Nokia 5800 VS HTC Hero

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

A kako se pokazao HTC Dijamant 2 u odnosu na Heroja? Kolika je razlika u ceni izmedju ova dva modela (mislim na cene u oglasima)?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Meni je diamond 2 najlepši telefon poslednjih par godina, i uzeo bih ga da mogu da se naviknem na Win i resistive ekran, inače mislim da je dobar telefon.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

telep, predhodni post ti je stvarno bezveze da ne kazem nesto drugo. Omnia obicna se pokazala kao fenomenalan telefon kojem i dan danas ne mogu da pridju mnogi iz klase, slicno je isa i Nokia-om n82. Omnia HD je fenomenalan telefon i to nema sta. ja iskreno ne volim samsung telefone ali ova 2 su im po meni top modeli.
Kao sto je bestboy rekao prednosti HTC ne opravdavaju toliku razliku u ceni.
Poslednja izmena od jerkann u Ned, 28. Feb 2010. 03:05, izmenjeno 1 put ukupno.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Omnia hd jeste dobar telefon to nisam rekao ali ima ograničavajući faktor a to je symbian, inače ja imam drugačije mišljenje o prvoj omniji ali šta sada mišljenja se razlikuju. Inače se ovde govori o modelu Omnia 2. Jednostavno samsung kada izbaci model on zaboravi na njega i uopšte ih više nije briga, dok kod htc nije tako.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

telep, ogranicavajuci faktor symbian?
Vidim ja sad ce opet fora kao sto je bilo kad smo uporedjivali symbian i WM. tad je fora bila sertifikat, a sad hak za koji treba 2 minuta.

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

jerkann, Cigo hvali svoga konja, tipicna prica, jel?
Ne mogu da predjem preko nekih gluposti koje si rekao. [Izvinjavam se na izrazu, ali ne postoji drugi a da je prikladan situaciji].
Symbain je jednostavan? Jednostavniji za koriscenje od androida? Rezistivni ekran je bolji od kapacitivnog? Omnia telefon kome ne mogu da pridju telefoni iz klase?
iPhone 4.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

jerkann, Neće sada početi sertifikati jer ako pročitaš moje postove ja sam uvek govorio da prestanu sa tim sertifikatima da smaraju jer meni to nije problem. A inače symbian jeste ograničavajući faktor šta god ti mislio jer taj sistem je danas isti kao i pre 5 godina i nije pisan i osmišljen za touch telefone, dok je android pravljen da bi bio korišćen isključivo prstima i tu se takođe razlikuje od windowsa koji je isto budžen. Vidim sada svi govore krenulo je na bolje dobili ste kuvanje romova, izeš ti to, to ne može da se poredi sa kuvanjem romova na winu i androidu gde se sistem izmeni totalno a ne samo ubaci par patcheva i efekata.
Poslednja izmena od telep u Ned, 28. Feb 2010. 02:41, izmenjeno 1 put ukupno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Marko_NS, prvo nije ta prica.
Novi symbian je veoma jednostavan, ali posto nisi ima kontak sa njim ne znas o cemu pricam
Nisam rekoa da je rezistenti ekran bolji, nego da meni vise odgovara
Naravno da Omniji niko iz klase ne moze da pridje. pa uporedi samo sta se dobija za te pare pa onda pisi post.
telep-naravno da nije kao pre 5 godina, mozda lice ali tu prestaje svaka slicnost.
kazi mi neki netouch telefon koji koristi 9.4 verziju OS-a?

telep
Expert
Expert

Post od telep »

A verzija 9.4 se razlikuje od prethodnih verzija po čemu. Koristim symbian već godinama i stvarno od 6630 pa do danas ja nisam primetio neku razliku osim nekih minimalnih izmena. Koliko znam jedina razlika 9-ke od 8-ce je po sertifikatima, ostale razlike ako i postoje za krajnje korisnike nisu bitne (jer nisu primetne), šta nekoga briga šta su oni izmenili u kodu.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

Pimpdude, ja bih Hero u svakom slucaju.Cula sam pohvale i za Nokiu 5800,ali za Hero daleko vise.Naravno obavezno gledaj preko oglasa da kupis,da ustedis koji euro,a mob ti je jos uvek u garanciji ;)

Deni Litrić
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 25. Feb 2010. 22:03

Post od Deni Litrić »

