Prvo, da se zahvalim svim ucesnicima diskusije za svoje precizne, brze i odlicne odgovore
Drugo .. ja se izvinjavam jer nisam bio dovoljno jasan oko postavljanja pitanja.. sad cu biti malo jasniji (po modelu Wicker Man - ovog posta)..
Budzet : Pa ... budzet i nije veliki... oko 260 eura... to je dovoljno za oba telefona (n97 mini i Mileta) preko Telenora..
Namena: pa.. od svega po malo... treba mi ok kamera.. surfovanje netom ( wifi..), igrice.. aplikacije , itd..
Telefon sa touchscreen-om ili sa hardverskom tastaturom : oduvek sam zeleo da probam TS.. mada voleo bih da imam qwerty takodje ( hardverski ).. zato sam , iskreno , i odlucio da razmatram izmedju ova 2 telefona...
Operativni sistem : vec dugi niz godina koristim telefone sa Symbian platformom, koju odlicno poznajem, njene mogucnosti, lose strane.. Da budem iskren, Android prestavlja izazov u smislu nesto novo, sto bi zeleo da probam ..
Na kraju krajeva, citajuci ove 2-3 strane teme, iskreno, malo vise naginjem ka Miletu..
Kod n97 mini me odbija to sto sam cuo od dosta ljudi da je qwerty hardverska tastatura dosta nezgodna, sto nema navigacioni taster ( a mile ga ima)...
Opet, plasim se jer je Mile motorola, o kojoj nemam neko dobro misljenje (opet gledajuci sa malo laicke strane)..
Kada mi prodje ispitni rok, sledece nedelje cu otici do TElenor prodavnice i isprobati oba telefona..
Mozete nastaviti diskusiju sto se mene tice, zeleo bih da cujem misljenja posle ovog "detaljnog" posta.. A mozda ce i nekome drugom koristiti..
Hvala i pozdrav

There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --