HTC One X vs Samsung S3

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

HTC One X vs Samsung S3

HTC One X
20
40%
Samsung S3
30
60%

Ukupno glasova: 50

Tacty
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 11. Feb 2010. 15:37

Re: HTC One X vs Samsung S3

Post od Tacty »

ja sam uvek za mat materijale, jer se manje vide otisci prstiju, i u tom smislu mi se one x više sviđa. dizajn jeste stvar ukusa, ali opet mislim da je one x originalniji i ima neku personaliti. kad bih birao samo na osnovu dizajna izabrao bih one x. samsung jeste nekako konfekcija u tom smislu.

ali sa druge strane mislim da je sve ostalo na strani samsunga, sense mi uopšte ne radi tako glatko kao tw na samsungu (iako je tw ružan do zla boga), itd itd...

d27
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 16:50

Post od d27 »

tomas.hokenberi, ja ipak mislim da ce se ogrebotine jasnije primecivati na sjajnoj plastici kod SGS3. Iskreno, nisam uzivo video ni jedan od ova dva telefona i pisem na osnovu dosadasnjih iskustava kod SGS1 i Evo 4g.

Ako se izgled zanemari, po meni je bolji SGS3, ali ne opravdava preveliku razliku u ceni.
Galaxy S, Note 2 demo unit, Note 3 demo unit

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

d27, moguce je da ce se ogrebotine lakse primecivati, ali to tek treba da se vidi. Ocenjivati SGS3 i HTC One X, na bazi iskustva sa SGS i EVO 4g nije bas sasvim opravdano. Sto se tic e razlike u ceni, treba sacekati da se cene "normalizuju", pa onda porediti.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

dule88
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 27. Sep 2011. 19:03

Post od dule88 »

Nije mi jasno kako je tolika razlika u dijagonali izmedju S2 i S3 a samo je S3 duzi 1 cm od S2,ocekivao sam puno veci telefon,malo manji od NOtea ali sam jedva prepoznao u Vipu S3 a kada sam ga poklopio s amojim S2 zacudio sam se po pitanju velicine S3.Ima li neko da ga je kupio u Vipu?Milsim d aje najgore uzeti ga preko Telekoma,jer je on za postpejd najgori.Mislim da oni koji imaju S2 kao ja,i koji su zadovoljni s anjime kao ja,nema potrebe da uzimaju S3 jer nece dobiti previse.E sad,mozda kasnije zamenim S2 za One X posto kazu da je razlika izmedju S3 i One X oko 100 eura,ali ne znam,nikad Htc nisam imao,cujem razne komentare o Htc One X,nema ga po oglasima.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

dule88, sama duzina dijagonala nije dovoljan podatak da se uporede povrsine ekrana, bitan je i odnos strana. Sto je razlika u duzini stranica veca to je, za istu dijagonalu, povrsina manja. Ako imas dijagonalu d, najvecu povrsinu ce imati kvadrat (0.5*d^2).
SII ima odnos stranica 1.6666666...., a SIII 1.77777....

dule88
Mobil fan
Mobil fan

Post od dule88 »

To znaci da nije velika razlika u velicini ekrana uopste kod S2 I S3 iako se na prvi pogled cini ali zaista nije.I smatram da ko ima S2 nema razloga da prelazi i baca pare na S3.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

dule88, Pa povrsina ekrana SIII je veca za nekih 20%, a to i nije toliko malo.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

topla preporuka za S3
igrao sam se (kratko) sa obadva uredjaja i da se ne ponavljam i ne izmisljam toplu vodu, sve je vec receno, jednostavno, dizajn samsunga, ekran, mogucnost promene baterije, slot za mmc meni mnogo znace tako da bih ja izabrao s3
htc bih eliminsao zbog ne znatno manjeg ekrana, osetno losije kamere, slabije baterije i mircro sim kartice
jedino sto ga izdize u odnosu na s3 je kvalitet izrade....

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Mirko Bgd, i S3 koristi micro SIM. Tako da su po tom pitanju isti.

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

moje subjektivno misljenje,One X
onaj S3 mi se cini bas ocajno,ne svidja mi se dizajn nikako,jedan drugar mi koristi S3,drugi One X...
sta znam,cackao sam ih oba po malo,i mogu reci da je ovaj put HTC ipak za mene bolji izbor :) mada ni jedan ne bi uzeo jer su android :P

dule88
Mobil fan
Mobil fan

Post od dule88 »

Kasnije kada padnu cene videcu da mozda moj odlican S2 zamenim za S3 pod garancijom iz Telenora ili mozda i za One X,videcu to bi mi mozda bilo i bolje nego da uzimam S3 pod ugovor jer skoro sam uzeo S2 pa ne bih 2 ugovora,mnogo mi je.Da vidim kako ce se pokazati S3,a One X nisam jos uzivo ni video,sacekacu neko vreme pa cu videti.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Cackao sam S3 malopre i dosao do zakljucka da mi ne pada na pamet da ga menjam,osim ako mi rodjaka iz inostranstva ne pokloni :D Pre bih uzeo Note iskreno.
Uopste me nije toliko odusevio kao S2 kad sam uzeo u ruku,nema onog WOW efekta.Sve je to lepo,telefon radi super,ali ne vidim neke znacajne razlike.I mislim da razlika u ceni nije vredna zamene,a ne znam da li si uzeo u razmatranje LG 4X,takodje odlican telefon ali nema tako jak marketing da ga proda u velikom broju.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Glasala sam za S3.....:)

A evo i intesantnog poređenja One X i S3...:) Part 1 i Part 2
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

jbg prevideh to za micro sim, kako god i dalje sam za s3...
Ninolina, jel to znaci da postoji mogucnost da u buducnosti postanes vlasnica belog s3?

dule88
Mobil fan
Mobil fan

Post od dule88 »

Po ovom testu od Ninoline S3 ubedljivo odnosi pobedu :) Videcu,da padnu cene pa da menjam S2 za S3 ili za One X videcu da skupim parice.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ne mogu da verujem... dule88 razmislja o nabavci One X-a?! Definitivno je ove godine smak sveta. :lol:

dule88
Mobil fan
Mobil fan

Post od dule88 »

Ja bih pre S3 uzeo naravno,ali ako budem imao da doplatom realno 200 evra uzecu S3 za S2 ako ne videcu.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Mirko BGD, definitvno mi je to u planu i to uskoro... ;-) Čekam neke druge stvari da se iskristališu ali S3 će biti sledeći na spisku mojih telefona...;-) Mada mi je ARC S skroz super, al S3 je S3...:-D Čačkala sam ga juče i danas u Telenoru i sve više mi se svidja...:-) One X je ispao iz izbora...:-D
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Bodibiber
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 19. Jun 2009. 20:02

Post od Bodibiber »

Sto rece Behemoth ja bih ti preporucio da u obzir uzmes Lg-jev optimus 4x hd. Ima ubedljivo najmanju pocetnu cenu od 500 evra a same tehnicke karakteristike nisu nista losije od one x. Od sva tri modela mogu reci da mi Lg ima najlepsi izgled

dacha
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 10. Jan 2005. 21:20

Post od dacha »

Uzeo sam HTC One X i nisam ni malo pogrešio 8)
Držao sam i jedan i drugi u rukama i "čačkao" sam ih jedno pola sata i ipak sam se odlučio za One...
Kada svoj život sredim, malo kad se smirim, i trudim se da živim od onoga što volim.
Bolji dani kada dodju, tada loši se zaborave, i samo lepi momenti u glavi se pamte!

Odgovori