Chobby88 napisao:A sta je to tako bolje na ekranu ip4s nego na note 2?
to sto ima veci ppi koji realno ne mozes ni skontati?
Ekrancina od 5,5" izgleda mocno spram sirotinjski malog 3,5",a i pristalica sam amoleda i njegovih jakih boja,sta ce mi realne boje na ekranu multimedijalnog uredjaja.
Kod mene na slikama je trava zelenija a nebo je vise plavo nego na telefonima od ortaka pa se oni tripuju da imam neku uber kameru a ustvari je fora u amoledu

Mislim super je ip4s,ali nemojte biti smesni pa porediti sa note 2.
jedina prednost ip4s u odnosu na note 2 je one handed operation,nista vise.
Bolje su boje, slika, prikaz na suncu. Bela je bela, crna je crna itd.
Tebi je moćno 5,5" i ok, ali vidi koliko je to sirotinjsko prema tabletu ili nekom monitru od 22"

Znači, upotrtebljivost i korišćenje jednom rukom je ono na šta ja idem i šta meni treba. Imao sam note 2 i nisam mogao da se uklopim, jednostavno to je retrovizor, preveliko. Ako hoću veći ekran idem na tablet, on bar može da zameni monitr za više časovno surfovanje, telefon nikako.
Iwantchitzz napisao:
Tih ~0,5 sekundi što telefonu treba da otvori dialer, kontakte i zaključan ekran kad nisu keširani je meni npr. skroz nebitno. Dok Baraba nije to pomenuo nije mi uopšte to palo na pamet.
Ja ovom telefonu manu nisam našao, a večeras mi dolazi drug iz inostranstva, pa ću uporediti moj Note 2 sa njegovim 4S, baš da vidim koliko je 4S "brži".
Tako sam i ja govorio dok nisam probao apple, onda je počelo da mi smeta, kad navikneš na nešto što radi trenutno. I nije 0,5 sek, više je. Pogotovo kada ti je ugašen displej i pritisneš on/off da ga upališ, pa krene čekanje, a ako daš nekom fon da pogleda i pritisne da upali displej... beda brate, on pritisne i ništa, misli da nije dovoljno jako pritisno da nije odreagovalo i ponovo kreće da pritiska. Note 2 je odličan telefon, ali te sitnice su mi neoprostive za takav hardver. Onda kreneš od app, kako app lepo rade na ios, milina, bruka. E, sve to vidiš i primetiš kada neko vreme koristiš neki iphone, ne može za par minuta. O odličnoj kameri i mp3 zvuku na sluškama šta reći, iphone razbija na tom polju.
Što se tiče tog drugara što ti dolazi z inostranstva, ako on nije frik kao ti za fontele onda i nema ništa u njemu (cydia i twikovi koji život znače), pun je smeća (verovatno nema JB i nije čišćen), ali opet će sigurno fluidnije raditi.
1808 napisao:Aktuelni modeli su valjda oni koji su trenutno dostupni na tržištu, što naravno znači da su u
toj grupi svakako iP5, a evo sada već i Galaxy S4. (...možda si ti hteo da kažeš kako S4 nećeš
uzimati u obzir još 2-3 meseca dok se ne pojavi 5S).
Aktuelni modeli koji su dostupni kod nas na tržištu, na tamo negde daleko... iP4s šije novije modele a kada je izašao, iP5 je naravno još bolji, to je poenta. S4 mi je u obziru za novi fon (ali tek na drugom mestu, prvi je naravno iP) ako puste kod kao što je najavljeno, bez toga nikako jer vidim da ima lag na YT klipovima. Takav hardver, pa to mora da radi savršeno za tu lovu.
Chobby88 napisao:
A koja mi je opcija sa iphone-om ili ipad-om?
Itunes?
Nemojte da se salimo. . .
Itunes ne koristim. Pošto nisi upućen rećiću ti iTools ili ifunbox. Oba rade perfektno. Što se tiče prebacivanja, iphone isto može da radi kao flash usb memorija (a apple delu samo pisali tweakove, baš za ovaj sam ostavio i sliku kako vidi memoriju i može da se kopira kako i šta hoće, ta ograničenja koja si negde čuo su važila pre par godina), dovoljno je instalirati tweak. Vidiš koliko nisi informisan. A sad ja, šta ti koristiš? Kies? Koji vidi telefon samo kada prizoveš kišu
Chobby88 napisao:
Pazi situacije kad sam na putu ostao bez filmova,lepo nasao kolegu sa laptopom i prebacio 30 filmova na note preko usb kabla.
Tvoj kolega neće da ćoravi, isto kao što bih i ja uradio, laptop ili tablet, što bih ćoravio na malenom 5,5" za film ako to sve ima na mnogo većem