HTC Desire ili Nokia N8
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
- RandjaPO
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
- :: iPhone 6
- :: Nokia 808 PureView
toda81, moj savet je da ipak malo sacekas.Ako ne zuris i ako ti novac nije problem onda najbolje sacekaj naslednika N8 za koji se prica da ce biti predstavljen krajem februara.Ipak je N8 vec vremesni model sa procesorom koji ce moci da ''pogura'' jos ovaj update.A sto se tice naslednika,po nokijinim forumima se dosta provlaci ovako nesto http://nokiaconnects.com/2012/01/03/sev ... -designer/ i meni deluje jako zanimljivo i kao dostojna zamena za N8.
Da se malo javim kao neko ko je baš imao Desire, a posle prešao na N8. Doduše, malo sam se igrao sa drugim uređajima između ta dva, ali nema veze.
Šta je meni odlično na N8, a šta mi je minus: pre svega, baterija mi traje drastično duže nego na Androidu. Dva ipo do tri dana uz povremenu proveru mailova, malo švrljanja po netu u potrazi za temama i slično, malo igranja sa FB i Twitterom. Kad je koristim kao telefon plus poruke, a snimanjem i fotkanjem, onda nakrpim i četiri dana. Zvanična Anna je na njemu bez ikakvih modova. Ono što mi je takođe neuporedivo bolje nego na Androidu, to je voice control, koji obilato koristim u vožnji, i koji na Androidu praktično ne postoji. Ali ok, ovde je u pitanju specifična funkcija i ne mora to svakome da bude značajno. Ono śto je lošije, to je sam OS, odnosno korisnički interfejs. Sve što sam radio sa Đesire mogu da odradim i sa N8, ali to na Androidu daleko lepše izgleda. Čekam zvanični Belle apdejt, pa da konačno eliminišem i taj problem. Što se izrade tiče, Desire uopšte nije nežan i nije ga lako unakaziti, ali mi N8 u ruci jednostavno ima bolji i kompaktniji osećaj. Ipak, ima veliki minus zbog teško dostupne baterije. Teoretski, moguće ju je samostalno zameniti, ali nema govora o tome da se nosi u džepu rezervna, pa da se ubacuje po potrebi....od toga ništa bez šrafcigera i malo vremena, no meni to recimo i nije bitno.
E sad, ono što je meni došlo kao veliko olakšanje posle Androida i po trošenju novca i po trošnju baterije, to je filozofija kačenja na net, koja je kod Androida praktično nepromenjiva. Jeste, znam a je moguće na Androidu pogasiti pozadinske podatke, isključiti automatsku sinhronizaciju itd..... ali na N8 mi je daleko lakše da podesim data na "when needed" i sa otprilike istim korišćenjem jednostavno mi curi manje megabajta i manje baterije, jer ništa ne radi u pozadini po defaultu. Onda, još jedan plus je to da kad uđem na gajbu, po đefaultu se telefon kači na kućni wifi iako wifi skeniranje nije bilo uključeno. Da bih ovo postigao na Androidima, morao sam ili da imam neki softverčić za to, ili da držim wifi stalno upaljen. Ne znam kako na Nokiji to šljaka, ali meni izuzetno odgovara.
DKle, kome šta treba....ja sam sa N8 izuzetno zadovoljan.
Šta je meni odlično na N8, a šta mi je minus: pre svega, baterija mi traje drastično duže nego na Androidu. Dva ipo do tri dana uz povremenu proveru mailova, malo švrljanja po netu u potrazi za temama i slično, malo igranja sa FB i Twitterom. Kad je koristim kao telefon plus poruke, a snimanjem i fotkanjem, onda nakrpim i četiri dana. Zvanična Anna je na njemu bez ikakvih modova. Ono što mi je takođe neuporedivo bolje nego na Androidu, to je voice control, koji obilato koristim u vožnji, i koji na Androidu praktično ne postoji. Ali ok, ovde je u pitanju specifična funkcija i ne mora to svakome da bude značajno. Ono śto je lošije, to je sam OS, odnosno korisnički interfejs. Sve što sam radio sa Đesire mogu da odradim i sa N8, ali to na Androidu daleko lepše izgleda. Čekam zvanični Belle apdejt, pa da konačno eliminišem i taj problem. Što se izrade tiče, Desire uopšte nije nežan i nije ga lako unakaziti, ali mi N8 u ruci jednostavno ima bolji i kompaktniji osećaj. Ipak, ima veliki minus zbog teško dostupne baterije. Teoretski, moguće ju je samostalno zameniti, ali nema govora o tome da se nosi u džepu rezervna, pa da se ubacuje po potrebi....od toga ništa bez šrafcigera i malo vremena, no meni to recimo i nije bitno.
E sad, ono što je meni došlo kao veliko olakšanje posle Androida i po trošenju novca i po trošnju baterije, to je filozofija kačenja na net, koja je kod Androida praktično nepromenjiva. Jeste, znam a je moguće na Androidu pogasiti pozadinske podatke, isključiti automatsku sinhronizaciju itd..... ali na N8 mi je daleko lakše da podesim data na "when needed" i sa otprilike istim korišćenjem jednostavno mi curi manje megabajta i manje baterije, jer ništa ne radi u pozadini po defaultu. Onda, još jedan plus je to da kad uđem na gajbu, po đefaultu se telefon kači na kućni wifi iako wifi skeniranje nije bilo uključeno. Da bih ovo postigao na Androidima, morao sam ili da imam neki softverčić za to, ili da držim wifi stalno upaljen. Ne znam kako na Nokiji to šljaka, ali meni izuzetno odgovara.
DKle, kome šta treba....ja sam sa N8 izuzetno zadovoljan.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
araphel, dobro dodje svako misljenje,posebno kada je od nekoga ko voli da iskoriscava maksimum iz telefon.Meni je taj interfejs desire-a daleko lepsi nego na n8 i to mi je nekako mozda i najveci problem prelask na n8,naravno uz daleko losiju rezoluciju ekrana na n8.Ova cinjenica vezana za bateriju mi se svidja jer je na desire-u baterija poprilicno losa i nema sanse da izvura dan uz intenzivno koriscenje
Note IV N9100 dual
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
toda81, e sad da li ces primetiti razliku u rezoluciji ekrana bas i nisam siguran. Sto se tice samog interfejsa uvek imas SPB Shell koji u mnogome moze da promeni izgled telefona, a i broj skinova tj. modova za njega je ogroman. Osim toga Belle-a update donosi mnogo poboljsanja sto set ice samog interfejsa i widgeta, a da ne pricam o bzini telefona.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
toda81, Ako te brine interfejs na n8, pogledaj kako to sve izgleda na sledećem linku, mislim da ćeš promeniti mišljenje:
http://www.youtube.com/watch?v=_p08nmlo7_c
http://www.youtube.com/watch?v=_p08nmlo7_c
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
toda81, Ne sporim da android izgleda bolje od Nokia Belle, ali i symbian dozvoljava da se interfejs prilagodi želji korisnika, a verujem da će se pojaviti još aplikacija koje će to omogućavati.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Dream Weaver
- Mobil manijak