Galaxy S6 ili LG G4 - Šta izabrati ?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Re: Galaxy S6 ili LG G4 - Šta izabrati ?

Post od iamivan »

somi92 napisao:Meni samo nije jasno, toliko spominjete taj "kvalitet izrade s6" , sony z2,z3 su koliko znam isto kombinacija staklo/metal, htc oduvek ima metalne uredjaje "premium izrade" ali niko od vas ne kaze ma uzecu htc zbog izrade...
A možda niko ne kaže "Ma uzeću HTC" zato što mu se jednostavno više sviđa Samsung nego HTC (dizajn, softver, itd.)?

Preteraste ga više sa tim napadanjem...

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Za sta si se ti uvatio... Ako nisi primetio HTC sam naveo cisto kao primer,spominjem ja i z seriju pa to nisi citirao. Ne napadam ja nikoga vec samo izrazavam moje neshvacanje velicanja "premium izrade s6-ice" , kao da su prvi to izmislili, pa se opravdavaju propusti zarad toga.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Bravo Azimuth.

Je l' ima bolju izradu od prethodnika? Ima. Iskreno, kvalitetnije je odradjen S6. Sta je sada tu problem? To sto ga drugi velicaju?! Ma daj, to je subjektivna stvar, a postoje ljudi koji preteruju. Vazno je da se vidi neki pomak. Koliko sam puta cuo plastikaner ili slicno... A sad nema plastike.

Je l' ima jaci hardver od prethodnika? Ima i to dosta, ispod haube je, jbg. Bas to ispod haube neki ne vide il' ne razumeju, a nekome ne mozes ni da objasnis koliko je napredniji od skoro svih android telefona. Eto koliko vidim, ima a dosta Alsap-ovih istomisljenika.

Je l' ima bolju cenu? Ima ima :D

Je l' jos uvek ima jbn knox :D? Ima, jedan veliki minus za to.

Da li je brzi od nexus 5? Nije, i dalje je sporiji(a ima napredniji hardver).

Da li ima glasniji speakerphone od G4? Ima :)

Da li ima los multitasking? Ima, svakako, Samsung je to. Otvori 2 igre, i jednu app. Vrati se na prvu kesiranu igru -> Reload igre bajo moj. G4 bolji.

Da li je znemanja Samsung fan boy? Ban :D
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Niko ne kaže da Sony ili HTC nemaju već neko vreme odličnu izradu telefona, to je uvek bila jedna od glavnih prednosti ovih kompanija, ali se izrada toliko ističe kod S6 jer je dobra izrada novitet kada je Samsung u pitanju. Sve do Note 4, izrada Samsung telefona je uz TW bila glavni nedostatak i najčešće osporavana stavka kod modela ove kompanije. Sada kada je to promenjeno, naravno da će ljubitelji Samsunga to isticati. To, opet kažem, ne pobija činjenicu da tu istu stvar (kvalitetnu izradu) neke kompanije pružaju već duže vreme. Sada im se Samsung pridružio po tom pitanju, pa se gleda dalje - kamera, softver, displej, zvuk, cena, podrška, sd, baterija, hardver, itd.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Zile995, Xaxaxa, pomalo jesam fanboy, ali tebi ipak ide jedan ban., šalim se naravno :D 8)

Samsung se sa modelom S6/S6 edge pridružio družini koja već neko vreme nudi premium izradu. Činjenica je da Samsung ima odličnu kameru i odlična displej, sada je to ukombinovano sa odličnim kvalitetom izrade što stavlja taj model skoro na vrh liste premium uređaja. Kvalitet izrade je uvek je bila bolna tačka S serije i donekle Note serije, sada je to ispravljeno i to predstavlja novinu kod Samsung i zato se to sada ističe, ranije nije moglo ( setite se S5 i njegovog nadimka, flaster telefon :) )
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Ne treba napadati ljude ako imaju svoje mišljenje po pitanju neke marke telefona. Svi mi telefon koristimo različito i od telefona tražimo ono što je nama potrebno - neko drugi će, prema tome, od istog telefona tražiti nešto drugo, ono što je njemu potrebno, pa će na osnovu toga formirati svoje mišljenje.
Takođe, ne treba mešati kvalitet izrade i kvalitet materijala od kojih je neki telefon izrađen. Izraz "kvalitet izrade" je mnogo širi pojam, kao što većina na forumu to zna.
PS: znemanja, ma, mogao si i da ga banuješ na kratko, čisto šale radi. :wink: :D :D
A što se tiče "flastera" na S5 - to im je stvarno bio vrhunski promašaj (bez obzira što sam naklonjen Samsungu).

