Koji telefon kupiti?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Koji telefon kupiti?

Post od гари »

A, to ti niko ne vraća pare, čak i ako te zahebe neko sa kupujem prodajem. :D Mada, iako na mnogim forumima neće ljude da savetuju oko tako nekih stvari kao što je "ja bih to naručio sa AliExpressa ili TVC Malla" ili ovo sad sa kupujem prodajem iz bojažljivosti da nekoga ne zeznu, priznajem da je meni drago što su naši forumi takvi po tom pitanju, a dalje svako sam za sebe neka razmišlja kako da se zaštiti. I priznajem da, da nisam došao na Benchmark i Svet Kompjutera, ne bih možda ni do sad probao da naručim nešto sa jednog od ona dva gore navedena sajta, a tamo sam našao neke stvari koje kod nas ni ne mogu da se kupe, a kad mogu - budu znatno skuplje.

Tako da, ipak je dobro što se tako nešto predlaže, treba ljudi da znaju.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

znemanja napisao:Samo ne znam ko bi platio te cene, ne znam koliko tačno se kreće cena Lumia 550 na kupujem prodajem, ali mislim da je ispod 100€. P9 lite može nov da se nađe od 190€.

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk
Ja gledam samo te cene kad se porede cene modela. Šupice i KP muljatore ne računam.

Što se tiče kupovine samo sa validnom garancijom, one na guz papiru me ne interesuju uopšte.

Tošo, a to što svakim apdejtom rizikuješ da ti nešto ne radi? Pratim teme i dalje i vidim šta se dešava... jednu stvar poprave, a druge dve zeznu. Zato i puštaju apdejtove toliko često.
I izađi više iz dopa Džindžerbreda.
Evo sestra i keva koriste LG K8 četiri meseca i i dalje šljaka k'o i u početku. Jedino tih 8GB interne je malko tesno.

Sent from HUAWEI P9 lite via Tapatalk

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Nisam uočio te probleme o kojima govoriš ti znaš da sa tim problem nemam na telefonu dok je pc nešto drugo, i ne može se porediti situacija od pre kada su više ispravljali bagove nego dodavali nove opcije i poboljšavali sistem. Sitni bagovi nisu problem ali potencijalno zamrzavanje telefona jeste ... Možda sad ti low budget androidi rade u rangu p9 ili s7 ali čisto sumnjam ali da ti verujem da to sve leti sad i da je bolje opet ima mogućnost da bira pa neka izabere šta god ima odličnih komentara da donese odluku. Tvoja sestra i keva nemaju gomilu aplikacija pa nema šta da pravi problem ko što moj matori na nekom lg nema problem ali ni instaliranih app koristi samo za osnovne stvari...

Soilent Green is People
Poslednja izmena od TosaNS u Ned, 06. Nov 2016. 15:05, izmenjeno 2 puta ukupno.
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ma samo da uvedu ono za aplikacije da mogu da se reinstaliraju, i to bi bilo super, rešili bi ljudima skoro sve probleme - ili da svede aplikaciju na verziju kao što bi bila odmah nakon hard reseta - to je svakako negde sačuvano u telefonu, samo ovako ne možemo tome da pristupimo. Možda sa interop tools, ali nećemo s time da se zezamo zbog jedne aplikacije.

Mom drugu ne radi Skype Preview sad, neće da se pokrene, reinstalacija bi verovatno pomogla, ali jbg... Inače, Skype Preview ipak može i da se deinstalira (sad se setio), ali posle nije mogao da ga skine, stajalo mu u Prodavnici da je Skype instaliran. Opet, rešio bi verovatno problem da hoće da se zeza s time, ali mrzi ga jer možda treba da prođe i kroz hard reset - videće kako će biti sad u utorak sa novim ažuriranjem sistema.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ti sumnjaj koliko hoćeš, ali i dalje sve pišeš napamet. Neko ko se ne razume će ti još i poverovati i shvatiti ozbiljno.

Je l' proradila pločica za kalendar? ;)

Sve je bilo ok dok nisu pustili apdejt za kalendar i od tada ih je bilo tri (ili više?) komada i pločica i dalje ne radi. Pustiš ispravku za nešto u pozadini i zezneš jednu od bitnijih stvari koje nisi u stanju da popraviš kroz narednih par apdejtova. O čemu onda da pričamo dalje?

I onda tvoje pisanje napamet treba da bude validnije od mog iskustva.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Ne pišem napamet ako tebi nešto ne radi to ne znači da svima ne radi i obrnuto. Zašto bih pisao ako ne na osnovu ličnog iskustva. Idemo van teme, nema razloga rekao si šta imaš ne moraš se ponavljati, postavi pitanje u Windows temi da li ljudi imaju problema ...

