J5 2016 vs P9 Lite
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Re: J5 2016 vs P9 Lite
Ledjo, stvarno? Za to nisam znao. Mislio sam da su se bar tu malo otvorili.
Više se Alkatel otvorio na spomenutom Pop UP-u za manje para. [emoji38]
Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk
Više se Alkatel otvorio na spomenutom Pop UP-u za manje para. [emoji38]
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Samsung je do S3 koračao otad puzi.
Послато са ALE-L21 уз помоћ Тапатока
Pa dobro ja nemam pojma doticni gospodin ima i drago mi je,blago njemu.Bas zato sto neznam mnogo o telefonima sam postavio pitanje i hvala na odgovorima.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Moram priznati da i meni tvoj odgovor deluje neobični nakon svega što su drugi rekli. Oprosti kolegi što nije malo lepše upakovao šta je hteo da kaže.
P9 Lite ima razne neke dodatne stvarčice koje taj Samsung nema, za performanse bih zaključio da su im slične, a ima naravno i J5 svojih nekih prednosti.
Sent from mTalk on Windows 10 phone

-
- Sertifikovani Trol
Evo što se tiče kamere, kod J5 imaš „pro“ mode koje kad izabereš da ti da ručno odrediš ISO... Wow!
A P9l kaže:

Naravno, ti uzmi šta misliš da je tebi bolje. Ja sam izneo mane i jednog, a i drugog, prednosti P9 lite jer po mom mišljenju J5 16 nema skoro nikakve prednosti (Možda AMOLED nekome bude prednost, ali ono što sam ja video je žalosno, osim kontrasta. Tu i ovaj jeftini AMOLED ima prednost u većini slučajeva.)
A P9l kaže:

Naravno, ti uzmi šta misliš da je tebi bolje. Ja sam izneo mane i jednog, a i drugog, prednosti P9 lite jer po mom mišljenju J5 16 nema skoro nikakve prednosti (Možda AMOLED nekome bude prednost, ali ono što sam ja video je žalosno, osim kontrasta. Tu i ovaj jeftini AMOLED ima prednost u većini slučajeva.)
Pa skoro. Sad su to već zaista nijanse u pitanju jer je hardver sve jači. Snapdragon 410 iz J5 16 je sad već malo stariji i mislim da je nešto jači od Kirin 620. Kirin 650 je ipak noviji i jači i skoro u nivou Snapdragon 617. Ali mana Kirin-a je nešto lošiji grafički čip nego kod konkurencije. Tako da ako uzmeš neko Snapdragon iste procesorske snage i brzine memorije, Kirin gubi na grafici.гари napisao:za performanse bih zaključio da su im slične, a ima naravno i J5 svojih nekih prednosti.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 27. Maj 2014. 18:16
- :: SGS2
Nisam koristio p9 nikad, J5 16 ima devojka, i ono je, po meni, krš od telefona.
Nema gorilla Glass, nema LED za notifikacije, nema osvetljenje za tastere.
Dalje, kamera prilično loša (u poređenju sa mojim 5X, u istom su rangu cenovno). Izrada je takva da je telefon nemoguće koristiti bez nekog kejsa, jer se NENORMALNO kliza, veoma lako ispada iz ruku.
Performanse takođe veoma loše, devojka se žali da je non stop vruć telefon pozadi, u šta sam se i sam uverio, a ona spada u one korisnike koji mob koriste za pozive, poruke, fejs i hrom.Npr dok smo igrali monopol(rento 3D), kod nje se jasno vidi da secka non stop, a igra apsolutno nije zahtevna. Ne daj Bože da sam asphalt pokušao da pokrenem.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Nema gorilla Glass, nema LED za notifikacije, nema osvetljenje za tastere.
Dalje, kamera prilično loša (u poređenju sa mojim 5X, u istom su rangu cenovno). Izrada je takva da je telefon nemoguće koristiti bez nekog kejsa, jer se NENORMALNO kliza, veoma lako ispada iz ruku.
