Informacija

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

mile500, BEZ UVREDE al mnogo si plitak covek.
:wink:
1. kako si pametan :oops:
2. sve bolje od boljeg
3. ovaj komentar je vrhunac svega.
6. WOW. to moze svaki kada znas da koristis. ;)
INPRESIONIRAN? VIEV? LAITEST?
Molim moderatore da ne brisu,jer ovo nije svadje vec samo konstatovanje cinjenica. :)
iPhone 4.

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

mile500 napisao:
1.Da li Samsung i7500,HTC hero i HTC magic jer svi ti telefoni rade na 1.5 android verziji?
2. i da li ako se pojavi nov softver recimo na primer 2.0 da li ce moci da se preko neta instalira na fon?
1.Da, samo sto su nabudzili na hero-a sense ui. Lepshi interfejs, slichan kao na htc-ovim windows telefonima.
2.Da, trebalo bi da moze. Jer na 1.0 softveru bio je samo htc g1, tako da su ljudi do sada samo njega apdejtovali. A, tek sada se pojavljuju novi android telefoni i svi su na 1.5.
Tako da u principu moze da se apgrejduje, ali gledao sam par guide-ova i nije preterano jednostavno.
http://blog.martinbaart.de/2009/05/07/h ... -10-to-15/

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Mislim da na android aparatima kameru uopste i nije planirana, nego su je naknadno skarabudzili :) mislim, sta ce ti ? :) cackao sam u vip-u magic... Moram priznati da me je odusevio, samo sto mi je trebalo malo da provalim kako sta radi :) I svejedno koji android uzmes, svi su odlicni :)
E da, i ne mozes na osnovu jednog komada da sudis telefonu... Miodrage-a sluzi vrhunski, kao i polovinu foruma, dok je tvom ortaku zabo. Los primerak, i to je to. Kao i za mnoge druge.
Nokia E71... Elegant, but deadly

LesaZMN
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 16. Sep 2008. 14:38

Post od LesaZMN »

cebzab napisao: 1.Da, samo sto su nabudzili na hero-a sense ui. Lepshi interfejs, slichan kao na htc-ovim windows telefonima.
Jel ovo provereno? Ja nisam primetio razliku. Ono sto sam drzao u ruci u vipovom shopu ima isti UI kao i Galaxy?
- upss - tek sad sam video da pricas o Hero-u. U VIP-u imaju Magic, a na njega sam mislio, ali koliko znam, Hero jos nema nijedan operater?

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Kakve bre kamere gledate kod androida,kao sto rece kapoerista90, to je vise reda radi.Izgleda niko nije procitao tekst ,negde sam ga postovao u Kafic-u, gde Google kaze da mu je cilj kod androida sto vise da bude net telefon i da sto vise olakse i priblizi ljudima online preko phone-a.
Za gledanje You Tube klipova morate imati instaliran poslednju vreziju flasha,a cini mi se da ju pitanju 10-tka.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

mile500
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 14. Jul 2007. 20:24

Post od mile500 »

Uzeo sam Samsung i7500 galaxy
Mozete me pitati sta vas interesuje rado cu odgovoriti.
A posle cu da napisem utiske.....

Pozz za sve....

LesaZMN
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od LesaZMN »

mile500 ajd samo prvi utisak - jel vredi pare ili ne?? Android - da li je problem preci na njega ili je 'user firendly' i najvaznije - internet - kako fercera?

Ostalo su nijanse :-)

cebzab
Mobil fan
Mobil fan

Post od cebzab »

Evo sada sam se upravo vratio iz telenora i vipa i smorio sam se k'o zver.
Galaxy i7500: super ekran, kamera djene-djene, za pisanje poruka !!!bolji!!! nego iphone, ali za sve ostalo gori i komplikovaniji. Wireless mu super sljaka, 3g kazu da isto sljaka, izgleda super, mnogo bolje nego na slikama, ali ne lezi nesto u ruci(lezi ok, ali nastavak priche sledi).
Magic - Isti kao ovaj samo bez gotivnog ulaza za slushke, mnogo bolje lezi u ruci, deluje chvrsce i kvalitetnije, ma ergonomija mu je fantastichna i u ruci ne deluje uopste vece(deblje,shire,duze...sta god) od samsunga i kuglica je mnogo gotivna. E, da, ima i lepsu softversku tastaturu (sms,mms,e-mail,web)od galaxy-ja. Akselometri im rade odlichno, bash-bash.

