Flex 2 vs G4

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Re: Flex 2 vs G4

Post od El Laki »

Evo da se javim povodom osvetljenja na Flex 2 i G3. Na manuelnom 100% osvetljenju je gotovo identična situacija ali ukoliko se na Flexu podesi slika na "vivid" jer tada imitira SA i daje jače boje i kontrast. Na podešavanju koje ja držim (natural) slika na Flexu je nešto tamnija tj prirodnije izgleda. Na otvorenom , pri 100% osvetljenju bolje se vidi Flex 2. Nijanse su u pitanju. Na to utiče i P-OLED i modifikovana GG3 na Flex 2.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

El Laki napisao:Dobro si razumeo. Sa G4 ga poredim skoro svakodnevno, sa S6 sam samo jednom prilikom u kafiću na 15ak minuta gledao i da, bolje radi. Nema laga, animacije dosta brže, multitasking brži... Flex 2 na 5.1.1 bez root-a samo sa brisanjem bloata koliko je to fabrički moguće, dakle stock, baš kao i S6/G4.
Da li je taj G4 bio sređen kao tvoj flex? Rutovan, očišćen...
Nešto ne mogu da poverujem da bolje radi od G4, osim ako flex ima onaj stari UI, nije kao na G4 UI.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Nije nijedan od telefona bio rootovan - ni Flex 2, ni G4, a ni S6. Na svakom su samo isključene određene aplikacije i to je sve. Bio sam dosta skeptičan u vezi Flexa, dosta dugo sam se dvoumio da li da ga kupim, ali nisam se pokajao. Jednostavno njegov glavni problem je bio softver koji nije izvlačio ni 50% iz hardvera. Sada je to mnogo bolje, telefon prosto leti. Mogu samo da pretpostavim kako bi radio uz brisanje bloat-a, Greenify, spuštanje animacija, itd.

Što se tiče UI, trenutno samo G4 (i mislim v10) imaju fabrički UX 4.0. G3 i drugi to mogu imati kroz custom romove i sl.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Nešto ne mogu da ti verujem da bolje radi od G4. Zaista ne mogu u to da poverujem. G4 mi je ispred ovog modela za klasu.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ne znam što se čudiš, Flex 2 ima izuzetno jak hardver (ako ne i jači od G4) čiji je jedini problem bio softver. Na 5.1.1 je sve ispeglano detaljno. Kada na to dodaš displej manje rezolucije, očekivano je da Flex 2 pokaže bolje performanse.

Potraži na internetu tekstove/snimke ali gledaj da je Flex 2 na 5.1.1 jer ti o tome ja pričam i na toj verziji radi najbolje. Otprilike maj-jun je stigao prvi 5.1.1.

Evo šta sam na brzinu našao:
https://www.androidpit.com/lg-g4-vs-lg- ... comparison

"The only area in which the G Flex 2 has a real advantage is performance but even this is offset by the heat it generates and the subsequent throttling of the processor."

Imaj i vidu da je i ovo poređenje na 5.0.1.

Što se tiče pregrevanja kada se 3 puta ponovo antutu, nije tačno. Sinoć sam to baš proverio. Telefon se zagreje ali ništa više nego bilo koji drugi prilikom testa. Jedino kada sam osetio jako pregrevanja jeste kada se muči na punjaču telefon, tada ume žestoko da se zagreje. To je možda i do fast charging-a.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Onda nešto nije u redu sa tvojim flex 2, ovaj na testu bolje vrti benč od tvog:
https://fs02.androidpit.info/userfiles/ ... u-w782.jpg
8)

Ostavio si link ka modelu od 3GB ram, ako tvoj nije sa 3GB ram onda nešto nije u redu sa tvojim modelom. Ako je tvoj model sa 2GB ram, onda nisi našao adekvatno poređenje. Nisi fer 8)

Model koji ti pominješ sa 2GB ram, zaista ne mogu da poverujem da radi bolje od G4. Da si rekao identično pa ajde, ali drugo ne pije vodu.
Pomeno si dipslej, displej na G4 je za klasu bolji od flex 2. Ko je uživo video ova dva telefona a kaže suprotno, ne da nije realan nego je pomešao i seme i pleme. Takođe G4 nema problematični Snapdragon 810 koji se pregreva (verovatno ćeš ti reći da se kod tebe ne greje, nema veze, svima drugima se greje). Što se tiče kamere, meni na flex 2 izgleda tuga, par slika pogledah na flickr i ono je lošije od G3, kamoli G4. Flex 2 i G4 = G4 bez razmišljanja.
Cena LG G Flex2 F510L modela u radnji kreće od 290-295e, dok G4 kreće od 390e takođe u radnji. Ako me pitaš da li 100e vredi više G4, vredi, vredi. Ako nekom ne vredi, onda za još manje para ima G2...

