Samsung galaxy S3,Nexus 4,LG optimus G ili Lumia 920

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ja samo mogu da kažem da iako sam zadovoljan korisnik Note 2, kad bi postojalo nešto sa ovom veličinom ekrana a da ima WP8, ne bih se dugo razmišljao. Svež i fluidan OS koji ima sve aplikacije koje su mi potrebne i koje redovno koristim. O tome da je Android debelo neoptimizovan jer mora da radi na gazilion različitih uređaja, ne treba da se više priča. Da se razumemo, kukao sam na iOS posle Androida, jer je jadan i osakaćen sa opcijama, i vratio sam se na Android. Ali WP8 mi je baš debelo osveženje.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: Samsung galaxy S3,Nexus 4,LG optimus G ili Lumia 920

Post od miodrage »

araphel, jos ces ti i da uzmes WP8, polako samo :D Uvalices zeni taj Note2 koji imas, uzeces njen ATIV i voila... Da da... pricaj samo... vec vidim kako ga krisom merkas :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

A WP8 ne radi na gomili uredjaja? :-) Ta konstatacija o Androidu je bas smešna. :-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ninolina, pa i ne radi, radi na svega nekoliko uredjaja (5 Lumia, 1 Samsung, 2 HTC i 1 Huawei). Nadalje, kao i iOS svaki uredjaj ima svoj posebno napisan sistem, specificno za svoj hardver, dok kod Androida to nije slucaj. Raspravljali smo o tome, i to i dalje stoji. Dok god Android bude isti za gazilion razlicitih uredjaja, dotle ce da bude los. Cim pocnu da ga pisu od nule za svaki uredjaj ponaosob, drugi vise nemaju sta da traze.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

miodrage, samo da te ispravim... WP8 nije pisan za svaki uređaj posebno već samo za jasno definisan hardver. A na proizvođaču je da ubaci onaj koji želi u određeni uređaj i da ga iskombinuje kako smatra da treba. :)

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

miodrage napisao:Ninolina, Nadalje, kao i iOS svaki uredjaj ima svoj posebno napisan sistem, specificno za svoj hardver.
Jel si siguran u ovo sto si napisao?
Cudno mi je,pa ako imas link voleo bih da procitam o tome kako svaki wp8 pisu od nule za svaki uredjaj posebno.

kovach81
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 03. Jul 2011. 22:35
:: Samsung S10+ G975F

Post od kovach81 »

Hvala vam ljudi na pregrstu korisnih informacija koje sam itekako uzeo u obzir.Uspeo sam naci nov Nexus 4 16GB kupljen u telenoru za samo 270e sto me pored pozitivnih kritika o ovom telefonu naginje ka istom.Uvek mi je bila bitna kamera(koristio sam N8,808) i zbog nje sam sve ostalo zapostavljao i cudio se kako su mnogi drasticno smanjili vreme provedeno uz PC ili lap top koristeci ovako mocne android telefone.Mislio sam da cu sa S3 spojiti sve u jednom uredjaju i imati pravi mali lap top sa extra kamerom i ekranom ali ljudi toliko hvale nexus 4 plus ta cena po kojoj sam ga nasao presudice u njegovu korist.A Lumiu 920 sam uzeo u obzir kao dugogodisnji korisnik Nokia telefona ali cinjenica je da bi sa WP8 bilo to sasvim novo iskustvo.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Chobby88, pojednostavljeno sam napisao - generalno - za iPhone ili neku Lumiu mozes da ubacis samo taj softver i nista drugo! Sto se Android uredjaja tice, osnovni kernel je za sve isti, korisnici mogu sami da napisu svoj firmware ako zele (i znaju), i to bi kao trebalo na svim uredjajima da radi isto. E pa nece da moze. Kao sto ni windows ne radi isto na svim racunarima.
Jednostavno je nemoguce da na razlicitim hardverskim platformama isti softver isto radi!
Zato svaki iPhone sa svojim softverom (jedinim koji je i moguce ubaciti) radi tecno i glatko, kao i svi WP uredjaji. Ovo je dokaz da je softver bitniji od hardvera. Mozes ti da stavis koliko god hoces sirove snage, dzaba sve ako je sistem lose optimizovan, i obrnuto, mozes da imas daleko inferiorniji uredjaja, uz dobar softver, radice fantasticno!
janka_88, bas tako kako si napisao.

kovach81
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kovach81 »

miodrage:iskreno jel mislis da na nexusu 4 iako nisi ljubitelj androida sve radi brzo i glatko? :)

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Kovach ja kao korisnik nexus 4 mogu da ti kazem da sve radi fluidno bez ikakvog laga...

