Lumia 1520 ili 930
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: Lumia 1520 ili 930
Gari, na 920, 930 i još nekim uređajima je baterija ugrađena u kućište, kao kod iPhone-a na primer
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Ja ne bi razmisljao i uzeo bi L950 za oko 250€. Noviji bolji model i vredi razlike u ceni. Imas nove sa garancijama. Dok L1520 ili L930 skoro i da nema novih po nekoj razumnoj ceni.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Lumia011, imaš odgovore na mnoga svoja pitanja u temama za 1520 i 930, prelistaj ih, sigurno ćeš naći informacije koje te interesuju po pitanju vrlina i mana tih modela.
Takođe, i ja bih ti predložio da tražiš 950 umesto neki od ova dva modela, posebno ako ćeš telefon koristiti duži period vremena (godinu ili dve).
Što se tiče kvaliteta izrade - nemam 950, ali imam 930, i iz svog iskustva ti mogu reći da metalna lajsna na 930 nije prednost već, naprotiv, mana, pošto je sklona grebanju, posebno ako se telefon koristi duže vremena. Osim toga, između ekrana i te lajsne postoji vrlo mali, bukvalno mikroskopski zazor - ali dovoljan da se tokom vremena skupi fina prašina koju je gotovo nemoguće odstraniti. Iz tih razloga (a i jer je noviji model), svakako ti predlažem da pogledaš 950 pre nego 930, iako sam, generalno gledano, zadovoljan radom svog telefona.
Pozdrav.
Takođe, i ja bih ti predložio da tražiš 950 umesto neki od ova dva modela, posebno ako ćeš telefon koristiti duži period vremena (godinu ili dve).
Što se tiče kvaliteta izrade - nemam 950, ali imam 930, i iz svog iskustva ti mogu reći da metalna lajsna na 930 nije prednost već, naprotiv, mana, pošto je sklona grebanju, posebno ako se telefon koristi duže vremena. Osim toga, između ekrana i te lajsne postoji vrlo mali, bukvalno mikroskopski zazor - ali dovoljan da se tokom vremena skupi fina prašina koju je gotovo nemoguće odstraniti. Iz tih razloga (a i jer je noviji model), svakako ti predlažem da pogledaš 950 pre nego 930, iako sam, generalno gledano, zadovoljan radom svog telefona.
Pozdrav.
Hvala svima
Ne zurim sa kupovinom i javicu sta sam odlucio.
Definitivno ili 930(120e star 5 meseci) ili 950 (250e na oglasima relativno nov)

Ne zurim sa kupovinom i javicu sta sam odlucio.
Definitivno ili 930(120e star 5 meseci) ili 950 (250e na oglasima relativno nov)
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Onda pročešljaj temu o 930, kako bi znao na šta da obratiš pažnju (problemi sa mikrofonom, podignut ekran u gornjem desnom uglu...).
Naišao sam na jedan model koji na beloj pozadini pokazuje neke ikonice ali ne smeta pri radu... Da li je to nešto značajno?
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Nisam siguran da te razumem - ali to mi deluje kao 'burn in' ili neki sličan problem, tako da bih ja to zaobišao.
Čak se sad razmišljam i za L650...nije skup a fin je. Jako mi je bitna stavka da je baterija dobra (iako ga koristim uglavnom za gmail,sms,pozive,surfovanje dakle ne igrice i ostale stvari) i da ne baguje. Ne znam kakvo je stanje kod L650 tražio sam malo po forumu ali nisam ništa bitno našao.
L640XL LTE znam da ima odličnu bateriju ali me nervira što je malo veći pa ne mogu da ga nosim u džepu...
L930 se plašim da sistem ne baguje i da je baterija lošija...
L950 puno mi je da dam 250e trenutno za telefon iako je najbolji od svih mada i kod njega nije neka baterija...
L640XL LTE znam da ima odličnu bateriju ali me nervira što je malo veći pa ne mogu da ga nosim u džepu...
L930 se plašim da sistem ne baguje i da je baterija lošija...
L950 puno mi je da dam 250e trenutno za telefon iako je najbolji od svih mada i kod njega nije neka baterija...
