n6630 vs se k750i... Pomazite!

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

"Ne znam za Symbian, ali osecam da je to isto prirodno djubrivo, samo ti dzabe usporava i komplikuje fon." > priblizno tacno.

@nikola: ima tu malo istine, btw java od k750 je mnoooogo brza nego na 6630.

@del boy: "pa on je bolji samo sto se tice displeja i kamere , ali zato symbian". Idemo ovako, 6630 je bolji po symbian-u a k750 je bolji po display-u,kameri,zvuku preko sluski,zvucnicima,velicini,bateriji,blicu,radio sa rds-om,brzom javom,poklopac za kameru.... ama bukvalno SVE!. Nema ni jedna stvar po cemu je bolji 6630 od k750 (osim sto je smartphone i sto ima veci display). Think about it :)

@vlada zem: jes' da smo najaci, a ? :D :D :D
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

""Ne znam za Symbian, ali osecam da je to isto prirodno djubrivo, samo ti dzabe usporava i komplikuje fon." > priblizno tacno." >>> aj ne lupajte!!!

"@nikola: ima tu malo istine, btw java od k750 je mnoooogo brza nego na 6630." --> necu da kazem nije da ne bi poludeo i pisao u nedogled. Nego cu ti reci POKAZI DOKAZ! Daj nam da vidimo rezultate nekih testova! Hajde!

Odgovor na treci red: Ima vise boja,vecu rez, ali je MANJI (kome sta treba!!!), kamera je bolja (neuporedivo), zvuk preko sluski---> covece pricali smo o tome,samo su DEFAULT slusalice bolje!!, zvucnik->tacno, velicina->> haha,jel se vracamo u 2000-tu kada je bila fora da imas 8210 ili motorolu bebicu hahahahha, blic je skoro neupotrebljiv, baterija-> kako KOME!!! Meni drzi po 3 dana na 6630!, radio i rds --> imas kod kineza radio za 60din,hvata stanice bolje od svakog!, poklopac za kameru je krucijalna stvar! Ja stvarno ne znam kako neko moze bez poklopca za kameru,trebalo bi da se ubiju svi koji ga nemaju...

Vladazem nisi ti video nista....

8) 8)
...shit happens... keep d smile!

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

vlaki, daj ne zez. koji si kupio,progovori dok se nisu zavadili forumasi. :lol:

Svi su u pravu,pitanje je sta ti treba,sta ocekujes od telefona?To nisi naveo a mi nikad necemo biti na tvom mestu pa ne mozemo da odlucimo umesto tebe.

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

E komp me zanima, znachi, neodvajam se od njega... zanimaju me programi i znam da je za to bolji n6630, ali jedino shto me privlachi kod SE je kamera i radio... Hvala svima i nemojte da se svadjate, to ne valja! :wink: Nisam josh uzeo phone ali mislim da ce to biti n poshto sam se poshteno zapuc'o u njega, prvenstveno zbog oblika, velikog ekrana...
i ne verujem da symbian usporava, ima ga drug i zadovoljan je njegovom brzinom...
Josh jednom hvala, pravi ste ortaci!!! :wink: :D :wink:
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@blade: brza je java, zato sto k750 ne podrzava neke stvari koje podrzava 6630 pa ide brze. Ja sam stavio iste igrice koje sam imao na 6630 i zinuo sam ovako > :o :blinky: :o :blinky: koliko je brze islo.

1.Blic (tj. lampica) = najpotrebnija stvar, tj. meni najbitnija stvar u celom telefonu (i za macro mode i kao lampica, posluzila mi je u XX slucaja. Da k750 nema tu lampicu, ne bih ga ni uzeo.)
2. Ocs da kazesh da ne valja sto je manji ? :lol:
3. Baterija i po specifikacijama a i u praksi je mnogo bolja, kako god okrenesh.
4. Radio ima (jeste da ga ne koristim, ali ima ljudi koji to koriste), ne smeta sto ga ima, veruj mi ;). btw koja je poenta da nosish i telefon i radio koji ne moze da vata nista (imam ja taj od kineza po 60 dinara i bash sam uporedjivao, k750 'vata skoro duplo vise stanica, bolji prijem i bolji je zvuk) :D
5. Poklopac za kameru je bash dobra stvar, moze bez, ali je definitivno bolje sa.
6. Zvuk preko sluski i dalje verujem da je bolji kod SE-a cak i kada koristish dobre sluske (mada nije velika razlika, jadno je to sto ne moze da peva jace, ni kod k750 ni kod 6630 :()

bla bla bla, nabroj mi bar 3 osobine po kojima je 6630 bolji od k750 (sem toga sto je smartphone i ima veci ekran) ali da ne budu ovako:
1. Bolji je jer ja ga imam.
2. Pogledaj pod br.1
3. pogledaj pod br. 1 i 2 :lol: :lol:

Sve je to ok, 6630 je bolji od k750 zato sto je smartphone, ali kao telefon (po specifikacijama a i u praksi) nije NIKAKO! To je ono sto hocu da kazem....
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

I ja sam se dvoumio izmedju ta dva telefona ali ipak je presudilo to sto k750i ima mnogo bolju kameru,i mislim da se nisam pokajao,ali nekad mi dodje da sad prodam ovaj k750i i uzmem 6630,jer nisam nikad imao symbian i hteo bih da osetim tu moc tih programa,kojih ima na milione,ali verujem da je to cisto gubljenje vremena,ali onda se setim ako uzmem 6630,nemam dobru kameru.Ali sam se mnogo iznenadio sa mp3 plejerom na k750i,ko nije cuo neka nista ne prica,ja uzmem svoj discmen philips,sa philips slusalicama,i stavim moju omiljenu pesmu od 50cent-a Just a lil bit,i ukljucim na svom discmenu bass boost(koji daje dosta jake bass-eve),koji daju tako dobar osecaj.I stavio sam tu pesmu kad sam uzeo fon,stavio slusalice i stavio equalizer na normal,gde se basevi osecaju ali nisu nesto jaki,pa sam onda stavio na Bass,e tu ja vidim da imam isti zvuk i na discmenu i na telefonu,cak i bolji na telefonu,a tek kada sam stavio Mega Bass,to je odkidalo,ali sam ostao na varijanti samo Bass,i mislim da se k750i moze meriti sa mojim discmenom nije taj discmen sa pijace za 1000din(platio sam ga 11000)cak k750i je bolji od tog discmena.Tako da sam mnogo zadovoljan i sa mp3 plejerom,i sa slusalicama,i telefonom,kamerom,samo imam primedbu na plastiku,ima na dva mesta gde nije dobro legla plastika,i na jednom mestu gde kvrcka kad stisnem telefon,ali dobro.Tako da ti preporucujem da uzmes k750i,i ja sam hteo 6630,privlacio me veliki ekran,i symbian,ali sad kad imam k750i,uopste me ne privlaci 6630,cak i ovi sto pricaju da je ekran na k750i mali,ne bih se slozio,ekran je taman,nije ni veliki ni mali.E da plus dobijes i radio+RDS,koji 6630 nema,mislim da je to velika prednost,jer kad te smore sve pesme,ma koliko da ih imas,ukljucis radio,i slusas sta ima na programu.I mislim da kad krenem na more,da cu se odreci discmena,i svih cd-ova koje nosim sa sobom,kupicu jednu karticu od 1gb-2gb,za k750i nabudzim ga muzikom,i na konju sam,ne vucem cd-ove,ne vucem veliki discmen.Eto ja sam rekao ono sto sam imao,a ti vidi,ako volis symbian,uzmi 6630,koji ima jako lep oblik,meni se mnogo svidja,a ako ti treba kamera i dobar mp3 plejer,malog oblika,sa radiom uzmi k750i.

Dopuna:evo sad sam video sta je dario napisao,zaboravio sam da spomenem blic,koji je toliko jak da cak mrklu prostoriju pretvori u svetlu,jos ukljucis nocni mod,i na konju si,a jos kad bih kupio dodatni blic za k750i,jujuju bruka. ;)
Poslednja izmena od MilančeBGD u Uto, 23. Maj 2006. 18:57, izmenjeno 1 put ukupno.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Ajd opusti se, na SVE imam komentar, ali mi je vise preko glave da osporavam sve sto kazes, nedokazan si!

Samim tim sto je SMARTPHONE 6630 moze xxxxx vise stvari od k750i, to je i sama SUSTINA kvaliteta ovog telefona!

Aj dosta!
:P :P

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

oba fontela imaju svoje prednosti i mane tako da oko toga nema rasprave a k750 je za nijansu bolji od 6630 jer je i noviji model od ovog :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Au bre ljudi ala se vi isprepucavaste oko necega sto ne moze da se poredi tj. ko babe i zabe :P
Imao sam 6630 a sad imam w810 i vise mi se svidja w810 ali ne kazem da je bolji od 6630. Sve zavisi sta kome treba. Mene odusevljava da mi baterija traje oko 4 dana a na 6630 mi je najvise trajala 2.5 dana. Zvuk na slusalicama je bolji ali nije mnogo bolji ili sam ja ocekivao neko ludilo kod w810-ke ali je pimetno bolji zvuk. Kamera je bolja a najbitnija stvar je blic koji znaci kad se slika u mraku.
Po meni bitna prednost 6630-ce je veci displej i veci izbor programa (symbian) za isti u odnosu na w810 koji ima samo javu.
and justice for all...

