Android ~350e
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Re: Android ~350e
Ako ce ovde vise ljudi da predlazu Samsung kao brend (racunaj 90%),zasto onda otvarati ovakve slicne teme koje su vezane za kompaktnost telefona?
evo, kum mi je imao S5 a sada G3 i kaze da je G3 dosta bolji, bar po njegovom ukusu, od Samsunga... u cemu i tako nesto detaljnije - nisam pitao 

- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Samsung nije jedini brend, a cinjenica je da sad kad je izasao Xiaomi sa svojim modelom (predlazem da pogledate i procitate test) malo razmislite koliko je to kompletan vas S5. Kupujem telefon koji odgovara mom licnom ukusu, ne idem uvek na ono sto svi kupuje (jer inace ne volim da se konformisem sa vecinom, volim nekad da se razlikujem malo od drugih ali to sam samo ja). Naravno da necu reci da je Samsung los, daleko od toga... samo ponekad izvikan. G3 je meni subjektivno lepsi telefon, a sto se specifikacija je foto finish sa S5.
Festina lente.
- Bandicoot
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
- :: S6 edge plus
- :: S9 plus
Moj predlog je sony Z2, veruj mi neces se pokajati...Odlicna masina
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Pazi ovako druže. Moraš da odlučiš šta ti je ključno kod telefona - dizajn, kamera, dijagonala displeja, cena, podrška, performanse.
Kod kamere, osim ako ne poseduješ neko naprednije znanje o fotografiji i nisi malo zaluđeniji za tim, nećeš primetiti veću razliku u kvalitetu slika sa pomenutih telefona. U izgledu će biti razlike jasne zbog različite obrade slika ali kvalitet ti nećeš primetiti.
Baterija će kod sva tri modela sigurno izdržati ono što si gore pomenuo. Tako da ni po tom pitanju nema značajnije razlike.
Što se tiče seckanja I bagova o tome nema govora. Ovo su vrhunski telefoni sa jakim hardverom i zaista nema potrebe da brineš o performansama. Ok ponekad se može desiti nešto sitno ali ni nalik onome što se dešava na jeftinijim modelima. Tako da taj ko ti prodaje priče o lošem radu ovih modela, neka uzme Huawei G300 i nauči šta znači loše performanse.
Da sumiram. Ako bi ipak želeo veći telefon, moj predlog su ti već pomenuti G Pro 2 ako želiš jeftinije da prođeš (300e) ili ipak Mate 7 (350e) ali je i primetno bolji (baterija i izrada daleko daleko bolji, performanse i kamera su odlični na oba ali jednostavno Huawei i tu odnosi pobedu). Međutim ako baš ne želiš telefon sa tom dijagonalom, sve se svodi na G3 vs S5 (jer si i sam rekao da ne voliš Sony). Imaš temu na forumu o ova dva teleofn i njihovo poređenje, pogledaj na YT klipove na tu temu (pocketnow, Phone arena i androidauthority imaju odlične videe na tu temu). Ako ti ništa od ovoga ne pomogne, idi do operatera i pogledaj uživo oba telefona i kupi onaj koji ti se više sviđa. Defakto sve se i svodi na ukus jer bitnijih razlika nema. Pogotovo ne za prosečnog korisnika.
Kod kamere, osim ako ne poseduješ neko naprednije znanje o fotografiji i nisi malo zaluđeniji za tim, nećeš primetiti veću razliku u kvalitetu slika sa pomenutih telefona. U izgledu će biti razlike jasne zbog različite obrade slika ali kvalitet ti nećeš primetiti.
Baterija će kod sva tri modela sigurno izdržati ono što si gore pomenuo. Tako da ni po tom pitanju nema značajnije razlike.
Što se tiče seckanja I bagova o tome nema govora. Ovo su vrhunski telefoni sa jakim hardverom i zaista nema potrebe da brineš o performansama. Ok ponekad se može desiti nešto sitno ali ni nalik onome što se dešava na jeftinijim modelima. Tako da taj ko ti prodaje priče o lošem radu ovih modela, neka uzme Huawei G300 i nauči šta znači loše performanse.
Da sumiram. Ako bi ipak želeo veći telefon, moj predlog su ti već pomenuti G Pro 2 ako želiš jeftinije da prođeš (300e) ili ipak Mate 7 (350e) ali je i primetno bolji (baterija i izrada daleko daleko bolji, performanse i kamera su odlični na oba ali jednostavno Huawei i tu odnosi pobedu). Međutim ako baš ne želiš telefon sa tom dijagonalom, sve se svodi na G3 vs S5 (jer si i sam rekao da ne voliš Sony). Imaš temu na forumu o ova dva teleofn i njihovo poređenje, pogledaj na YT klipove na tu temu (pocketnow, Phone arena i androidauthority imaju odlične videe na tu temu). Ako ti ništa od ovoga ne pomogne, idi do operatera i pogledaj uživo oba telefona i kupi onaj koji ti se više sviđa. Defakto sve se i svodi na ukus jer bitnijih razlika nema. Pogotovo ne za prosečnog korisnika.
Uh, raspisaste se lepo. Ako bih uzimao G3 onda ona razlika u cena iz prvog posta pada u vodu jer bih isao na verziju 32/3 koja je slicne cene kao i S5. LG G3 mi je generalno lepsi, samo me je plasila ta baterija koja je prvo pominjana kao dosta losija od G2 (koji je u rangu sa S5 po tom pitanju), ali izgleda da nije tako. Samo je malo slabija. Verujem da sto se tice rada, da su G3 i S5 skoro isti. Kamera na G3 je malo bolja, ima dual blic i laserski fokus koji, kako Kutija kaze, nije marketinski trik. Pritom ima dzek za slusalice sa donje strane, sto je sitnica, ali sitnica koja se meni jako svidja, kao i knock code fora. Sad samo da nadjemo neki nov primerak sa operaterskom garancijom i u titan boji. 
Diskutujte jos slobodno, nisam jos uzeo uredjaj a i jos nekome ce verovatno pomoci, ko bude ili jeste u istoj ili slicnoj dilemi. I hvala na odvojenom vremenu i upustanje u temu.