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Ja taj cuveni flaster uopste nisam lose dozivljavao jer je imao nerealno dobar "grip", znaci nema sile da ti telefon mrdne iz ruke , a realno nije ni ruzan , vise mi smeta lajsna koja se ljusti samo tako,ali opet 100 ljudi 100 cudi, 100 zena... :D

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Opet dolazimo na istu pricu,fluidnost u radu hardver,kamera,zvuk, materijal izrade
Licno ne.mogu da svarim izbocinu kamere na S6,koja se ljusti posle.2 dana koriscenja,kod edge modela ne mozes ni ceo ekran zastiti folijom,sem da ga spakujes u neku futrolu
Ako ispadnu, a.desava se popravka preskupa,ne mogu svi da imaju garanciju,nema se novca
Premium osecaj jeste dobar,ali je sjajan i kod drugih modela,kamera koju mnogi pominju kao glavni adut je dobra i kod drugih modela,koji su jeftiniji a manje osetljivi,licno ni meni S5 nije ruzan a ni los model a plastican ne
P8 Odlican telefon,Z3 takodje,G4 isto tako Flex 2, Note 3 i Note 4,Huawei mate 7, M7,M8, itd a cene daleko pristupacnije
Svi ovi telefoni imaju odlicne kamere,zvuk,hardver, ekrane i dobru zavrsnu obradu
Sve vreme se namece pitanje,islati li se prelaziti svakih 6 meseci ili malo vise na novi model zbog generalno mizernih poboljsanja, naravno da ne
U sustini stvar izbora i mogucnosti ali i agresivnih reklamnih kampanja a sve vise i pomodarstva
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Volim kada raspalim diskusiju :D

Elem:
Ledjo napisao:Realno su podbacili, s6 zameram isto sto i g2 koji trenutno imam. Slot za sd, ajde to se moze applu, ali sd slot je must have za svaki android. Kao i izmenjiva baterija, za g2 kosta 25e i ruke, sam da je zamenim bas cu tesko. Vise nikada telefon bez sda iako nemam preteranu potrebu za njim, neka bleji prazan, ne jede hleba.
Podržavam izbacivanje mem. kartice. Zašto? Zbog brzine memorije, tu prednost sam prvi put video kod apple, počeo sam da kopiram dosta muzike, namestio sam se da čekam i čekam, ali iznenađenje. Od tog trenutka ja sam uvek za internu memoriju uređaja, pogotovo kakvu ima S6, znate li uopšte koliko je brza memorija S6? Kaoliko puta je samo na forumu naveo neko problem da ima sa mem. karticom, kada izvadi problemi nestanu. Sećam se bata Bogdana i njegovog primera :D
Kakva crna mem. kartica pored toga. Kome fali memorije, ima nešto što se zove usb otg kabal.

U vezi dela za bateriju, apsolutno sam protiv habanja i drndanja telefona, otvaranja svaki čas. Ako je 25e baterija (sumnjamu u originalnost), za 30e čoveče možeš kupiti Xiaomi power bank 10400, mnogo bolje po meni rešenje, više uređaja možeš da puni, dosta veći kapacitet od rezervne baterije, ostaje ti za sledeći telefon...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Stvarno, sta drzite u telefonima kada vam je 32 ili 64gb malo?
Razumem za fotke i muziku, ali koliko toga morate imati da bi popunili 10-15gb? Zar vam ne dosadi jedne te iste pesme da slusate? Da li slike prebacujete na racunare? Filmove i serije mi je suludo gledati na 5-5.5" dijagonali, za to sluzi komp ili tv, ako nista drugo onda barem cuvate vid.
Sto se izmenjive baterije tice, ne znam da li sam ikada praznu bateriju zamenio punom. Koliko vas to radi na svakodnevnom nivou? Kada bi postojala takva potreba, uvek bih pre dopunio bateriju nego ih menjao. Kako uopste punite te baterije? Eksterni punjac ili u telefon da se napuni pa onda napolje? Ako je pak to zbog zamene dotrajale baterije, ako je neko od vas u stanju da jedan telefon nosi 3-4 godine, onda verujem da nije problem da se da 10€ serviseru da ja zameni.
Ne govorim ovo samo za Samsung, ovo po meni nisu mane telefona (osim u slucaju kada od interne memorije zavisi ostatak hardvera).

