Galaxy Note 7 vs iPhone 7 Plus
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Re: Galaxy Note 7 vs iPhone 7 Plus
Ko kupi android flagship model bice miran 2 god sto se updejta tice i bez većih usporenja. Ranije nije bilo bas tako. Android ima problema u nižim cenovnim kategorijama ( ispod 200€) i tu već mogu biti problemi u radu posle odredbenog vremena. U ovom slučaju glas za N7. Jer jabuka fura isti dizajn već treći god za redom sto je neprihvatljivo. Mnogi neće uociti razliku koji model imas. Da li je to ip6, 6s ili 7. Bas glupa politika. N7 je svežijeg i modernijeg izgleda. Najveća mana je i dalje lose optimizovani TW
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
To poredi prosečni korisnik, kupac, belika većina. Mi na forumu smo manjina koja ima vremena za gubljenje. Fejs, Instagram, viber i ostala socijala, kamera, muzika, displej... To je najbitnije, to se koristi. Sigurno im nije prioritet menjanje rom-ova, niti su zaludni po ceo dan da se bakću oko toga, kupe, podese i koriste.Drakenzen napisao:Ma daj, ovo je glupost da to nema dalje
Poredis dve platforme a dobro znas da ne mogu da se porede...
tu si skroz u pravu... tome i sluze javni forumi, sajtovi, da neko ko se ne razume u sam sistem, chipset itd vidi sta pisu ljudi koji su redovni, koji se razumeju u materiju...
U svakom slučaju, koji god ljudi budu izabrali, biće u većini slučajeva statusni simbol. Što bi rek'o Baraba, za splav na astal pored krmetine. 

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Koliko je dobro slušati ljude sa foruma, toliko to ume biti i nezahvalno. Ljudi umeju biti pristrasni, a i da radije preporučuju ono što je za njih dobro a ne za onog ko pita. Samo kažem da postoji takva mogućnost.
Eto, moj brat razbio par Androida kad krenu da mu baguju/laguju, iPhone nije razbio. Jbg, do pre par meseci da je i mene pitao za savet, odabrao bi mu nešto ok, sigurno bi se konsultovao i na forumu, i sigurno bih pogrešio. Da me neko ne shvati pogrešno - tuko bi on i Windows 10 Mobile telefon, iako Windows Phone 8.1 imao šanse da preživi. A najbolji bi mu bio iPhone.
Tako da i nije samo da se stavi na astal, ali ne sporim da ga većina zato uzme.
Sent from mTalk on Windows 10 phone
Eto, moj brat razbio par Androida kad krenu da mu baguju/laguju, iPhone nije razbio. Jbg, do pre par meseci da je i mene pitao za savet, odabrao bi mu nešto ok, sigurno bi se konsultovao i na forumu, i sigurno bih pogrešio. Da me neko ne shvati pogrešno - tuko bi on i Windows 10 Mobile telefon, iako Windows Phone 8.1 imao šanse da preživi. A najbolji bi mu bio iPhone.
Tako da i nije samo da se stavi na astal, ali ne sporim da ga većina zato uzme.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Bilo je ovde slučajeva da se nešto preporuči pa posle kratkog vremena su se pokajali .... Normalno je sve to na forumu... Retko je ovde realnih članova, jako malo...
Gesendet von meinem HUAWEI M2-A01L mit Tapatalk
Huawei
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
Odakle ti to da ima problema ispod 200e ?rock9855 napisao:Ko kupi android flagship model bice miran 2 god sto se updejta tice i bez većih usporenja. Ranije nije bilo bas tako. Android ima problema u nižim cenovnim kategorijama ( ispod 200€) i tu već mogu biti problemi u radu posle odredbenog vremena. U ovom slučaju glas za N7. Jer jabuka fura isti dizajn već treći god za redom sto je neprihvatljivo. Mnogi neće uociti razliku koji model imas. Da li je to ip6, 6s ili 7. Bas glupa politika. N7 je svežijeg i modernijeg izgleda. Najveća mana je i dalje lose optimizovani TW
I to je vec istorija
Sada za 150 e mozes da kupis odlican android model
Sto se tice operativnih sistema i ja sam mislio da ne mogu da se porede ali sada mislim da mogu
Fluidnost u radu koji je bio najjaci adut iosa vise to nije ,inovacije koje su takodje bile adut vise ne postoje ,manje vise sve se isto vrti samo drugacije upakovano
Note serija po meni i dalje ostaje neprikosnovena u svakom smislu ,ruku na srce uvek je to i bio
Da li je zbog toga ip postao los ,naravno da nije
Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока
Poslednja izmena od kvaka33 u Pon, 03. Okt 2016. 19:38, izmenjeno 2 puta ukupno.
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
Slazem se Baraba sa tobom, meni je licno najbitniji ekran i kamera na telefonu, a onda dolazi sve drugo.
I gluposti su ko kaze da Android na high end uredjajima baguje.
Imao sam i G2, pa Note3,4, Z3 i sad s6e+ i na svakom je radio bez greske andorid.
A sto se tice preporuka ja iskreno samo slusam ljude koji su imali odredjeni model ili brend, ali ne mogu da se otmem utisku da prozordzije najvise brane svoj brend a znaju da je supalj kao sir...
I gluposti su ko kaze da Android na high end uredjajima baguje.
Imao sam i G2, pa Note3,4, Z3 i sad s6e+ i na svakom je radio bez greske andorid.
A sto se tice preporuka ja iskreno samo slusam ljude koji su imali odredjeni model ili brend, ali ne mogu da se otmem utisku da prozordzije najvise brane svoj brend a znaju da je supalj kao sir...
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Ko je našao da priča o pristrasnosti......гари napisao:.Ljudi umeju biti pristrasni,.....
.....moj brat razbio par Androida kad krenu da mu baguju/laguju,....
....... iako Windows Phone 8.1 imao šanse da preživi.

