Koji telefon uzeti? *POLOVAN*

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Re: Koji telefon uzeti? *POLOVAN*

Post od Evindzer »

Jbg, ne znam sa trgovačke ili pravne tačke gledišta (za ovo drugo, tu nam je Znemanja), ali sa jezičkog aspekta, učili su vas pogrešno.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Ma, kakav je to nov uređaj kome je pre dve godine istekla garancija. :lol:

Polovan jeste čim je napustio radnju. Možda bi vi za nekog da imate razumevanje jer znate da on to tako stalno radi, preprodaje telefone recimo, ali taj telefon je polovan. Za preprodavca će on biti "nov" jer hoće da mu drži cenu, ali žalim slučaj.

Zato i kažu "kad kupiš ganc nov auto, čim si ga izvez'o iz radnje, odmah je izgubio pola vrednosti". (Recimo da je pola.)

Nikollo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 19. Mar 2017. 19:40
:: Htc desire 310

Post od Nikollo »

Evo sta se desava kad se svako trudi da ispadne pametan. Nisam bas sve iscitao ali neko spomenu punomoc pa taman da se informisem kako ide ta procedura za opunomocavanje ukratko?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Mislim da si upravo izmislio novu reč :D

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Nikollo napisao:Evo sta se desava kad se svako trudi da ispadne pametan. Nisam bas sve iscitao ali neko spomenu punomoc pa taman da se informisem kako ide ta procedura za opunomocavanje ukratko?
Ako kupiš uređaj od lica koji je isti kupio kod operatera uz pakat, tada to lice kao vlastodavac treba tebe da ovlasti da možeš da raspolažeš delom prava iz ugovora koje se odnosi na sam uređaj. Punomoće je potrebno overiti (overa košta oko 300-400 dinara) i na osnovu tog punomoćja ti, kao kupac, ostvaruješ prava da raspolažeš uređajem, a to uključuje i eventualnu zamenu uređaja ako to bude potrebno bez prisustva lica koje je potpisnik ugovora kod operatera.

Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Nikollo napisao:Evo sta se desava kad se svako trudi da ispadne pametan.
Kako se usuđuješ da kažeš da smo pametni? :D
Ovakvu uvredu nikad ranije nisam doživeo! :D :D :D

Nikollo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Nikollo »

ljudi moji našao sma nećete verovati za 90e g2 po garancijom jos par meseci i samsunga j500 pod garancijom jos 15 meseci. teško mi je da se odlučim, ovako pod pritiskom, morate mi pomoći. kad se stavi na tas šta je ipak objektivno bolja opcija? ja bi radije pribegao g2 kao boljem, a najviše zbog ekrana, ostalo mi je manje bitno, čitanje na internetu mi je 95% aktivnosti ali j5 ću još dugo koristiti

5ar
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 16. Nov 2013. 01:39
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od 5ar »

Дајте нешто од 150-200 евра. Екран >= 5.5'' и да буде метални. Што се тиче перформанси, камере и осталог, тренутно имам Samsung Note 2, само да не буде лошији од њега.

Већ сам писао пре пар месеци, двоумио сам се тада између Мate 8 и 6P - на крају нисам ништа узео. Могуће да нећу ни сада, али имам неке комбинације, па чисто да знам шта да гледам. [GRINNING FACE WITH SMILING EYES] Баците неке моделе које бих могао да узмем у обзир. [SMILING FACE WITH SMILING EYES]

Заборавих, волим да се играм са ромовима, па би било лепо да има какву-такву пoдршку на XDA.

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Xiaomi note 4X. Samo kamera nije bas nesto. Nadam se da nije puno gora od Note 2

Nikollo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Nikollo »

Starno ne znam gde da postavim pitanje sem pod poredjenje modela i ovu postojecu temu na kojoj sam ucestvovao da se neopterecuje forum otvaranjem novih tema nadam se da su moderatori zadovoljni ovim mojom postupkom

Koji telefon bi trebao da ima najduzu trajnost od navedenih lg g2, lg g3 ili lg nexus 5. Posto nekima verovatno nece biti jasno pitanje podrazumevam godine koriscenja, jasno je da izmenjiva baterija na g3 ima prednost u odnosu na nezamenjive ali mislim na glavne delove telefona maticna ploca i te stvari, da li ce g3 posle tri godine raditi isto ili vrlo priblizno kao nov ili ce poceti da se pojavljuju mrtvi pikseli pa bagovi pa otkazivanja jedno za drugim. Koji telefoni sem ajfona imaju dug vek trajanja, pretpostavljam da je u pitanju nexus 5 s obzirom i da ima podrsku za apdejte itd. On je sirov kao ajfon koliko sam shvatio, iz e-komentara, nisam posedovao. Sta mislite?
I interesuje me koliki je prosecno vek androida posto nisam imao priliku da koristim stariji od dve godine pa ne ne znam. Pretpostavljam da odredjeni modeli mogu bas dosta tipa 4 godine ali da je to bas max koji se moze izvuci iz telefona..otkud znam lupam gluposti

Edit:
Ali bas me dugo interesuje uvrezeno misljenje o trajnosti, uglavnom niko nece preko 2 godine, ali objektivno koliko oni pruzaju kvalitetnog rada
Poslednja izmena od Azimuth u Pon, 03. Apr 2017. 08:14, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne piši post za postom. Koristi opciju "izmeni".

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Jako tesko pitanje. Verovatno ni jedan nece raditi dobro nakon 3 godine posto su vec stari modeli po 3-4 godina. Zamena baterije je neophodna posle tolikog vremena pa je pozeljno da je izmenjiva. Sto se ne odlucis za neki. Mladji model?

Odgovori