Telefon do 350 eura...
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Re: Telefon do 350 eura...
G4 i uzivaj u kameri za te novce
Reče covek baterija glavna stavka a vi preporučujete g4 koji je sramota sa baterijom za uređaj te cene. Mislim da danas nema razloga davati te pare osim ako ti sam brend nije bitan, u tom slučaju juri imena. Ja bih preporučio meizu m2 ili m2 note, odlicni telefoni za smešne pare. Dve godine ce u svakom slučaju izdržati
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Ni u kom smislu G4 nije sramota. A predlaganje Meizu-a pre G4 čoveku kome je bitna kamera, multitasking, performanse samo govori koliko se (ne)razumeš.
Pod jedan, glavni odnosno najskuplji uređaj jedne od najjačih firmi za 2015 sa baterijom koja jedva gura 3h sot pri prosečnoj upotrebi je blago rečeno sramota. Gledanje kroz prste za tako nešto mogu da pripišem samo konzumerističkoj maniji i zaslepljenosti brendom, što je sve posledica odsustva bilo kakvog kritičkog mišljenja, složićeš se.
Pod dva, m2 i m2 note imaju loš multitasking, performanse, kameru? Za takve netačne tvrdnje mogu samo da te zamolim da dokažeš jer su blago rečeno gluposti.
Odjednom je nekima malo 2gb rama, kao što se isti ti žale i da je fhd rezolucija na ekrančiću mobilnog od desetak cm malo pa im baš treba qhd jer gledaš u ekran pod mikroskopom gde je nepohodan minimum 500 ppi.
Dakle, meizu ima dovoljno jak hardver koji je pritom odlično optimizovan i ne klone ni pri zahtevnoj upotrebi. To je realni rezultat rada tih uređaja u praksi, bez obzira da li je na papiru dovoljno bombastična specifikacija. Za one kojima to nije dovoljno predlažem kupovinu spejs šatla jer nikada nije dovoljno jako, brzo i nadasve veliko
Mislim da je i cena uređaja bitan faktor, ne samo zbog ličnog budžeta, već zbog principa pri kojem ne dozvoljavaš da te proizvođač pravi magarcem i uzima ti dodatne stotine eura samo zbog hajpovanog brenda. Oni koji su na ovom forumu i toliko se bave telefonima a nisu primetili koliko su se uloge na tržištu promenile, koliko se razvila srednja i čak po meizu cenama, niža klasa telefona, da za te pare dobijaš kako kažeš, "performanse" flagship uređaja, a i dalje favorizuju firme koje postepeno počinju da naplaćuju samo ime i skoro ništa više, mislim da im stvarno fali mogućnosti percepcije i promišljanja. Samsung, sony a polako i lg i sve te već izvikane firme postaju novi apple po procentu prodaje magle prosečnom korisniku koji dalje od imena i napucanih specifikacija na papiru ne vidi.
I zaključak ovog ranta - naravno da presuđuju lični afiniteti i budžet i svako će postupiti prema njima, pa ko oće da daje pare za izmaglicu brate mili, nek daje
Pod dva, m2 i m2 note imaju loš multitasking, performanse, kameru? Za takve netačne tvrdnje mogu samo da te zamolim da dokažeš jer su blago rečeno gluposti.
Odjednom je nekima malo 2gb rama, kao što se isti ti žale i da je fhd rezolucija na ekrančiću mobilnog od desetak cm malo pa im baš treba qhd jer gledaš u ekran pod mikroskopom gde je nepohodan minimum 500 ppi.
