HTC Desire ili Nokia N8

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Aj kad vec offtopikujete... sad mi je zapalo za oko da ne samo da su sa novim symbianom rip off- ovali android, vec su i od Linux Mint-a cornuli fazon da verzijama dodeljuju zenska imena... c c c

A sto se tice teme podrzavam kolegu nokia hejtera. x)
Poslednja izmena od sugarcoated_ass u Sub, 31. Dec 2011. 04:16, izmenjeno 1 put ukupno.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Slika
miodrage napisao:Symbian vs. Android - pa trka yuga i ferraria.
Suludo je otvarati ovakve vise teme
Slika

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Hvala vam svima na iscrpnim odgovorima.Pocinje da mi se razvedrava cela situacija i moram da priznam da je sve u korist desire-a,mada i dalje po malo imam zelju za N8.Navika je nesto sto me vuce,ali me odbija sto je manji ekran ,a ja sam vec navikao na 3.7'',a uz to volim sto vece ekrane.Tacno je da je mozda najbolji predlog da pronadjem nekog ko ima n8 i da se par dana poigram njime pa da onda odlucim
Note IV N9100 dual

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

toda81, Tačno tako, mišljenja na ovom forumu nisu objektivna već subjektivna.Ja, sada kao ljubitelj symbiana, trebalo bi da ti predložim da pređeš na N8, ali to bi bilo samo moje mišljenje koje je bazirano na mojjim očekivanjima od jednog telefona.Uvek, ali zaista uvek treba isprobati ono što kupuješ, ako imaš mogućnost probaj na nekoliko dana n8 i vidi da li ti odgovara, ako misliš da je to ono što tebi treba onda kupi. Besmisleno je svaku moguću temu u podforumu proređenje modela pretvarati u rat symban & android & iOS. Ne odgovara svima isti OS, ako si već nekeo vreme koristio android onda znaš sve njegove mane i vrline, korišćenjem N8 moćićeš da napraviš komparaciju, pa ako ti odgovara onda ostaneš na n8, ako ne, uvek možeš da se vratiš na android.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

znemanja, pokusacu da pronadjem n8,ali za sada ne znam nikoga iz moje okoline ko ima taj tel.Meni se iskreno svidja i android,a i symbian,ali na zalost ne mogu da imam oba tel,a jedan mogu :)
Note IV N9100 dual

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

toda81 odakle si? evo ja bih ti dao na 2-3 dana n8 da provozas. ja sam u ns, pa ako odgovara, javi se na pp
::luv phonez::

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

djoxie, malo je tako dobrih,u stvari previse dobrih ljudi kao sto si ti.Hvala ti puno sto zelis da mi pomognes.Daleko smo na zalost,ja sam iz Pozarevca od skoro,mada mi je Jagodina i dalje u srcu,ali je posao najbitniji
Note IV N9100 dual

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

toda81, koristim N8 i baš ga volim i što se tiče kvaliteta izrade i kamere odličan je ali je symbian zaista zastareo (u odnosu na android), ne kažem da je loš i da nije nizašta ali u poredjenju sa androidom (i iOS-om) izgleda zastarelo. Na mojoj N8 imam Bellu ali i dalje ne može da parira androidu.
and justice for all...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Dream Weaver, po ovome sto kazes ipak nije pametno da menjam desire za n8.Desire je pravljen kao igracka za malu decu,ali u to vreme kada sam ga kupio je bila preskupa igracka da bi je htc ovako lose odradio kada je u pitanju pakovanje,a sto se tice rada i funkcionalnosti i kvaliteta ekrana tu sam prezadovoljan.Voleo bih da imam tel sa tako dobrom kamerom i videom i kvalitetom izrade kao sto je n8,ali sve vise mislim da bih pogresio kada bih ga menjao jer sam gledao puno klipova na youtube sa n8 i mislim da ga tesko mogu porediti sa desire-om
Note IV N9100 dual

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

toda81, N8 je bolji o dizajera što se tiče kvaliteta izrade i kamere (+ FM transimiter koji je gotivna strvar ako nemaš cd koji može da pušta mp3 a putuješ 12h :) ) ali što se tiče OS tu je dizajer mnogo bolji jer je Android zaista bolji od Simbijana.