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Znam šta je naslov, ali ako ga koristiš za to što si naveo i ako ti je baterija primarna stavka, zašto ne pogledaš i samsung J7? Taj telefon ima jednu od najboljih baterija, sve što si naveo će ti odraditi lepo. Ovo pod uslovom da možeš da živiš i sa androidom. Cena mu je oko 200€ (ako se ne varam). Ako ne možeš ili ne želiš android, onda čekaj da ti predlože još nešto od Lumia.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Moja devojka ima l650, zadovoljna je. Sistem kako joj radi u odnosu na to kako radi na mojoj l532 - nebo i zemlja... Za bateriju je zadovoljna, ali nisam siguran koliko je merodavno za tebe njeno iskustvo, ona telefon ne čačka ni blizu koliko i ja. Ali što se tiče čipseta i kamere - pretpostavljam da l650 ne može da se meri sa l950. Dodatno, sa l950 imaš bolje mogućnosti što se tiče mnogo čega, a imaš i Continuum.
Ranije si nosio sa sobom fleš da bi mogao nešto negde lako da uradiš, a sad - povežeš svoj telefon na drugi Windows 10 kompjuter, i koristiš na njemu svoj telefon kao kompjuter za osnovne stvari. Bez da se uloguješ kod druga tamo vamo - sve si to na svom telefonu! Tvoje aplikacije, tvoja podešavanja, tvoji fajlovi sa telefona ili sa tvog OneDriva. Možeš i na TV da se povežeš. Ali za bežično povezivanje treba Miracast - da bi sve skroz radilo kako zamišljamo... Eh, da mi padne jedna u dvorište.
EDIT: Možda malo bezveze zvuči što ipak treba da bude kompjuter sa Windows 10, i to sa bar Redstone 1 verzijom, ali takvih kompjutera će biti sve više u više sad. I bez obzira na nečiji otpor prema Windowsu 10, mislim da će se desetka širiti među kompjuterima polako pa sigurno.
Sent from mTalk on Windows 10 phone
Ranije si nosio sa sobom fleš da bi mogao nešto negde lako da uradiš, a sad - povežeš svoj telefon na drugi Windows 10 kompjuter, i koristiš na njemu svoj telefon kao kompjuter za osnovne stvari. Bez da se uloguješ kod druga tamo vamo - sve si to na svom telefonu! Tvoje aplikacije, tvoja podešavanja, tvoji fajlovi sa telefona ili sa tvog OneDriva. Možeš i na TV da se povežeš. Ali za bežično povezivanje treba Miracast - da bi sve skroz radilo kako zamišljamo... Eh, da mi padne jedna u dvorište.

EDIT: Možda malo bezveze zvuči što ipak treba da bude kompjuter sa Windows 10, i to sa bar Redstone 1 verzijom, ali takvih kompjutera će biti sve više u više sad. I bez obzira na nečiji otpor prema Windowsu 10, mislim da će se desetka širiti među kompjuterima polako pa sigurno.
Sent from mTalk on Windows 10 phone
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Sistem na 930 radi bolje od svih drugih Nokija, to znam iz iskustva. Iskreno sumnjam da 650 može po brzini i korektnosti sistema da se poredi sa 930, iako nosi MS oznaku. Baterija kod 930 je potprosečna, sa njom je moguće da ćeš imati problema ako bi ti to bio jedini telefon.Lumia011 napisao:L930 se plašim da sistem ne baguje i da je baterija lošija...
Takođe, ako bi pogledao i neki Android, moj predlog ti je Samsung J5 (2015). Jeftiniji od J7, a sa odličnom baterijom i više nego dobrim ostatkom hardvera. Imaš sve detalje u njegovoj temi.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
930 zaista moze da pravi problem sa baterijom i pregrevanjem, pogotovu sto je to polovan uredjaj, pa ne znas kako se prethodni vlasnik ophodio prema njemu.
950 (iskljucivo nov za te novce) je najsigurnija kupovina.
650 - odlicna ideja, valjalo bi razmisliti o tome ako nisi rad da dajes neke vece pare na uredjaj.
950 (iskljucivo nov za te novce) je najsigurnija kupovina.
650 - odlicna ideja, valjalo bi razmisliti o tome ako nisi rad da dajes neke vece pare na uredjaj.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Evindzer
- Prijatelj foruma
To nema veze, ja sam uvek za dobar i dobronameran predlog, svejedno koji OS je u pitanju - a J7 jeste dobar predlog, samo ne znam da li prevazilazi njegov budžet. Zato sam i predložio J5, verovatno je nešto jeftiniji, a lično znam da je prilično zahvalan model.Azimuth napisao:Znam šta je naslov (...)
L1520 je poprilicno star telefon. Ja sam ga trazio prije 2 godine i nije ga bilo moguce naci novog, sto znaci da ces ako se odlucis za njega kupiti uredjaj star mininalno 2.5 godine sto je po meni ludost + nejasna situacija sa updateima.
L930 osakacen za glance, problemi sa ekranom, pogotovo sa pregrijavanjem, upitno je koliko se lako moze naci nov model.