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ja pričam o performansama, ne o drugim aspektima. Naravno da će najnoviji flagship imati bolji displej, kameru, itd. Displej je pomenut samo uz konstataciju da će niža rezolucija na Flexu dodatno doprineti boljim performansama. Što se tiče pregrevanja itd, slobodno čitaj komentare ovde ili na xda nakon 5.1.1 update-a.

Dart Vejder
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 09. Okt 2015. 10:21
:: S7 edge
:: Xiaomi Mi8

Post od Dart Vejder »

Dobro drugari, sta biste mi vi savetovali, da uzimam flex bez garancije ili da cekam jos malo da se pojavi neki G4 sa garancijom ili pak da uzmem njega bez garancije? :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

G4 u radnji kreće od 390e, ili sa KP od proverenog prodavca sa kožnim leđima takođe za 390e. Ako hoćeš sa fiskalnim, vrti oglase.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Moj glas ide za Flex 2 jer sam i sam bio u sličnoj dilemi pre 10ak dana. Pisano je dosta kako u ovoj, tako i u G4/Flex2 temama, sam proceni koji više opravdava svoju cenu u pogledu zadovoljenja tvojih potreba.

Dart Vejder
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 09. Okt 2015. 10:21
:: S7 edge
:: Xiaomi Mi8

Post od Dart Vejder »

Baraba, ta cena je jedino u Logic shop-u, a nemam iskustva sa njima.

El Laki, Meni su najbitniji pouzdanost i fluidnost. Ima tu jos par stvari, ali ove dve su kljucne.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Dobra je prodavnica Logic, ali mislim da ne daju fiskalni kao ni većina drugih takvih prodavnica.

O fludinosti sam već izneo svoje mišljenje na osnovu onoga što sam ja sam video. Možeš da odeš u prodavnicu gde imaju oba modela i pogledaš, ali kažem, jako bitan faktor za rad Flexa jeste 5.1.1 softver.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

^ ti si kupio beše i bez garancije, sad nije valjda mana što radnja ne daje fiskalni a daje garanciju? Nemoj da preterujemo, bolje da može da dokaže poreklo telefona i ima kakvu takvu garanciju.
Imam pozitivna iskustava sa pomenutom radnjom.
Kupuj G4 i sa zadovoljstvom ga koristio. Čekamo utiske G4 i slike jedne od najboljih kamera trenutno (flex nema čime da se pohvali da trenutno ima nešto najbolje) :)

Ps. Laki, mislim da si se zezno sa ovim modelom. Ako ga vidim na KP, znači da nisam pogrešio ;)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Da, ja sam kupio klot :D Zašto? Zato što neću da plaćam radnjama za kvazi garanciju kada do telefona dolaze kod istih ljudi od kojih ja uzimam. Garanciju priznajem samo sa fiskalnim. To je moj stav, šta tražim za novac koji dajem. Ti ne znači da je Logic loš, naprotiv. Iz iskustva drugih mogu da kažem da je jedna od najboljih radnji u gradu.

Što se tiče G4, da je bolji od Flexa, jeste, sve u svemu. Ali ja sam odustao od G4 jer je gotovo nemoguće naći neki od operatera sa 2 poklopca da je ispod 430e. To je 170 više od Flex 2. Za te pare sam se fino ponovio za jesen-zimu a uzeo telefon koji meni radi posao bolje nego G3 koji sam prodao za 300e. G4 nudi bolju kameru i displej, ali meni te dve stavke nisu toliko bitne da platim 170e više. Jesam imao G3 sa QHD ali full je za mene sasvim dovoljno za telefone do 6". Neko se neće složiti. Što se tiče kamere, nije mi preterano važna ali svakako želim solidnu kameru. A Flex 2 to ima. Performansama sam prijatno iznenađen i o tome sam pisao. Po dizajnu i izgledu generalno, ostaje G3>Flex 2>G4. Džabe kožna leđa kad su napustili prepoznatljiv izgled sa G2 i G3 uz minimalne bezele.

