Koji tablet kupiti?
Re: Koji tablet kupiti?
Hvala kolega na brzom objasnjenju.To me je zanimalo.Jer znam da mobilni uredjaj korisit internet da bi brze i preciznije uhvatio lokaciju,pa me je interesovalo kako to funkcionise kada nemas net.Ma neki put moja Nokia navigacija trazi net i trosi mobilne podatke u samom navodjenju,ne znam sto je to tako.
acamatic, to se zove A-GPS Assisted GPS, imaju ga svi uređaji.
Koji Tesla je bolji H7 ili 787?
Koji Tesla je bolji H7 ili 787?
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Identičnih su specifikacija samo što H7 ima manji ekran i veću rezoluciju a 785 bolju bateriju. I mislim da su leđa H7 izrađena od aluminijuma. Bilo bi najbolje da pogledaš negde oba pa da odlučiš. 

Kao sto rece kolega, a-gps, ako mislis na here maps, ne znam jesi li video da imas opciju u podesavanjima da iskljucis net tokom navigacije...acamatic napisao:Hvala kolega na brzom objasnjenju.To me je zanimalo.Jer znam da mobilni uredjaj korisit internet da bi brze i preciznije uhvatio lokaciju,pa me je interesovalo kako to funkcionise kada nemas net.Ma neki put moja Nokia navigacija trazi net i trosi mobilne podatke u samom navodjenju,ne znam sto je to tako.
Joxy, koliko ti izdrži baterija
?

- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
Iskreno da ti kažem nisam za sada gledao koliko izdrži, mislim na neki program ili u podešavanjima. Pogledaj po netu ima informacija, mislim da pišu da može valjda oko 7 sati da izdrži sa uključenim WiFi-jem, gledanjem FHD snimaka i YT strimovanjem, ali ipak ti to pogledaj po netu. Videću ovih dana ako budem mogao da pogledam tačno trajanje baterije, pošto zadnjih par dana više koristim fon, sviđa mi se trajanje baterije sa novim romom. 

Probao sam Tesla 7.85, Tesla H7 i Samsung T110.
Samsung otpada u startu jer je vidno sporiji od Tesle a skuplji 2000 dinara.
Kratki utisci o Tesli H7.
- :
Na kameru slobodno zaboravite, neću reći neupotrebljiva, ali recimo poluupotrebljiva.
Pitanje je i za video poziv da li može da se koristi, za fotkanje sigurno ne.
Zvuk je toliko slab, da se sa razdaljine od metar ne čuje, iako je pojačano na maximum.
Okruženje jeste bučno ali je zvučnik previše slab, za ozbiljnije slušanje muzike nije.
+ :
H7 prelepo izgleda, kompaktan je, kvalitet izrade je dobar obzirom da je Kinez pravljen za nas,
ne laguje, ekran fantastičan, leđa od Al su baš lep detalj.
Ekran na 7.85 je vidno lošiji, ali veći i to dobrano veći.
Samsung otpada u startu jer je vidno sporiji od Tesle a skuplji 2000 dinara.
Kratki utisci o Tesli H7.
- :
Na kameru slobodno zaboravite, neću reći neupotrebljiva, ali recimo poluupotrebljiva.
Pitanje je i za video poziv da li može da se koristi, za fotkanje sigurno ne.
Zvuk je toliko slab, da se sa razdaljine od metar ne čuje, iako je pojačano na maximum.
Okruženje jeste bučno ali je zvučnik previše slab, za ozbiljnije slušanje muzike nije.
+ :
H7 prelepo izgleda, kompaktan je, kvalitet izrade je dobar obzirom da je Kinez pravljen za nas,
ne laguje, ekran fantastičan, leđa od Al su baš lep detalj.
Ekran na 7.85 je vidno lošiji, ali veći i to dobrano veći.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
da dodam malo za GPS, ne znam za sve, pogotovu ne za Android uredjaje, ali za iPad,samo 3G uredjaji imaju funkcionalan GPS, ostali ga nemaju. Imaju mogucnost odredjivanja lokacije i to je to, bez neta, nece da radi i punkt.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
miodrage, na Androidu sve radi normalno i bez 3G.
Postoji li neka šansa da je zvučnik na Tesli 7.85 bolji nego na Tesli H7 ili su isti?
Postoji li neka šansa da je zvučnik na Tesli 7.85 bolji nego na Tesli H7 ili su isti?
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
Iskreno ne znam kakav je na H7, nisam imao prilike da ga isprobam. Rekao si da si probao i 785 model, jesi li isprobao i zvučnik?
Ne
.
Postavlja se pitanje upotrebljivosti Tesla tableta sa tako slabom jačinom (i kvalitetom) zvuka.
Mene je razočarao skroz i odbio od kupovine istog.
Zna li neko šta će app Telegraf na Tesla tabletima, da nije isti gazda Comtrade-a i novina?