Dakle, meizu ima dovoljno jak hardver koji je pritom odlično optimizovan i ne klone ni pri zahtevnoj upotrebi. To je realni rezultat rada tih uređaja u praksi, bez obzira da li je na papiru dovoljno bombastična specifikacija. Za one kojima to nije dovoljno predlažem kupovinu spejs šatla jer nikada nije dovoljno jako, brzo i nadasve veliko

Mislim da je i cena uređaja bitan faktor, ne samo zbog ličnog budžeta, već zbog principa pri kojem ne dozvoljavaš da te proizvođač pravi magarcem i uzima ti dodatne stotine eura samo zbog hajpovanog brenda. Oni koji su na ovom forumu i toliko se bave telefonima a nisu primetili koliko su se uloge na tržištu promenile, koliko se razvila srednja i čak po meizu cenama, niža klasa telefona, da za te pare dobijaš kako kažeš, "performanse" flagship uređaja, a i dalje favorizuju firme koje postepeno počinju da naplaćuju samo ime i skoro ništa više, mislim da im stvarno fali mogućnosti percepcije i promišljanja. Samsung, sony a polako i lg i sve te već izvikane firme postaju novi apple po procentu prodaje magle prosečnom korisniku koji dalje od imena i napucanih specifikacija na papiru ne vidi.
I zaključak ovog ranta - naravno da presuđuju lični afiniteti i budžet i svako će postupiti prema njima, pa ko oće da daje pare za izmaglicu brate mili, nek daje

- El Laki
- Prijatelj foruma
Nemam snage da se raspravljam sa ljudima koji za 150e hoće da dobiju sve što ima telefon od 400e+. Apsolutno tvrdim da G4 u ovom slučaju vredi svaki cent razlike u odnosu na M2 Note. Ne kažem da je M2 Note loš uređaj, ali je srednja klasa. G4 je flagship i odlična kupovina imajući u vidu strmoglavi pad cene u zadnjih mesec dana.
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
kenzoki, Znas kako ti si u pravu ali i Laki
Ti zastupas varijantu najbolje sto mogu kupiti za ne veliki novac a Laki za cifru koju covek hoce da potrosi u ovom slucaju 350 evra
Porediti M2 i G4 pa nije bas realno,ima Meizu svoje adute u toj klasi MX5,Pro 5 itd,sad kolika je cena tih telefona kod nas i vrede li tu cenu,moze se diskutovati
Da smo negde napolju verovatno bi oba Meizu(mx5 i pro5) modela bila bolja kupovina nego LG G4,ovde,pa i nisu bas ,egal,pa ko sta voli
Ljudi se pale na 2k ekrane,kao dobre kamere ,losu izradu i slabe baterije,to je tako i ovde i napolju
Ko voli da prizna da je grunuo silnu lovu za nesto sto bespotrebno kao recimo 2k ekran(ubicu baterija) ili 20% bolju kameru ili losu bateriju ,niko
Hiljadu razloga ce naci da su oni u pravu i trpiti sot od 4 h a i manje,ako treba
Ili pogasiti pola fona i izgurati 6h sota(manjina)
Ili trpeti i cutati(vecina)
Ili ona najgora sorta ,izbaciti telefon na sto,pa neka ide zivot,bitno je da je to samsung .iphone ,lg bla bla ....jescemo sutra ahahaha
Da ne bude da samo drzim pridike ja predlazem Sony Z3 plus,Aqua Green ili Copper boja ,cena je 340 evra ima ih na kp
Ti zastupas varijantu najbolje sto mogu kupiti za ne veliki novac a Laki za cifru koju covek hoce da potrosi u ovom slucaju 350 evra
Porediti M2 i G4 pa nije bas realno,ima Meizu svoje adute u toj klasi MX5,Pro 5 itd,sad kolika je cena tih telefona kod nas i vrede li tu cenu,moze se diskutovati
Da smo negde napolju verovatno bi oba Meizu(mx5 i pro5) modela bila bolja kupovina nego LG G4,ovde,pa i nisu bas ,egal,pa ko sta voli
Ljudi se pale na 2k ekrane,kao dobre kamere ,losu izradu i slabe baterije,to je tako i ovde i napolju
Ko voli da prizna da je grunuo silnu lovu za nesto sto bespotrebno kao recimo 2k ekran(ubicu baterija) ili 20% bolju kameru ili losu bateriju ,niko
Hiljadu razloga ce naci da su oni u pravu i trpiti sot od 4 h a i manje,ako treba
Ili pogasiti pola fona i izgurati 6h sota(manjina)
Ili trpeti i cutati(vecina)
Ili ona najgora sorta ,izbaciti telefon na sto,pa neka ide zivot,bitno je da je to samsung .iphone ,lg bla bla ....jescemo sutra ahahaha
Da ne bude da samo drzim pridike ja predlazem Sony Z3 plus,Aqua Green ili Copper boja ,cena je 340 evra ima ih na kp
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
- El Laki
- Prijatelj foruma
Z3+ je imao ozbiljnih problema sa performansama i pregrevanjem zbog S810. Ne znam da li su to sredili kroz neki update pa da li sad radi kao npr Z5 koji nema ni približno takvih problema.