E, sada, zasto sam se smorio?
Zato sto sam ocekivao, na osnovu snimaka da taj android super sljaka. Osim sto net u odnosu na iphone dosta laguje, ono sto nisam mogao da verujem je to da oni (galaxy/magic) laguju u okviru samog home screen-a (prilikom promene 1 od sedam home screen-ova i prilikom aktiviranja glavnog menija), i to bez korishcenja ikakvih widget-a i bez i jednog upaljenog programa.
U odnosu na iphone, dosta loshiji oscaj pri korishcenju touch-a, osim sto laguje ima i slabiju reakciju na dodir(pogotovo samsung, htc i djene-djene). U toku surfovanja po netu, maltene se ni ne primeti razlika(sto se tiche reakcija toucha na dodir), koliko se oseti u nekim najosnovnim operacijama(prelazak sa jednog home screen-a na drugi, skrolovanja u okviru aplikacija ili menija os-a). Imaju krajnje usporen odziv.
Sve u svemu. Kapiram da je ok za ljude koji se nisu sreli sa iphone-om, ili koji su kao mile500 imali super loshe iskustvo sa istim. Ovi koji sljakaju iphone,a zadovoljni su snjim, pa se prevare da predju na android iz bilo kog razloga, smorice se bash-bash.
Ovi sto sa nokije symbian-a prelaze na ovo, pogotovo sa one touch xpress music, bice im haos, jer je ovaj os u odnosu na bilo koj symbian, sto se izgleda i osecaja ui tiche je pravi spejs shatl.
Android ima ogroman potencijal, ali ovo za sada, kako se predstavlja po sajtovima, klipovima je bez veze. Chekamo da izadje donut(2.0), pa cemo da vidimo na sta ce to da lichi. A i ovo su tek prvi modeli, tako da i ako se nekome slucajno ne svide(kao npr. meni) je skroz razumljivo.

LesaZMN
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od LesaZMN »

Znaci - u odnosu na iPhone (koji ni jedan nas jadni operater ne daje) losiji
U odnosu na Symbian - po tebi - nebo i zemlja u korist Androida
O WM necu ni da pricam (sado-mazo OS)

Sami uredjaji - po tebi skroz zavise od afinitiea korisnika - i jedan i drugi imaju svoje za i protiv.

E bas.....mnogo si nam pomogao :-) Opet dilema :chytry:

Salim se - hvala na trudu cebzab

mile500
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od mile500 »

cezbab:
Ja sam ovaj fon imao mogucnosti da ispitujem ceo dan....
Prvi utisak zasto je android bolji od iphona:
1.Na samom telefonu se nalazi program aplikacije gde imas par stotina hiljada aplikacija ja sam cak nasao i mini operu e sada zasto to pominjem jer bas tu je android pojeo za dorucak iphone SVE APLIKACIJE SU FREE koliko sam ja video a proso sam par hiljada ima sve sto iphone i vise.....
2.Skino sam aplikaciju preko koje skidam pesme sa neta direktno na fon,pa i aplikaciju gde mogu da skidam sve sa youtuba sta hocu na telefon i to u HD kvalitetu.....
3.Neznam cezbab sta fali telefon nfino lezi u ruci,lepo reaguje na dodir nisam nista tu primetio.
4.sto se tice surfovanja neta odziv neta zavisi od mreze neznam za tebe ali meni stranicu otvori u proseku za 4 do 5 sekunde....i odnosu iphone android je extra sve pregledno vidljivo moze da se poveca dosta vise nego na iphonu
5.kamera je super,mada kada je u pitanju video tu neradi kako treba recimo na primer kada zavrsis sa snjimanjem recimo klipa od 20 sek i kada pustis on se zbaguje na ctvrtoj ili petoj sekundi nadam se da ce to da poprave....
6.baterija mu dugo traje ja sam ga uzeo juce oko 3 sata stavio mu bateriju i tek sada mi je skinuo jednu crtu a koristim ga puno.....
To je za sada....
Pozz za sve koji imaju iphone
:P

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

mile500,

1. Nema vise aplikacija za Android nego za iPhone. Ima MNOGO vise za iPhone.
3. Subjektivno ali po tome bolji od iPhonea ne moze biti. A da. ni njega neces moci da koristis na -50. Kapacitvni ;)
4. Glupost. Nemoj nas ubedjivati da je bolji za pregled stranica od iPhonea ;)
5. Popravie novom verzijom firmwaera.

Da li si siguran da nisi koristio neku kopiju iPhonea? :D
iPhone 4.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

mile500 napisao:cezbab:
e sada zasto to pominjem jer bas tu je android pojeo za dorucak iphone SVE APLIKACIJE SU FREE koliko sam ja video a proso sam par hiljada ima sve sto iphone i vise.....
A kao nemas free aplikacije za iphone?Mogu da ti kazem da sam samo na jednom mestu nasao oko 5000 aplikacija koje su free.

mile500
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od mile500 »

fanny:
Ok uzamemo da sve aplikacije na tom sajtu rade predpostavljam znaci treba da se mantretiras da sedis pored kompa skidas aplikacije pa da ih instaliras na iphonu.......

Ovde lepo odes nadjes aplikaciju pritisnes install i zavrsio si pricu..... :)

A jel na tom sajtu ima komentar za svaku aplikaciju kod mene samo skrolujem i vidim sta misle o aplikaciji,a sta ti recimo skines neku aplikacu pa ti se nesvidi i obrises je pa se nerviras jer nikada neznas da li je ta aplikacija dobra ili ne.......

