljeni fon.

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

jerkann, nije on u raspadu, nego samsung koji je 200€ jeftiniji je sklopljen bolje...
To da li sam ja uzeo njega zbog dizajna ili nečega drugog, sam presudi.
Da mi je do dizajna za 250€ kupio bih polovni scirocco. Kraj priče :wink:

I ta fraza "nokia je nokia" je bajata. Ja sam prestao da je koristim 2007-e, kada su počeli sa kloniranjem modela u nedogled ;)

Radisa Rasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Radisa Rasa »

Evo ovako glasi naslov teme:Nokia 6120c ili 6220c, sto znaci da mi samo treba da mu pomognemo da se odluci za jedan od ova dva tel,a ne da predlazemo neke druge,jer to covek nije trazio.
Druga stvar, ne zelim da skrecem sa teme niti da ulazim u raspravu,i tek onda kad me nokia koju budem drzao u ruci razocara,onda cu to priznati, dotle furam svoj stav, a vama ako se ne svidjaju te nokie koje posedujete javite se na pm, meni ja cu lako da ih pokupim :wink: ja volim krs telefone. :D

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Radisa Rasa, imas pravo na svoj stav ali nemas pravo da ga nameces drugima. Jedno je argumentovana diskusija a drugo "vika" tipa "tako je i drugacije nikako". Snaga argumenata se ne meri glasnoscu (VELIKA SLOVA = vikanje) i ponavljanjem parola.

Tema jeste 6120vs6220 ali predlog da se pogleda i nesto trece nije skretanje sa teme.

Svako ima svoj stav. Ti da su Nokie neprikosnovene i najbolje samo zato sto su Nokie, neki drugi da nije sve bas tako crno-belo. Argumentovana rasprava nije suprotstavljanje stavova vec suprotstavljanje argumenata. Gde "tako je zato sto ja tako mislim" nije validan argument.

Inace mislim da su se svi saglasili da je od ova dva 6220c mnogo bolji izbor. Tako da cim se oglasi pokretac teme sa svojim komentarima ova tema moze pod lock.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Odgovori