najbolja kamera do 200e

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

milan91 napisao:mi ispisali celu knjigu amrkixxx nema ni da kaze hvala. :uhuh:
nemoj da se ljutis, mora da se radi ;)
mnogo ste mi pomogli u resavanju dileme i zato vam se svima od srca zahvaljujem!!!
mislim da cu da uzmem k 750i, jer mi muzika nije presudna, bitno mi je da ima fm, a 60tak e razlika u ceni nije mala!!!
kakva su vasa misljenja o video zapisu k750i, jer mi prijatelj kaze da su klipovi solidnog kvaliteta?
jos jednom vam hvala, zivi bili :)
pozz

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

mrkixxx, pa klipovi na k750 i svim ostalim SE telefonima (osim visicanstva w900) su sasvim dovljni za mms,ali nista (bas nista) preko toga,mislim na telefonu su ok ali kada prebacis na komp jad,uzas,beda i cemer. :D
Ako ti je bitno video snimanje pogledaj nokiju 6233 (jedan od najboljih po tom pitanju,naravno nesimbijan),a ima i radio i 2 mpx kameru (losiju od k750)
D500&E71

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

loki13 napisao:mrkixxx,
Ako ti je bitno video snimanje pogledaj nokiju 6233 ..
ne svidja mi se ta nokija... :shock:
imam veliku dilemu oko simbiana, jer svi me u okolini savetuju da kupim simbijan fon 6630, ali nema radio, slabija kamera, ali ista rezolucija videa i displeja, a malo slabija rez slika od 750i...
takodje se plasim da mi obican fon ne dosadi jer uvek nesto moze da se radi sa simbianom!!! :chytry:
kakva su vasa misljenja?
pozz

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Moje je misljenje da i smart i nonsmart fonovi imaju svojih prednosti,zato i imam od obe vrste po jedan odlican.Ne znam sta da ti kazem,bolje se prosnjuvaj po forumu,imas puno slicnih tema...Ako vec hoces smart,do 200 evra su ti sad i 6680 i 6630,a nesto preko ti je n70,koji ima i radio i 1.92 mpx i dobar cif video zapis.
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

mrkixxx, ma ne ljutim se :D :wink:
slusaj evo ja licno da ti kazem imao sam k750i(kao sto svi znaju ovde)2 meseca i prodao i uzeo 6630 da bih se poigrao sa symbian-om,i mislio sam da ce to biti zabavno i jeste evo potrajalo je 6 meseci i evo polako krenula da smara ali opet ce posle nekog vremena mi biti zabavnije,ali posto po meni 6630 ima uzasnu kameru,i los mp3 ipak sam odlucio da se vratim na SE i mislim da ce to biti w810i.Sad vidi sta je tebi ciniti,i biraj hoces symbian ili mp3,kameru,manji i lepsi telefon.
Masterokrata,sa tobom se ne bih slozio da ima samo obicnu lampicu kao kod nekih telefona,ko je video i probao znace sta sam hteo da kazem.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

mrkixxx, pa sve zavisi sta ti vise igra ulogu,foto ili video,najbolji predstavnici po odnosu cena/kvlitet su k750 u kategoriji foto i 6233 u kategoriji video.Oba tel imaju radio (k750 dodusa sa RDS opcijom),dobru bateriju (od barem 3 dana),ali k750 nema lep i velik displej ako nokija,dok nokija nema led blic,a opet ima najbolju tastaturu (mislim u ergonomskom smislu) itd itd.
A tvoja dilema simbijan ili ne zavisi samo od tebe,tj zavisi sta ocekujes od telefona,pa ti sam vidi :D

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

jos jednom vam se zahvaljujem na savetima.
iz svega procitanog mislim da je pobednik ovog duela k750i! :)
dao sam sebi zadatak da sakupim pare i da u nekoj blizoj buducnosti kupim n73 i objedinim sve potrebne funkcije!
pozdrav svima i hvala

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

milan91, i video za lampu, kod mene u okolini ima k750 koliko hoces, ali kako vidim kod drugara sve vise ih zamenjuju sa k800 :D i da nekako mozda je subjektivno ali deluje mi da k608i ima jace osvetljenje kod kamere, nemoj me drzati za rec to je subjektivno :dry:

mrkixxx, ma nece ti dosaditi k750. Prema ovim postovima vidi se da ti je prioritet kamera i da nisi zahtevan korisnik... po meni najjaca stvar na symbianu je mogucnost pustanja .avi zapisa uz pomoc programa, znaci svaki symbian sa prosirivom memorijom bilo da kosta 50e ili 500e moze ladno postati portabl divx player na kom je slika super vidljiva i prevod filma citljiv, a da tu su jos i n-gage igrice :lol: :D
5130+Koss the plug....