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

blade_bre, ne verujem da cu uzeti n70, mislim siguran sam... :uhuh: phone je vrh, nemam rechi, ali 100 e vishe... pa, i tu nemam rechi... :lol: :D :wink: Bicu prezadovoljan ako dobijem 6630!!! 8)
Verovatno cu njega uzeti ako me burazer ne ubedi na k750i... :unsure:
Kamera mi i nije toliko bitna, mada su slike na n extra... Verujem da ima snega kad se slika po mraku, ali da sam hteo slike uzeo bih digitalac, poshto imam se t630 i extra je phone, 'pravi momachki', za call i sms... 8) 8) 8)
mada, eto, reshio sam da promenim poshto ga imam 1 god.
i da, siguran sam da je nokia kvalitetniji phone od SE! Burazer je imao 3650 (stariji model), 1 god. i verovatno bi mu josh trajao da mu nije kisha 'oprala' phone na exitu! :wink:
pozz
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

Jel moze neko da mi kaze kakav je to adapter za RS MMC??? :unsure: :unsure: :unsure:

Pozz :D

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

"Siguran sam da je nokia kvalitetniji phone od SE!" >>>> :uhuh: :uhuh: :uhuh: Ko to je to rekao/slagao.

Nije kvalitetniji ni SE a ni NOKIA, zavisi sve od modela do modela, eto npr. svi se zale na nokiu 6270 (ima mnogo mana), a npr. svi hvale SE S700 da je jako kvalitetno odradjen... tako da misljenja tipa "Nokia je Nokia" ili slicno, zaboravi. To je bilo pre kada su n3210 i 3310 bili hit, onda su svi nokije imali i onda je bilo "nokia je nokija" sada :uhuh: :uhuh: .

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

E ako imas kesa , onda uzmi N70 , koji je slican k750i sto se tice funkcija (2mpx , displej , blic...) a ima i symbian , ali je skuplji od oba navedena telefona 8) ;) :D

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

svejedno... verujem da su n6630 kvalitetno odradili osim poklopca za kameru( na onu plastiku mislim) koji se pomera na dodir.... :smutny: :smutny: :smutny:
i da, nije mi niko rekao kakav je to adapter za RS MMC??? 8)
Hvala... :D

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

vlaki, nista posebno, parce lima i plastike koje se nakaci na karticu,pa je onda duplo veca, tacnije dobijes MMC. Znaci taj adapter ces koristiti ako imas RSMMC karticu, a hoces da je ubacis u slot za MMC. :)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

K750 je najbolji ne-symbian i ne-3G telefon ikada napravljen (uzeci u obzir i odnos cena kvalitet),i to je to.Ako kupis dodatnu memorijsku karticu imaces i odlican MP3 player.Sto se tice blica, od mracne sobe bez svetla napravi kao da je slikano po danu.Ako ne koristis puno instalirane aplikacije Symbian ti ne treba. btw.Testovi za javu na ovom sajtu pokazuju da 6630 ima bolje rezultate nego k750
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

Blade_bre, a n6630 podrzava RSMMC??? Mislish kad hocesh da ubacish karticu u neki drugi phone ili... :unsure: :unsure: :unsure:
Bolje rezultate??? :D
To mi se svidja i mislim da je to josh jedan korak vishe prema n6630... Kao shto sam napomenuo, ne zanima me bash kamera... za 250 e bi mogao da kupim digitalac (min 3 megapixela) marke canon, sony, nikon... :roll: :roll: :roll:
Pa verovatno ce mi phone biti pretrpan raznim 'glupostima', ali to i hocu... Da osetim symbian u ruci! :D

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

"Testovi za javu na ovom sajtu pokazuju da 6630 ima bolje rezultate nego k750" >>> Ali to u praksi nije tacno. Iz iskustva govorim, k750 je mnoooogo brzi.

Lobachewsky je jako lepo rekao (samo zaboravio da spomene da telefon ima najbolju 2mpix kameru), ostaje na vama da odlucite sta cete (ali samo da znate, nema neke velike vajde od tog symbian-a a usporava fon i guta bateriju....)

POz 8)

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

Ma ko tebe pita??? Shalim se! :D
E malopre sam proshvrljao po forumu i divim vam se!!! 8)
Na koliko istih tema ste odgovorili (kao shto je ova na primer), ja bih se smorio i verovatno ubio! :D
Hvala vam puno i moj definitivni odgovor je n6630!!!

Pozz! :D 8) :D :wink: :) :D :wink: :) :D :lol:

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

vlaki, 6630 podrzava RS-MMC kao i DV-RS-MMC. Nisam skontao sta pitas, ali ako te zanima brzina- konretan primer: Devojka ima 6600 koji koristi MMC, ubacio sam joj RSMMC (uz pomoc adaptera) i telefon kao da se preporodio, znaci radi mnogo brze.
Kad je pocela da psuje.... "kako nisam ranije to videla! Necu vise ovaj telefon!" I sad smisljamo sta da kupi... (verovatno ce w800i (ne moze bez muzike)).

:) :)

Odgovori