Galaxy S vs Iphone 4 vs Nokia N8/E7 vs HTC Desire HD

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Anakin89
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 30. Mar 2011. 21:20

Post od Anakin89 »

Ok, vidim da nekako vecina vuce na iphone, nisam imao prilike da ga koristim, da li je izdrzljiv, nece se raspasti pri padu i tako to, kad kazem pad, mislim sa visine od oko 1 m (nisam neka seprtlja al moze da mi se desi da padne) ? :) Ne mogu da verujem, al ste ocrnili HDH?! Nista, od njega odustajem. Zar ne mislite da je iphon4 preterano skup, mozda on jeste po performansama bolji od drugih, a da li je zaista TOLIKO bolji ? Trenutno se dvoumim izmedju Nokie i iPhona 4, meni u sustini bitna zanimacija na fonu, tipa igrice, filmovi, muzika jer putujem svaki dan i onda mi treba neka zanimacija dok putujem (zbog toga sam se najvise i zalepio za HDH) :)

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

ako su ti bitne igrice filmovi i muzika onda definitivno iphone, po meni je on najbolji uredjaj sto se tice multimedije, igrice odlicno izgledaju na njemu a ima ih gomila, iphone po meni najbolji telefon za muziku. Nokiu ne bih ni uzimao u obzir jedino sto taj telefon ima je kamera i nista vise.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

lesa0208, da li si ti dolazio u kontakt sa N8 kad dovodis u pitanje multimedijalne mogucnosti tog telefona? Kamera jeste vjerovatno najjaci adut tog telefona, ali isto tako moze se pohvaliti odlicnim HD igricama kojih ima dosta i sve su izuzetnog kvaliteta grafike, zvuk je isto sasvim dobar na slusalicama, filmove cita skoro sve popularnije formate i automatski ucitava titlove na divx-u tako da ne vidim zbog cega je to toliko iphone bolji pa da vrijedi duplo vise para nego N8? Pozdrav

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

jesam dolazio sam i generalno me nije nista odusevila, i HD igre koje sam igrao na njoj bile su samo bitni naslovi gameloft-a, dok za iphone imas gomilu drugih naslova koji su jako zanimljivi. Poslusao sam malo muzike sa svojim skullcandy slusalicama koje imam i bolji mi je bio zvuk na iphonu nego na nokiji.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Anakin89, posto si rekao da putujes svaki dan ja bih glas dao za IP4.I ja isto putujem svaki dan i bitno mi je da imam uredjaj preko koga mogu da se zezam sa filmovina i internetom i moj HD2 je extra ali baterija uz non stop drndanje traje pola dana. :/ DHD ima isti kapacitet baterije kao HD2 a vidis da kazu da traje krace.N8 nisam imao prilike da koristim ali vidis da kazu da da iako ima malo slabiji kapacitet traje prilicno dugo uz dosta koriscenja.Iiako su HD igre super koliko sam mogao da vidim opet niko nema bolje igrice od iOS-a i to ne moze niko da porekne. Sto se tice muzike,meni jedini ko moze da stoji uz IP je N91. o.O Ne znam zasto,ali stvarno je steta sto Nokia nije izbacila neku vrstu naslednika za takav telefon. :smutny:
Nokia Lumia 1520

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Adams, N91 to mi je bila najbolja i omiljena nokija! Steta sto nokija nije napravila naslednika :-(
Ubacio sam nov ROM u DHD-a (leedroid) i sad mi duze drzi baterija ali ne moze da izdrzi mnogo vise od jednog dana.
and justice for all...

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Dream Weaver, ako sam dovoljno informisan, uz neke romove + battfixs realno je do nekih 25% produžiti trajanje. Najveća "boljka" DHDa.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

N91 ima mnogo bolji zvuk od iPhone-a (bilo kog) ali ujedno i bilo kog telefona inače.

DHD troši malo više od HD2 ali meni HD2 troši 10%/sat sa konstantno upaljenim ekranom i WiFijem (GPS dodatno ubija). Za HD2 može da se nađe na e-bay-u baterija sa leđima koja je duplo deblja od originalne ali ima 2500mAh.

Svaka čast ostalima ali na iOSu je ipak dosta veći izbor igrica i izgledaju savršeno.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

gargamel4, video sam onu povecanu bateriju ali posto imam veoma malo sake(srednji prst duzine 8 cm :dry: ) mislim da bih imao velikih problema da drzim telefon u jednoj ruci,pa cak ih imam i sad kad recimo treba da kucam sms jednom rukom.

Pa da,sto se tice dela sa igricama Apple tu ima i kvalitet i kvantitet.
Kakva li ce da bude SE XPERIA PLAY,ona igracka konzola na izvlacenje sigurno ce dati prenost i osloboditi ekran ali sad je pitanje kako ce da prodaju igre za nju i koliko ce da odcepe cenu. :shock:
Nokia Lumia 1520

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

miodrage, nista konkretno i sve. Stvarno mi se ne svidja kako je sve osmisljeno, pocevsi od podesavanja pa do izgleda menija. Kakve crne igrice u telefonu imam instalirano samo Sudoku sah i tako vec 2-3 godine. Ne mogu da kazem to konkretno zato sto je celokupan utisak negativan (sto se tice samog iOS-a).
I da primio sam ja sve vakcine pa mozes da bockas do mile volje :lol: :lol: :lol: :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

jerkann, znaci da se si se udubio u iOS ukupno 3 sec, i rekao - au, meni se ovo ne svidja. Vrlo objektivno nema sta. Ako ne izgleda kao Symbian, nije dobro. Da si rekao nesto konkretno, tipa Bluetooth precica je nelogicno namestena, ili puno treba da se dodje do WiFi-a, ili tako nesto, pa ajde da diskutujemo koliko klikova treba na Symbianu, i da uporedjujemo.
Ti kazes - ne svidja mi se. Ok je i to, imas pravo na licni stav, ali onda gledas da i drugi imaju isto tako licni stav, a moj licni stav je da je iOS fenomenalan, a uopste mi se ne svidja Symbian, a Android mi nije los ali mi se ne svidja toliko koliko iOS.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

jerkann, miodrage, smorili ste obojica, ponasate se kao da imate 12 godina i svadjate se koji ima vecu pisu. da sam admin pobrisao bih vam sve slicne postove momentalno
::luv phonez::

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

djoxie, Hahahahaha :lol: :lol: :lol: kakav komentar :D :D :D
No, udaljili smo se od teme, poenta je sledeća Anakin89 je rekao da mu je jako bitna baterija, tu odmah odpada DHD jer zaista to mu je velika boljak.iP4,`ajde da kažem da ima bolje gaming preformanse u smislu većeg broja igrica dobrog kavaliteta u odnosu na symbian^3, ali cena iP4 kod nas je bezobrazno visoka, skoro je duplo skuplji od N8. Na kraju krajeva, kada se saberu sve mane i prednosti svih pomenutih modela, najlogičniji izbor je N8.

Anakin89
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 30. Mar 2011. 21:20

Post od Anakin89 »

djoxie, cena iP4 kod nas je bezobrazno visoka, skoro je duplo skuplji od N8. Na kraju krajeva, kada se saberu sve mane i prednosti svih pomenutih modela, najlogičniji izbor je N8.
Tako sam i mislio :) a sta je sa Nokiom E7 nju jos niko nije spomenuo, nije vredna pomena ili... ?

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Anakin89, Naravno da je vredna pomena, ali tom modelu je cena još uvek dosta visoka.E7 i N8 su identični telefoni, E7 ima hardversku qwerty tastaturu i to mu je glavna prednost u odnosu na N8, doduše ima i malo veći ekran.Međutim, po meni, sa e7 nokija je napravila veliku glupost ugradivši kameru sa EDOF tehnologijom tj. sa fiksiranim fokusom.Sami time dobija se kamera relativne upotrebljivosti na telefonu koji košta oko 550E
Znači, ako ti nije baš, ali baš potrebna hardverska tastatura, moja preporuka ide definitivno za N8.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

znemanja, ja se slazem da je cena iPhone4 KOD NAS bezobrazno visoka, ali u Becu ima da se nadje za cca 500 i neki evro, NOV! A Bec nije na kraju sveta, nego par sati kolima, jer nas ne njakaju vise na granici. Inace gledam preko oglasa, moze da se nadje iPhone4 za slicnu cenu, nov neotpakovan, SIMFree (meni izuzetno bitno) - kupac prvi otvara vakuum pakovanje.
Ja ostajem pri svome da bih Nokiu zaobisao u sirokom luku i da je ne bih takao ni govnjivom motkom, a sto se tice Galaxy S... ako su pare presudne, isao bih na njega!
Ili sacekati jos koji mesec, jer izlazi Galaxy S II, jedino se bojim da ce kod nas da kosta 1500€
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

miodrage, Ok, u Beču, ali, npr. meni ne pada na pamet da idem u drugu državu da bih kupio telefon.Ok, ima novih preko oglasa, ali zašto rizikovati kada može u Beogradu da kupi nov N8 sa dve godine garancije za tačno 396E.
Pritom N8 je, po meni, trenutno najbolji telefon koji postoji na tržištu.Da ne pominjem da iOS ne bih korstio ni da mi plate, a kada bih bio osuđen da koristim očajni iOS radije bih izabrao 3310.Jednostavno N8 predstavlja savršen balans svih karakteristika koje su trenutno aktuelne u svetu mobilne telefonije, sa trenutno savršenom cenom u odnosu na ono što nudi.
Poslednja izmena od znemanja u Ned, 03. Apr 2011. 12:29, izmenjeno 1 put ukupno.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

miodrage, sreća sva pa auto ide na vodu :D i ne plaća se putarina i takve gluposti. :D Šalu na stranu, na tih 500 za telefon može hladno dodati jos 200 evra samo za troškove puta i goriva. Doduše to je dobra opcija ako se ide iz nekog konkretnog razloga u inostranstvo ali samo radi telefona i pogotovo jednog ne isplati se nikako. :) Jedino tako opcija preko oglasa je realnija za razmotriti, naravno ako se nađe za tu cijenu...

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

znemanja napisao:miodrage, može u Beogradu da kupi nov N8 sa dve godine garancije za tačno 396E.
Ja vidim da je N8 legalno sa dve godine garancije 57000 dinara.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

miodrage, Na oglasima nude nove IP4 i za 450e ali sa nekim 4.2.1fw i zakljucani.E sad ne pratim toliko iDesavanja pa ne znam kako sad funkiconise unlock i jb na ovim novijim verzijama?Kako se koriste takvi modeli kod nas ili samo nude da ih prodaju pa posle kupci da cekaju unlock? :)
Nokia Lumia 1520

Odgovori