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Masterokrata napisao:
mrkixxx, po meni najjaca stvar na symbianu je mogucnost pustanja .avi zapisa uz pomoc programa, znaci svaki symbian sa prosirivom memorijom bilo da kosta 50e ili 500e moze ladno postati portabl divx player na kom je slika super vidljiva i prevod filma citljiv, a da tu su jos i n-gage igrice :lol: :D
da, ali za ovo ti treba extra dobra rezolucija ekrana fona!
mozda kao e60, ali mene stvarno ne zanimaju igrice i filmovi.
treba mi kamera da slikam okolinu, provod, putovanja, svakodnevnicu itd..
treba mi pouzdan telefon i radio kada krenem na trcanje i to je to...
koje slusalice su najbolje za k750i?
pozz

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Masterokrata, ja licno ne bih nikad zamenio za k800i,jer je bas puno para a ne daje nesto vise u odnosu na k750i/w810i mozda kad padne cena jos malo,mozda i postane dobra kupovina.A o njegovom blicu necemo ni da pricamo :D
mrkixxx, isto kao i meni sve to treba ali veruj mi da 6630 to nema,a to mi najvise treba.Najbolje je da uzmes slusalice koje idu uz stariju seriju W(w800i,w810i) a to su HPM-70.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

mrkixxx, mada i ove standardne sto idu uz k750 sasvim dobro odradjuju posao,umesto sluski predlazem ti jacu mem karticu i da te Bog vidi,mislim da je sandisc MS duo pro od 512 mb oko 20e,ma milina!
Ja imam w810 i u njemu je standardna 512 kartica i mislim da je sasvim dovoljno!
D500&E71

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

ako ti prijatelju ne ides preko 200 € onda nemas sta trazit pored k750.. jednostavno nema telefona ta te pare a da dobojes ono sto ti trazis

ako ga budes uzimao, kao sto ti je spomenuto, neka ti prioritet bude memorija pa ostalo

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

pozdrav ljudi!!!
nadam se da nisam dosadan, ali imam neke promene u planovima pa mi treba savet:
desila se neka kinta, pa sam u dilemi da li k 750i ili k 800i?
tj, da li vredi k 800 za razliku od 120e?
kontam da je k 750i trenutno best buy, jer mu je cena extra u odnosu na kvalitet, ali 800 mi je primamljiv zbog puno px i blica, ali strah me je da mu ubrzo ne padne cena ( i k750 je pre 1 god bio 350e) ?
sta da radim ???? :shock:
hvala unapred

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

mrkixxx, pa svoj tehnici brzo pada cena,a ako ga kupujes za sebe a ne za preprodaju ne bi trebalo da te je briga za cenu,ako imas dovoljno kesha- to je to!
Jeste trenutno k750 best buy,ali isto tako jeste k800 bolji od k750 (ne previse,ali o5 znacajno),jedino o cemu treba da razmislis je kupovina nove mem kartice(BITNA STAVKA)
k750 + 2gb kartica=oko 220e
k800 + 1gb kartica= oko 350e
Razlika je ostala priblizno ista,ali kolicina memorije na k750 je dva puta veca (mislim nije zanemarljivo)
D500&E71

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

jel imate neki link gde mogu direktno da se uporede kamere ova 2 modela?
jer ekrani su im 240x320 piksela 176x220 piksela
a rezolucija fotografija 2048x1536piksela : 1632x1224piksela,
pa gledajuci ovako brojeve i nije nesto drasticna...

pozzz mrki

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

mrkixxx, postoji razlika,displej k800 je osetno veci.
A za fotografije nemam pojma sta da ti kazem,verovatno su bolje slike sa k800 jer on je ipak trenutno najbolji mobilni za slikanje fotografija (3.2mpx,autofocus,ma milion nekih raznih podesavanja-imam w810 pa bas nisam upucen),sam prosudi,o5 sa druge strane k800 je fizicki veci,dobro nije prevelik ali postoji i ta razlika!
D500&E71

Odgovori