Ma znam ja za te usluge, koristio sam E1000 6-7 mjeseci prosle godine i probao sve te usluge, skidao spotove, muziku bla bla... i na kraju se opet sve svelo na normalan razgovor i sms-ove. Video razgovor sam probao cisto da vidim kako funkcionise, i to je to. Mogu vam reci da me nije nesto odusevio video razgovor kao i vecinu korisnike 3G mreze, tako da je to najmanje koristena funkcija tih mreza.NIKOLA VAPA/CA napisao:Dugi,Nokia 6630 je 3G telefon,a to sto govoris da ti treba stalak tacno je samo za video poziv a usluga 3G ne sastoji se samo od video poziva koji jos dugo nece biti u vecoj upotrebi .Inace,mislim da nema nikakvog opravdanja kupiti 6681 koji ne donosi nista novo vredno 50 eura doplate za 6630.Imam telefone ekrana od 262000 i 65000 boja-nikakva razlika,imam i blic-nekoristan.Ustvari nije nekorisno vec trosi vise energije.
Sad da se vratim na temu.
Zakljucak ove price ja da Nokia dugo vremena prodaje mu.a pod bubrege jer nisu mogli pratiti konkurenciju pa su mjenjajuci maske i malo ubrzavajuci spori softver telefonima pokusali da prate trendove. Iskreno poslije 6600 prve symbian Nokie za koje se moze reci da su nove su ove iz N serije, opet izuzimajuci N70 koja je 6680 sa 2mpix i novim kucistem. O ostalim nesymbian necu trositi rijeci, izuzevsi 6230 sve ostale su slicne kao jaje jajetu.
Novim serijama skidam kapu, posebno mi se svidja 6280, prva Nokia da mi se svidi nakon dugo vremena.