Kupovina telefona do 400e

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Re: Kupovina telefona do 400e

Post od antec »

Koliko vidim najviše ti je smetala baterija na s7, jedino poboljšanje tu donosi s7 edge koji je skuplji. P9 ne bih preporučio, hardver ne može ispratiti ostale flagship-ove. Huawei je tek sa mate 9 ušao u trku sa performansama a to je opet skuplji telefon. Ako je striktno do 400 evra definitivno Nexus 6p, prelep i utegnut telefon. Za malo više novca HTC 10 ili S7 edge (koji bi bio moj pik jer mislim da vredi razlike).
Edit :
I da G5 ako nađeš sa ekranom koji nije feleričan i sa dobrim kvalitetom izrade je što se performansi tiče najbolji do 400 evra. Ali ekran je minus i baterija nije prejaka (doduše može se menjati).

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

6P najbolji do 400€. Za malo vise imas htc10 koji je odlican ali prelazi.budzet. za malo manje imas p9 koji.je dobar tel. Nikako se.ne.bi vracao na proslogodisnji s6. Tel koji je precenjenodlican a daleko od ovogodisnje konkurencije

zoki800
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Jan 2015. 23:10

Post od zoki800 »

Evo recimo ja imam P9 i prezadovoljan sam njime. Neko reče da hardver ne može da isprati samsung i ostale, ali to može da priča samo onaj ko nije ovaj telefon koristio. Što se fluidnosti tiče, ovaj fon leti kako radi. Nema seckanja u radu, sve je glatko i ispeglano. Dizajn je po meni perfektan.Telefon se uopšte ne greje dok radi i dok se puni. Od 0-100% napuni se za 1h:45min jer ima brzo punjenje preko običnog punjaca. EMUI 5 nije ništa komplikovan i bas je praktičan za rad. Otisak prsta je najbrži u ovoj klasi, samo pipnes i odmah otključava fon. Kamera je super, brz fokus, video odličan. SOT za 1 dan korišćenja na wi-fi gura 7h sigurno, dok na 4g nisam testirao ceo dan pa ne mogu da kažem koliko gura. I mogu da kažem da su ljudi koji su sa samsunga prešli na HUAWEI, a i ja sam jedan od njih, zadovoljni onim što ovaj fon pruža. Ukratko, toliko od mene i sve pohvale za P9.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

antec
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od antec »

Da preformulišem moju tvrdnju, p9 ne može ispratiti ostale flagship-ove u grafički zahtevnim aplikacijama (igrama), za sve ostalo je rame uz rame sa ostalima. I potpisujem ovo što je Zoki rekao. Da ne bude da nešto blatim Huawei, imao sam par modela i bio sam izuzetno zadovoljan, sledeći telefon će biti mate 9 bože zdravlje. Ako se ne igraš p9 završava posao i to za desetku.

majky89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2016. 23:48
:: Galaxy S6 Edge

Post od majky89 »

Ljudi hvala vam na komentarima. Razmislicu pa cu verovatno za vikend da resim sta cu uzeti. Gledao sam 6p ali mi je veliki. P9 izgleda ok, cena mu je oko 370-380e. Tako da videcu jos sta cu i kako cu. Ok je i htc 10 samo sto je skuplji.

vlade93
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 02. Maj 2014. 13:42
:: LG G1, LG G2.. IP 5S
:: Sony ericsson k800i

Post od vlade93 »