Performanse takođe veoma loše, devojka se žali da je non stop vruć telefon pozadi, u šta sam se i sam uverio, a ona spada u one korisnike koji mob koriste za pozive, poruke, fejs i hrom.Npr dok smo igrali monopol(rento 3D), kod nje se jasno vidi da secka non stop, a igra apsolutno nije zahtevna. Ne daj Bože da sam asphalt pokušao da pokrenem.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
- vlade93
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 02. Maj 2014. 13:42
- :: LG G1, LG G2.. IP 5S
- :: Sony ericsson k800i
I jedan i drugi jesu plasticni sa metalnim ivicama ali meni licno je mnogo bolji utisak ostavio P9 lite, kako sam ga uzeo u ruku prvi utisak mi je bio, pa nije toliko plastican, a bas suprotno mi je ostavio utisak J5.
Mene je odusevio J5 2015, odusevio ekranom, baterijom, kamerom za taj novac, pogotovu prednjom.
J5 2016 mi ima sestra, i iskreno razocarao sam se u ovogodisnji model. Ne znam ko je napisao ali na 2016 se vide pikseli i to me je mnogo razocaralo. Ok, amoled kida, nema tu sta, ali rezolucija tragicna.. Cak je drugarica koja je presla sa G3 na J5 2016 i koja je potpuni laik za sve to, primetila dosta dosta losiju rezoluciju. Na lumiji 1320 koja je 6inca i HD nisam video toliko piksela.
Kamera, nemam ni ja stabilizaciju na 5s-u ali na ovom J5 moras da budes snajperista da ti slika ne ispadne mutna. Da ne bude da ja izmisljam, isto su rekle i sestra i cimerka.
Multitasking J5 ne zna sta je to, dok nisam prodao G2 uporedio sam ih, ubio ga G2, a u otvaranju aplikacija jedino brze je J5 otvorio kalendar i kalkulator, ostalo svee G2.
Nemanja, ja koliko znam nemaju J5 i J7 isti procesor? Tako da nije merodavno uporedjivati brzinu J7 a ovde je rec o J5..
P9 lite otisak prsta fantastican, ekran jeste da nije amoled ali sasvim pristojan, moze da se podesavaju boje i napravis kako tebi odgovaraju. Baterija dobra ali dobru ima i J5. Daa, prednja na J5 2015 mi se cini boljom od 2016, 2016 kada je malo mracnije ono ispadne bas lose, blic izvadi stvari, ali bez blica je poprilicno lose.
Za kraj samo da kazem da nisam nikakav fanboy nijedne marke, uvek cu kupiti ono sto mi najvise ponudi za te pare, bio to simens ili neko drugi, i nemam nista protiv samsunga, naprotiv, da mi kazu biraj telefon izabrao bih S7 edge bez razmisljanja, ali kada je nesto cinjenica nema potrebe izmisljati neku toplu vodu i braniti odredjen brend kada se time apsolutno nista ne dobija, sem moguci problemi kada se na to ukaze odredjenim clanovima.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mene je odusevio J5 2015, odusevio ekranom, baterijom, kamerom za taj novac, pogotovu prednjom.
J5 2016 mi ima sestra, i iskreno razocarao sam se u ovogodisnji model. Ne znam ko je napisao ali na 2016 se vide pikseli i to me je mnogo razocaralo. Ok, amoled kida, nema tu sta, ali rezolucija tragicna.. Cak je drugarica koja je presla sa G3 na J5 2016 i koja je potpuni laik za sve to, primetila dosta dosta losiju rezoluciju. Na lumiji 1320 koja je 6inca i HD nisam video toliko piksela.
Kamera, nemam ni ja stabilizaciju na 5s-u ali na ovom J5 moras da budes snajperista da ti slika ne ispadne mutna. Da ne bude da ja izmisljam, isto su rekle i sestra i cimerka.
Multitasking J5 ne zna sta je to, dok nisam prodao G2 uporedio sam ih, ubio ga G2, a u otvaranju aplikacija jedino brze je J5 otvorio kalendar i kalkulator, ostalo svee G2.
Nemanja, ja koliko znam nemaju J5 i J7 isti procesor? Tako da nije merodavno uporedjivati brzinu J7 a ovde je rec o J5..
P9 lite otisak prsta fantastican, ekran jeste da nije amoled ali sasvim pristojan, moze da se podesavaju boje i napravis kako tebi odgovaraju. Baterija dobra ali dobru ima i J5. Daa, prednja na J5 2015 mi se cini boljom od 2016, 2016 kada je malo mracnije ono ispadne bas lose, blic izvadi stvari, ali bez blica je poprilicno lose.