Ja moj N8 maltene samo koristim kao telefon i kao ruter da bih pustio data za Acer tablet dok sve stvari za koje bih koristio na smart telefon koristim android (tablet).
and justice for all...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Dream Weaver, ipak je najbolje da zadrzim deire.Vidim da su i po pitanju baterije isti,tj imaju slabu autonomiju.
Note IV N9100 dual

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

po pitanju baterije uopste nisu isti, n8 sa belle pruza cela 3 dana drndanja pod kojim bi ti desire crko do kraja prvog dana.
::luv phonez::

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Kolega mi je rekao da njegov n8 kada se puno koristi ne moze da izgura ni dan,mada mozda on nema belle OS.Ja sam vec pisao da desire nema sanse da izgura dan,ma koji dan,par sati ako se forsira netom i wifi-em.
Note IV N9100 dual

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

djoxie, ubacio sam Belle na moju N8 i baterija mi jedva izgura dva dana, mog prosecnog koriscenja a ako ga korristim tj. maltretiram kako umem ne moze ni jedan dan.

Mozda moja N8 ima losu bateriju ili je nisam formirao kako treba :P
and justice for all...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Definitivno sve zavisi od koriscenja.Jedino bi poredjenje bilo ok da jedan covek na isti nacin testira oba telefona posto oba imaju isti OS pa da se tek posle toga izvode odredjeni zakljucci.Npr ja sam mogao bilo koji symbian da dovedem do momenta da se ugasi za 6-7h,a najduze je migla da izdrzi nokia n72 koja je mogla oko 11-12h mog izivljavanja da izdrzi
Note IV N9100 dual

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Evo ja da kazem nesto oko izrade N8 na delu. Sad u toku Novogodisnje noci,posto je jel te bilo mnogo ludo i nezaboravno drugar cesto vadio...telefon da slika i u jednom momentu kad ga je izvadio iz futrole gurne ga neko sa ledja i on ga ispusti i padne na barski sto,odbije se,on pokusa da ga uhvati pa napravi jos vecu stetu tako sto ga preusmeri dole pa padne prvo na onu sipku dole od stola pa se odbije pa pravo na pod u razbijeno staklo i blato. :smutny: :D I podigne ga on a po kameri i blicu sve mokro onako crno ko zna sta se dole mesalo,i on ga obrise lepo i slika i ono sve normalno i sutra mi pokazuje na ledjima samo 3 male neke ogrebotinice jedva vidljive i to samo na dobrom svetlu. Bas sam se odusevio,kad sam video kolko je stakla dole mislio sam da ce skroz da se izgrebe a nema ga ni dve nedelje. :) Tako da sam mu preporucio kolko god ruzno da izgleda kupi onu futrolu iz koje se ne vadi telefon a ima otvore za sve sto treba.... :)
Nokia Lumia 1520

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Nisam ni sumnjao da je tel kao stena.Da je moj desire tako ispao ostali bi mu samo dugmici,a mozda bi i onaj prsten za otkljucavanje lebdeo kao andjeo u vazduhu :)
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

toda81, nije Desire toliko osetljiv kako ti se čini...:) I meni je moj ispadao i nosila sam ga godinu i po dana bez ikakve futrole i samo je od jednog groznog udara imao rez kod mesta gde se ubacuje USB...:) Kad sam ga prodavala čevek se oduševio koliko je telefon bio očuvan...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

Adams, ispade da je N8 otporan i na udarce (skoro) :)
Baš mio je drago zbog toga :)

toda81, kao što sam ti i napisao u pp, sve sem OS-a mi se dopada na N8, dobro i ekran bi mogao da bude 4 inča :lol: :lol:

Lično nikad nisam nešto voleo android ali je stvarno medju najboljim i mnogo bolji od simbijana (da se ne naljute ljubitelji simbijana).

Po meni jedino kombinacija nekog android telefona i N8 bi ibla prihvatljiva ali je to malo skuplja zabava, mada imaš da pazariš za 150e solidan android telefon :wink:
and justice for all...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ninolina, znaci da ipak nije ni desire previse osetljiv.Meni deluje jako krhko.Moj je od samog pocetka u podebeloj koznoj futroli tako da ako ga budem prodavao taj sto ga bude kupio nece moci da ga razlikuje od novog telefona.Ja preterujem sa cuvanjem telefona.Iskreno,samo da je i ekran na n8 bar 3.7 ili veci kupio bih ga odmah jer volim velike ekrane.Video sam da ima jos neka nokia slicna n8,ali ima slabiju kameru i ima hardwersku tastaturu koja se izvalci sa strane,a ja to ne volim,a cini mi se da je ekran na toj nokii 4 inca.
Dream Weaver, samo da n8 ima veci ekran bilo bi super
Note IV N9100 dual

Odgovori