HTC One X vs Samsung S3

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

HTC One X vs Samsung S3

HTC One X
20
40%
Samsung S3
30
60%

Ukupno glasova: 50

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: HTC One X vs Samsung S3

Post od sugarcoated_ass »

Niiice! :) Cestitam na novoj masini. :)

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Svaka cast na izboru, neka te dobro sluzi :smile:

dule88
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 27. Sep 2011. 19:03

Post od dule88 »

Dacha,jel si ga uzeo u Vipu ili Telenoru?Javi kako si zadovoljan telefonom,i jel moze na njemu baterija uz normalnu upotrebu neta i muzike da izgura 1 dan?
Kako vidim sada je One X pod garancijom oko 430 Eura a S3 ce verovatno biti star mesec,dva pod garancijom oko 500 eura,pa kada budem mogao menjao bih moj S2 za neki od ova dva modela.

dule88
Mobil fan
Mobil fan

Post od dule88 »

Prednosti Galaxy S3 modela u poređenju sa HTC One X-om:

- Mnogo bolja autonomija baterije
- Postojanje microSD slota i mogućnost proširenja memorije
- Pristup zameni baterije i mogućnost korišćenja rezervne
- Bolji kvalitet zvuka kako preko spoljašnjeg zvučnika, tako i preko slušalica
- Neznatno veći ekran
- Drastično veći kontrast i dubina crne boje
- Veća vidljivost na suncu
- Za dlaku je brži i glatkiji u radu, brži GPU i ima bolje performanse u testovima
- Poseduje razne zanimljive Motion gestove, Smart Stay opciju i slične softverske prednosti
- Blago bolji WiFi prijem
- S Voice kontrola glasom
- Malčice bolja zadnja i prednja kamera

Prednosti HTC One X modela u poređenju sa Galaxy S3:

- Lepši dizajn sa telom od polikarbonata
- Iskustvo držanja u ruci je bolje
- Ekran ima Stripe RGB matricu piksela koja garantuje nešto oštriji tekst
- Prirodnije boje u poređenju sa Super Amoled ekranom
- Bela boja je zaista bela, a ne plavičasta kao kod S3 modela
- Sense UI može nekom biti bolji od TouchWiz-a
- Beats Audio slušalice u ponudi kod određenih operatera
- Bolji GPS prijem

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

dule88, a jesi ti pravio testove ili si to gledao na netu ?

dule88
Mobil fan
Mobil fan

Post od dule88 »

Gledao sam na netu,jedan od najpreciznijih testova,kazu da S3 ima problem prikazivanja bele boje kao i S2,test je odlican i realan,bez ikakvih naduvavanja jednog ili drugog modela.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

+1 za HTC One X. :D
Pošto sam ga sinoć kupio, bilo bi bzvz da glasam za S2, zar ne? 8)
I, verujem da je kod odluke između ova dva modela, presudna lična preferencija (kao kod izbora između Audija, BMW-a ili Mercedesa). Oba telefona su vrhunski, razlikuju se u sitnicama, koje presuđuju kod različitih korisnika.
HTC nije radio masivnu kampanju kao Samsung, koji je upravo time podigao očekivanja do nebesa, pa se neki pojavom telefona osećaju izneverenim.
Za prvih 17 sati sam veoma zadovoljan telefonom, nadam se da će tako biti sve vreme dok je kod mene.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

~Arkan~
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
:: Xiaomi Mi A1
:: Gsmart Aku A1
Kontakt:

Одг: HTC One X vs Samsung S3

Post od ~Arkan~ »

Hmmm po meni je SGSIII bolji model... Imao sam prilike da u isto vreme cackam oba telefona i Samsung je po meni odneo pobedu :) Jedino po meni sto je bolje kod One X-a je dizajn ;)

markog
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 18:45

Post od markog »

dule88, koliko sam ja gledao testove, S3 ima bolji GPS prijem od One X. Mozda zato sto podrzava i GLONASS...

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Vlasnik sa S3 i imao sam prilike da direktno uporedim i One X sa S3 i mogu vam reci da je na One X blago receno uzasan ekran u poredjenju sa S3. Sve nekako blijedo i isprano. Ako neko voli te "realne" boje neka mu, meni se nikako ne svidja. Baterija je posebna prica. Izdrzi mi 2 puna dana bez problema sa konstantnom internet konekcijom, slikanjem, surfanjem, igranjem igrica, slusanjem muzike, stvarno nisam ocekivao tako nesto i da napomenem da mi nije upaljena opcija "power saver", inace jos duze traje. GPS je jako precizan i brzo hvata satelite iako npr. nemam internet konekcije i izuzetno dobra preciznost. Odlicno lezi u ruci i cak prijatniji za drzanje nego sto je S2, vjerovatno zbog zaobljenih ivica. Ako nekog jos nesto zanima nek slobodno pita u vezi S3. :)