Antec, ova recenica "Ako se ne igraš p9 završava posao i to za desetku"? Ispada da ti sa P9 ne mozes da se igras?! Ja sam probao dosta igrica na LG G1, pa i na G2, i sve su radile i vise nego dobro, govorim o zahtevnijim i tezim igricama. Stoji da mozda S7 u nekim uslovima bolje radi, ali ja mislim da su to u danasnje vreme tolike sitnice da je pitanje kome je to bitno.
Ja na to gledam kao npr da si polozio ispit, dobio 10tku sa 97 poena a mogao si 99. Znaci izdominirao si, mogao si da imas 2 poena vise ali ti ne znace previse jer vise od 10tke nema.
Mozda nisam u pravu, i mozda se neko ne slaze sa mnom, to je normalno, ali prosto one testove sto sam gledao po youtube-u mi ne idu uz ovu zadnju antec-ovu recenicu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

vlade93, apsolutno se slazem sa tobom. Neki mozda vole da imaju maximum od uredjaja iako koriste 60% kapaciteta ili koliko vec, ali makar I da je bolji za ta "2 poena" koja si naveo nekom je mozda dovoljan razlog da pukne dodatnih 150-200e. No dobro, svi se pruzamo onoliko koliko nam je dugacko cebe i kupujemo ono sto smatramo da nam je u datom trenutku potrebno.

Sent from Xiaomi Mi5 using mTalk
Festina lente.

antec
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od antec »

vlade93 napisao:Antec, ova recenica "Ako se ne igraš p9 završava posao i to za desetku"? Ispada da ti sa P9 ne mozes da se igras?! Ja sam probao dosta igrica na LG G1, pa i na G2, i sve su radile i vise nego dobro, govorim o zahtevnijim i tezim igricama. Stoji da mozda S7 u nekim uslovima bolje radi, ali ja mislim da su to u danasnje vreme tolike sitnice da je pitanje kome je to bitno.
Ja na to gledam kao npr da si polozio ispit, dobio 10tku sa 97 poena a mogao si 99. Znaci izdominirao si, mogao si da imas 2 poena vise ali ti ne znace previse jer vise od 10tke nema.
Mozda nisam u pravu, i mozda se neko ne slaze sa mnom, to je normalno, ali prosto one testove sto sam gledao po youtube-u mi ne idu uz ovu zadnju antec-ovu recenicu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa naravno da nije tako, mogu se igrati igrice ali ne sa podjednakim užitkom kao na s7, G5, HTC 10, XZ. Manja je rezolucija a i pored toga je manji fps. S7 je hteli mi to ili ne bolji u svakoj situaciji.

Ne kažem da je loš telefon ali ima ljudi kojima je to bitno pa sam zato i rekao. Ja igram jednu igricu bukvalno, Plants vs Zombies, sve ostalo se zadržava dva dana u telefonu i briše. To se može igrati i na galaxy s2. U prevodu, mene je briga za igrice ali nisam slep, razlika postoji. I da, razlika je mala i većini ljudi nebitna, možemo broj tih ljudi poistovetiti sa ona dva poena koje si pomenuo - toliko ih procentualno ima.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Sd820 ima bolji graficki cip od exynosa iz s7. Tako da igrice bolje rade na htc10 g5 ili xz od s7 (sa exynos procesorom posto u Evropi nema verzije sa sd820). Realno 5%ljudi igra aktivno igrice svaki dan. Ostali jako retko ili nikako

voncheda
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 30. Okt 2007. 18:32

Post od voncheda »

Da li si razmišljao o Xiaomi 5s?
Uklapa ti se u budžet a telefon je odličan i nije veliki.

majky89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od majky89 »

Ljudi igrice ne igram, mozda slagalicu :) tako da nije toliko bitno da li ove najnovije igrice rade na 30 ili 25 fps.
voncheda: nisam, ne zanimaju me bas te marke telefona.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ljudi, nije sve u suvom hardveru... Šta meni vredi što je S7 napucan kad je mi je užasno ružan i ne bih mogao sa užitkom da ga koristim? Jbg, mnogo je faktora pri izboru uređaja, a ne samo koji će koliki score izvući na AnTuTu. :)

Kad bih imao para da biram između npr. S7 i honor 8, honor bi bio izbor samo zbog izgleda jer lepši telefon nisam još video. :)

Sent from HUAWEI P9 lite (VNS-L21) via tapatalk

antec
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od antec »

majky89 napisao:Ljudi igrice ne igram, mozda slagalicu :) tako da nije toliko bitno da li ove najnovije igrice rade na 30 ili 25 fps.
voncheda: nisam, ne zanimaju me bas te marke telefona.
Pa onda P9 kao kuća, nemoj više lupati glavu. Sada je koliko znam dobio i update na 7.0. Kamera je super, ekran sigurno bolji od G5, kompaktniji je od 6p i nije papren koliko je S7. Stvarno ne znam šta bi drugo mogao da pogledaš.