Postavlja se pitanje upotrebljivosti Tesla tableta sa tako slabom jačinom (i kvalitetom) zvuka.
Mene je razočarao skroz i odbio od kupovine istog.
Zna li neko šta će app Telegraf na Tesla tabletima, da nije isti gazda Comtrade-a i novina?
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
Pa što bre?
Isprobaj sledeći put zvuk na 785 pa uporedi, najbolje tako.
E ne znam za to, moguće mada ne verujem da bi se Jevrosim zezao i sa novinama mada ko zna. Pored Telegrafa, tu su još i aplikacije "Donesi" i "Mala matura".

E ne znam za to, moguće mada ne verujem da bi se Jevrosim zezao i sa novinama mada ko zna. Pored Telegrafa, tu su još i aplikacije "Donesi" i "Mala matura".
Moram ga testirati još koji put, jer je meni zvuk prilično važan.
Napisao sam da sam bio u radnji, bilo je još ljudi i muzika se čuje,
pustili smo Youtube crnkinje tverkuju (kakav debilizam) i ništa apsolutno ništa se nije čulo.
Zvučnik je pojačan na max, proverio 2 puta, dok se nisam primakao na jako blizu ništa se čulo nije.
Za mene dovoljan razlog da me odvrati od kupovine.
Još jednom da napomenem da se sve to dešava u radnji i da je pristuna i okolna buka.
Napisao sam da sam bio u radnji, bilo je još ljudi i muzika se čuje,
pustili smo Youtube crnkinje tverkuju (kakav debilizam) i ništa apsolutno ništa se nije čulo.
Zvučnik je pojačan na max, proverio 2 puta, dok se nisam primakao na jako blizu ništa se čulo nije.
Za mene dovoljan razlog da me odvrati od kupovine.
Još jednom da napomenem da se sve to dešava u radnji i da je pristuna i okolna buka.
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
Pa tako je najbolje, opet ih testiraj i isproveravaj sve pa onda lepo odluči.
Ne očekujem ja za 100e da kineski zvučničić imitira koncertnu dvoranu.
Koliko para toliko muzike, uvek bilo i biće, jasno je meni to.
Ali ni ne očekujem da moram da nosim slušni aparat da bi čuo nešto.
Onako lep ekran ne ide uz loš zvuk, zar ne?
Koliko para toliko muzike, uvek bilo i biće, jasno je meni to.
Ali ni ne očekujem da moram da nosim slušni aparat da bi čuo nešto.
Onako lep ekran ne ide uz loš zvuk, zar ne?
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
Naravno, razumem te u potpunosti. Po meni sva tri Tesla tableta su u svojim cenovnim rangovima best buy.
Ovo sam zaboravio, ali ne znam je li važno.
Na 7.87 sam nasumično pokrenuo ovu igricu Despicable Me, i secnuo je 3-4 puta dok je učitavao.
Da li je to važno, nemam pojma jer mi igrice nisu prioritet.
Na 7.87 sam nasumično pokrenuo ovu igricu Despicable Me, i secnuo je 3-4 puta dok je učitavao.
Da li je to važno, nemam pojma jer mi igrice nisu prioritet.
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
Možda neke malo zahtevnije igrice ne budu radile baš najbolje, ali to je samo zato što većina igara još uvek nije optimizovana za rad na Intel čipovima. Isti procesor ima i Lenovo K900. Pogledaj klipove na YT, imaju za svaki model.
cvoruga, sto se tice te igrice nemoj da se cimas,znam da i na S4 secka
Samo me interesuje koju konfiguraciju telefon/tablet mora da ima da bi ta igrica glatko radila
Coni, videcu za to podesavanje

Coni, videcu za to podesavanje

Ne znam o igricama ništa, ovu sam random klikn'o da bi video kako izgleda ekran.
Pun pogodak bi bio ful HD ekran na 7.87 i bolji zvučnik.
Tada bi proizvod bio zaokružen.
Ovako stičem utisak da se cela fama digla samo zato što je šatro naš i što ima naše ime.
Pun pogodak bi bio ful HD ekran na 7.87 i bolji zvučnik.
Tada bi proizvod bio zaokružen.
Ovako stičem utisak da se cela fama digla samo zato što je šatro naš i što ima naše ime.