A što se tiče prodaje, tek možda posle praznika ali i to možda jer sam zaista birao na duže staze za male pare. Cenim da boljeg izbora nema. Prošlo me je flešovanje, rootovanje, itd. Sada ipak imam daleko važnije konkurente za ograničene resurse. :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Šta pišeš ti jbt? Nije ti bitna garancija a poredis tvoj bez garancije sa garancijom i fiskalnom. Losa ti je matematika. Nov G4 je 390e na KP sa dva poklopca. Kakavih crni 170e razlike. Nov Flex 2 290e i to u radnji. Preracunaj se malo. Ne sviđa ti se G4 sa plastičnim leđima? A flex 2 je lep sa plastičnim leđima? Daj bre malo realnosti. Zaista, kao ciga kad hvali svog konja kojeg prodaje.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

I moj flex 2 se ne greje nista spec. Skoro uvek je ispod 40C. Imam utisak da se l1520 sa sd800 vise greje i toplija su mu ledja prulikom slicnog nacina koriscenja.
@Laki jesi uporedio kameru sa g3?

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Poredim dva izbora - Flex 2 bez garancije jer ga od operatera nema i G4 od operatera jer bih jedino takav ili klot uzeo. Ok, ni 130 ako ćeš tako (390-260) ne vredi za mene. To je broj 1.

Broj 2, za dizajn sam pričao i nigde nisam pomenuo plastična leđa. Sam izvrćeš moje reči.

Broj 3 sem performansi ništa drugo nisam isticao. Tako da ne znam koji je tvoj problem. Vrlo dobro znam šta mogu da očekujem za 260e, a šta od flagship modela tekuće godine. Sve osim performansi. ;)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Nisi realan, sa ovim što flex 2 može bez garancije, to je ok, ali G4 samo sa garancijom, smešno. Postaje smešto šta pišeš. Priznaješ samo fiskalni, ali ne kupuješ telefon sa fiskalnim. Radiš jedno, pričas drugo.
Ili kupuješ telefone sa garancijom, ili kupuješ bez garancije. Očigledno kupuješ kako ti naleti, opravdavaš svoj izbor i to je najbolje.

Pošto si zapeo za toliku razliku u ceni između ova dva modela, ajde da je napravimo paralelu :wink:
Nov flex 2 na KP i garancijom ko tolet papir od 6 meseci je sada 265e: http://goo.gl/Iq7BZq
Koliko sada vredi polovan bez garancije ili ovom ko tolet papir od 6 meseci? Obzirom da je nov 265e, za polovan ne bih dao više od 230-235e ako je star više od mesec dana.

G4, na KP sa pisanom garancijom 12 meseci je 380e, odnosno 390e sa kožnim leđima: http://goo.gl/uinArg
Flex 2 ima plastična leđa, računaću i G4 sa plastičnim leđima 380e =115e razlika.
Na KP razlika 115e ali je opet G4 sa 12 meseci garancije.
U pordavnici sa garancijom razlika 100e.

Meni lično G4 sa kožnim leđima mnogo lepši telefon. Imaj taj šmek zbog kožnog poklopca, izgleda elegantno. Ko je video ova dva telefona, po meni nema dileme, ako finansije dozvoljavaju G4.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Pa ne mogu da kupim Flex 2 sa fiskalnim, jer nema takvih, kako ne razumeš? :D

Nemam razloga da vama ovde pravdam svoj izbor. Odabrao sam ono što je meni u ovom trenutku najbolje i znam da nisam pogrešio.

A G4 da je bolji jeste, ali džabe kad mi je ružan i radi lošije od Flex 2. Do duše, to za performanse nisam verovao dok lično nisam video, pa ne mogu reći da zato nisam hteo G4. Dakle, u trenutku kupovine nisam želeo da dam, ajde 100e više iz prostog razloga jer za mene on to ne opravdava. Meni je posao radio u potpunosti i G3. Sada sam za 40e viška, zamenio za Flex 2 koji ima osetno bolje performanse, nešto bolju bateriju a displej slabije rezolucije. Zašto davati 100e više za nešto što mi se ne sviđa (estetski) i što kako se ispostavilo ne radi ništa bolje od Flex 2, naprotiv. Razumeš? Sve vreme pišem o mom izboru i mojim razlozima. Ni jednog trenutka nisam rekao da je Flex 2 bolji ili da G4 ne valja.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Moram dodati da je prednost Flex-a jako neobican jedinstven dizajn koji upada u oci i imas osecaj da odudaras od sablona.
@Laki jesi pravio direktna poredjenja kamera flex 2 vs G3?

Odgovori