@psyhound, pa dobro, to je druga stvar. Ja telefon gledam kao oruđe i ništa drugo. Opet zavisi od čoveka do čoveka. Honor 8 recimo košta koliko košta samo zbog izgleda, definitivno nije jak koliko i ostali telefoni u tom cenovnom rangu. Ja ga recimo nikada ne bih razmotrio da budem iskren. Dakle sve zavisi od načina korišćenja. Ja ne znam šta bih još mogao da kažem na ovu temu :)

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

Druze koji god Android da uzmes posle S7,razocaraces se. Eventualno ovde pominjani P9,ali i on je losijiji od sedmice. Moj savet ti je Iphone 6s,koji moze da se nadje oko te tvoje cifre sto si rekao. Em ces promeniti malo OS,em greske sa ovim telefonom nema. [WINKING FACE]

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Imao sam P9, ponovo sada S7E. V7 na P9 radi odlično, apsolutno nikakve zamerke nemam, veoma brz uređaj, novi emui 5 je dosta lepši i ispeglaniji. Još je P9 dobio v7 pre S7E, Huawei bolja podrška.

majky89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od majky89 »

@dachakragujevac80: Ne verujem da cu se razocarati posle S7, jer sa S7 nisam bio zadovoljan, kako sa baterijom tako sa povecanim grejanjem telefona. Gledao sam Iphone 6s, i planirao sam da ga uzmem ali ne uklapa mi se u budzet. Ne bi uzimao polovan a nov kosta oko 500e.
@Baraba: I kakav ti je bio P9 u odnosu na S7E? Sta ti se vise svidjalo na P9 a sta na S7E? Kakva ti je bila baterija na P9, koliko si imao SoT ?

Trenutno se dvoumim izmedju P9 i S6. Znam da je S6 stariji model ali i dalje je dobar a i dobice Android 7 tako da bice jos podrske za njega. Cena oko 360-370e. Opet sa druge strane P9 je noviji model, nisam jos imao huawei pa bi sa njim dobio nesto novo. Samo je pitanje da li ce mi odgovarati njihov EMUI. Cena oko 380-400e.

Zemun
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2009. 22:02

Post od Zemun »

Planiras da uzmes s6 a bio si razocaran baterijom na s7 o cemu ti decko pricas, pa na s6 je duplo gora baterija.
Uzmi p9 nije za tebe s serija, kad ni sam ne znas o cemu pricas.

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

U jednoj drugoj temi covek predlaze a ovde pita za savet.Izgleda da pise samo da bi pisao.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

P9 uzimaj i bog da te vidi. Koleginica ima, prezadovoljna je, a i generalno sve pozitivni komentari na sam telefon.

Sent from Xiaomi Mi5 using mTalk
Festina lente.

majky89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od majky89 »

@Zemun: Kao prvo znam o cemu pricam. Kao drugo, na S6 sam gurao 4h sot-a lagano, sa mojim podesavanjima i sa mojim koriscenjem, ponekad je bilo i 5h. Na s7 nista bolje nisam imao, sot 4-5 plafon. S6 sam koristio 7 meseci i bio sam zadovoljan, zbog jos bolje baterije sam kupio s7 ali me je izneverio bas zbog toga sto je razlika minimalna.

@Alsap: Da li je neki problem ili protiv pravila foruma da dajem savete a uporedno i da pitam za savete ???? Sto se tica Samsunga, koristio sam sve s serije, note 3,4, a5, dva druga koriste j7 2016, tako da sto se tice samsunga znam dosta toga, zbog toga pitam savet za druge podele ne za samsung.

Odgovori