- vlade93
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 02. Maj 2014. 13:42
- :: LG G1, LG G2.. IP 5S
- :: Sony ericsson k800i
@kenzoki - ako ti je prosecna upotreba samo 3G, gde G4 izvlaci 3h i malo vise, onda alal ti cufte. Ja razumem da neko vise voli neku pojedine marku, to je skroz normalno, ali malo objektivnosti ne bi bilo na odmet.
Sve se da porediti, ne znam zašto bi bilo nerealno. Marketing danas i računa na tu vrstu klijenata koje je putem "snobovskog efekta" uverio u to da je 400+ etiketa dovoljan adut da time zaista kupuju nešto bitno bolje.
Nisam nigde ni rekao da je isto, ali da li zaista ima tolike razlike, video sam da nema, osim uglavnom u smislu kozmetike.
Mislim, ljudi traže uređaj koji će menjati posle godinu ili dve. Toliko danas ostaju aktuelni i daleko slabiji uređaji.
Nisam nigde ni rekao da je isto, ali da li zaista ima tolike razlike, video sam da nema, osim uglavnom u smislu kozmetike.
Mislim, ljudi traže uređaj koji će menjati posle godinu ili dve. Toliko danas ostaju aktuelni i daleko slabiji uređaji.
Ne znam kako svjetsko trziste ne prepozna toliko kvalitetne uredjaje. Ajde mi Balkanci zatucani, al valjda neko u svijetu ima pojma o telefonima pa da konacno prepozna sve te silne prednosti konretno Meizua.
- kvaka33
- Expert
Pa ako pratis desavanja onda ti sve jasno ,ako ne pratis dzaba prica
Pa ima tabela koliko je ko prod'o u 2015 Q1. Samsung, Apple, Huawei, Lenovo, LG, Xiaomi, ZTE, Alcatel, Others
Na kineskom trzistu u 2015 Q3 su na 7 mjestu.
Na kineskom trzistu u 2015 Q3 su na 7 mjestu.
- kvaka33
- Expert
Pa malo li je
Od kada se oni bave prozvodnjom telefona a od kada ostali ,jako veliki skok iz godine u godinu ,sa mnogo manje para na reklame
Od kada se oni bave prozvodnjom telefona a od kada ostali ,jako veliki skok iz godine u godinu ,sa mnogo manje para na reklame
Malo je kako pojedini nastupaju. Da kineski proizvodjaci pocinju ozbiljnije raditi, pocinju. Al ovdje se pise da su Samsung, Lg, Apple razvikane igracke za magarce i sije ih jedan Meizu koji ni u Kini nije na vrhu. Sto kazu, malo objektivnosti ne bi skodilo.
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Vidim da se svi razumeju u telefone koje nemaju, pogotovo kada se radi i kineskim kompanijama. Kao prvo M2 Note ima jedan od najboljih multitaskinga, ne može ni S6 da mu prismrdi (pogledajte lepo S6 vs G2). Baterija daleko bolja Na M2 Note nego na G4, ekran je odličan iako nije qhd (najveća glupost na telefonu). Kamera je u rangu G2 i nema pogovora. Prednja je jedna od boljih kamera. Softver je optimizovan tako dobro da Samsung može samo da gleda i plače. Jedine 2 prednosti G4 su bolja kamera i jači hardver. Vi se i dalje zaluđujte glupostima.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
novak, tebi je jedini pokazatelj kvaliteta uređaja broj prodatih primeraka. O kojoj to objektivnosti pričaš?
