6630 vs 6681

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
dugi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 29. Dec 2004. 23:50

Post od dugi »

NIKOLA VAPA/CA napisao:Dugi,Nokia 6630 je 3G telefon,a to sto govoris da ti treba stalak tacno je samo za video poziv a usluga 3G ne sastoji se samo od video poziva koji jos dugo nece biti u vecoj upotrebi .Inace,mislim da nema nikakvog opravdanja kupiti 6681 koji ne donosi nista novo vredno 50 eura doplate za 6630.Imam telefone ekrana od 262000 i 65000 boja-nikakva razlika,imam i blic-nekoristan.Ustvari nije nekorisno vec trosi vise energije.
Ma znam ja za te usluge, koristio sam E1000 6-7 mjeseci prosle godine i probao sve te usluge, skidao spotove, muziku bla bla... i na kraju se opet sve svelo na normalan razgovor i sms-ove. Video razgovor sam probao cisto da vidim kako funkcionise, i to je to. Mogu vam reci da me nije nesto odusevio video razgovor kao i vecinu korisnike 3G mreze, tako da je to najmanje koristena funkcija tih mreza.

Sad da se vratim na temu.
Zakljucak ove price ja da Nokia dugo vremena prodaje mu.a pod bubrege jer nisu mogli pratiti konkurenciju pa su mjenjajuci maske i malo ubrzavajuci spori softver telefonima pokusali da prate trendove. Iskreno poslije 6600 prve symbian Nokie za koje se moze reci da su nove su ove iz N serije, opet izuzimajuci N70 koja je 6680 sa 2mpix i novim kucistem. O ostalim nesymbian necu trositi rijeci, izuzevsi 6230 sve ostale su slicne kao jaje jajetu.
Novim serijama skidam kapu, posebno mi se svidja 6280, prva Nokia da mi se svidi nakon dugo vremena.
Poslednja izmena od dugi u Čet, 19. Jan 2006. 11:39, izmenjeno 1 put ukupno.

Obren
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 09:47
Kontakt:

Post od Obren »

NIKOLA VAPA/CA napisao:Simbian telefoni ne znace nista bez dodatne memoriske kartice i to obavezno treba dodati prilikom kupovine telefona tako da je lepo napisao EsCoBaR,za tih dodatnih 50 eura moze se kupiti cak 512 mb,a ta ista kartica moze koristiti i za kasniju N seriju.Takodje,dok 3G servis kod nas zazivi svi cemo promeniti sadasnje telefone.
Da, svakako bez kartice od bar 256MB Symbian telefon je prilično promašena investicija, tako da to treba odmah ukalkulisati u cenu (takođe i BT handsfree je sjajna kupovina ako često telefonirate iz kola, "propevao" sam kad sam to nabavio).

Inače što se tiče "nasleđivanja" postojećih kartica za upgrade na nove modele serije N, obratite pažnju na detalj da Nokia N80 ne koristi MMC Mobile već MiniSD memorijske kartice... :disgust:

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

imao sam obadva telefona i mogu ti reci da su skoro pa isti. 6681 ima samo bolji ekran. ukoliko se budes odlucio za 6630 pogledaj da ti software bude iz 2005 jer je na onom iz 2004 ustanovljen niz grsaka i nekada se znalo desavati da se telefon sam restartuje.
i od 6630 , 6680 , 6681 preporucujem ti 6630 jer ti prednja kamera ionaqko nece koristiti a razlike u displejima tesko se primjete.

Odgovori