Za kraj samo da kazem da nisam nikakav fanboy nijedne marke, uvek cu kupiti ono sto mi najvise ponudi za te pare, bio to simens ili neko drugi, i nemam nista protiv samsunga, naprotiv, da mi kazu biraj telefon izabrao bih S7 edge bez razmisljanja, ali kada je nesto cinjenica nema potrebe izmisljati neku toplu vodu i braniti odredjen brend kada se time apsolutno nista ne dobija, sem moguci problemi kada se na to ukaze odredjenim clanovima.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da se ukljucim kao neko ko merka ova 2 telefona vec par meseci. Nema ih niko u mom okruzenju vec ih gledam u poslovnicama. Uvek sam uzimao telefone oko 200e pa tako i sad, J5 2016 mogu odmah da kupim dok mi za P9 lite fale nekih 25e.
Displeji:
J5 2016 - 5.2 720p sAmoled, jedinstven ekran posto nisam imao kontakte sa amoledom. Ono sto se u prethodne 2 strane pominju pikseli jeste tacno ali tu je u pitanju Pentile matrica, uporedite ga sa J7 2016 koji ima manju gustinu piksela i videcete da je bolji. Da dodam da ima pomalo zutu nijansu. Ocena 1 do 10 - 7
P9 lite - 5.2 1080p Ips, zapanjujuca ostrina, deluje vec vidjeno i uobicajeno ali fenomenalan ekran. Za mene dosta bolji od J5 2016, da ne ispadne da ne volim sAmoled A5 2016 je dosta bolji od P9L. Ocena 1 do 10 - 9.
Performanse:
Nemam prilike da detaljno testiram oba telefona, otvarao sam sajtove koje i obicno gledam i npr pinch to zoom je bolji na J5 2016 ali neke komande brze izvrsava P9 lite. Antutu: J5 2016 27000, P9 lite 52000.
Baterije:
Priblizno isti kapacitet, malu prednost dajem J5 2016 koji bi trebalo da nesto brze puni.
Kamera:
Trebalo bi da je J5 2016 za koji stepen bolji, ali ni P9 lite nije los.
Zvucnik:
Gsm arena J5 2016 daje ocenu "Ispod prosecan", P9 lite "Vrlo dobar".
Pored svog ovog "znanja" nikako da odlucim koji cu. Samsung me privlaci kao brend, nikad ga nisam koristio, a Huawei generalno bolji ali i skuplji sto je za mene teska prepreka.
Displeji:
J5 2016 - 5.2 720p sAmoled, jedinstven ekran posto nisam imao kontakte sa amoledom. Ono sto se u prethodne 2 strane pominju pikseli jeste tacno ali tu je u pitanju Pentile matrica, uporedite ga sa J7 2016 koji ima manju gustinu piksela i videcete da je bolji. Da dodam da ima pomalo zutu nijansu. Ocena 1 do 10 - 7
P9 lite - 5.2 1080p Ips, zapanjujuca ostrina, deluje vec vidjeno i uobicajeno ali fenomenalan ekran. Za mene dosta bolji od J5 2016, da ne ispadne da ne volim sAmoled A5 2016 je dosta bolji od P9L. Ocena 1 do 10 - 9.
Performanse:
Nemam prilike da detaljno testiram oba telefona, otvarao sam sajtove koje i obicno gledam i npr pinch to zoom je bolji na J5 2016 ali neke komande brze izvrsava P9 lite. Antutu: J5 2016 27000, P9 lite 52000.
Baterije:
Priblizno isti kapacitet, malu prednost dajem J5 2016 koji bi trebalo da nesto brze puni.
Kamera:
Trebalo bi da je J5 2016 za koji stepen bolji, ali ni P9 lite nije los.
Zvucnik:
Gsm arena J5 2016 daje ocenu "Ispod prosecan", P9 lite "Vrlo dobar".
Pored svog ovog "znanja" nikako da odlucim koji cu. Samsung me privlaci kao brend, nikad ga nisam koristio, a Huawei generalno bolji ali i skuplji sto je za mene teska prepreka.
