nokia Lumia 920 vs Apple Iphone 5

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
nonickname
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2012. 02:53
:: lumia 625

Re: nokia Lumia 920 vs Apple Iphone 5

Post od nonickname »

miodrage, da li ti je tezina kod L920 bila problem?jesi li se brzo na navikao na tezinu uredjaja? luca, kod tebe? Znam da je ovo subjektivno, ali da cujemo vasa iskustva
I ja sam u dilemi izmedju ova dva tel...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

nonickname, iPhone5 je izuzetno lagan uredjaj, 112 grama, nakon 134 koliko ima i4, deluje kao da nemas nista u ruci, iskreno, meni je delovao jako krhko. Sto se L920 tice, jeste tezi od svih uredjaja, ali s obzirom na odlicno kuciste i balans tezine, ona se prakticno i ne oseca. Iskreno, ni prvog dana kada sam ga uzeo, nisam primecivao 50 gr vecu tezinu u odnosu na iPhone4
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

nonickname
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od nonickname »

Brat ima 808 i kad god uzmem njegov tel u ruke(makar i da mu ga dodam) obavezno mu dobacim da ima ciglu :D ( ja imam ip4, i razlika je bas primetna)
Danas sam gledao u telenoru L920 (tu mi je bilo najblize) i naravno nisam mogao da ocenim tezinu telefona zbog onog kabla na koji je pricvrscen, ali mi se ucinilo da nije tezi od 808, iako brojke kazu drugacije.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

pa ja sam naveo kao jedinu manu koji sam mogao da primetim za kratko vreme-bas tu tezinu i malo vece dimenzije... bilo je komentara "ijao vidi ciglicu", itd... sa druge strane ip5 je toliko lagan i tanak da mi deluje pa skoro i neozbiljno u odnosu na lumia 920 :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

920 jeste velik u odnosu na veličinu displeja, ne kapiram i dalje zašto su tako odradili. Ali, ko gleda WP i neće ciglu ima ativ s, koji je po meni lepši od 920. Ko hoće nokia i kvalitetnije kućište ima 920. Ima WP uređaja, samo još WP da zaživi kod nas sa domaćim app i da ga probam. Bez tih domaćih app koje svakodnevno koristim svaki OS je neupotrebljiv (sad kada sam već naviknut na njih i razmažen ne nameravam da pravim kompromis menjajući sistem i ići korak nazad, jbg).

nonickname
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od nonickname »

sta znam, hteo bih da probam novi OS, pri cemu mislim na WP8, gledao sam i sta bi mi falilo od aplikacija i od onih sto svakodnevno korisitm ne manjka nesto mnogo (fali ali nije strasno).
iP5 mi je proverena stvar, znam sta da ocekujem, imam i neku varijantu da stigne iz SAD,tako da bi mu i cena bila super. ali veliki minus je sto ko zna kad ce JB...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Ako je tako uzmi i probaj WP. Ako ti se ne svidi prodaj WP i naruči iP5, možda izađe JB dok se igraš sa WP.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Одг: nokia Lumia 920 vs Apple Iphone 5

Post od znemanja »

Slazem se da prvo treba probati OS pa tek onda suditi.Ako zelis WP kupi L920, probaj ga, ako ti se ne dopaden uvek mozes da ga prodas i dodas para za iP5.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

nonickname
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od nonickname »

Hmmm, ovo je najbezbolniji kompromis. Bice i "vremena" uskoro pa cu tako i da uradim.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

samo da kazem nesto, skoro sam pravio tu kombinaciju i prodaja lumia 920 ide vrlo tesko :( poznajem neke ljude pa sam na kraju zamenio i to za odlicnu cenu ali sam samo slusao "jbga, da je android uzeo bi'..." tako da, pazi kako ces da odradis sve to :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Realno, tako je kako je, WP nije zastupljen kod nas. Jos jedan plus za android. Jos bolje i lakse se prodaje iphone, i najmanje gubi ako se kupi polovan.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

luca, pa kad su ljudi nazalost neuki i neobavesteni.
Sta zna svinja sta je dinja kaze stara narodna izreka :D

nonickname
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od nonickname »

Praticu sta se dogadja, mada ne verujem da ce nesto drasticno da se promeni u smislu da ce wp da zazivi. Treba izbalansirati izmedju zelja, potreba i finansijskog momenta. Na kraju ce ,kao i uvek, matematika da odluci.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

miodrage napisao:luca, pa kad su ljudi nazalost neuki i neobavesteni.
Npr. ti, da znas kako radi paranoid na nexus 4 ne bi pogledao WP :P

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba, ma radi..... ako ja moram da se jebavam sa telefonom satima, i stavljam zilione custom ROMova da bih nasao neki koji valja jebes ti to. Nemam vise ni volje ni vremena ni strpljenja da se akam sa bilo cime. Hocu out-of-the-box iskustvo. Sa WP8 to imam. Sa iPhonom posle JB (procedura od 90 sec) to imam. Sa drndroidom to nikad necu imati.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

miodrage, da mi je znati samo kako ti više ne dosadi ta jedna te ista priča... :wacko:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Da, a ovamo kukaju sto nema hack za WP. A iphone ne mogu da koriste bez JB. C c c.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Dvoumim se izmedju Apple iPhone 4S i Nokia Lumia 920. Može li neko ko je imao oba da napiše prednosti i mane i jednog i drugog? Isčitao sam dosta stranica od oba, ali sam i dalje neodlučan. Sve me interesuje, od baterije, kamere, brzine generalno, aplikacija...
U principu, pišite šta god vam padne na pamet, a moglo bi biti bitno. :D

DukeofSerbia
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 19:32
:: ZTE V987

Post od DukeofSerbia »

Mrzim Apple, ali između telefona sa mrtvim WP-om i ajFona, uvek bih izabrao iPhone.

@vla-do

WP je mrtav OS, jedino ga uništena i propala Nokia podržava, a kako MSFT sve radi, kad konačno priznaju još jedan epski poraz i promašaj, ugasiće i WP8 kao što su uradili sa WM6.x i WP7.x pre toga, a nedavno su skoro i ugasili WinRT.
ZTE V987 Grand X Quad + SanDisk Ultra microSD 8 GB

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

iiiiiiiijaaaaaaooooooooo!?! hahahhaaha sad kad krene prepucavanjeeeeee :)))) ja mislim da je ovde sve na strani lumie. imao sam oba i po tim kriterijumima prednost bih dao nokiji. veci ekran, bolja kamera, funkcionalniji softver, ima cak i taj normalan bluetooth, stizu update-i, 4s nece dobiti ceo iOS 7, mozda su na iOS-u generalno gledano aplikacije malo kvalitetnije uredjene, nekako su na wp8 previse proste, nema nekih detalja kao na iOS ali sve u svemu da si rekao ip5 pa i ajde ali 4s je po meni inferiorniji u odnosu na lumia 920 model :) i samo da dodam-lumia je stvarno veliki i tezak aparat :(

Odgovori