Diskutujte jos slobodno, nisam jos uzeo uredjaj a i jos nekome ce verovatno pomoci, ko bude ili jeste u istoj ili slicnoj dilemi. I hvala na odvojenom vremenu i upustanje u temu.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Nema S5 bateriju u rangu sa G2. Ima slabiju. G2 je nenormalan po tom pitanju pogotovo uz neki rom.
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
stejer, pogledaj ovaj klip gde sam testirao laserski fokus. Takodje videces koliko je vremenski potrebno da laser fokusira uz naglo pomeranje telefona
https://mega.co.nz/#!bx4BFbAS!XGxjxDXXT ... kxrzVEHxO4
https://mega.co.nz/#!bx4BFbAS!XGxjxDXXT ... kxrzVEHxO4
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
El Laki, dok nisi sad pomenuo Mate 7 nisam ni znao da telefon postoji. Jedan od lepsih telefona koje sam video!
Festina lente.
- Re_EDuCaTiON
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 26. Feb 2013. 16:30
- :: LG G7 ThinQ
Sto se tice kocenja, za s5 znam provereno da telefon unakazen, sad dali je to samo do telefona od mog ortaka ili generalno ne znam. Samo iznosim kako njegov telefon radi na lolipopu.
Telefon koci, baguje, blesavi, treba mu pola sata da rotira sliku, kamera losija stock nego na moj g2 sto je smesno, bas smo uporedjivali, sporo se pali, igrice seckaju, kamera zeza nekad nece da se upali dok se ne restartuje, ne znam sta da kazem, taj mu je telefon na kk leteo, prosto receno, kako je instalirao lp, unakazen. Resio da mu uradi downgrade, e sad da li je to samo jedan telefon u 100 ili su svi generalno takvi, ne znam, znam samo da je njemu telefon unakazen.
Sto se tice izbora, moj glas ide na mate 7, ali posto ti velicina ne odgovara onda g3, iz razloga jer sam licno koristio s5 i vidjam ga svaki dan i znam kako radi mom ortaku, pa zbog toga ga i ne preporucujem. Opet kazem ne mora da zmaci da su sve s5-ice takve, mozda je kedan primer u 100.
Telefon koci, baguje, blesavi, treba mu pola sata da rotira sliku, kamera losija stock nego na moj g2 sto je smesno, bas smo uporedjivali, sporo se pali, igrice seckaju, kamera zeza nekad nece da se upali dok se ne restartuje, ne znam sta da kazem, taj mu je telefon na kk leteo, prosto receno, kako je instalirao lp, unakazen. Resio da mu uradi downgrade, e sad da li je to samo jedan telefon u 100 ili su svi generalno takvi, ne znam, znam samo da je njemu telefon unakazen.
Sto se tice izbora, moj glas ide na mate 7, ali posto ti velicina ne odgovara onda g3, iz razloga jer sam licno koristio s5 i vidjam ga svaki dan i znam kako radi mom ortaku, pa zbog toga ga i ne preporucujem. Opet kazem ne mora da zmaci da su sve s5-ice takve, mozda je kedan primer u 100.