L650 hardverski mnogo mnogo inferiorniji, nema podrsku za continuum, sto ti sad i ne znaci puno, al barem prema glasinama spremaju svasta nesto na tu temu.
Ja bih isao na 950ku ili ako se mozes protegnuti za XL.
Sent from my iPhone using Tapatalk
L930 osakacen za glance, problemi sa ekranom, pogotovo sa pregrijavanjem, upitno je koliko se lako moze naci nov model.
L650 hardverski mnogo mnogo inferiorniji, nema podrsku za continuum, sto ti sad i ne znaci puno, al barem prema glasinama spremaju svasta nesto na tu temu.
Ja bih isao na 950ku ili ako se mozes protegnuti za XL.
Hvala na odgovorima.
Azimuth - upravo sam pogledao model J7 i deluje primamljivo i vidim da su svi korisnici zadovoljni ali je problem sto pre dok sam ja koristio android cesto mi je bagovao doduse nisam probao v6 ...
Evindzer - toga se i ja plasim kod L930 a plasim se da J5 je mozda slab za android i da ne pocne da mi baguje...ipak J7 ima jaci procesor i vise rama mada moja poslednja iskustva su losa sto se tice androida (s4 koristio sestrin a i iphone 5 sam koristio)
Koristio sam i iOS i android ali mi nekako najvise prija windows. Ali definitivno J7 dobar model i vidim da je baterija fantasticna sto me obradovalo ali ja sam mislio da izdvojim nekih 150e max a trenutno je oko 200e nov po oglasima
Po odgovorima vidim da bi mozda najbolje dosla privremeno L650 jer i nije skupa moze cak i za 100e da se nadje relativno nova.
Ili da sacekam i izdovojim jos novca za L950 ili eventualno ovaj J7...ne znam sta mi je ciniti, moram jos razmisliti
Azimuth - upravo sam pogledao model J7 i deluje primamljivo i vidim da su svi korisnici zadovoljni ali je problem sto pre dok sam ja koristio android cesto mi je bagovao doduse nisam probao v6 ...
Evindzer - toga se i ja plasim kod L930 a plasim se da J5 je mozda slab za android i da ne pocne da mi baguje...ipak J7 ima jaci procesor i vise rama mada moja poslednja iskustva su losa sto se tice androida (s4 koristio sestrin a i iphone 5 sam koristio)
Koristio sam i iOS i android ali mi nekako najvise prija windows. Ali definitivno J7 dobar model i vidim da je baterija fantasticna sto me obradovalo ali ja sam mislio da izdvojim nekih 150e max a trenutno je oko 200e nov po oglasima
Po odgovorima vidim da bi mozda najbolje dosla privremeno L650 jer i nije skupa moze cak i za 100e da se nadje relativno nova.
Ili da sacekam i izdovojim jos novca za L950 ili eventualno ovaj J7...ne znam sta mi je ciniti, moram jos razmisliti
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
L650 je 130e nova u oglasima, kao privremeno rešenje kasnije bi izgubio na ceni pa onda Jovo nanovo. Moj savet ti je da ustedis jos malo para i pazaris L950.
Sent from mTalk
Sent from mTalk
Festina lente.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Pa ako možeš da se pružiš do 200 ili možda da spustiš malo cenu prodavcu, to bi definitivno bio super izbor. Za Lumie zaista ne znam šta da kažem, 950 jeste ok, ali polovnjak....ne znam, ne bih uzimao...
U BiH na oglasima mozes naci L950 za 230€ sa 18mj oficijelne garancije. Pretpostavljam da je i u Srbiji slicno.
Kupovina wp nije dobra kombinacija kao prelazno rjesenje jer ces ga tesko prodati kasnije. Ako ces vec nesto prelazno onda kupi taj Samsung
Kupovina wp nije dobra kombinacija kao prelazno rjesenje jer ces ga tesko prodati kasnije. Ako ces vec nesto prelazno onda kupi taj Samsung
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
WP telefonima će samo padati cena zbog OS-a, cena Lumie 950 je već sada na nivou mid range uređaja, a teško je prodati takav uređaj. Sve preporuke za J7, gledaj samo verziju 2016, malo je skuplja, ali vredi, telefon je zaista odličan.
Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk
Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Danas sam isao do vipa da pogledam uzivo J7 i fino izgleda iako je 5.5 nije veliki. Da li je trenutna verzija stabilna bez bagova? Kao sto sam vec rekao ne koristim ga za igrice vec uglavnom neke osnovne potrebe, bitno mi je kad je multitasking da mi ne baguje...ranije dok sam koristio android znao je da iz cista mira zakuca sistem i da baguje bez razloga