Hero bez dileme. A Android me odusevio skroz :o , a ima dosta aplikacija za njega. Da ne spominjem izradu telefona. 8)
Samsung Monte, Nokia N86 8MP, SE K800.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Uh,poredite dva neporediva telefona.HTC Hero kosta vise ali i vredi vise,od same izrade,preko novog OS-a,boljeg ekrana,dizajna (dobro to je subjektivno),jednostavno on je visa klasa za 5800.
Kao sto sam vec negde ranije napisao HTC Hero je jedan od najboljih modela koj je u skorije vreme izasao na trziste.

jerkann, Shvatam ja da ti volis 5800 ali ipak ponekad osecanja moras ostaviti po strani i biti malo objektivniji ako hoces vec da pomognes nekome u izboru pravog modela za njegove potrebe. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Wicker Man, ja 5800 ne volim, volim n97 npr ili SE Satio ali nemam para da ih kupim tj. imam ali rekao sam nema vise telefona preko 200 eura jer kad se pogleda realno sve ostalo je preterivanje u zemlji u kojoj zivimo. Ja sam samo lepo rekao da za tu razliku u ceni telefon mora da pruzi vise.
telep, ako mislis da je razlika samo u sertifikatu onda ne mogu da o tome raspravljam s tobom jer nisi objektivan ni malo. Ne kazem da ja jesam, ali sam realniji povodom toga.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Pa ajde navedi šta si dobio novo na v3 symbianu u odnosu na stari. Šta mene kao kupca briga šta su oni menjali ispod haube kada taj sistem izgleda isto, radi isto kao i prethodni (dobro sa novim hardverom došlo je i do poboljšanja u brzini), i još su ga za prosečne korisnike (kojih je mnogo) upropastili sa sertifikatima. Ja i dalje imam 4 symbian telefona koje koristim ali jednostavno njega je pregazilo vreme.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Da razbijem tenziju. Hero je po meni bolji i vredi tih 150 evra vise. Znam da ti nije toliko bitna kamera, ali pogledaj slike koje je kacio Tehno Maniac u temi "Slike sa mobilnih telefona" pa to uporedi sa 5800. Jos jedan plus za Htc, sve ide na ruku Heroju sem cene :) . Ali apsolutno sve.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

telep, ne pada mi napamet to da radim, ako sam nisi provalio onda jbg, ne mogu da ti pomognem ja. Mislim da je krajnje glupo spominjati vise sertifikate, posebno sada kad se pojavljuju kuvani softveri koji su automatski hakovani, a i sama procedura je veoma jednostavna (mislim na hakovanje). osim hardverskih pojacanja, najvaznija stvar kod novijih modela je optimizacija samog symbiana pocevsi od verzije 9.2. Samim tim sa slabijim hardverom telefon radi mnogo brze.
antec, tvoje misljenje, koje ja svakako postujem iako se ne slazem s njim.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Pošto je ovo sada već smešno ja ću navesti prednosti heroa pa ko ne misli da ove razlike vrede te pare onda neka kupi neki drugi model i ćao.
Prednosti Heroa: capacitive ekran, brži procesor, više rama, bolja kamera, kvalitetnija izrada, bolji OS, bolja budućnost samog OS-a (izlazi 2.1 za njega), kvalitetnije aplikacije.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

markog
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 18:45

Post od markog »

Jeste Hero dosta bolji, samo njegova cena je diskutabilna. Nije bolji od 5800 onoliko koliko kosta. Samo ako pare nisu problem onda glasam za Hero.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Idite kupite N97 njegova cena nije diskutabilna i on opravdava uloženo :lol: , Hero i 5800 nisu ista klasa i cena im nije ista, Hero je u klasi N97 iako je i od njega bolji koliko je jeftiniji. Kada probate Android na Herou i kada probate buđavi symbian shvatićete da nije sve u megaherzima i gigabajtima (ovo kažem pošto će sada da se jave ovi što gledaju na telefone kao na kola pa nabrajaju specifikacije), jednostavno Nokia nema telefon koji je danas bolji i upotrebljiviji od Hero (jedino N900 što je diskutabilno zbog OS-a koji skoro pa i da nema aplikacija). Danas software prodaje telefone i to izdvaja krš od kvaliteta.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

telep napisao: Danas software prodaje telefone i to izdvaja krš od kvaliteta.
Pa ne jos uvek, ali ima pomaka.Tacnije,izbor OS-a predstavlja sve vise znacajnu cinjenicu u izboru novog modela i moze dosta da znaci.Na prvom mestu ja bih jos uvek stavio kvalitet izrade uredjaja i koristene materijale u izradi.Softver se moze i updejtovati i srediti sa novim verzijama, ali kad je hardver los tu nema pomoci.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Zaključana tema