Telefon do 400 evra

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Re: Telefon do 400 evra

Post od El Laki »

Slazem se. Od kako sam video G Pro 2 (ima godinu dana), u svakoj prilici ga pominjem jer mislim da treba da se poveca popularnost njegova jer je njegova uloga bila upravo da parira Note 3. Ok, mozda imaju isti hardver, ali ako nude sve isto po manjoj ceni, pa sta me briga da li pise Samsung ili LG?

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Ako se gleda isti hardver moze uzeti i nekog kineza, jos su jeftiniji. Elem, lakse je prodati samsung jedno 3 puta od ostalih uredjaja a covek je rekao da mu je to jako bitno. Imam g2 i ranije sam posedovao lg telefone i za njih imam samo reci hvale, odlican kvalitet izrade po razumnoj ceni

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Note 3 jeste dosta lako prodati jer ih je bas malo trenutno na oglasima. Pogotovo crnih verzija. S5, S4, S3, se prodaju dosta teze jer ih je previse. Npr G3 je mnogo lakse prodati nego S5 trenutno. Ali za ovaj konkretno slucaj, dalja prodaja ako igra vaznu ulogu, onda da - Note 3 je pravi izbor.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Мислим да даља продаја код свакога кад-тад постане један од разлога куповине одређеног модела. :)

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Avg 2013. 12:14
:: Telefon

Post od Taca089 »

Mozda nekima, svima sigurno nije :) Ja uzimam telefon koji mi odgovara, ako cu da razmisljam na kome cu koliko izubiti za godinu dana onda ni jedan ne bih kupila. Pri tome LG nije neki tamo kinez koji se tesko prodaje, na oba ce za godinu dana izgubiti oko 100e tako da mu dodje na isto, a opet manje para daje.
Neki ljudi kupuju ono sto je popularno, samsung je sad na glasu i uzimaju samsung bez rasmiljanja.
Neki ljudi kupuju ono sto vole, sto im odgovara, a ne i sto je najbolji odnos cena-kvalitet :)
Prosto ne mozemo da generalizujemo, ja cu svakom uvek pre preporuciti optimus g u odnosu na s3, g2 u odnosu na s4 i g pro 2 u odnosu na note 3 i to mirna srca jer znam da su bolji :) Opet ne znaci da cu favorizovati lg u svakom segmentu, ili samsung jer je na glasu.
Pozdrav

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Kako mogu biti bolji kad je isti hardver? 8)

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Hardver(CPU, GPU, ram itd.) je slican u vecini slucajeva... jbt smorise sa snap-om :D

Softver nije isti :)
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Bas taj sw moze da bude presudan u kupovini. Oba telefona su kao sto su svi rekli skoro istih karakteristika, a jedino im se dijagonale razlikuju i oznaka. Ja sam veliki zaljubljenik u olovku na note 2 tako da bih se ja ovde najverovatnije odlucio za note 3, mada sam s druge strane veliki ljubitelj "taraba telefona sa ogromnim ekranima" pa ne bih bio ravnodusan ni prema ovom LG-u.
Ako ti lova nije oreterano bitna onda lepo uzmi note 3 i greska nece da bude ucinjena
Note IV N9100 dual

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Nema LG šta da traži pored Samsunga :D

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Zasto ljudi imaju taj bag,da i pre nego sto kupe telefon vec razmjsljaju o daljoj prodaji i koliko ce izgubiti na ceni.Ja se nikad nisam opterecivao time,na zalost zivimo u zemlji gde marketing i televizija zatupljuju narod.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Post od drom »

Behemoth,

Siguran sam da najvise 10% ljudi tako razmislja.
Od tih 10% pola njih su trgovci, a pola previse dokoni pa razmisljaju o finansijkoj poziciji odredjenih modela u narednom vremenskom periodu. :)
Ovde se potrefilo da njih nekoliko tako razmislja, ali ne treba na osnovu toga generalizovati.
Gluposti, jednom rečju.
Ovde se puno prica da bi se pricalo, i da bi rastao broj postova.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Pa ovde tako pocinju teme uglavnom.
Kada se neko obrati za pomoc pri kupovini,uvek se vrti prica od gore.

Malo procesljaj ovaj deo foruma,videces da je u vecini tema isto.
Ako nije isto onda ide klanje wp vs android :shock:
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od drom »

Znam, sve sam skontao, i trebaju moderatori malo da obrate paznju na neke stvari.
Nije ovo ulica, niti pijaca, da se pricaju prazne price.
Ima dosta ljudi koji pogresno rezonuju, ali imaju malo harizme pa povuku dosta ljudi sa sobom i nastane zbrka, a problem se ne resi, niti se na pitanje odgovori.
Dajte da generalno budemo produktivniji, i da se manje prica o glupostima, sustina se nekako redovno zaobidje, a praznih prica i macku o rep.

Night
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 12. Maj 2014. 16:20
:: iPhone XR

Post od Night »

Nije da nešto preferiram samsung, zato što sad koristim jedan njihov model.Pre njega imao sam razne alcatele, zte, huawei modele, i znam da njima brzo pada cena, zato sam stavio padanje cene kao jedan od velikih faktora.Nisam samsung-ov fanboy, i volim da menjam telefone i proizvodjače... :D

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

drom, Behemoth, pazite ovako. Dobar deo ljudi koji posecuje ovaj forum voli telefone i cesto ih menja. Ako cesto menjas telefone, naravno da ce te zanimati trend rasta njihove cene. Cesto menjas telefone i gledas da ne gubis novac bespotrebno.