Isto i ja nemogu da se odlucim,,telefoni su skoro isti i u Vipu ista cena.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Možda je najbolje da odete do neke poslovnice u kojoj su izložena oba modela, pogleda te ih uživo, proceniti kakav je subjektivni osećaj pri držanju telefona u ruci, napravite par brzinskih slika i sl. Na kraju krajeva, onaj model koji vam se lično dopadne je i najbolje rešenje.
Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Baš kako što Znemanja kaže. A u ostalom, i ne mora taj što kupiš da bude bolji po svim ili većini parametara. Ako su toliko slični, uzmi koji ti se više sviđa.
I to je bitan parametar - šta ti se koliko sviđa, a ne samo suve specifikacije. 

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Apsulutno, meni lično je subjektivni osećaj jedan od presudnih faktora, ako uređaj ili bilo šta drugo ne zadovoljava neki moj stil, jednostavno ga ne bih kupio. Identična situacija kada bi neko kupio cipele zato što su kvalitetne, ali mu se ne sviđa dizajn, izgled, pa sam time neće biti zadovoljan dok ih bude nosio.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Ja bih da kažem par stvari o tom J5 2016.
Ušao ja u Telenor i čačkam neke tamo Š telefone, Lenovo C2, Huawei Y5 II, Coolpad itd. I vidim ti ja J5 izložen. Priđem da pogledam, podižem telefon i šta primećujem? Primećujem da je plastikaner i da je dosta lagan i da ostavlja utisak kao da ga je pravio neki kinez u podrumu. Reko možda je greška, možda je ovo samo neka maketa, kad ono jok, funkcionalan telefon. Znate koliko sam proveo sa njim? Oko 2 minuta. Ušao u kameru da vidim to čudo...kamera za taj cenovni rang okej, ali podešavanja, modovi jad i beda. Reko da vidimo ekran, kad ono pikseli sevaju na sve strane (nedopustivo u 2016. godini, a vi branite samsung koliko hoćete). Nisam ni znao da je 720p ekran, mislio sam da je 480p. Radi lepo, ali opet nema tu ništa što bi me zainteresovalo da iskeširam za njega više od 100e, a kamoli 160-170e.
Što se tiče tog P9 Lite...U ruci i na stolu deluje dosta elegantnije, kvalitetnije i skuplje od J5 2016. I to ne ono skuplje 50-60e već kao da je duplo skuplji od j5. Jako elegantan telefon, pogotovo u crnoj boji. ekran je odličan, meni se više svideo, plus 1080p. Kamera brdo modova, tu je negde sa J5. Nekad dobija J5 nekad P9L.
Zaključak: Dakle zamisli ti sad iskeširaš 170e za J5 i šta dobiješ? Samsung logo, dobru bateriju, dobru kameru i? Ništa više, ni led lampicu, ni fp senzor, ni žiroskop, ni senzor za auto osvetljenje ekrana, plus dobiješ amoled ekran 720p rezolucije koji deluje kao da je 480p zbog pixela. Ali kupio si Samsung.
Opet, kupiš Huawei i šta dobiješ? Dobiješ telefon kompanije koja je ostvarila ogroman napredak u zadnjih par godina i koja će (ako da Bog) prestići Samsung za par godina. Dobiješ oštriji ekran veće rezolucije, fp senzor, led lampicu, žiroskop, auto osvetljenje ekrana. Dakle sve ovo što nema Samsung. Baterije su slične, možda je ona na J5 za 10% bolja, ali ništa bitno ipak nije to za 50% bolja. Dobiješ skoro identičnu kameru, a dobiješ i dosta modova kad je o kameri reč. Ali izgubiš blic na prednjoj kameri. Takođe dobijaš emui naspram tw. A taj emui je mnogima konfuzan i nelogičan dok ga ne skontaju ili jednostavno ne dignu ruke i prodaju telefon. Dakle kupi P9 Lite, ubaci Nova Launcher i uživaj u životu.
