trilema: nokia n97 mini vs. samsung wave vs. Iphone4

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

mrkixxx napisao:zato se kao fokusiram na kameru i wifi, jer mi je omiljeni sport leskarenje i surfovanje preko moba.
zato mi je bitno da mogu brzo i efikasno da kuckam mailove
Pogledaj Motorolu Milestone, a trebalo bi da je ima u Telenoru. Pre nekih 10-tak dana mi je teta u poslovnici da cekaju novu turu Mileta, pa mozes nesto iskombinovati ako ti cena odgovara.

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Ja sam kupovao telefon u julu i od tada nemaju Milestone u Telenoru.. upravo zato sam odustao od njega, i kupio hd2... A rekli su da dolazi za 10ak dana...
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

mrkixxx, a sto te "fata" panika od WinMoba? Izuzetno je jednostavanz a koriscenje (potrebno je da znas elementarne stvari na kompu). Neces odmah krenuti da hakujes sistem :P
E sad, citajuci kakve su ljudi probleme imali sa HD2, i sa Desire-om.... I mene bi bio strah, ali od ostvarivanja mojih prava koja su mi garancijom zagarantovana (ala sam ga slozio).
Ti i Wicker Man, pojma nemate sta znachi iskomplikovati zivot, to potpisujem. Ti se tek kratko vreme premisljas oko telefona, ja umem i po 6 meseci (toliko sam se razmisljao oko E61). Oko kompa umem i po godinu dana da razmisljam, gledam sta je izaslo novo, cemu je pala cena, i tako, strpljivo i polako. Ja bas nista ne radim navrat-nanos.
A vreme uvek mozes da odvojis za sebe uvece kad dete zaspi... zeni kazi da te 10-ak dana ostavi na miru. U slucaju da imas problem da dete nece da spava nocu, nego to radi danju - resenje ej vrlo prosto - ne daj detetu da pajki tokom dana, i uvece ce da zaspi kao mali andjeo - deprivacija sna se koristi inache i kod odraslih za vracanje u normalan bioritam (oni koji zamene dan za noc kao recimo svojevremeno potpisnik ovih redova).
Ali, ako nista drugo, razumem te, slatke su to muke :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Potpisujem ovo sto napisa miodrage,jedino se ja malo manje razumem u telefone od njega
imao sam N82 a posle 2 godine resih da ga promenim,auu majko mila gde naci takvu zver
A zeleo sam da promenim nokiu dosadila brate a i nista novo kod nje,znaci sanjao sam modele telefona(ziva istina)sve mi se pobrkalo i android i wm i bada os u jednom trenutku pomislih da odustanem od kupovine (nije mi bilo dobro)
Pitam drugara koji nema veze sa telefonima (bitno mu kuca poruke i razgovara i 3310 mu odlican)sta bi on uzeo
Kaze on meni znajuci me kakav sam "ma kupi onaj brada android,(crni on veze nema da je spojio dva os-a u jedan,cak i jedan os nazvao pogresno ) cuo sam da je nov imaces sa cime da se zamaras"
I tako ,zavrsih ja sa Wave u rukama
I mogu vam reci ocaran sam telefonom,to mi se jos jedino dogodilo kada sam kupio 3310 i pljunuo brdo para za njega u to vreme
znaci moj glas ide za samsung Wave
uf nadam se da vas ne smorih ,sebe malo jesam :)
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

miodrage, vata me panika jer kad procitas temu o hd2 vidis da mora da se u startu kuva rom da bi optimalizovao sve sisteme, sprecio grejanje uredjaja i produzio trajanje baterije. znaci u startu garancija - cao!
a ondak krece sex: trazi app za wi fi, za bluetooth, za video player, za sve i svasta i sl.
listaj teme na forumima i sl.
znam sebe, to znaci provodjenje dana i noci ispred monitora , sve dok ne napravim i sredim sve onako kako sam zamislio. a tu nastaje problem. :D

elem, danas sam u telenoru 30tak min cackao wave.
utisci su uglavno pozitivni.
kvalitet ekrana dominira. boje kod super amoleda su stavrno kao na filmu.