- El Laki
- Prijatelj foruma
^Ja ti tvrdim da je to samo kod tvog druga. Imao sam dve S5ice , obe na ll I nijedna nije imala slične probleme. I sad drugarica ima S5, ja radio ll na njemu, i isti slučaj tu.
Apsolutno. I dizajn i izrada su vrhunski. Kada se na to doda jedna od najboljih baterija u Android svetu (sve fabrički gledano), vrhunski hardver i performanse, sasvim solidna kamera, premium garancija i 350e cena... Odličan izbor.Apolo napisao:El Laki, dok nisi sad pomenuo Mate 7 nisam ni znao da telefon postoji. Jedan od lepsih telefona koje sam video!
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
S5 je sve samo ne unakazen telefon ,fenomenalan telefon sa malim ekranom:(
G3 je odlican izbor,steta sto mu je ekran malo tamniji u odnosu na konkurenciju ,da to nema bio bi ubedljivo najbolji telefon ,mada on to i jeste,cak i zvanicno
Sto se tice dugmica na ledjima,malih bazela,tap tap opcija je nesto najbolje sto je neko izbacio u zadnjih par godina
Steta sto samsung baca akcenat na glupost kao sto je senzor prsta,air comande i slicno umesto da nam ponudi nesto zaista drugacije
G3 je odlican izbor,steta sto mu je ekran malo tamniji u odnosu na konkurenciju ,da to nema bio bi ubedljivo najbolji telefon ,mada on to i jeste,cak i zvanicno

Sto se tice dugmica na ledjima,malih bazela,tap tap opcija je nesto najbolje sto je neko izbacio u zadnjih par godina
Steta sto samsung baca akcenat na glupost kao sto je senzor prsta,air comande i slicno umesto da nam ponudi nesto zaista drugacije
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Знам да све већи број предлога доводи до већих недоумица који телефон одабрати, али свакако у том ценовном рангу бих те саветовао да бациш поглед и на Meizu MX4, OnePlus One, Xiaomi Mi4. 

- Re_EDuCaTiON
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 26. Feb 2013. 16:30
- :: LG G7 ThinQ
Nisam rekao generalno, iznosio sam utiske od S5-ice koju sam koristio mnogo puta, i rekao sam da ne znaci da su sve S5-ice takve.Ova svakako jeste unakazena.kvaka33 napisao:S5 je sve samo ne unakazen telefon ,fenomenalan telefon sa malim ekranom

- El Laki
- Prijatelj foruma
Onda tvoj komentar nema poente jer navodiš izolovan slučaj gde telefon usled lošeg rukovanja radi loše. Da je fabrički feler pa i da pominješ, ovako... sad ću ja da uzmem iPhone 6, uništim ga i počnem da pričam kako je to unakažen telefon.
Z2 je bolji uredjaj od s5. G2 stock je fluidniji od s5 stock...nije nista spec s5...
Sony je ubio z2 izbacivanjem z3. A z2 je fenomenalan uredjaj, odlicna baterija, izrada, hardver, kamera. Stvarno nista ne moze da se zameri telefonu
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
stejer, moj predlog i redosled (na osnovu tvojih želja)
1. LG G3 32Gb / 3Gb RAM - oko 380 evra
2. Samsung Galaxy S5 - oko 380 evra
3. LG G Pro 2 32Gb / 3Gb RAM - oko 310 evra
Sva tri smartphona rade vrhunski , Ja sam ih imao i mogu ti to potvrditi ... te priče o seckanju i bagovanju su priče u prazno i obično hejtovanje .
El Laki, je spomenuo i Mate 7 ... on jeste vrhunski uređaj ali sa malo neobičnim UI i prilično se razlikuje od navedena tri . Problem kod nas je što i dalje većina ima odbojnost prema kineskim telefonima tako da se oni posle malo teže prodaju polovni (a i novi) .
1. LG G3 32Gb / 3Gb RAM - oko 380 evra
2. Samsung Galaxy S5 - oko 380 evra
3. LG G Pro 2 32Gb / 3Gb RAM - oko 310 evra
Sva tri smartphona rade vrhunski , Ja sam ih imao i mogu ti to potvrditi ... te priče o seckanju i bagovanju su priče u prazno i obično hejtovanje .
El Laki, je spomenuo i Mate 7 ... on jeste vrhunski uređaj ali sa malo neobičnim UI i prilično se razlikuje od navedena tri . Problem kod nas je što i dalje većina ima odbojnost prema kineskim telefonima tako da se oni posle malo teže prodaju polovni (a i novi) .
16 godina na forumu MOBILNISVET
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Takođe mogu da potvrdim da to što si naveo je izolovn slučaj i nikako ne može da se navede kao mana S5. Telefon na lollipop leti i mislim da mu se ne može naći nijedna mana, izuzetno kompletna uređaj, predstavlja trenutno najbolji odnos uloženog-dobijenog.Re_EDuCaTiON napisao:Sto se tice kocenja, za s5 znam provereno da telefon unakazen, sad dali je to samo do telefona od mog ortaka ili generalno ne znam. Samo iznosim kako njegov telefon radi na lolipopu.
Dakle, što se tiče izbora između G3 i S5, autora teme savetujem da, ako želi veći ekran, ide na LG G Pro 2, mislim da je bolje rešenje od G3.U suprotnom definitivno S5, G3 bih zaobišao najviše zbog previše tamnog ekrana i, po meni, poprilično inferiornijeg ekrana u odnosu na S5.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- El Laki
- Prijatelj foruma
Dečko kaže neće Sony a oni Z2 pa Z2.