Nokia 5800 VS HTC Hero

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Pimpdude
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 09. Feb 2010. 00:08

Post od Pimpdude »

Pa nema :dry: Zato sam resio da uzmem preko Vipa. Trebace mi internet,a odakle sam ja,tu nema WiFi hot spots :uhuh: Tako da platim odma 32000 a paket 325 tj. oko 1200 mesecno.E sad,je li neko uzimao ovaj paket 325? Zvao sam call centar,i tu mi kaze da je dovoljno licna karta + kopija pasosa,vozacke dozvole ili indexa,a jedan poznanik mi kaze da moras obavezno i da imas racun u bacni i neka primanja? Kao to netreba za one manje pakete ali za ovaj 325 da treba. Je li neko upoznat sa time? . . .

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Nazalost tako je kod VIP-a. Oni vrse proveru u kreditnom birou i moras imati primanja da bi mogao potpisati ugovor na te jace pakete. Jedino da pozoves call centar i da pitas kako se to resava ako si student.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Pimpdude, Ja sam uzeo 325 paket, i dobro je da me je ćale odvezao do radnje jer je trebao i da da neku karticu iz banke da oni nešto provere. Inače uzimati neki android telefon bez interneta je glupo.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

telep jel mi mozes reci koliko je muzikalan hero? Tj. glasnoca basovi i tako to? Ovaj telefon mi je upao u uzi izbor za kupovinu :D

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Nije loš (slabiji je od N79 a isti kao N82) pošto ja koristim njihove slušalice koje su loše tako da treba kupiti i druge slušalice pa će i zvuk biti bolji.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Pimpdude
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Pimpdude »

telep napisao:Pimpdude, Ja sam uzeo 325 paket, i dobro je da me je ćale odvezao do radnje jer je trebao i da da neku karticu iz banke da oni nešto provere. Inače uzimati neki android telefon bez interneta je glupo.
A jeli tvoj cale morao da ide sa tobom unutra,ili ti je samo dao karticu? Posto sam ja student,nemam otvoren racn i redovna primanja,ali imam drugove koji rade i primaju plate preko banke,tako da bih mogao da pozajmim od njih,tj. da ide to preko njih,ali me mrzi da ih maltretiram da idu samnom za BG. . . Tako da li to treba licno da dodje vlasnik kartice,ili moze i neko drugi?

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Morao je da uđe da on da, iako sam ja rekao da sam student i da je normalno da će mi roditelji plaćati.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Pimpdude
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Pimpdude »

E ovako.Hvala vam svima na odgovorima i savetima,ali sam se ipak odlucio za 5800, Razloge? Kao prvo pare.Steta mi je dati za telefon 350-400E posto nisam bas neki imucan covek :lol: Drugi,za te pare mislim da je sasvim dobar telefon,i trece ima najnoviji symbijan i milion opcija koje ja trenutno na mom telefonu ne mogu ni da zamislim (nokia 7500 Prizma). Tak da mislim da ce to biti lep telefoncic,a kasnije za jedno godinu,dve,kad pojeftini hero ili mozda cak i Leo :D Mozda cemo trgovati i sa time :oops:

Hvala jos jednom,i nadam se da ce ova tema pomoci jos nekome,i mislim da moze lock na ovu temu. . .

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Pimpdude, cestitke na prinovi. Neces se pokajati sigurno. " "

markog
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 18:45

Post od markog »

Pimpdude, mudar izbor, ipak Hero mnogo kosta, bolje ovako sad imas 5800, pa ga zamenis za 1-2 god. za neki novi model, nego da sad kupis Hero pa ga drzis 3-4 god, a tada ce biti zastareo... Sto se tice telefona i racunara ne isplati se kupovati top telefone/komponente, jer se ova industrija veoma brzo razvija, bolje je cesce menjati nego kupiti nesto jako skupo pa to drzati vise godina...

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Pimpdude, Čestitke na novom telefonu.Mislim da si napravio pravi izbor, 5800 je odličan telefon, prava stvar za multimediju, nećeš se pokajati.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

markog napisao: ... bolje je cesce menjati nego kupiti nesto jako skupo pa to drzati vise godina...
Greska i to veca.Vise se novca gubi na cestim zamenama i doplatama nego kada se jednom izabere model/komponenta koja je kvalitetna i malo skuplja pa sa njom smo mirni duzi period.
E druga je stvar sto dosta ljudi hoce "leba preko pogace".
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

markog
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 18:45

Post od markog »

Wicker Man, na osnovu visegodisnjeg iskustva i preracunavanja to je moj zakljucak. :wink: Samo zavisi sta podrazumevas pod "duzi period" i "kvalitetnija". Obicno je najbolje kupiti komponentu iz srednje-vise srednje klase, pa menjati za nekih 2 god, nego kupiti duplo skuplju high-end koja kosta 2x vise, a ne nudi 2x vise, a za 2 godine ce istu tu komponentu ce presisati neka nova iz srednje klase... Recimo sto se tice racunara dobro je kupiti najkvalitetnije kuciste (limariju) i napajanje (npr. mis i tastatura isto moze), a ostale komponente iz srednje-vise srednje klase... Slicno je i sa telefonima.
Radije cu sad da imam 2 god. 5800, pa ga onda promenim za naslednika X6, nego da Hero (ili cenovno slican) drzim 4 god. Sa starosti telefona (a pogotovo racunarskih komponenti) cena opada eksponencijalno.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Wicker Man,ja mislim da to pravilo ne vazi sto se tice mobilnih telefona. Sta je duzi period? Godinu dana? Za godinu dana ce vec biti aktuelan novi symbian, verovatno ce i android da izbaci neke novitete, a tek telefoni kakvi ce da se pojave i to bas u srednjoj klasi, koji ce pojesti i 5800 i Hero.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Naravno.
Ja sam se "debelo" razmisljao da preko Telenor-a na akciji pod ugovorom na 2 god. pazarim HTC HD2.
Ali sam u poslednjem trenutku odustao i pazario Omniu II za kes,jer kao sto rece jerkann,ko zna sta ce se za godinu,a kamoli dve pojaviti na trzistu.
Slika

Pimpdude
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Pimpdude »

Evo istorijat mojih telefona. Nokia 3210,Nokia 2610,Nokia 3510i i sad Nokia 7500 Prizma. Znaci nijedan nema neki napredniji softwer,sve low budget :dry: Pa mislim da nije lose da uzmem neki sa symbijanom,jedno dve godine ce me sigurno drzati.A za te dve godine ce pojeftiniti i HTC legend (naslednik Hero-ja) pa cu sebe obradovati takvim telefonom.
A sad vas molim da mi ne podkopavate odluku,posto sam po prirodi jaaaaaako neodlucan,i svaki dan mi nesto novo sine na pamet :D ali zdrav razum mi kaze da sto se tice cene 5800XM = kvalitet = koliko je napredniji to telefon u odnosu na te koje sam imao do sad,da je to pametna odluka. Da zivimo u belom svetu,gde ti nije problem odvojiti od plate 400-500E za telefon,onda bi cesce menjao ali tu smo gde smo i za sada je tako kako jeste. Videcemo kako ce biti ubuduce. . . :wink:

Zaključana tema