iPhone 5S vs Lumia 930, i šta posle iPhone-a?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: iPhone 5S vs Lumia 930, i šta posle iPhone-a?

Post od Baraba »

Dobro si se informisao u uređajima koji te zanimaju, možeš i sam da presečeš koji će ti više odgovoarati. Nisi naveo šta ti je bitno kod telefona, zvuk, kamera, baterija, izrada...
Pa preseci:
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone3=6144

Mate7 ima kriminalnu podršku, još nije dobio lizalicu. Ostalo sve deluje dobro a i više od toga, pogotovo monstrum od baterije.

1520, telefon kao tenk, sjajna baterija i kamera, sistem voliš... jeste star, ali dobiće desetku, jak mu je hardver.

Z2 sam stavio jer je u zadnje vereme popularan, mts ima akciju... nekom se sviđa taraba dizajin, nekom ne, ili ti je ružan ili lep, nema između, meni lično taraba, ali bih koristio. Odlična batrija, dobar ekran i update. Kamera, hm, nešto nisam zadovoljan slikama koje kače.

G3 ima bolji kameru od gore pomenutih, ali displej mi je taman osim ako nije na masimumu osvetljenje (i automatika ne radi dobro, u zatvorenim prostorijama je često tamno, pa moraš ručno da podesiš, ili sa nekom app da to regulišeš), baterija je G3 slaba (normalno korišćenje sa 3G, bez da se štedi, on sa baterijom nema šta da traži sa gore tri navedena modela), pukla je lajsna od pregrevanja kod mene a novija je serija.

Pa tako, sad ti preseci :D

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Zmajbb, uživao sam čitajući prvi komantar u ovoj temi, a zašto - videćeš ako baciš pogled na to koji telefon imam u potpisu. 8) :D
Vrlo mi je interesantno to da si probao IP i da ti se nije dopao - a ljudi se obično kunu u iOS. Dakle, kao ni druga dva OS-a, ni iOS uvek ne zadovoljava svačije potrebe.
Ja bih ti odmah predložio povratak na 930, ali pošto 'oćeš nešto novo - onda, ništa. :wink:
Od ovih gore navedenih modela, jedino sa Mejt 7-micom sam imao priliku da se par puta nakratko poigram, i mene je stvarno iznenadio veoma prijatno. Ako ti ekran od 6" nije prevelik (a navikao bi se brzo, veruj mi, imam jedan Asusov fablet te dijagonale, a nemam ogromne šake, i za nedelju dana sam ga savladao bez problema) i ako ti LP nije neophodan (a verovatno će ga jednom dobiti), moj ti je predlog da ga negde pogledaš.

Zmajbb
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Jan 2014. 21:57
:: Iphone SE

Post od Zmajbb »

Evindzer, evo još koristim iphone. Bio sam na moru pa nisam imao vremena da tražim nešto novo. Generalno, sad posle malo dužeg korišćenja, nije iphone toliko loš, brat mi ima iphone 6 i mislim da im je veliki plus što su povećali veličinu ekrana. Jedan sam od onih koji često menjaju telefone tako da ću čim naletim na neki Mate 7 uzeti i probati i tog džina. Ipak mi malo nedostaje ta sloboda kod Androida, koje kod iOS-a nema. Okačiću sad u temu za slike neke fotografije koje sam slikao u prethodnih mesec dana sa 5S, pa baci pogled. Baš me interesuje da li će mi nedostajati iOS kad pređem na android jer mi je više njih koji koriste iphone to reklo.
Razmišljao sam i o nokiji 930 al ipak ću prvo probati da nabavim Mate 7. Ne znam šta drugo do ove svote od 300€ da nabavim. Od G3 sam digao ruke, previše negativnih iskustava sam čuo a telefon mi je izgledom i funkcijama fantastičan. M8 me odbija zbog kamere tako da ne znam šta mi je još neka opcija. Možda Xiaomi mi4... ;)

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

Rekoh ti ja na prosloj strani.....ne menjaj 5S,opet ces ga traziti po oglasima posle 10 dana.Ne znam zasto ali to je tako kod vecine,kad jednom probas iphone tesko prelazis na nesto drugo.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Malo je preterano. Nije IP toliko savrsenstvo. Ima mana kao i ostali flag ship modeli. Onome kome je najbolji kompromis on se odluci za ovaj ili onaj model

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Ima iP mana, al po meni se ljudi vracaju njemu radi jednostavnosti i ukupnog rada sistema. U tome su neprevazidjeni

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Imam mi4, i mogu reci da je odlican uredjaj. Sjajna plastika se ne grebe, bar tako lako, ja svoj koristim bez zastite evo vec 2 meseca i nema ogrebotine. svaka preporuka. ima mnogo custom romova

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

rock9855, Hvala bogu da ima mana, ne postoji savrsen telefon pa makar kostao i boga oca kao "zagrizena jabuka".

slavisaj, Druze, MI4 mi se jako svidja. Interesuje me kakva mu je kamera, fluidnost pri radu i koja je fora sa google play store da nije instaliran kada se kupi uredjaj?
Festina lente.