....a več je upozoren na prethodnoj strani.....

Šta reče????znemanja napisao:@Gari, već sam te upozorio da povedeš računa šta pišeš, nemoj nepotrebno da širiš priču u svakoj temi. Ovde se nigde ne pominje Windows, tako da nema potrebe da ovde pišeš išta o njemu. Tema je iP7 plus vs Note 7.

-
- Mobil manijak
Odakle ti to da ima problema ispod 200e ?
I to je vec istorija
Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока[/quote]
Pa sa kojim modelom do 200€ (u radnji koliko kosta) biti zadovoljan posle 2 god? Dok kad se uzme flagship velika većina ce biti zadovoljna radom i performansama. Eto koji ce to model posle 2 godine raditi super a sad da kosta 150€? A da ne pričamo da najveća većina njih ne dobija ni jedan update vise na noviju verziju Androida.
I to je vec istorija
Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока[/quote]
Pa sa kojim modelom do 200€ (u radnji koliko kosta) biti zadovoljan posle 2 god? Dok kad se uzme flagship velika većina ce biti zadovoljna radom i performansama. Eto koji ce to model posle 2 godine raditi super a sad da kosta 150€? A da ne pričamo da najveća većina njih ne dobija ni jedan update vise na noviju verziju Androida.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Koliko sam ja razumeo do sad, telefoni kad vam uspore posle te dve godine, oni su usporavali iz razloga koji su zapravo lako rešivi na nivou sistema. Opet na primeru maminog telefona - kad god je imao usporavanje, imao ga je zbog ažuriranih nekih Googlovih servisa. Problem rešen deinstaliranjem tog servisa, tj. vraćanjem njega na prvobitnu verziju i deaktiviranjem istog. Jednom sam imao i problem kod nje sa Play Storom, nešto sam čačnuo, ne sećam se šta, problem isto rešen. Internet i mejl mu savršeno rade, rade joj i Skype i Viber, mada pri ulasku u ta dva mora biti strpljiva zbog slabog procesora. Nedavno sam joj reinstalirao Skype jer je zauzeo dosta megabajta u internoj memoriji, pa od toga nije hteo ni on sam sa se ažurira.
Koliko sam ostale članove razumeo, na Androidima starijim od 4.0.3 ne bih morao da reinstaliram Skype, mogao bih da samo očistim cash, što u njenom slučaju nije oslobađalo skoro ništa od prostora - pretpostavljam da je to na novijim bolje.
Poenta, ako se zaista Google potrudio da ovo sve poboljša na Androidu, onda bi trebalo da i jeftiniji telefon sa dovoljno novim Androidom može lepo da radi duže vreme - bez da se "zaguši" prezahtevnim aplikacijama.
1808, nemoj me navlačiti da se nastavljam da tobom, neće ti ići. Inače i moja mama će u neko skorije doba, tj. nekoliko narednih meseci verovatno kupiti sebi nov telefon, i hoće Android, i hoće HTC. Ja je ne ubeđujem u nešto drugo, želim da kupi telefon kojim će ona biti srećna, a nemam razloga da tako mislim da će pogrešiti.
Koliko sam ostale članove razumeo, na Androidima starijim od 4.0.3 ne bih morao da reinstaliram Skype, mogao bih da samo očistim cash, što u njenom slučaju nije oslobađalo skoro ništa od prostora - pretpostavljam da je to na novijim bolje.
Poenta, ako se zaista Google potrudio da ovo sve poboljša na Androidu, onda bi trebalo da i jeftiniji telefon sa dovoljno novim Androidom može lepo da radi duže vreme - bez da se "zaguši" prezahtevnim aplikacijama.