Ušao ja u Telenor i čačkam neke tamo Š telefone, Lenovo C2, Huawei Y5 II, Coolpad itd. I vidim ti ja J5 izložen. Priđem da pogledam, podižem telefon i šta primećujem? Primećujem da je plastikaner i da je dosta lagan i da ostavlja utisak kao da ga je pravio neki kinez u podrumu. Reko možda je greška, možda je ovo samo neka maketa, kad ono jok, funkcionalan telefon. Znate koliko sam proveo sa njim? Oko 2 minuta. Ušao u kameru da vidim to čudo...kamera za taj cenovni rang okej, ali podešavanja, modovi jad i beda. Reko da vidimo ekran, kad ono pikseli sevaju na sve strane (nedopustivo u 2016. godini, a vi branite samsung koliko hoćete). Nisam ni znao da je 720p ekran, mislio sam da je 480p. Radi lepo, ali opet nema tu ništa što bi me zainteresovalo da iskeširam za njega više od 100e, a kamoli 160-170e.
Što se tiče tog P9 Lite...U ruci i na stolu deluje dosta elegantnije, kvalitetnije i skuplje od J5 2016. I to ne ono skuplje 50-60e već kao da je duplo skuplji od j5. Jako elegantan telefon, pogotovo u crnoj boji. ekran je odličan, meni se više svideo, plus 1080p. Kamera brdo modova, tu je negde sa J5. Nekad dobija J5 nekad P9L.
Zaključak: Dakle zamisli ti sad iskeširaš 170e za J5 i šta dobiješ? Samsung logo, dobru bateriju, dobru kameru i? Ništa više, ni led lampicu, ni fp senzor, ni žiroskop, ni senzor za auto osvetljenje ekrana, plus dobiješ amoled ekran 720p rezolucije koji deluje kao da je 480p zbog pixela. Ali kupio si Samsung.
Opet, kupiš Huawei i šta dobiješ? Dobiješ telefon kompanije koja je ostvarila ogroman napredak u zadnjih par godina i koja će (ako da Bog) prestići Samsung za par godina. Dobiješ oštriji ekran veće rezolucije, fp senzor, led lampicu, žiroskop, auto osvetljenje ekrana. Dakle sve ovo što nema Samsung. Baterije su slične, možda je ona na J5 za 10% bolja, ali ništa bitno ipak nije to za 50% bolja. Dobiješ skoro identičnu kameru, a dobiješ i dosta modova kad je o kameri reč. Ali izgubiš blic na prednjoj kameri. Takođe dobijaš emui naspram tw. A taj emui je mnogima konfuzan i nelogičan dok ga ne skontaju ili jednostavno ne dignu ruke i prodaju telefon. Dakle kupi P9 Lite, ubaci Nova Launcher i uživaj u životu.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Da li će prestići Samsung, to ne znam, pre bih rekao da bi Huawei izgradio brend u nekom trenutku, i onda počeo da cepa cene kao i Samsung. Nije da Samsung nije mogao da napravi sa raznim stvarčicama koje ime P9 Lite, nego može im se da izbace u tom smislu siromašniji model a za iste pare, i da se on ipak prodaje.
Rezultat - Samsung uzima veći kajmak. 

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Sretnem pre neki dan bivsu koleginicu i vadi telefon da mi pokaze neku sliku. I ono koji ce drugi nego J5 i ja sliku i ne gledam nego je odmah pitam zasto je taj telefon kupila, a ona ce pa koji bi drugi, zensko sam. Uh. 

Bravo, zdravo razmišljanjefilip11314 napisao:Ja bih da kažem par stvari o tom J5 2016.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk
I ja devojku ne mogu da ubedim da ne uzme J5 2016. [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES]
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Hahah,zene i telefoni [emoji23] [emoji23] [emoji23]
Huawei P9 Lite White
Huawei P9 Lite White
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
-
- Sertifikovani Trol
Ma i sestrin muž je najzad skontao koje su prednost P9 lite i Honor 7 lite u odnosu na J5 16, ali ne vredi. Ova zapela za samsung i kraj.
Sent from HUAWEI P9 lite (VNS-L21) via tapatalk
Sent from HUAWEI P9 lite (VNS-L21) via tapatalk
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ma žene i devojke taj j5 kupuju još od 2015 a sad je baš uzeo maha. Pitam danas ćerku (16 godina ima) koje telefone koristi njeno društvo. Kaže polovina ima j5, jedna četvrtina iphone a ostatak je samsung, a reko huawei, htc, sony itd, to skoro niko.