preciznost je vrhunska i pri rukovanju nema omaske!
kod pisanja poruka se vec javlja problem jer su virtuelni tasteri dosta sitni, a nikako nisam uspeo da promenim qwerty u alfa numerik!
utisak mi kvari jedino to sto mi uopste ne lici na smart fon. mnogo je jednostavan za upotrebu.
skroz sam ga provalio za 30tak min.
nista nije komplikovano i veoma je intuitivan interfejs i OS.

generalno mi se fon svidja, samo me plasi kucanje mailova i postova preko TS-a! :dry:

hteo sam da malo prckam i hd2, ali gle cuda, TS je bio u kvaru i nije mogao da se otkljuca! :unsure:

da li je to neki znak ili ... :lol: :uhuh:

malo vas smorih :P

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa ne znam, ali za mene je prckanje po uredjaju najzanimljivije. Svaki dan neka nova aplikacija, neko novo podesavanje... Eto, posle skoro 2 godine, ja se jednako odusevljavam iPhonetom kao prvih par sati. Iskreno, secam se da sam sebe na jedvite jade naterao da idem na spavanje oko 3 nocu kad sam ga dobio (a sutradan kad sam ustao u 7 mislio sam da se nebo rushi).

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

mrkixxx, znaci pola stvari koje si rekao za hd2 nisu tacne :D :P ... ne treba ti kuvanje romova za sve sisteme ( ja imam oficijelni rom i mogu da koristim i android i wm bez problema).. nema grejanja... baterija traje solidno..
aplikacije za wifi, bt, video player se resavaju 1 najkorisnijom aplikacijom za hd2..

pisanje poruka, doduse malo zeznutije u profil modu.. u landscape-u, pisanje leti.. znaci ja kucam bez problema brzo uz jako mali procnat gresaka.. ( to zavisi i od korisnika i vestine :) )

ui mozes da podesis kako ti srce zeli... ja imam instaliran android koji radi perfektno ali koristim ipak wm, vise mi se svidja (ubice me neko zbog ove izjave)..
ja bi ti savetovao hd2 da kupis od svih ovih telefona...
jedino ako kupujes u telenoru, moras DETALJNO da ga pregledas i isprckas da vidis da li je ispravan (ja sam kupio u telenoru i sve radi bez problema, pu pu :) )
ako zelis da pitas nesto jos za hd2, samo izvoli , odgovoricu ti bez problema :)
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 26. Mar 2010. 22:50

Post od nemanjale »

ja sam probao u radnjama (telenor,vip,mts) HD2,Desire i S9000 i da vam kazem ubedljivo me najvise privlaci HD2 jer i najbolje radi iako je WM. Bas me razocarao Desire jer mi nekako ne ide glatko kroz MENI kao HD2, inace koristim iPhone 3G i S9000 me uopste ne privlaci verovatno zato sto je radjen na principu iphone.

Tako da ce moj buduci tel najverovatnije biti HD2 :D ali cuvacu i iphone naravno :)
Nije konacna odluka ali najverovatnije.....nisam probao X10 samo
SGS2, iPhone 4 32GB

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

nemanjale, wave se izuzetno brzo krece kroz app i meni.
probao sam sa puno ukljucenih app i nije bilo bilo kakvog usporenja.

hd2 je na zalost bio neispravan.

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 26. Mar 2010. 22:50

Post od nemanjale »

mrkixxx @ a jesi probao mozda SE X10, i ja cu uskoro kupiti neki fon i probao sam razne ali x10 nisam naso nigde da probam....ako si ga probao napisi neke utiske..pozz

i probaj hd2 obavezno kad ga budu popravili :lol: ja sam se odusevio njime
SGS2, iPhone 4 32GB

