Samsung VS LG - S4/G2, S5/G3, S6/G4, S7/G5 ?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Re: Samsung VS LG , koji je bolji model S4/G2, S5/G3 ili S6/

Post od Behemoth »

Ja samo sa devojkom kad pricam zali se da me slabo cuje.Niko vise nije imao primedbi
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Promeni devojku i neces imati problema :D

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Ili da ti manje ruke budu 'nemirne' dok pricas sa devojcicom :-D :-) :-D

ertz
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Feb 2011. 19:18
:: Iphone 4s

Post od ertz »

Ni ja nisam imao problema sa tim da se slabo cuje. Jeste da sam ga kratko koristio,ali niko se nije zalio da me slabo cuje,a i ja sam odlicno cuo.
Koristio sam i s4 i lg g2 i u sustini po meni su to isti telefoni. Jeste da je s4 za nijansu sporiji od g2,ali meni nije smetalo. S4 nisam root-ovao dok sam na g2 ubacio cloudy rom.
Ko god da se dvoumi od ova dva,nece pogresiti koji god da uzme,ispunjavace sve ono sto mu treba.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Mozda je problem do mreze. Brat ima mts i vip, i zalio se da ga slabo cuju, e sad ne znam na kojem je operateru bio telefon, ali moguce da je do toga.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

LG G4

Slika

S6

Slika

Nema dalje

Andro,kao sto smo pricali u drugoj temi,boljku koju ima N4 nisu ispravili na S6

AndroMan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 13:25
:: Galaxy Note 9 N960F
:: BB Passport; N808PV

Post od AndroMan »

Ovde nije problem u automatici, s' obzirom da je ISO 50 na obe fotografije. Trebao je isti kadar da uhvati a ne ovako.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Nema dalje?, pa telefon se još nije ni pojavio u prodaji, a ti ovo pišeš. Dok neko od forumaša to lično ne propusti kroz ruke, ne verujeme slikama sa neta, pogotovo što ne treba preveliko umeće da se lažiraju exif podaci.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

AndroMan, slazem se da nije isti ugao,ali pogledaj koliko je slika na S6 zrnasta?
znemanja, daj reci mi molim te kako da laziram exif podatke na flickr? Bas bi dobrodoslo da mi slike budu jos bolje :)

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Kutija čitao sam da određene verzije PS ne utiču krajnji ishod exif podatka. Što znači da se slika obradi a to ne pokaže flickr, kao kada si direktno upload- ova sa moba..

AndroMan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 13:25
:: Galaxy Note 9 N960F
:: BB Passport; N808PV

Post od AndroMan »

kutijagreha, tačno da je sat čistiji na G4. Opet šteta što kadar nije isti. Ukoliko nije do kadra, po meni razlika u kvalitetu je posledica laserskog fokusa.

Inače mislim da su fotke realne, tj. da nisu obrađivane. Mada, kad dospe u tvoje ruke za koji mesec, videćemo tačno šta može. ;)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Mene fascinira koliko se raspravlja o kamerama. Prvo jer je stvar o nezdravo dobrim kamerama. Drugo jer je kamera ni 5% specifikacija telefona a vi se uhvatili za istu. Pa 99% korisnika ne zna da promeni iso vrednost i čemu ona služi, kamoli šta više.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

acamatic, i ja sam to citao,i veruj mi da me nije mrzelo da skinem u kompletu svaku verziju PS. Naravno,skinuo sam portable verzije,gde da instaliram jednu po jednu :lol: Svaku verziju probao,cacnuo,i pokazivao je exif promene.

AndroMan, za fokus ne pricam. Dovoljno je videti fokus kakav je na G3 i na S5. Svi su pricali za taj marketinski laser. Ja cu se samo osmehnuti :D Pogledacu jos par primera,ali ovo je nedopustivo zrnasta slika za flagship jedan.
Da,da,samo da mu padne cena malo,pa cemo videti sta kamera moze :wink:

@El Laki,meni je kamera bitna :) Nekom je baterija,nekom ekran. Nismo svi istog kroja ;)

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

kutijagreha, Nisi me razumeo, nisam rekao da si ti lažirao podatke, već autor ovih silika i to možda. Pritom, ove slike su dosta dobre, jasnije, čistije na G4, ali ništa drastično da bi opravdalo tvoj komentra "nema dalje". Cenim i poštujem da ti je kamera primarna stavka, ali budi malo objektivan, kamera je samo jedna od karakteristika smartphone-a, postoje brojne stavke koje su na strani S6/S6 edge i to nedvosmisleno. Pogledaj snimak koji sam postova u mom predhodnom postu gde se takođe vrši komparacija kamera na G4 i S6. Tu sam napisao da mi se više sviđaju slike sa G4, ali obrati pažnju na audio kvalitet, ogromna razlika u korist S6. Shodno tome ja bih sada, ako sam ljubitelj video snimaka, mogao da kažem, nema dalje G4 očaj, S6 spektakularan po pitanju audio kvaliteta.

El Laki, Tačno, treba posmatrati celokupnu sliku, a ne samo jednu stavku.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Znam nasta si mislio. Ali posto si vec rekao da moze vrlo lako,hteo sam da mi kazes kako :-) jer ja nisam uspeo da to uradim,a priznajem da sam pokusavao.
Postoji jedini nacin da se exif 'zezne',kada se preko oficijalne flickr aplikacije ubaci slika. Pre samog ubacivanja,ponudjen je spektar boja koji moze da se izabere. Ali to ne utice na sam kvalitet slike. Zato sam i stavio navodnike.
Ostatak cemo posmatrati kada licno uredjaje pustimo kroz sake.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Kutija eto vidiš to nisam znao , ja sam samo pročitao da je nekako moguće sa nekim verzijama PS prevariti i to je to. Iskren da budem ne razumem se u taj program niti sam želeo nešto da isprobavam.
A i moram da priznam da sam i ja verovao da je LG koristio marketinški trik za laserski fokus dok kutija nije kupio G3 i pokazao da je to u stvari istinito..

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Procitao sam citavu temu i ono sto mi je zasmetalo je to sto mi vec godinu dana vrtimo istu pricu (G2 vs S4). Ne znam zasto je stavljea kao najveca mana kamera na G2, bas sam ovih dana malo testirao po prirodi suprugin g2 i napravio je odlicne fotografije, a telefon je 'out of the box'. Rano je jos za poredjenje g4 vs s6 a i da budem iskren totalno sam nezainteresovan postao za nove modele od kako sam se vratio na n3.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

kutijagreha, Mislio sam na PS, poslednjih nekoliko meseci, kada se dokopam slobodnog vremena, učim da radim u PS CS6, ima zilion mogućnosti. Sa njim je moguće promeniti exif, ja to (za sada) ne znam da uradim, ali ima vremena :)

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

He he, ne moz se prihvatit da je LG bolji od Samsunga pa to ti je :)
Za mene LG G4 bolji sveukupno gledana je bolji od S6/S6edge. Jedino procesor je na njihovoj strani. Zato sam i pisao da ako LG ostvari nameru da konstruise svoj , to bi bio pun pogodak.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

kutijagreha napisao:LG G4

Nema dalje ...
Ih bre kutija, što si navalio na taj LG ko baba na penziju.....

... miodrage je dobio ozbiljnog konkurenta. :lol:

Odgovori