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

mile500, to si u pravu da je malo maltretiranje,ali ovako ti skida kredit ako nema u blizini Wifi.Samo jedno pitanje da li trosis kredit prilikom instaliranja aplikacija?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

mile500, ja ne znam sta su tebi uvalili da koristis kao iPhone, ali to nije bio iPhone sigurno :D Ne verujem da ti je bio toliko losh. ja jesam zakeralo, i svemu nadjem manu, i u stanju sam da nadjem dlaku u jajetu, ali da ti pises jedno, a cebzab drugo... ne ide...
Moracu da odem da isprobam na licu mesta, i da napishem svoje skromno misljenje.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

cebzab
Mobil fan
Mobil fan

Post od cebzab »

LesaZMN, nemoj me pogresno razumeti. UI mu je bolji, atraktivniji,lepsi, jednostavniji i praktichniji od symbian-a. Da li je bolji (stabilniji, sigurniji, brzi...itd.)sam operativni sistem, to ne znam. U svakom slucaju je 100 puta zanimljiviji i perspektivniji.
mile500, ne moze ni jedan smart phone da prismrdi iphone-u sto se aplikacija tiche. Imash nachin za iphone da skidash direktno sa njega i regularne i krekovane aplikacije, a mozes i sa kompa.
Lepo lezi samsung, ali u odnosu na htc, koji me je iskreno odushevio kako lezi u ruci, je dosta loshiji. A i oni tasteri na samsungu su mi nezgodniji za koriscenje u odnosu na htc.
Iskreno, bez obzira na sve moguce hardverske prednsti samsunga, kada bi htc imao na postojecu konfiguraciju samo josh 3.5 mm dzek za slushke, za njega bi se odma' opredelio.
Odziv neta je odlichan, zato sam napisao da mu wifi radi super. Chak i odziv displeja na dodir u okviru surfovanja je ok, ali drastichno loshiji nego na iphone-u. Znachi net je dobar, ali touch je !!!FAIL!!!(u odnosu na iphone). A, pogotovu je uzas odziv displeja na dodir na svemu ostalom(poruke, kalendar, onaj meni odozdo i skrolanje u njemu, skrolanje izmedju home screen-ova) !!!EPIC FAIL!!!. Opet da naglasim u odnosu na !!!iphone!!!, koji je OPSHTE PRIHVACEN kao kralji surfa i juzer interfejsa ima google da shljaka josh mnogo na optimizaciji operativnog sistema, ako hoce da prismrdi iphone-u

mile500
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od mile500 »

fanny:
ne dobio sam promociju 6 meseci interneta preko mobilnog za dz.... 5GB

miodrage:
Ni meni cezbab nije jasan.........
Sve ovo sto je nabrojajo cezbab da su mu mane meni nepije vodu jer ja imam fon i nista od toga sto on prica nisam primetio da neradi kako treba cak na dodir je ok odmah reaguje sve je ok..... :wacko:
to za tastaturu to ok svako ima svoj ukus.......
Jedino sto sam primetio pored kamere je blutooth koji nece da se poveze na druge telefone to nemogu da provalim zasto nece......
Sto se surfovanja tice android je bolji od iphona po meni.....
cezbab
ok postujem tvoje misljenje ako tako kazes ja to nisam primetio ali svako ima svoji ukus

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

mile500,
isto tako ti pricas neke bezvezve price koje nemaju veze sa mozgom i to smeta korisnicima iPhonea. kao sto sam vec rekao- SVAKOME je prvi utisak sa iPhoneom WOW. To tvoje 80% nije bilo iPhone :lol:
iPhone 4.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

"ne moze ni jedan smart phone da prismrdi iphone-u sto se aplikacija tiche" LOL nemojte to da pricate cuce neko pa ce da se smeje uostalom sta se tu gleda ? kako su graficki odradjenje ili sta ?.A sto se tice onog " iPhone je kralj surfa..." ni to necu da komentarisem.Jeste jedan od najboljih ali kralj ....

P.S. Marko_NS mislim da nemas pravo da ti nikom kazes da je neko "plitak" jer to prvo nije uredu sa tvoje strane.Ko si ti da ocenjujes neciji intelekt.Mozda se covek samo ne razume u telefone dovoljno da bi na drugaciji nacin opisao ili uporedio neke stvari.Zar nismo svi vde da nesto naucimo i jedni druge "posavetujemo" ??

Sto se tice iPhona mogu da se nadju neke mane koje su toliko izrazene da je to zalosno a sa druge strane mogu da se nadju neke prednosti koje ga cine onim sto jeste--iPhone 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

cebzab
Mobil fan
Mobil fan

Post od cebzab »

dimi89 napisao:"ne moze ni jedan smart phone da prismrdi iphone-u sto se aplikacija tiche" LOL nemojte to da pricate cuce neko pa ce da se smeje uostalom sta se tu gleda ? kako su graficki odradjenje ili sta ?.

A sto se tice onog " iPhone je kralj surfa..." ni to necu da komentarisem.Jeste jedan od najboljih ali kralj ....
Moze i tako, ali sam mislio na broj.

Za kralj sufra sam napisao velikim slovima, OPSHTE PRIHVACEN.
Koji su to telefoni, ako nije tajna?
Taman da pogledam ta chudovishta na youtube-u, da vidim na shta liche :blinky: :disgust: :chytry: :|

Odgovori