1808, nemoj me navlačiti da se nastavljam da tobom, neće ti ići. Inače i moja mama će u neko skorije doba, tj. nekoliko narednih meseci verovatno kupiti sebi nov telefon, i hoće Android, i hoće HTC. Ja je ne ubeđujem u nešto drugo, želim da kupi telefon kojim će ona biti srećna, a nemam razloga da tako mislim da će pogrešiti.
- kvaka33
- Expert
Ma koji to baguje ?
Kakva sada prodavnica ?
Ona zvanicna ili ona gde se snabdeva 99% ljudi
Koji to model nije dobio ni jedan apdejt ?
Ne pricamo o modelima od pre 5 godina ,spominjemo novije modele recimo negde od 2014 jer o tome sam ja pricao i zato napomenuo da je to istorija
Ako pricas o Alcatelu i slicnim firmam ja o njima ne pricam ,drzim se proverenih kod njih nema modela koji nije dobio apdejt
Drugo,dobijanje apdejta ne znaci i da ce neki model bolje raditi ima dosta primera da i nije bas tako
Trece, kakve veze ima apdejt sa radom telefona ,ti pricas o apdejtima ili radu modela ispod 200e
Kakva sada prodavnica ?
Ona zvanicna ili ona gde se snabdeva 99% ljudi
Koji to model nije dobio ni jedan apdejt ?
Ne pricamo o modelima od pre 5 godina ,spominjemo novije modele recimo negde od 2014 jer o tome sam ja pricao i zato napomenuo da je to istorija
Ako pricas o Alcatelu i slicnim firmam ja o njima ne pricam ,drzim se proverenih kod njih nema modela koji nije dobio apdejt
Drugo,dobijanje apdejta ne znaci i da ce neki model bolje raditi ima dosta primera da i nije bas tako
Trece, kakve veze ima apdejt sa radom telefona ,ti pricas o apdejtima ili radu modela ispod 200e
- Baraba
Ni jedan od pomenuta dva modela iz naslova ne košta 150e. Otvorite temu pa diskutujte. Mnogo široko idete a ništa pametno ne napišete. Većina nije ni koristila top modele, a zna sve o njima i kako rade. Mene zanima note 7, imao sam note 5, note 4... mogu da pišem o tim modelima, a čitam šta vi ovde pišete, da ne kažem kako bih se izrazio i ostao fin. Koči vama da ne kažem gde. Dajte više, batalite spam i trol. Kada neko dođe ko se zaista dvoumi oko ova dva modela, da ima korisno i konkretno šta da pročita, a biće takvih sve više kako vreme prolazi i cene se stabilizuju.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Iskreno, mislim da ce bar ovde na forumu više njih da zanima Note 7 nego ip7 plus... Ko nije imao ip6plus, njemu će biti odličan ip7plus.
Biće to ovde aktuelno za mesec dva najviše
Ja sam trenutno odustao za note 7 za ženu, sacekacu jos neko vreme da cujem utiske u kakvom su sada stanju baterije itd itd itd...
Biće to ovde aktuelno za mesec dva najviše

Ja sam trenutno odustao za note 7 za ženu, sacekacu jos neko vreme da cujem utiske u kakvom su sada stanju baterije itd itd itd...
Huawei
- kvaka33
- Expert
Stas ti bunis ,ti i ne znas sta si imao ahahahahaBaraba napisao:Ni jedan od pomenuta dva modela iz naslova ne košta 150e. Otvorite temu pa diskutujte. Mnogo široko idete a ništa pametno ne napišete. Većina nije ni koristila top modele, a zna sve o njima i kako rade. Mene zanima note 7, imao sam note 5, note 4... mogu da pišem o tim modelima, a čitam šta vi ovde pišete, da ne kažem kako bih se izrazio i ostao fin. Koči vama da ne kažem gde. Dajte više, batalite spam i trol. Kada neko dođe ko se zaista dvoumi oko ova dva modela, da ima korisno i konkretno šta da pročita, a biće takvih sve više kako vreme prolazi i cene se stabilizuju.