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

Videh u prvom postu da spominješ tabele I pdf-ove, pa reko da ti predložim BlackBerry Passport, u principu ima sve što tebi treba(koliko vidim) uključujući I radio, čak I solidne stock slušalice. 13 mp ois kamera, zvučnici sigurno najbolji na tržištu, snapdragon 801 na 2.2 sa 3 gb rama. Ono što će ti verovatno nedostajati su aplikacije koje po broju ne mogu da se porede sa jabukom, bez obzira što na telefon možeš da instaliraš sve Android aplikacije. Zaboravih na trajanje baterije od minimum dan I po bez obzira koliko ga akaš.
Pored toga što je telefon odličan, predlažem ga zato što si rekao da hoćeš da probaš nešto novo, a bb10 je stvarno vrhunski OS

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Sto se tice fluidnosti mi4 nema nikakvih problema, telefon je jako fluidan, odlicno radi, ima 3gb rama. Kamera je za mene odlicna. Ja sam svoj mi4 kupio od smiljane sa kupujem prodajem, i bio je preinstaliran global ( tj svetski :) ) rom, tako da je vec imao play store instaliran. No i da imas kinesku verziju nije tesko instalirati global rom na njega. Eto u tome je fora za play store, globalni rom ima preinstaliran a kineski nema. Pitaj ako te jos sta zanima.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

Ja IP necu da kupum jer mislim da ne vredi toliko iako nije oroblem da odvojim te pare. Ali za ono sto nudi ne vredi. Daleko je od savrsenstva i ima dosta boljih uredjaja.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

slavisaj, Hvala za info. Javljam se ako mi zatreba jos koja informacija :)

rock9855, Upravo to, slazem se sa tobom.
Festina lente.

Zmajbb
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Jan 2014. 21:57
:: Iphone SE

Post od Zmajbb »

Da se i ja ukljucim s obzirom da sam i zapoceo temu :D Gledajuci ono sto mi je pruzio ovaj IP 5S, mislim da vredi ovih para, iako nisam tako mislio ranije. Bas sad trazim novi telefon, i za ove pare, 300-330€ nema telefona koji je ne znam koliko bolji. Eto ako neko zna nek predlozi. Jedina mana ovog telefona, koja je ujedno za neke i njegova prednost, je velicina ekrana. To je nesto sto mogu reci da mi nekad nedostaje. Inace, sve radi apsolutno fluidno, bez trzanja, slike su odlicne s obzirom na 8mp kameru.

Apolo, ti si iskusan, daj neki predlog za buduci uredjaj u ovom cenovnom rangu, cisto da uporedimo mane i vrline u odnosu na iphone a i mozda mi se svidi izbor :lol:
hibiskus napisao:Videh u prvom postu da spominješ tabele I pdf-ove, pa reko da ti predložim BlackBerry Passport, u principu ima sve što tebi treba(koliko vidim) uključujući I radio, čak I solidne stock slušalice. 13 mp ois kamera, zvučnici sigurno najbolji na tržištu, snapdragon 801 na 2.2 sa 3 gb rama. Ono što će ti verovatno nedostajati su aplikacije koje po broju ne mogu da se porede sa jabukom, bez obzira što na telefon možeš da instaliraš sve Android aplikacije. Zaboravih na trajanje baterije od minimum dan I po bez obzira koliko ga akaš.
Pored toga što je telefon odličan, predlažem ga zato što si rekao da hoćeš da probaš nešto novo, a bb10 je stvarno vrhunski OS
Naravno da sam razmisljao o njemu, ali mislim da mu je cena i dalje visoka a i citao sam par puta da postoji problem sa tastaturom, posto je ona ujedno i osetljiva na dodir osim sto je fizicka tastatura, pa valjda moze da se javi neka zezancija sa tim.

Xiaomi mi4 me privlaci i dalje, s obzirom da sam imao mi3 i potpuno sam se odusevio njihovim resenjima za neke stvari.

A Huawei Mate 7 nema ni na horizontu a kamo li na oglasima :cry:

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

Ako imas nekog u CH da ti posalje Mate7 za 299fr sim free. 270€. Dzabe za taj telefon stvarno.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Zmajbb, Uzeci u obzir da se meni licno isto svidja Mi4 koji si naveo, on bi bio moj prvi predlog. Medjutim, drugar je skoro kupio G3, malo sam ga koristio i odusevljen sam ekranom telefona i kako radi. Kamera isto dobra, jedino sto je malo veci posto je 5,5 incha. Sef mi ima S5 ali njega nisam imao prilike da probam kakav je, ali mi se dizajn tog telefona nimalo ne svidja. Nekako mi je previse obican...

Dakle, moj predlog je:
1.Mi4
2.LG G3
Festina lente.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Nemoj ni da cackas sefov telefon. Ako nesto krene po zlu, ajd sto ces platiti popravku, nego sto ces i bez posla ostati ako je neki namcor :P

Tyrael
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 02. Sep 2014. 00:21
:: Xperia Z2

Post od Tyrael »

Meni je z2 pre mi4 i g3.

.............................................

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Azimuth, Naravno da necu, samo sam naglasio da je od sefa pa da ga necu ni probavati. Mora da se zna ko je gazda:)
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Ma kakav gazda, ja svome direktoru samo pokažem svoje telefone, i to iz svoje ruke, a njegov telefon, kad ga je kupio, prošao je kroz moje ruke. :D
Valjda čovek ima poverenja u mene, šta li. :lol: :lol:

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Elem, da se vratimo na temu.
Posle iP ide ili novi iP ili neki highend Android.
Zasto? Zato sto je WP monoton u odnosu na ova dva, nemas ikonice nego plocice, sve je drugacije i za nas nelogicno rasporedjeno. Vizuelno, iOS i Android su prilicno slicni.
Dakle, ja bih na tvom mestu (ukoliko mozes sa tom dijagonalom) ostao na 5s i cekao pad cena za iP6. Ukoliko je dijagonala bas toliki pain in the ass, onda neki Android tipa S5, G3, Note 3, Z2, M8 i sl., nesto sa dobrom zajednicom jer su to sad vec matori modeli koji nece jos dugo imati zvanicnu podrsku.

Odgovori