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Baraba, ja sam problem rešio tako što sam u note 3 ubacio novu memorijsku karticu, ta stara je pravila neki problem jer je bila u Sony xperia z.
Huawei

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Uh vidi nisam banovan jbt, dobro je :D

Baraba, Azimuth, bravo! Podrzavam vasa misljenja. Dakle, neuporedivo brza interna memorija dovodi do boljih performansi. Npr. udjes u galeriju i brze ucita slike(glup primer ali dobro, postoji cache u DCIM folderu pa nije merodavno, recimo prvo startovanje aplikacije). Brzine upisa i citanja su vece.

Ovo za vid sto si rekao je potpuno tacno. Steti se vid samo tako, bez zezanja. Normalan ce gledati filmove na tv-u.

Postoje one male fles memorije koje mozes direktno povezati sa telefonom(bez otg kabla). To je dobro resenje.

Telefon poseduje brzo punjenje i to je jedan veliki plus. Baterija moze sigurno da izdrzi 2 godine i do tada nije potrebno menjati je.

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Ipak više volim sd slot, a to sto ce sekundu ili dve da nešto učitava, jel su problem 3 sekunde?
Pisao sam vec, ima onih i koji vole da imaju svega u telefonu, filmove nemam i ne gledam ali zato svega ostalog ima i sve mi treba.
Trenutno imam 32gb memorijisku i plus 12gb fon, slobodno je negde oko 4gb,trenutno.
Huawei

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

bata bogdan, meni je to mnogo čekanja, iskreno, dajem te pare za uređaj i hoću da je sve instant, egal lovi koja se daje, kakvo crno čekanje. Neka čeka ko mora da pravi kompromis, mislim da kupujem S2 sada pa ok, ali sve je otišlo napred, brzina interne memorije S6 je sjajna, bruka, kakva crna mem. kartica sa brzinom kopiranja ko spomenik, dobra mem i brza mem. kartica takođe košta lepo. Neću da se vraćam na mem. kartice, 2G mrežu, VGA rezoluciju kamere itd. Ti sa druge strane menjaš telefon i laptop sa tabletom, što uopšte nije poenta priče, niti ima veze sa S6 i G4, to je savim neko druga tema i pitanje kompromisa na koliko si spreman, zarad takvog uređaja i funkcionalnosti. Taj tablet nije ista klasa S6 i G4, nema potrebe ubacivati ga ovde. Tablete sa tabletama :D

Dakle, kome smeta nepostojanje mem. slota, može da kupi usb otg i 500GB HDD SATA. I backup interneta može da počne, jipi je.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Bato, postoje i oni koji nemaju na memoriji sve sto si nabrojao i sto onda polemisemo sad' o tome? :) Nalazimo propuste :D

500GB sata :D :D

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Ljudi, jel zaboravljate da postoje verzije S6/S6 edge od 32, 64 i 128 GB. Kome je malo 32 GB neka kupi model sa više memorije i stvar rešena. U 128 GB može da stane ogroman broj mp3 fajlova, slika, čitavih sezona serija, filmova....šta god.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

To stoji ... ali 64Gb = oko 570€
Trenutno mi se više sviđa kombinacija: nov S5 (360€) + MicroSD Class 10 / 64Gb (25€) Ebay .... :)

Znači cena je osnov svega :)
16 godina na forumu MOBILNISVET

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Bas tako
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

Azimuth napisao:@alsap, hardver itekako ima bitnu ulogu. Pa A8 cip koji je u ip6 je jedan od najjacih na trzistu. Uz softver se dobija ovo sto izvlaci ip6. Proguglaj malo, videces koliko hardver jeste bitan faktor.
Ja i nisam rekao da nema bitnu ulogu,nego da nije najvaznije.Kako objasnjavas da Nexus 5 radi jednako brzo kao s6 a ima daleko slabiji hardver.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Jednostavno je. G4 kome odgovara veci ekran, S6 ko voli manji ekran. :roll:

Odgovori