Toj gde je sve što je popularno dobro?
Jesu ljudi koji idu u pozorište i slušaju klasičnu muziku škart jer ih ima 2%?
Meizu je tek skoro počeo sa internacionalnom ekspanzijom na tržištu koje je prožeto monopolima ogromnih igrača.
I uopšte se ne radi o meizuu. Ako od svega što sam napisao samo to kapiraš onda nema ko da čita.
Toj gde je sve što je popularno dobro?
Jesu ljudi koji idu u pozorište i slušaju klasičnu muziku škart jer ih ima 2%?
Meizu je tek skoro počeo sa internacionalnom ekspanzijom na tržištu koje je prožeto monopolima ogromnih igrača.
I uopšte se ne radi o meizuu. Ako od svega što sam napisao samo to kapiraš onda nema ko da čita.
- vlade93
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 02. Maj 2014. 13:42
- :: LG G1, LG G2.. IP 5S
- :: Sony ericsson k800i
Na kraju cemo doci do toga da ipak G4 nema prednosti u odnosu na M2 Note.
Po tvome G2 nema sta da trazi pored M2 Note?!
Upravu su pojedinci kad kazu da ima mnogo dokonih ljudi na forumima..
Po tvome G2 nema sta da trazi pored M2 Note?!
Upravu su pojedinci kad kazu da ima mnogo dokonih ljudi na forumima..
- El Laki
- Prijatelj foruma
kenzoki napisao:tržištu koje je prožeto monopolima ogromnih igrača.

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Sve biznis do biznisa, avioni i kamioni, zastoj na na carini, multitaskin glavni problem. Inače, G2 je telefon koji me je najviše nervirao, on nema šta da traži pored S6. Što se tiče muktitaskinga na S6, snimio sam i postavio u temi kako radi na Androidu 6.0.1, tako da ne brinete za avione i kamione, biznis neće mnogo da trpi. Meni je G2 ko grdoba pored S6, moje mišljenje. G4 ima slabu bateriju i meni nije legao, u ruci mi lepo nije ležao, dok sa note 4 nemam taj problem i mnogo mi je note 4 udobniji za korišćenje. Ma šta da pričam o LG, kad naš @kutija ovde nije kupio G4, onda mi je to jasno, prešao na Samsung 

Mozete do prekosutra ovako.
Jasno je da Meizu daje mnogo u odnosu na to koliko kosta.
Jasno je da G4 daje vise ali i da dosta vise kosta.
Tehnologija kosta, pa cak i da je mala razlika izmedju ta dva modela kao sto kazete - i to malo kosta mnogo - a definitivno postoje musterije i za taj Meizu, a i za G4: ovi prvi su ekonomicni i spremni da se odreknu nekih stvari, a ovi drugi jednostavno hoce poslednju rec tehnike i ne ekonomisu mnogo.
Takodje, ove dve grupe ljudi se nikada nece sloziti oko nekih stvari, tako da ne kvarite coveku temu, vec predlazite najbolji uredjaj za 350eura.
Jasno je da Meizu daje mnogo u odnosu na to koliko kosta.
Jasno je da G4 daje vise ali i da dosta vise kosta.
Tehnologija kosta, pa cak i da je mala razlika izmedju ta dva modela kao sto kazete - i to malo kosta mnogo - a definitivno postoje musterije i za taj Meizu, a i za G4: ovi prvi su ekonomicni i spremni da se odreknu nekih stvari, a ovi drugi jednostavno hoce poslednju rec tehnike i ne ekonomisu mnogo.
Takodje, ove dve grupe ljudi se nikada nece sloziti oko nekih stvari, tako da ne kvarite coveku temu, vec predlazite najbolji uredjaj za 350eura.