Soilent Green is People
Poslednja izmena od TosaNS u Ned, 06. Nov 2016. 15:13, izmenjeno 1 put ukupno.
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ne pišeš napamet? Čoveče, pa još si u dobu Džindžerbreda sa nekim izjavama... Dobro, sa nekim drugim si u dobu ICSa. [emoji38]

Pa nemam šta da postavljam pitanja kad još minimum petoro ljudi na benču su prijavili taj problem, plus gomila postova na tu temu na WCentral.

Poslednja izmena od sugarcoated_ass u Ned, 06. Nov 2016. 15:15, izmenjeno 1 put ukupno.

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 07:03
:: Mi Note 10 Lite

Post od ciklon »

Najveći problem otvaraču teme, članu partizan forever, je to što ima zaista nezahvalan izbor: ili low budget android ili low budget W10M u Telenoru. Gledam baš cene kod sva tri operatera, upoređujem sa najjeftinijom tarifama - Nordijci su teške lopurde. Samo pogledajte tu "neverovatnu" ponudu za L620. Najbezobraznije bahaćenje!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

sugarcoated_ass napisao: Je l' proradila pločica za kalendar? ;)

Sve je bilo ok dok nisu pustili apdejt za kalendar i od tada ih je bilo tri (ili više?) komada i pločica i dalje ne radi. Pustiš ispravku za nešto u pozadini i zezneš jednu od bitnijih stvari koje nisi u stanju da popraviš kroz narednih par apdejtova. O čemu onda da pričamo dalje?
Kinkel je u Windows 10 Mobile univerzalne aplikacije temi napisao jedno rešenje koje deluje obećavajuće. Videću posle s nekim kome to ne radi da li mu Kinkelovo rešenje pomaže.

Inače, taj problem desi se ljudima nakon hard reseta dok su na Redstone 1 (Anniversary Update). Nije to direktno izazvano nekom nadogradnjom. Moja devojka se ne igra toliko kao ja, hard reset nije radila na svom telefonu, radi joj njena Lumija 650 baš stabilno, i šljaka naravno i pločica kalendara. Ja sam mojim zadovoljan, ali njen radi sa desetkom još bolje. E, pa kao Tošina Lumia 735, al da ureknem! 8)

A još bih dodao da je korisniku Lumije 550 lakše i da potegne za WDRT i reinstalira sistem jer nema dva dodatna koraka: vraćanje desetke i hard reset nakon nadogradnje. Nego samo WDRT, ažuriranje aplikacija i sistema, i podešavanje.

Poslednja izmena od гари u Ned, 06. Nov 2016. 15:20, izmenjeno 1 put ukupno.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Rekoh nemam taj problem o kojem govoriš, ti koji su imali problem pitanje da li su bili na insajderu ili ne ako su bili da li su se vraćali na stabilnu verziju itd ima gomila pitanja i razloga zbog čega se desi taj problem, ja odgovaram iz svog iskustva, nisam bio nikad na insajderu pa nisam imao potrebu da se vraćam na stabilnu verziju. I dalje smo sa pričom van teme i to je bzvz, čovek je konkretno pitao i ja sam mu odgovorio isto kao i ti prema tome nema razloga da pričamo van teme.

Soilent Green is People

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Mislim da je OP shvatio osnovne stvari vezano za oba telefona koja ga zanimaju, jedino još da pita u onoj temi Windows 10 Mobile univerzalne aplikacije kako Fastbook radi recimo, i to bi bilo to...

A i to sa pločicom je jedan od tih problema koji bi bio lakše rešiv da možemo da reinstaliramo aplikaciju.

Da, inače ja sam kukao na taj problem sa pločicom, problem rešen sa WDRT. Ranije sam bio na insajderu, sad više nisam, i neću više skoro sigurno imati nikakve veze s njim. Ispostavilo se da iako sam izašao sa insajdera, aplikacije sam dobijao kao da sam na Release preview insajderu.

Enemoon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 25. Sep 2016. 22:08
:: Xiaomi Mi 9T Pro

Post od Enemoon »

O kojoj plocici kalendara ovaj pise?Kome to ne radi i sta ne radi?Meni je plocica kalendara uvek radila normalno a nisam ni od poznanika koji koriste winp cuo nista slicno.Ne zbunjujte ljude jos vise tim neproverenim informacijama.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Meni pločica nije radila od početka jula kad sam radio hard reset po prelasku na Redstone, i nedavno sam rešio problem sa WDRT. Inače nema šta da ga plašimo, taj problem možeš imati samo ako radiš hard reset dok si na Redstonu, a pošto Lumia 550 fabrički dolazi sa desetkom, njemu bi bilo daleko lakše da ga reši ili izbegne jer mu je desetka na WDRT.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Enemoon napisao:O kojoj plocici kalendara ovaj pise?Kome to ne radi i sta ne radi?Meni je plocica kalendara uvek radila normalno a nisam ni od poznanika koji koriste winp cuo nista slicno.Ne zbunjujte ljude jos vise tim neproverenim informacijama.
Kao prvo nisam ti ovaj, a kao drugo zaista ne znam šta administracija radi i dokle će da toleriše vaš bezobrazluk i gluposti koje pišete po forumu. Koliko tema do sada je zaključano zbog vas? Na koliko tema ljudima dajete savete koje veze nemaju sa realnošću? Upravo vi pišete neproverene informacije i lupetate. Jeste, lupetate, a dokazano je u par navrata i da lažete. Eto kad se vama toleriše bezobrazluk, valjda će i meni. Administraciji izgleda odgovara da se stari članovi razilaze zbog šačice novopridošlih napaljenih fanatika.