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

miodrage napisao:a umem i po 6 meseci (toliko sam se razmisljao oko E61). Oko kompa umem i po godinu dana da razmisljam, gledam sta je izaslo novo, cemu je pala cena, i tako, strpljivo i polako. Ja bas nista ne radim navrat-nanos.
Trebao si da vidis mene kada sam kupovao klimu,pih ludilo...
Sto je najgore trziste ogromno (nisam mogao ni da predpostavim u pm) svi kao nesto ih prave, a u stvari samo menjaju imena al' opet ima razlike.
Sad sam trenutno u fazi kupovine kompa i 'ocu da se ubijem.
Od januara ga kupujem i jos nista sve se ceka,bolje,pojeftinjenje,akcije itd.
Muka mi je. :wacko:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

kvaka33 napisao:Pitam drugara koji nema veze sa telefonima (bitno mu kuca poruke i razgovara i 3310 mu odlican)sta bi on uzeo
Kaze on meni znajuci me kakav sam "ma kupi onaj brada android,(crni on veze nema da je spojio dva os-a u jedan,cak i jedan os nazvao pogresno ) cuo sam da je nov imaces sa cime da se zamaras"
kvaka33, druze, lik si (a pogotovo tvoj drugar), zamalo se nisam zadavio kikirikijem kad sam procitao ovo :D :D

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Green napisao: zamalo se nisam zadavio kikirikijem kad sam procitao ovo :D :D
Zamisli koja bi bruka bila da te "ubio" kikiriki? :lol: ;)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Wicker Man, uf brate, pusti, nemoj me da to zamisljam... :D

Posle uspesno obavljenog "ubistva" nikad vise ne bih okusio prokleti kikiriki :lol: :D

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

drugari, rasplet je na pomolu.

naime, odluka je uglavnom pala na HD2. cackao sam ga u telenoru i utisci su vishe nego odlicni.
impresivan je displej i UI je skroz intuitivan za koriscenje.
full office paket, pdf (zgodno za knjige u tom formatu) i jos milion grugih zezalica.
plus pokretanje froyo 2,2 sa hd2 je extra mogucnost.

jos malo me kopka BADA wave jer ima extra super amoled i dobru kameru.
da li to moze da parira upeglnom WM i 4,3' displeju?

moram vrlo brzo da odlucim pa bih jos jednom da cujem vashe misljenje.

sta bi ste vi izabrali?

pozdrav i hvala!

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

HD2 bez razmisljanja :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

HD2 je odlican phone,samo posle svih onih prica koje se provlace o kojekakvim kvarovima koji se desavaju iskreno pomalo bi me bilo strah ga uzeti bez dooobre provere pre kupovine,tako da pre nego istreses kes/potpises ugovor dobro ga pretresi.
Sto se tice knjiga to zaboravi,premalo je to za bilo sta duze od 2 stranice.
Ja imam vecu kolekciju e-knjiga koje cekaju da se procitaju i stalno merkam ove e-citace tipa kindle,sony itd. tako da sam definitivno odlucio da je to urdjaj pod "must have".
Ako i ti imas potrebu za vecom kolicinom e-knjiga jedini i prihvatljivi izbor uz tako ne veliku cenu su vec navedeni citaci ili slicno.Sve ostalo je bezvredno.

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

mrkixxx, ako budes kupovao telefon u Telenoru, moras, ali moras da uradis detaljan pregled telefona.. Znaci, lepo ubaci svoju karticu i kreni.. Pregledaj displej za mrtve pixele.. Pozovi nekoga i pricaj sa njim, pa uapli spikerfon pa pricaj .. Upali wifi vidi dal radi.. Upali bluetooth.. Pokreni par stvari da radi istovremeno.. Posalji poruku.. Sve sto mozes da uradis uradi da bi video da nije neki feler.. Ja sam imao ogromnu srecu da dobijem telefon koji nema ni jednu manu ( pu pu da ne ureknem :) )

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

drugari, izgleda da je hd2 nestao u telenoru.
bas kad sam pred kupovinom. :blinky:

da li da se odlucujem za desire? sad mu je jos i cena bolja za moj paket.

hvala

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Odlucuj se i ne beri brigu. Osim onoga sto ti je Layne_Staley, rekao, da otvoris cetvore ochi, da ga dooooooooooobbbrrrrrrroooooooooooooo ispregledas, i kad si se uverio da i pored sveg mucenja mu nista ne fali, onda ga tek uzimas, i to iskljuchivo primerak koji si drzao u ruci.

Odgovori