Drugo ja sam koristio top modele i sada koristim ne znam za njega sta je koristio ali bez veze je siri dezinformacije
I jedno pitanje za Zorelija ,desi li ti se ikada da se probudis i iznenadis se koji model stoji pored tebe

-
- Mobil manijak
Neću da stvarno da razvodnjavam temu i da idemo u off. Kad se otvori nova tema možemo da razmenjujemo iskustva i mišljenja.
Moja zena je isto odustala od čekanja Note 7 koji sam joj preporučio i naručila S7e koji joj izlazi 150€ jeftinije i nema problema sa paljenjem
Moja zena je isto odustala od čekanja Note 7 koji sam joj preporučio i naručila S7e koji joj izlazi 150€ jeftinije i nema problema sa paljenjem

Kažu da ova dva modela ne mogu da se porede. Možda, jer su drugačijeg koncepta. Sa Note može mnogo mnogo više da se uradi, produktivniji je. Ali, operativni sistemi itekako mogu da se porede, konkurencija su jedan drugom. Porede Mac OS, Windows, Linux, što ne bi i iOS-Android.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Mogu da se porede, ali je problem što nemaš puno ljudi koji su se dovoljno dugo zadržali na oba sistema pa da mogu objektivno da kažu koju. Ja sam na iOS-u proveo punih 18 meseci u cugu, ali npr pojma nemam kako radi sinhronizacija sa Mac OS-om, dok za Windows znam.
Sent from my SM-G935F
Sent from my SM-G935F
- Baraba
bata bogdan, note 7 možeš porediti samo sa iP7+, kao i ceo internet. Takođe pri kupovini bi se razmišljao između ova dva, običan iP7 je nula napredak za mene u odnosu na 6s, isti telefon treći put prodaju (6, 6s i 7).
Green, upravo tako.
Ne vidim razlog što se ne bi poredili, najbolje iz obe firme. Ili sa S7E ili sa note 7 poredimo iP7P, inače bi iP bio u kanalu da nema veći model.
Polako odustajem od oba, note 7 mi se dosta svideo uživo, izgled, displej, bruka, sve top, ali feler sa baterija me totalno udaljio, plus tu su najave za nov model S8, koji bi bio dosta bolji od note 7 koji opet kasni, em kasni em će biti slabiji od S8, moraju se nekako čupati iz ove situacije. Da nije imao feler sa baterijom, rekao bih da je note 7 najbolji fon, ovako ta izjava ostaje na čekanju dok to ne reše. Što se tiče iP7+, čekam da vidim uživo, mada su tu počela već i nagađanja oko iP8, navodno izbacuju nešto top za 10god. Sve u svemu, ništa za sada, možda danas iznenadi google.
Green, upravo tako.
Ne vidim razlog što se ne bi poredili, najbolje iz obe firme. Ili sa S7E ili sa note 7 poredimo iP7P, inače bi iP bio u kanalu da nema veći model.
Polako odustajem od oba, note 7 mi se dosta svideo uživo, izgled, displej, bruka, sve top, ali feler sa baterija me totalno udaljio, plus tu su najave za nov model S8, koji bi bio dosta bolji od note 7 koji opet kasni, em kasni em će biti slabiji od S8, moraju se nekako čupati iz ove situacije. Da nije imao feler sa baterijom, rekao bih da je note 7 najbolji fon, ovako ta izjava ostaje na čekanju dok to ne reše. Što se tiče iP7+, čekam da vidim uživo, mada su tu počela već i nagađanja oko iP8, navodno izbacuju nešto top za 10god. Sve u svemu, ništa za sada, možda danas iznenadi google.
strpi se 10ak dana, dacu ti izvestaj iz prve ruke 
mozes i da svratis da probas i odlucis sam

mozes i da svratis da probas i odlucis sam