Moja 550ka videla nije insider i pločica na kalendaru nije radila. Jedino rešenje je WDTR? Pa preporučujete telefon na kom će trebati za svaku sutnicu da vraća telefon na fabričko stanje.

Enemoon
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Enemoon »

Kako to svima sve radi samo tebi i jos jednom liku nista bas ne radi nikad,kuknjava svakodnevna,smorili ste vise .

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Nema potrebe za uzbuđivanjem, Sugar, mislim da smo svi zajedno lepo objasnili čoveku kakva je zaista situacija. ;) Sad, možda su jednu više vukli na jednu stranu, jedni na drugu, ali svi zajedno mislim da smo rekli kako jeste, a on će sam doneti odluku šta će i kako će.

Lumia 550 može biti još bolja u narednim mesecima, a sa ovim Androidima čovek više zna na čemu je.

A ima tu svega po malo od onoga što smo rekli, i ako ostavi kupovinu Windowsa za kasnije ili drugi put, onda će Windows 10 verovatno biti bolji. Ali sa druge strane Lumia 550 je verovatno i poslednji jeftin Microsoftov telefon, i moguće da ti neki drugi jeftini Windows telefoni od Acera i sličnih neće imati ovako nadogradnje kao mi sad. Hebo mogućnost nadogradnje odmah preko insajdera, nije to to. A možda i ne bude tako, možda će sa nekim proizvođačima to ići brže, a ako ne i odmah. Ko zna...

DODATAK: Enemoon, i meni se taj problem dešavao. I rekao sam, to se pojavi taj problem kad uradiš hard reset dok si na Redstonu. Niko ne misli ništa loše, ali treba reći čoveku šta može da se desi. A ja opet kažem - osnovni problem je što ne možemo da reinstaliramo sistemske aplikacije, ili da neku aplikaciju koju hoćemo dovedemo u stanje kao posle hard reseta.

Enemoon
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Enemoon »

Gari,dobro ti je poznato o cemu pisem,tih par likova od komarca prave magarca mesecima,kad citas sta pisu,pomislis,pa da li ja imam ovaj telefon,o cemu pisu oni kad je kod mene sve ok?Sva podesavanja promene,pokarabase sve na telefonu pa im posle kriv djavo jer nista ne radi kako treba.Ostali os-ovi nemaju bas nikakvih problema,sve je tecno,glatko,ekstra,ma dajte vise ljudi,molim vas.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Slažem se, savršeno dobro znam na šta misliš, ima dosta likova koji kad krenu da nabrajaju probleme i sve kao da se svaki od tih problema dešava na svačijem telefonu, a kao da se na Androidu nikad niko ne javi sa problemom tipa da mu ne stižu neka obaveštenja ili šta već.

Ali kao što rekoh - da dobijemo da reinstaliramo aplikacije, i nema više šta ko da kaže za Windows Mobile. 8) A za ovo sad, čovek može da odluči sam šta će kupiti, čuo je i jedne i druge argumente. :)

Enemoon
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Enemoon »

Njihovi argumenti nikad nisu bili validni,klasican hejt prema winp bez prestanka.I rece da se odjavljuje jer se konacno resio telefona ali i dalje nastavlja po starom.Idi covece i hvali taj tvoj huawei i uzivaj u njemu.Najbolji je :lol:

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Jebeš mi sve ako si ti normalan. Koliko puta treba da napišem da 550ka videla nije ni insajder niti je išta čačkano. Matori ga koristio mesecima. Svaki dan restarti, pucanja app, zakucavanja... Kod mene je došao kad se to smirilo ali opet je bilo daleko od savršenog sa drugim stvarima. I šta uopšte na Win ima da se čačka? Jedva da osnovne stvari možeš podešavati, a ti spominješ neko čačkanje.

Osim toga,WCentral pršti od prijavljenih problema i to upravo ovih koje sam navodio. Od 550ke do 950XL. Uvek isto. Ali ne... Svi drugi lažu, samo vas šačica zaluđenika ste u pravu. Nećete priznati da nešto ne valja pa da vam život od toga zavisi.

Ja sam već i Huawei napljuvao zbog stvari koje ne valjaju i problema koje lično nemam, ali se dešavaju. Budite, bre, malo realni. Ako se vama to ne dešava postoje dokazi koliko se to često dešava.

I opet apel administraciji da malo povede računa o članovima.

Zaključana tema