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Ja s3 nisam imao prilike da drzim u ruci,vlasnik sam one x modela.uvek sam bio protivnik te politike unibody kucista bez otvaranja i menjanja bilo cega na svoju ruku,ali kad sam uzeo one x odusevio sam se,toliko cvrsto deluje a uz to je i lepog dizajna a 32 gb mi je sasvim dovoljno.Moracu bas da cacnem malo s3 pa da iznesem svoje utiske ovde,ali moram reci da od ranije malo naginjem ka htc-u i njihovom dizajnu i izradi aparata:)

sladjancvele
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 24. Mar 2012. 07:38

HTC one X ili Galaxy S3

Post od sladjancvele »

Poznavaoci telefona, sta kazete za izbor izmedju ova dva telefona? Mada HTC ima i jeftiniji model HTC one S koji se ne razlikuje bitno od one X...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Re: HTC one X ili Galaxy S3

Post od tomas.hokenberi »

sladjancvele, cuces razlicita misljenja, moje je Galaxy S3.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Одг: HTC one X ili Galaxy S3

Post od hirurg »

Niko nije stručan da ti odgovori....svi mi koji imamo htc ćemo reci da uzmes htc a ljudi koji imaju samsung savjetovace te za njega.....tako da ti je bog na pomoći da odlucis...anketa nije korektna jer ima više likova sa samsung telefon.
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

sladjancvele, ja da biram ja bih uzeo S3,e sad kao sto su kolege rekle cuces razlicita misljenja,ali po meni je mnogo lepsi i bolji S3...pa neka ti je bog u pomoci,da odlucis,e sad garantujem da bilo koj da uzmes neces se pokajati..

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Mislim da nećeš pogrešiti bilo koji da izabereš.No, smatram da je najbolje da prvo pogledaš i jedan i drugi model i da se odlučiš. Baš dana sam malo čačkao One X i S3 u VIP-u u Knez Mihajlovoj, iako mi se ne sviđa onaj užasan plastičan izgled kod S3, a prema samsungu sam oduvek imao neku odbojnost, moram priznati da ekran, brzina, fluidnost GUI-a je na strani S3 u odnosu na One X.Tako da moja preporuka ide za S3 ako ti ne smeta plastična izrada.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Na skoro svim testovima na netu S3 je imao bolje rezultate u odnosu na One X, plus sto S3 ima vecu i promenljivu bateriju i slot za memorijsku karticu. Medjutim ono sto mene iskreno brine je kvalitet izrade. Juce sam u Telenoru u Delta Sitiju cackao oba modela i nema dileme da je S3 tecniji u radu medjutim pozadi u donjem delu vec je vidno pukao na dva mesta i jos na jednom mestu pored kamere ali manje. Cak sam i slikao te donje pukotine i posovacu kad budem imao vremena. Znam da probni modeli u radnjama nisu pojam za ocuvanost jer ih pregaze 1000 ljudi dnevno medjutim telefoni stoje na konektoru i nemoguce da je telefon pao na pod pa me iskreno brine od cega se stvaraju naprsnuca. Za razliku od toga One X ima odlicnu izradu iz jednog dela.
Ja licno kad bih birao ne znam sta bih izabrao u ovom slucaju. Jel zna neko mozda da li postoje varijanta da se dokupljuju ona ledja jer stvarno deluju previse krhko.
Nokia Lumia 1520

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Adams, nije potrebno da padne na pod, dovoljno je da zvekne o sto. Sem toga onaj "konektor" ga dodastno ostecuje usled stalnog "natezanja".
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Adams, a uz to sam procitao da npr. na bijeloj verziji S3 onaj tanki okvir oko ekrana ima obicaj da napukne sam od sebe i skoro neprimjetno ali se desavalo i koliko znam Samsung je priznao tu fabricku gresku na prvim modelima i omogucio zamijenu telefona odnosno tog dijela besplatno.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Evo sad sam bio u Knez Mihajlovoj i svratio sam u Telenor radnju i apsolutno ista stvar se desila sa S3.
Postoje dole napuknuca i devojka sto radi mi je rekla isto kao i tomas.hokenberi, da se taj deo uvek zezne zbog stavljanja na konektor. Medjutim zabrinula me je jos jedna stvar koja nije bila na modelu u Delta Sitiju a to su napuknuca oko kamere, kao recimo ova :
http://www.gizbot.com/wp-content/blogs. ... y-s3-1.jpg

Samo sto su ova napuknuca bila sa donje strane oko kamere i mnogo veca. E sad, ne znam kom faktoru bih mogao da pipisem ovo. Da li od udaranja od sto ili neceg drugog ali moje licno misljenje je da na modelu od 450 evra to NE SME da se desi. Koliko je kukano da je S2 plastikaner moram priznati da je S3 jos vise.
Meni je pre par dana istekao ugovor i razmisljao sam da uzmem nesto iz Telenor ponude ali jednostavno mislim da nema telefona koji moze da opravda toliku cenu kod njih. Kao sto rekoh ranije, kod One X fali jaca baterija i mem. kartica dok je S3 takav kakav je. Svaka njemu cast sto je brz kao munja, ali mislim da se ovaj put Samsung preracunao.
Mislim da cu pre sacekati da vidim iPhone 5 i Nokijine Win8 dual core modele.
Nokia Lumia 1520

Odgovori