kovach81
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kovach81 »

artifex:hvala na odgovoru!Pa mene je odusevilo kako radi S2+,narocito kakav je surf netom.Verujem da je na Nexusu 4 jos bolje.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

kovach81, iskreno nikad nisam video N4, ali i da je najbolji Android na svetu, opet u odnosu na druga 2 sistema radi losije. Onaj ko se jednom razmazi glatkocom i fluidnoscu iOS-a (sada WP) videce koliko losije Android radi u odnosu na ova dva OS-a.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

kovach81, nexus 4 koji trenutno koristim radi odlično, imao sam iphone 4s pre njega sa kojim sam bio zadovoljan. Nisi pogrešio sa nexus 4 i čestitam na kupovini. Zašto nisi pogrešio? Prvi razlog sam naveo na predhodnoj strani zašto je Android no1, dokle god je tako Android je no1 u Srb. Telefon si kupio da ti olakša život, a ne da vodiš prepirke po forumu kao da imaš akcije u nekoj od kompanija ili da te plaćaju da radiš marketing. Druga stvar, ima i iOS lagova, nije da ne štucne, traži dosta podešavanja i prilagođavanja (više od androida). iOS bez JB i cydia je ništa za mene, nula, baš kada ga nakrcam twikovima iz cydia da se približi androidu po funkcijama on krene i da usporava i opet nemam sve što imam na androidu bez zajebancije. iOS jeste odličan sistem, ali osakaćen do koske bez twikova. Kada bi postajalo domaćih app za iOS koliko i za Android verovatno bih se i vratio na iOS, mada trenutno nexus 4 sa cenom i onim što pruža je najbolja kupovina definitivno za te pare. Sledeće je da i iPhone ima problema samo se slabo pominju ovde na forumu, crkavanje home tastera, crkavanje tastera za gašenje itd. Ako se iPhone kupuje najbolje kupovati verzije sa "S" u kome su ispravljene greške. Isto važi za WP8 što se tiče app, kada krenu domaće app da se gomilaju (korisne app) onda prelazim i probam WP. isto tako vidim i da 920 ima problema, gapove itd. Nemoj da pomisliš da ima savršen telefon sa savršenim sistemom, nema. Za te pare dobio si odličan uređaj, dugo će biti aktuelan od googla (imaćeš odmah najnoviji update) i telefon ima ogromnu zajednicu na XDA (što je veliki plus za fon).

kovach81
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kovach81 »

Baraba:hvala na ovako iscrpnom odgovoru!Slazem se sa tobom,definitivno je android broj jedan kod nas.Reci mi samo da li je istina da google maps toliko crpi bateriju ako se ne zaustave u aplikacijama koje se izvrsavaju?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Svakodnevno pokrenem google mape, ne stopiram ih nikad, GPS mi je upaljen i ne gasima ga jer mnogo brže hvata satelite (1-2 sekunde). Stvarno nemam vremena da se opterećujem oko stopiranja ovog ili onog (ni jedan proces ni app ne gasim, sve radi u pozadini a telefon ni jednom nije štucno), baterija izgura jedan ceo dan. Kačio sam rezultate u predviđenoj temi za to u kafiću. Da imam problem sa baterijom onda bih tražio uzrok, ali nemam :)

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

To sve zavisi od uredjaja do uredjaja, mislim na nexus 4, kod mene google maps su jedan od najvecih problem sto se tice baterije. Sad su definitivno iskljucene, i baterija drzi i po 3 dana ( wifi kod kuce, 3G napolju ukljucen), Mape srcu samo tako, a uz to su i bezkorisne tako reci jer ne rade sa GPS, vec samo preko mreze ili wifi.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Prijatelju o čemu ti pričaš? Dosta stvari si se do sad nalupao i nastavljaš i dalje. Kao prvo može ti 3 dana izgurati povezan na internet jedino ako ga ne koristiš i imaš 1h screen on ukupno. Pod dva google mape rade sa gps, samo karte učitava preko interneta. Možeš bez problema skinuti mape za npr. London ili Pariz i koristiti samo preko GPS, bez ikakve konekcije na internet. ;)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

slavisaj, Ne znam odakle ti ta ideja u vezi Google mapa. Svakodnevno koristim mape i jako su precizne i naravno da rade u sprezi sa GPS-om, svakako da postoji opcija da se isključi/uključi GPS u aplikaciji, ali ne vidim razlog zašto bi to neko radio kada za svega par sekundi pronalaze u metar tačnu lokaciju.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Baraba, i znemanja, zašto koristite mape svakodnevno :blinky: ?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Veliki je ovo svet, da se ne izgubim :D Ajd da navedem bar jednu stavku, gledam gde su kola na mapi.

Odgovori