To sto vi ne gledate tako, ne mora da znaci da je to glupa perspektiva. Razumem ja sta vi pricate, ali je neumesno neciji stav nazivati budalastinama i praznim pricama. Pogotovo kada to kaze novoregistrovani clan znatno iskusnijim (tu pre svega mislim na Bata Bogdana, koji je covek isto spomenuo pad cene).

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Hteli mi ili ne, cena svakog uređaja vremenom ide na dole, neki manje gube cenu neki vise, tako da je nepotreban Off citav ova diskusija.
Huawei

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Po meni nije nepotrebno, jer sam se nasao prozvanim. Nije rec da li padaju cene i koliko, oko toka se slazemo da ce padati, vec o tome da li je taj pad cene bitan faktor za kupovinu. Kako kome. Ali sigurno nije nebitan i glup. Mozda za mamine i tatine sinove koji imaju da se razbacuju, ostalima sigurno znaci 50-100e

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od drom »

bata bogdan, tako je, sve ovo je jedan veliki OFF, i upravo o tome pricamo Behemoth i ja.

Ali da ne ostanem nedorečen, napisacu jos koju, jer se osecam prozvanim u postu El Lakija.

Najpre da razjasnimo jednu stvar, tj. da razgraničimo kvanitet i kvalitet. Naime, ovde sam čitao postove ljudi koji imaju 1 post a taj 1 post je vredniji od nečijih 3000 - teži, nosi više informacija, iskustva i znanja, a razmena istih i jeste cilj ovakvog foruma. Tako da bih te zamolio da prestaneš da na osnovu broja postova meriš težinu nekog člana, ta metoda merenja ovde uopšte ne može pronaći primenu. Neko je svojih 3000 postova zaradio pišući čestitke kada se neko ponovi, uzme novi telefon i tome slično. Dok je neko svojih 20 postova skupio tako što je svih 20 iskoristio da nekome pomogne i uputi ga. Konkretno ti imaš brdo postova, i nemoj da se naljutiš sada kada ti kažem da ima članova koji imaju daleko manje a imaju daleko jaču reputaciju, jednostavno tako je. Dobar si momak, kulturan, pametan ali nekad imam utisak da malo forsirano skupljaš te postove. Kvantitet i kvalitet nisu iste stvari.

Dalje, takodje mislim da si ti počeo prvi da redovno pominjes taj pad cena telefona, čak si nekada iznosio i konkretne cifre koje ce biti nakon nekog perioda i tome slično. Zar ne misliš da je to malo preterano? Ljudi su se solidarisali i klimnuli glavom na to, a ti si taj koji večito tu temu dizes iz pepela.

Činjenica je da pada svim telefonima cena i da pravila nema! Sve to zavisi od ponude i potraznje, i jos brdo nekih faktora. Ni neki veliki ekonomski stručnjaci se ne bave ovim temama, a ne vi ovde, i jos cak i precizirate kolika cena ce biti nekom uredjaju u nekom periodu.

To je sad kao kad bih ja rekao da jesen 2015. godine nece biti mnogo hladna, da ce biti dnevna temperatura izmedju 17 i 21 stepeni, da ce vlaznost vazduha biti ovakva, pritisak onakav. Priznaces da bi to bilo najobicnije lupetanje, i prica u prazno, KOJA NIKOME nista ne znaci. To bi bila prica eto cisto da bi se pricalo, jer u ovom momentu nemam sta drugo da kazem. E pa necemo tako. :)

Ovo moje pisanije nema za cilj da se ti na mene naljutis, drag si mi sagovornik, ali daj malo realnosti, bice nam forum bolji.

Night
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 12. Maj 2014. 16:20
:: iPhone XR

Post od Night »

Ja se izvinjavam, što je zbog mene i mojeg posta došlo do nesporazuma, zaista nisam imao takvu nameru, samo sam tražio pomoć.Inače, redovno posećujem deo foruma "Poređenje modela" jer volim telefone, ali ne odgovaram jer smatram da ste vi stručniji.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

drom, taman posla da se naljutim ili uvredim. Pa nisi me vredjao ni jednom recju. Samo nam se misljenja razilaze. Za moj broj postova ne znam sta da ti odgovorim, ako ima da se vidi koliko je u kojoj temi pisano, bilo bi dobro. Imam ogroman broj u temi za S3 jer sam ga dugo imao u tu se stalno pisalo o romovima, kenerlima, itd. Ostatak su bila silna poredjenja i saveti za kupovinu, aplikacije. Mislim da u "zoni bez telefona" nemam ni 2% postova, ali dobro, imas pravo na svoje misljejne.

Slazem se da je bitan sadrzaj posta, ali mislim da je ipak korisna infomracija kada kazes nekom manje upucenom "E Note serija uz Apple najbolje drzi cenu, tako da kad ga budes prodavao bilo za 2 dana ili 2 godine, manje ces izgubiti nego sa LG ili Sony". Ok, neko ce reci "Ma nebitno mi je to, necu da ga prodajem bar 2-3 godine" dok ce drugi reci "PA s obzirom da menjam svakih par meseci, mislim da je bolje da uzmem ovaj sto drzi cenu i koji je popularniji, jer kome posle da prodam ovaj X brend (karikiram)". Tako ja gledam na stvari. Sad da li je konkretno Night, jedan od tih koji ce obratiti paznju na buduce kretanje cene, ne znam, neka sam\a kaze. Cak se i ne radi samo o ceni, vec i samoj lakoci prodaje. Jer dok ne prodas stari, ne kupujes novi telefon. A cinjenica je da je pre 6 meseci LG G Pro 2 imalo nas 5 u Srbiji, a danas dosta vise, pa ga je lakse prodati. Ali i dalje dosta teze nego Note 3 koji je veoma veoma trazen, a ima ga veoma slabo na oglasima, pogotov polovnih sa garancijom.

Odgovori